Kao što dete nauči ići posrćući, tako je i moderna Srbija za sto godina klecanja, pipanja po mraku, posrtanja i padanja, posle celog jednog niza skupo stečenih iskustava i zadobivenih rana, naučila ići svojim nogama i svojim putem... Srbi su sami svojom rođenom snagom stvorili svoju državu, u kojoj je sva vlada u rukama Srba, a ne u rukama tuđinaca, kao što je slučaj sa drugim oslobođenim državama na Balkanu. Narod u Srbiji, u slobodi vaspitavan za slobodu, politički sazreo i bez tutora, upravlja sam sobom, i podigao je državu ni dinastičku ni stalešku, no isključivo svoju, samo narodnu i nacionalnu.
_____ And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
Ništa ne razumem tu Vostani Serbije, sve je na nekom nedefinisanom jeziku kojim se danas ni ne govori. Šta znači "vostani"? Ako je to po zvaničnom značenju, vostanuo ju je Tito 1945. (to jest 1943. u Jajcu). Šta znači "vozbudi"? Da me uspali pa da budem kao Ana Ivanović uzbuđen ceo život zbog svega oko sebe i završim u krevetu neke nemačke fudbalerke? Neka, hvala.
Što se mene tiče, izbor himne Srbije je ekstremno lak, naročito zbog toga što je Nedić kompromitovao "Oj Srbijo mila mati".
„Mi digosmo glave pod nebom tamnim, Smeli se probi glas, Sad cilju velikom, delima slavnim, Sloboda ponese nas.
Oj Srbijo, borba te rodila, Oj Srbijo, narod te slavio, Ljubav te, zemljo naša, napojila, Budi ponosna, Oj Srbijo.
O rasti nam zemljo, snu slobodara, Ime ti nosimo svud, Ti bolji život nama si dala, Bratstvu si utrla put.
Oj Srbijo, borba te rodila, Oj Srbijo, narod te slavio, Ljubav te, zemljo naša, napojila, Budi ponosna, Oj Srbijo.”
_____ i would like to talk here about The Last of Us on HBO... and yeah, yeah i know.. the world is burning but lets just all sit and talk about television. again - what else are we doing with ourselves ? we are not creating any militias. but my god we still have the content. appraising content is the american modus vivendi.. that's why we are here for. to absorb the content and then render some sort of a judgment on content. because there is a buried hope that if enough people have the right opinion about the content - the content will get better which will then flow to our structures and make the world a better place
Filipenko wrote:Ništa ne razumem tu Vostani Serbije, sve je na nekom nedefinisanom jeziku kojim se danas ni ne govori. Šta znači "vostani"? Ako je to po zvaničnom značenju, vostanuo ju je Tito 1945. (to jest 1943. u Jajcu). Šta znači "vozbudi"? Da me uspali pa da budem kao Ana Ivanović uzbuđen ceo život zbog svega oko sebe i završim u krevetu neke nemačke fudbalerke? Neka, hvala.