Нешто као панк данас нема шансе да се развије као мејнстрим правац. Од продаје и концерата би курац зарадили.
The 90's
- Post n°201
Re: The 90's
Проблем са садашњом музиком је исти као и са другим медијима. Са дигитализацијом су опали приходи од продаје, и морали су да то надокнаде на другом месту, нпр рекламама. И тако имаш парадокс да имаш младе, мејнстрим назови бунтовне бендове, спонзорисане од великих корпорација да носе њихове производе. Уз то наравно долази и једна само цензура тема, јер нису све погодне за рекламирање.
Нешто као панк данас нема шансе да се развије као мејнстрим правац. Од продаје и концерата би курац зарадили.
- Post n°202
zvezda je zivot wrote:erős paprika wrote:mislim naveci problem ovog teksta je taj sto su i klupska muzika i britpop imali slicna ishodista a njihovi autori su se razilazili pa susretali po raznim linijama.
ne znam da li te razumem. ishodiste svega mozes da nadjes u bitlsima ali to ne znaci da je sve isto niti da su svi bitlsi. albarn nije ni davies. 'not kinks, just small faces; not miniaturists, just small.'
meni je u tekstu najzanimljivije je ritmicka retardiranost britpop bendova. to je jedna dzentrifikacija koja mora da se istrazi.(albarn je tek u gorillaz otkrio ritam).
i naravno da postoji britanski zvuk.
pa nisam mislio da su ono bitlsi ishodiste. i slazem se za ritmicku retardiranost vecine britpop bendova ali najmanje su tu retardirani bili najgadniji da ne kazem oasis.
ja ne kazem da ne postoji vec da mi nije jasno sta je. da li massive attack i blur mogu da dele tu "brit" dimenziju? ili belle and sebastian?
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°203
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°206
moram da se nadovežem na prethodni post, šugejz mi je možda najopipljivija asocijacija na devedesete, više nego što je to grandž ikad bio, iako je generacijski vrv manje pogođeniji.
iskreno se nadam da su česi bili u lokalpatriotskom raspoloženju kada se ovo prvi put zavrtelo na mtv-u, sinhrono našim orgazmima sa obojenim programom. vokal vuče na pale saints, a muzika je mnogo suptilnija od ride, sa kojima ih često porede. takođe i dosta prijemčiviji bend of ecstasy of saint theresa, gde čovek ne zna za koju tačno emociju da se uhvati kad krene da ih sluša.
iskreno se nadam da su česi bili u lokalpatriotskom raspoloženju kada se ovo prvi put zavrtelo na mtv-u, sinhrono našim orgazmima sa obojenim programom. vokal vuče na pale saints, a muzika je mnogo suptilnija od ride, sa kojima ih često porede. takođe i dosta prijemčiviji bend of ecstasy of saint theresa, gde čovek ne zna za koju tačno emociju da se uhvati kad krene da ih sluša.
- Post n°207
_____
~~~~~
- Post n°208
Mypalfootfoot wrote:...više nego što je to grandž ikad bio, iako je generacijski vrv manje pogođeniji.
Condo Fucks (gost) | 21.10.2010. 16.27.06
Čini se da je ovo dobra prilika da se podsetimo da je grandž bio i ostao ćorsokak rokenrola.
cerak kukuruzi (gost) | 30.04.2009. 16.14.01
jednom je, tada mladjahni, galeb nikacevic na jednoj beogradskoj televiziji najavljujuci pesmu smile like you mean it rekao smells like teen spirit. malo je poznato da zapravo otud potice rivalitet ova dva, bez sumnje, nezasluzeno velika benda. tzv. ryan-bryan sindrom. kosovo je srbija.
fancy claps (gost) | 09.04.2009. 20.02.48
Bojim se da smo se odaljili od teme, a to je da je grandž bio i ostao ćorsokak rokenrola.
- Post n°209
Ne znam da li je ćorsokak, ali dekadencija jeste. To je onaj momenat kada je rok prestao da bude muzika za kul likove, i postao zvuk zapuštenih introverta po neurednim sobama.
_____
~~~~~
- Post n°210
Vilomš će znati da ceni ove 90s vibes:
_____
"Sisaj kurac, Boomere. Spletkario si i nameštao ban pa se sad izvlačiš. Radiša je format a ti si mali iskompleksirani miš. Katastrofa za Burundi čoveče.
A i deluje da te napustio drugar u odsudnom trenutku pa te spašavaju ova tovarka što vrv ni ne dismr na ribu, to joj se gadi, i ovaj južnjak koji o niškim kafanama čita na forumu. Prejaka šarža." - Monsier K.
- Post n°211
Dolores O'Riordan meets Seattle Ggrunge
Btw ima li lepseg imena za mesto od Sijetla: Sea + to settle?
_____
"Sisaj kurac, Boomere. Spletkario si i nameštao ban pa se sad izvlačiš. Radiša je format a ti si mali iskompleksirani miš. Katastrofa za Burundi čoveče.
A i deluje da te napustio drugar u odsudnom trenutku pa te spašavaju ova tovarka što vrv ni ne dismr na ribu, to joj se gadi, i ovaj južnjak koji o niškim kafanama čita na forumu. Prejaka šarža." - Monsier K.
- Post n°212
Solus_Rex wrote:Dolores O'Riordan meets Seattle Ggrunge
Сијетл је било име тамошњег поглавице.
Мислио сам да се екавски каже Сетл, па су ме исправили: Сетао.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°213
_____
i would like to talk here about The Last of Us on HBO... and yeah, yeah i know.. the world is burning but lets just all sit and talk about television. again - what else are we doing with ourselves ? we are not creating any militias. but my god we still have the content. appraising content is the american modus vivendi.. that's why we are here for. to absorb the content and then render some sort of a judgment on content. because there is a buried hope that if enough people have the right opinion about the content - the content will get better which will then flow to our structures and make the world a better place
- Post n°214
_____
~~~~~
- Post n°215
_____
THE space age is upon us. Rockets are leaving our globe at
speeds unheard of only a few years ago, to orbit earth, moon, and
sun. People have visited the moon, we have sent space probes to
all but one of the planets, and words like "orbit" and "satellite" are
picked up by children in the nursery.
- Post n°216
_____
~~~~~
- Post n°217
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°218
The Eternal '90s:
_____
- Post n°219
nije muzika, mada ima i nje
https://my90stv.com/
https://my90stv.com/
_____
THE space age is upon us. Rockets are leaving our globe at
speeds unheard of only a few years ago, to orbit earth, moon, and
sun. People have visited the moon, we have sent space probes to
all but one of the planets, and words like "orbit" and "satellite" are
picked up by children in the nursery.
- Post n°220
Jao, jebote... Ovo je tako 90's.
_____
~~~~~
- Post n°223
Ova im je baš Broadcast/ Boards of Canada-ovska...kida.
- Post n°225
mogao sam ovo i na vizuelno dopingovanje no... izasao iz stampe 30th anniversary edition coil-ovog love's secret domain-a. pogledajte u spoileru koliko mamojebacki izgleda
osiromasice me vrvt za 100 eura kojih nemam ali jebeno so be it, VISA SILA.
osiromasice me vrvt za 100 eura kojih nemam ali jebeno so be it, VISA SILA.
- Spoiler:
_____
i would like to talk here about The Last of Us on HBO... and yeah, yeah i know.. the world is burning but lets just all sit and talk about television. again - what else are we doing with ourselves ? we are not creating any militias. but my god we still have the content. appraising content is the american modus vivendi.. that's why we are here for. to absorb the content and then render some sort of a judgment on content. because there is a buried hope that if enough people have the right opinion about the content - the content will get better which will then flow to our structures and make the world a better place