Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Godina istrage rusofila

Somlói Galuska

Godina istrage rusofila - Page 8 Empty Re: Godina istrage rusofila

Post by Somlói Galuska Sat Oct 29, 2016 9:46 am

zastitnik gotama wrote:
    Anđe'o wrote:et ezel

Naravno, tu je i bitan nivo čitave priče - ko se može smatrati rusofilom - ako je neko obično debeovsko đubre u pitanju koje se pretvara iz koristi da je rusofil (kao ovi što ih je pobrojala Jelena Milić, većinom), da li se napad na njih može smatrati "istragom rusofila"?
    S tim sto ona nije rekla, da su DBovska djubrad ,nego da ih placa Rusija. Znacajan deo tih organizacija ima skroz javne finansije, uglavnom iz budzeta, tako da bi ona mogla znatno manje da sere.

S tim što to šta ona kaže je mnogo manji problem za ovu zemlju, nego to što nam kapu kroji ta db-ovska đubrad. Kad J. Milić bude dilovala heroin, ubijala se po ulicama i infiltrirala se u sve pore društva, kad bude terala narod da odaje počast svojim pajtosima kriminalcima, onda će biti bitno šta ona sere.

Finansiraju se iz budžeta, a? To treba preispitati, na šta odlaze naše pare.

Last edited by Anđe'o on Sat Oct 29, 2016 9:51 am; edited 1 time in total
    kondo

Post by kondo Sat Oct 29, 2016 9:50 am

cekajte, zasta su tacno etalon jelena milic, jaksa ili baljak (sem za attention whoring masivnih razmera)?

_____
    #FreeFacu

Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
    Somlói Galuska

Post by Somlói Galuska Sat Oct 29, 2016 9:54 am

Kondo wrote:cekajte, zasta su tacno etalon jelena milic, jaksa ili baljak (sem za attention whoring masivnih razmera)?

Ma to je kolosalno izvrtanje svega (tu treba tražiti Putinov uticaj, ne u smislu da tu Putin nešto naređuje, već da Vućić i dbovska klika imitira Putina i njihovu dbovsku kliku).
    kondo

Post by kondo Sat Oct 29, 2016 9:58 am

mislim da ne bude da nesto pljujem milicku sto je najlaksa stvar koju covek moze da uradi s obzirom na pregrst materijala za to, meni je kolosalno kako je ubola fantastican biznis model. prosto mi neverovatno da nema mnogo vise tih pro NATO NGOs u srbiji sa ovakvim stepenom politicke sizofrenije i rusofilstva u javnom diskursu sem ako ja nesto ne kapiram pogresno da bi se na tome moglo namlatiti brdo para. s tim da ona zena stvarno nije proracunata u tome, to je njena iskrena pozicija, spojila lepo i korisno. steta je zapravo sto to ne zastupa neko ko je malo manje lud ali stvarno lud.

_____
    #FreeFacu

Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
    Erős Pista

Post by Erős Pista Sat Oct 29, 2016 2:30 pm

Blenta.

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    Filipenko

Post by Filipenko Sat Oct 29, 2016 3:07 pm

Kondo wrote:meni je kolosalno kako je ubola fantastican biznis model

Daj mi par desetina minuta sa pravim ljudima, izaći ću sa 10 super biznis modela. "Ubodenim" nakon dogovora, dabome.

Godina istrage rusofila - Page 8 Angela-merkel-jelena-milic
    ezel

Post by ezel Sat Oct 29, 2016 11:40 pm

Tri godine bez coveka koji je imao obicaj da kaze ovakve stvari:

"U Srbiji su uvek postojale samo dve političke stranke. Samo dve. Jedna je bila proevropska, ta je uvek dobijala batine, i druga je bila ova pravoslavna – baš je lepo ovo naše balkansko blato, vezujemo se za Rusiju, niko nam ne treba, mi smo neko čudo, mi smo sami sebi dovoljni. I bez obzira na to kako se formirala politička scena, to su bile jedine dve partije. Čak su se i komunisti kada su imali monopol delili povodom tih linija"

tj rusofili dva veka tuku i prebijaju, to je to, to je srbija Godina istrage rusofila - Page 8 2729202060

_____
    velika, centralna, jaka država, jaka vojska, jake veze sa Rusima ...
    kapetanm

Post by kapetanm Sun Oct 30, 2016 12:15 am

..
    ezel

Post by ezel Sun Nov 06, 2016 3:08 pm

rodilo ovih dana

http://balkans.aljazeera.net/vijesti/tragom-ruskih-hakera-od-crne-gore-do-sad

http://www.autonomija.info/dzenana-karup-drusko-jedini-saveznici-rusije-u-evropi-su-srbi.html

http://pescanik.net/rusko-ogledalo/

http://www.autonomija.info/jovanovic-ruska-politika-pretnja-evropskoj-srbiji.html

_____
    ezel

Post by ezel Sun Nov 06, 2016 3:27 pm

ajmo jedan prirodno-matematicki klasik
    http://www.vreme.com/cms/view.php?id=879331

_____
    Erős Pista

Post by Erős Pista Sun Nov 06, 2016 3:36 pm

Sad je kritika uticaja stranog kapitala na ministre postala "istraga rusofila". Ovo postaje izuzetno glupo.

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Veletin

Post by Veletin Sun Nov 06, 2016 3:43 pm

НИС, један у низу велеиздајничких поступака Војислава Коштунице.
    Беопетрол, много мањи по економском значају али ништа мање огаван.
    ezel

Post by ezel Sun Nov 06, 2016 3:43 pm

na koga mislis?

da nece mozda ugledni nedeljnik da nazove prodaju Sartida i Zastave "okupacijom"?

"okupacija", "gubernija"... to je, dragi moj, govor mrznje (i nasilja).

Last edited by ezel on Sun Nov 06, 2016 3:48 pm; edited 1 time in total

_____
    Erős Pista

Post by Erős Pista Sun Nov 06, 2016 3:47 pm

Godina istrage rusofila - Page 8 3579118792

Budalo.

_____

Veletin

Post by Veletin Sun Nov 06, 2016 3:55 pm

ezel wrote:na koga mislis?

da nece mozda ugledni nedeljnik da nazove prodaju Sartida i Zastave "okupacijom"?

"okupacija", "gubernija"... to je, dragi moj, govor mrznje.

Неупоредиво.
    Поклонио им је природни ресурс, стратешке залихе у којима оскудевамо, услове пословања какве ни приближно немају у Русији.
    Рафинерија је технолошки заостала у односу на конкуренцију и презадужена.
    ezel

Post by ezel Sun Nov 06, 2016 3:58 pm

dakle, zivimo pod okupacijom u guberniji.

sta predlazes da uradimo povodom toga?

_____
    Veletin

Post by Veletin Sun Nov 06, 2016 4:07 pm

ezel wrote:dakle, zivimo pod okupacijom u guberniji.

sta predlazes da uradimo povodom toga?

Ја не могу да заузмем објективан став, волим Русију, мрзим НАТО, али мислим да морамо ка ЕУ јер немамо бољи избор. Уклонити све руске структуре из државних институција.

Post by beatakeshi Sun Nov 06, 2016 4:53 pm

ezel wrote:na koga mislis?

"okupacija", "gubernija"... to je, dragi moj, govor mrznje (i nasilja). Godina istrage rusofila - Page 8 2952840586
    Godina istrage rusofila - Page 8 1931448533
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sun Nov 06, 2016 5:25 pm

samo da se saglasim , svako ko koristi rec "gubernija' u razgovoru o odnosima s rusijom, spada medju one ljude kod kojih je politicka retorika potpuno nevezana za praksu...al dobro takvi su sad svi
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sun Nov 06, 2016 5:32 pm

Gubernija je jezik floskula, isto kao i džamahirija (da, ja volim da Srbija bude džamahirija, jer to znači republika). Ali nije jezik nasilja, niti kod nas postoji ikakvo nasilje, verbalno, pravno ili fizičko, protiv rusofila. Borba protiv rusofobije (a rusofobija je svaka kritika ogavnog režima u Moskvi) je isto što i borba protiv političke korektnosti. Izoluješ jednu malu grupu i proglasiš njen jezik za dominantu u javnom govoru pa si ti onda hrabri borac protiv toga, dočim si u realnosti običan pripadnik siledžijske većine koji se iživljava na daleko slabijem. Puna je Srbija tih vajnih junaka. Beogradski sindikat, Zoran Milivojević, onaj Ćirjaković...
    Filipenko

Post by Filipenko Sun Nov 06, 2016 5:46 pm

Polako. Da vidimo najpre šta je to ogavno u moskovskom režimu... Godina istrage rusofila - Page 8 37eb28a8b3450503e0125cb3ae396cf2
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sun Nov 06, 2016 5:49 pm

Godina istrage rusofila - Page 8 3579118792
    Filipenko

Post by Filipenko Sun Nov 06, 2016 5:52 pm

Inače, zezanje na stranu, termin "gubernija" jeste simbol toga da se kritizeri Rusije vode nekom imaginarnom Rusijom, Rusijom kakve nema ili koja više ne postoji, gde se oni brane od opasnosti od upliva nekoga ko nema ama baš nikakav interes da vrši nekakav ozbiljan upliv, van one dve-tri oblasti u kojima želi da ostvari nekakav uticaj.

Meni je potpuno smešno svako poređenje ruskog upliva sa uplivima ostalih zemalja. Govorimo o zemlji koja je maltene poklonila železaru okupatoru koji je koristeći meku moć najpre podsticao svaki proces rastakanja u toj zemlji, a protiv koga je potom ratovala direktno samo koju godinu ranije, da u njoj topi njeno oružje, što joj je ostalo iz generacija i generacija borbi za oslobođenje i protiv tiranije, kao neka vrsta amaneta, i to u situaciji kada smo okruženi neprijateljima čak i tamo gde ih nikada nismo videli, od Crne Gore do Rumunije. Govorimo o zemlji kojoj je javni stav da bude podanik, i to ne Nemačke, već Angele Merkel lično. 

Nije da odobravam da postanemo sada podanici neke druge strane (Putin, Đinping), a i oni vole premijere koji lako kleknu, ali prosto ne vidim da postoji direktna zainteresovanost, a sa druge strane, ne vidim da bi čak i da se to desi oni ovde mogli da ostvare neku jasnu i efektivnu kontrolu svih životnih tokova, za razliku od zapada i njegovih favorita.
    Veletin

Post by Veletin Sun Nov 06, 2016 6:00 pm

Filipenko wrote:
    Nije da odobravam da postanemo sada podanici neke druge strane (Putin, Đinping), a i oni vole premijere koji lako kleknu, ali prosto ne vidim da postoji direktna zainteresovanost, a sa druge strane, ne vidim da bi čak i da se to desi oni ovde mogli da ostvare neku jasnu i efektivnu kontrolu svih životnih tokova, za razliku od zapada i njegovih favorita.

Газпром, Југоросгаз, Лукоил,... у њима су распоређени бандити из 90-их и њихова чељад, и одатле се финансирају мафијашке структуре у тзв, спортским друштвима.
    Filipenko

Post by Filipenko Sun Nov 06, 2016 6:17 pm

Veletin wrote:
    Filipenko wrote:

Газпром, Југоросгаз, Лукоил,... у њима су распоређени бандити из 90-их и њихова чељад, и одатле се финансирају мафијашке структуре у тзв, спортским друштвима.

Da, i to nam govori da žele da kontrolišu tako značajne tokove života poput...fudbala?

Ne finansira se sportska mafija odatle, već iz vrha države, koji preko njih izvlači kintu za svoje kadrove. Stranci samo ispunjavaju ono što im vrh države naredi, ili ajde, što se dogovore, kako bi imali određene uticaje, privilegije i slično. To što se vidi u fudbalu je samo mnogo vidljivije javnosti jer je fudbal značajan, tako je recimo Telenor upumpao verovatno i veće pare od Gazproma (a sigurno od Jugorosgasa ili Lukoila) u Olimpijski Komitet Srbije, pa se niko nije bunio jer tamošnji kriminal ne upada u oči, a mehanizmi i pokroviteljstva su isti, samo što je ovaj put zapadna državna, a ne istočna državna kompanija u pitanju kada govorimo o poziciji finansijera.

Post by Sponsored content

Current date/time is Sun Nov 17, 2024 5:34 pm