Tupan dana
- Post n°27
Re: Tupan dana
Ne postoji ni promil sanse da je stvarno njihovo.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°29
Posted by Унија жена ДВЕРИ
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°30
ognica efimera wrote:mada cenim da je stigao iz iste kujne kao one nalepnice sa pajtarom sandom i sahovnicom
Bojim se da ta kuhinja nema kapaciteta da stvori nesto bolje od sahovnice sa pajtarom i obradovicem.
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°31
Ma nije bitno, nema trika da je legit
_____
alt-lib
- Post n°32
Mada ima samo 7 lajkova, da je njihovo, bilo bi vise.
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°33
U je
Ovo je valjda iz 50-ih godina prošlog veka, neka američka kampanja.
Neko se baš potrudio, dobro se potrudio
(mislim da se sve zveri slažu sa tekstom, samo neće to da priznaju)
Ovo je valjda iz 50-ih godina prošlog veka, neka američka kampanja.
Neko se baš potrudio, dobro se potrudio
(mislim da se sve zveri slažu sa tekstom, samo neće to da priznaju)
- Post n°35
Очекивао сам да се зове Ждвери.
_____
electric pencil sharpener is useless, electric pencils don't need to be sharpened at all
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°36
garant fejk, nema nista o blow jobu
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°37
http://www.politika.rs/scc/clanak/350732/Otkazana-predstava-ce-se-ipak-igrati– Један део грађанства је то схватио као мој лични атак на права жена, а не на покушај да заштитим достојанство земље у којој живим. И даље сматрам да се текст „Је.и се Србијо” не сме изговорити у позоришту, јер то вређа нациоанлни идентитет српског народа, али, ето, нека публика дође да то гледа и слуша ако толико жели, па нека сама просуди о чему је реч – рекао је Грујић.
У јавности се најпре дигла прашина због најављеног, па ускраћеног гостопримства престоничком театру којем је за ову представу Филозофски факултет у Београду прошле недеље доделио – награду „Анђелка Милић”.
Како за „Политику” објашњава Станислав Грујић, директор лесковачког театра, до отказивања представе дошло је након што су на Јутјубу видели рекламни сонг за представу у којем се вређа Србија. Стихови су псовачки: „Је... се Србијо због крсних слава и литија”, „Је... се Србијо због онога и овога...” – Није хтела јавност ту представу да гледа, а ми нисмо знали зашто, и били смо расположени да је организујемо, будући да је тема насиље над женама. Међутим, када смо видели клип на Јутјубу, одлучили смо да је откажемо. У недељу су скинули тај клип, јер је садржај неприхватљив. Уводни сонг читаву ствар обесмишљава у уметничком и сваком другом смислу. Поред тога, крши Устав, јер нико не сме да вређа државу. Ни у безазленим ситуацијама то није – дозвољено. Ако на утакмици, рецимо, гледаоци вређају државу свог противника, судија искључи целу трибину – објашњава Грујић.
На питање ко гледа ту представу и како то да је добила награду Филозофског факултета, Грујућ одговара:
Како су навели, представа је играна у Битеф театру и у Новом Саду. Што се награде тиче, нека људи провере за шта се додељује награда „Анђелка Милић”. Но, то је неважно за читаву ову причу. Важно је да Народно позориште у Лесковцу није хтело да учествује у кршењу Устава Србије. Наравно, не можемо да прихватимо да неко псује и вређа ову земљу и верујем да би она у Лесковцу изазвала инцидент. Сцена није место за такве ствари, категоричан је директор лесковачког позоришта.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°38
Prvo, ovom moronu od upravnika LP treba objasniti da se u pozorištu ili bilo kojoj drugoj vrsti umetnosti može izgovoriti bilo šta.
Potpuno je druga stvar što za predstavu niko ne bi ni čuo da nije ovog "skandala", niti je "skandal" izazvan temom predstave, već glupavim nacionalizmom upravnika.
Treće - nagrada Filozofskog fakulteta - WTF? (Mislim, nemam ništa protiv same nagrade, nego ta nagrada nije pozorišno relevantna).
edit- inače treba pitati morona od upravnika, kako je došlo do toga da pozove predstavu na gostovanje, a da je prethodno nije ni pogledao. To je interesantno.
Potpuno je druga stvar što za predstavu niko ne bi ni čuo da nije ovog "skandala", niti je "skandal" izazvan temom predstave, već glupavim nacionalizmom upravnika.
Treće - nagrada Filozofskog fakulteta - WTF? (Mislim, nemam ništa protiv same nagrade, nego ta nagrada nije pozorišno relevantna).
edit- inače treba pitati morona od upravnika, kako je došlo do toga da pozove predstavu na gostovanje, a da je prethodno nije ni pogledao. To je interesantno.
Last edited by Anđe'o on Wed Mar 09, 2016 3:54 pm; edited 1 time in total
- Post n°39
Српска википедија не зна ко је „Анђелка Милић”, а не знам ни ја.
_____
electric pencil sharpener is useless, electric pencils don't need to be sharpened at all
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°40
Ma dobro, svako ima pravo da deli nagrade za šta hoće, samo ne znam kakav je ta nagrada argument o tome da je predstava dobra.
- Post n°41
Shvatanje države koja je jača ako se ne vredja
- Post n°42
Ali ovo samouvereno i opetovano insistiranje da je opsovati državu "kršenje Ustava", i to od strane državnog službenika!
_____
- Guest
- Post n°43
koliko ja znam, andjelka milić je bila profesorka sociologije na filozofskom i feministkinja, a muž joj je takođe bio sociolog, vlada milić, prvi dekan pravnog posle 5. oktobra, vrlo brzo posle toga je otišao u penziju.
- Post n°44
To i ja mislim, imam njenu knjigu o sociologiji porodice.
_____
- Post n°45
gagorder wrote:vlada milić, prvi dekan pravnog posle 5. oktobra
Kada čujem "pravni fakultet", well, get a picture.
- Spoiler:
- Guest
- Post n°46
@filipenko
izuzetno cenim vaš sud, kolega.
@ vilijam
polagala sam kod njenog muža metodologiju društvenih nauka, a nju sam upoznala jednom nešto slučajno. ali, mislim da su oboje sada pokojni. inace, tog dana je na spisku za polaganje dvaju metodologija bio i najbolji student pravnog, AV. niko ga nije video
kažu da je dobio zbirnu ocenu 10 ali to ne znam. inače, godina je rana 2000. a ja dobih 9
izuzetno cenim vaš sud, kolega.
@ vilijam
polagala sam kod njenog muža metodologiju društvenih nauka, a nju sam upoznala jednom nešto slučajno. ali, mislim da su oboje sada pokojni. inace, tog dana je na spisku za polaganje dvaju metodologija bio i najbolji student pravnog, AV. niko ga nije video
kažu da je dobio zbirnu ocenu 10 ali to ne znam. inače, godina je rana 2000. a ja dobih 9
- Post n°47
et nagrada
Lepo su oni dali nagradu za feminističku borbu i to je sasvim ok. Nije ok što Milena Bogavac paradira s tom nagradom kao da je dobila Sterijinu.
Lepo su oni dali nagradu za feminističku borbu i to je sasvim ok. Nije ok što Milena Bogavac paradira s tom nagradom kao da je dobila Sterijinu.
- Post n°48
et gag
Zato je on premijer, a ti... nisi.
Zato je on premijer, a ti... nisi.
_____
- Post n°49
et paće
Anđelka Milić je predavala i socijalnu antropologiju na Filozofskom (80ih godina). Odlična profesorka.
Wikipedia
Anđelka Milić je predavala i socijalnu antropologiju na Filozofskom (80ih godina). Odlična profesorka.
Wikipedia
- Post n°50
beatakeshi wrote:et paće
Wikipedia
Нема ко да напише, а?
_____