Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Tekstovi o fudbalu

kondo

Tekstovi o fudbalu - Page 2 Empty Re: Tekstovi o fudbalu

Post by kondo Thu Apr 12, 2018 12:07 am

jbga tekst sa istom idejom bi ja bolje napisao

_____
    #FreeFacu

Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.

Post by Nino Quincampoix Thu Apr 12, 2018 12:14 am

da, loš je tekst i u mnogo čemu netačan. u suštini, Crvena zvezda jeste bila srpski klub, koliko se u Jugoslaviji moglo, to je počelo mnogo pre kraja 80-ih i Delije nisu nastale iz nacionalističkih pobuda već iz potrebe za boljom organizacijom kako bi se prekinula grobarska nadmoć u navijačkom smislu
    boomer crook

Post by boomer crook Thu Apr 12, 2018 12:23 am

meni deluje da autor nije bas najfokusiraniji ali eto pozitivna je poruka.

_____
    And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
    kondo

Post by kondo Thu Apr 12, 2018 12:26 am

mislim da je teza iz poslednje recenice prejaka, bez patkometrije
    bio sam svedok tog vremena, isao sam na sever mada sam bio daleko od kopa, mislim da prica da je radmilo bogdanovic poslao arkana na sever da stavi ekstremno jezgro sklono cetnicima i vuku draskovicu pod kontrolu u sustini tacna
    moguce da sam bio slep kod ociju ali nikakve dominacije grobara u navijackom smislu na fudbalu nije bilo... a do nje je doslo tek kada je svet poput mene prestao da ide na tekme. nije tu bilo samo do losih pesama nego i toga da je mnogo ljudi sa severa bilo ukljuceno u arkanove pizdarije na frontu

_____
    #FreeFacu

Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Thu Apr 12, 2018 1:41 am

ne znam zasto je bilo potrebe da se zvezda posrbljuje kada je jugoslovenstvo prosto bilo bolje. a pre arkana je u strukture cz upao giska sa svojom ekipom i uslugama, no to je ispostavilo se bilo kratkog veka.
    Zuper

Post by Zuper Thu Apr 12, 2018 2:04 am

Kondo wrote:mislim da je teza iz poslednje recenice prejaka, bez patkometrije
    bio sam svedok tog vremena, isao sam na sever mada sam bio daleko od kopa, mislim da prica da je radmilo bogdanovic poslao arkana na sever da stavi ekstremno jezgro sklono cetnicima i vuku draskovicu pod kontrolu u sustini tacna
    moguce da sam bio slep kod ociju ali nikakve dominacije grobara u navijackom smislu na fudbalu nije bilo... a do nje je doslo tek kada je svet poput mene prestao da ide na tekme. nije tu bilo samo do losih pesama nego i toga da je mnogo ljudi sa severa bilo ukljuceno u arkanove pizdarije na frontu

Bila je dominacija i grobari su bili prvu "moderni" nacionalisti jos u prvoj polovini osamdesetih. Govorim o prvim naci skinjarama pod uticajem sa zapada itd.
    Za to je zasluzan sin nacelnika brigade policije na mislim Cukarici, koja je bila zaduzena za obezbedjivanje utakmica, izmedju ostalog.
    Zato niko nije smeo da ga pipne dok se on izivljavao nad drugima kao pravi sadista.
    Radi se o cuvenom Pampiju sa drugarima mu Batom Trlajom...koji su imali muciliste na, mislim, Bezaniji.
    Zvezdini navijaci su bili u organizacionom smislu smejurija u odnosu na Grobare tada. Stavise, neki od kasnijih vodja Zvezdinih navijaca, msilim iz Red Devils-a, su bili ucenici Pampijevi...

Uostalom, svi pricaju o cuvenom Maksimiru iako su neredi na utakmici Hajduk-Partizan 1990 bili izuzetni jer su neredi Grobara, a bila je ispomoc Radovaca, pravili ogromne nerede od ulaska u Hrvatsku i msilim da nisu ni stigli do Poljuda jer su bukvalno palili i zarili citavim putem...

Ali ce vec neko bolje znati.
    kondo

Post by kondo Thu Apr 12, 2018 8:23 am

budalaštine, as usual. huliganska mitomanija u nivou par stotina ljudi, ako i toliko.

_____
    #FreeFacu

Zuper

Post by Zuper Thu Apr 12, 2018 1:04 pm

Ako je i par stotina...
    Sve te huliganske grupe broje po nekoliko desetina ljudi, ne vise.
    Njihova moc se nalazi u organizaciji i cesto vezama sa drugim strukturama.
    Tako je Pampi bio "Bog i batina" dobrim delom osamdesetih jer mu je otac bio to sto je bio.
    Kada bi gledao skorasnje i danasnje tzv. vodje i glavne ljude po grupama mislim da se mogao naci dobar deo sinova razlicitog oficirskog kadra...
    boomer crook

Post by boomer crook Thu Apr 12, 2018 1:16 pm

pampi je bio huligan. pa ima ona prica kako idu grobari ulicom a pampijev cale ih saceka i kaze: deco, trotoarom a ovaj u fazonu: e bas necemo. arkan je kriminalac. apsolutna novost u svetu navijanja.

_____
    And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
    kondo

Post by kondo Thu Apr 12, 2018 3:09 pm

arkan je bio pripadnik drzavne bezbednosti na zadatku.

_____
    #FreeFacu

boomer crook

Post by boomer crook Thu Apr 12, 2018 3:32 pm

ma jos bolje. cvikeras je bio ono kao psiho-huligan. paklena pomorandza a ne db zatvara krug.

_____
    kondo

Post by kondo Thu Apr 12, 2018 6:39 pm

pampi je intelektualac covek, ne samo sto izgleda kao mlađani kosta čavoški.

nije meni problem sto je arkan db i krimos nego sto je to sto jeste, sto nema apsolutno nijednu zivotnu vrednost. jbga pre njega su na severu bile zastave "acid house" i "erotic chaos" a posle njega samo gusle i papci

_____
    #FreeFacu

Post by Nino Quincampoix Thu Apr 12, 2018 7:14 pm

ne bogami, ja se sećam i Tupaca i svačega još s kraja 90-ih. gusle idu kasnije, negde od 2004-05 pa na dalje.

Arkan nije imao preveliki uticaj na organizaciju severa, pokupio je nešto dileja i odveo na front, a veoma brzo je išutiran iz kluba kada je poželeo da uleti u deobu materijalnog plena (tu cigosi da kažu hvala i drugu Žarku koji je pomogao da se dotični skloni prvo u Prištinu a posle u Obilić). Niti je Arkana boleo kurac za to šta se peva, šta se vije, šta se nosi... To su lagano osmišljavali ljudi koji su de facto preuzeli tribinu te 1989. godine, njih možda dvadesetak, čija vladavina, uz normalnu generacijsku smenu, traje i danas. tu su razni imali razne ideje i u određenim trenucima su određeni uticaji preovlađivali ali nit postoji i traje do danas.
    kondo

Post by kondo Thu Apr 12, 2018 7:29 pm

ne znam sto ne sednemo kao ljudi, narucimo cevape i spricer i ukljucimo live stream, pa izdiskutujemo

_____
    #FreeFacu

Post by Nino Quincampoix Thu Apr 12, 2018 9:55 pm

plašim se fet šejminga Tekstovi o fudbalu - Page 2 4135669698

Post by Nino Quincampoix Thu Apr 12, 2018 9:56 pm

ne zajbo sam se

Post by Nino Quincampoix Thu Apr 12, 2018 10:02 pm

evo istorijske građe

Tekstovi o fudbalu - Page 2 C5Grg7O

Tekstovi o fudbalu - Page 2 4Dmp31X
    Ferenc Puskás

Post by Ferenc Puskás Thu Oct 25, 2018 10:21 pm

http://www.yugopapir.com/2018/10/smoje-1988-jeben-ti-ja-one-sto-jedu.html?fbclid=IwAR12SrmHwLmvTH7O4wptw8ArlXLAE6Ikj25i2Bcpxs77mVNrdHeBxTJ27vM

Smoje 1988. anegdote o Hajduku, kriza i nadolazak nacionalista.

_____
    Ha rendelkezésre áll a szükséges pénz, a vége általában jó.
    Xexoxical Endarchy

Post by Xexoxical Endarchy Thu Oct 25, 2018 10:32 pm

Quincy Endicott wrote:evo istorijske građe

Tekstovi o fudbalu - Page 2 C5Grg7O

Tekstovi o fudbalu - Page 2 4Dmp31X
    uuuuuuu, jako. hvala Tekstovi o fudbalu - Page 2 903208043

_____
    Spomen-naplatna rampa "Zoran Babić"
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Fri Oct 26, 2018 12:23 am