Tekstovi o fudbalu
- Post n°26
Re: Tekstovi o fudbalu
jbga tekst sa istom idejom bi ja bolje napisao
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°27
da, loš je tekst i u mnogo čemu netačan. u suštini, Crvena zvezda jeste bila srpski klub, koliko se u Jugoslaviji moglo, to je počelo mnogo pre kraja 80-ih i Delije nisu nastale iz nacionalističkih pobuda već iz potrebe za boljom organizacijom kako bi se prekinula grobarska nadmoć u navijačkom smislu
- Post n°28
meni deluje da autor nije bas najfokusiraniji ali eto pozitivna je poruka.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°29
mislim da je teza iz poslednje recenice prejaka, bez patkometrije
bio sam svedok tog vremena, isao sam na sever mada sam bio daleko od kopa, mislim da prica da je radmilo bogdanovic poslao arkana na sever da stavi ekstremno jezgro sklono cetnicima i vuku draskovicu pod kontrolu u sustini tacna
moguce da sam bio slep kod ociju ali nikakve dominacije grobara u navijackom smislu na fudbalu nije bilo... a do nje je doslo tek kada je svet poput mene prestao da ide na tekme. nije tu bilo samo do losih pesama nego i toga da je mnogo ljudi sa severa bilo ukljuceno u arkanove pizdarije na frontu
bio sam svedok tog vremena, isao sam na sever mada sam bio daleko od kopa, mislim da prica da je radmilo bogdanovic poslao arkana na sever da stavi ekstremno jezgro sklono cetnicima i vuku draskovicu pod kontrolu u sustini tacna
moguce da sam bio slep kod ociju ali nikakve dominacije grobara u navijackom smislu na fudbalu nije bilo... a do nje je doslo tek kada je svet poput mene prestao da ide na tekme. nije tu bilo samo do losih pesama nego i toga da je mnogo ljudi sa severa bilo ukljuceno u arkanove pizdarije na frontu
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Guest
- Post n°30
ne znam zasto je bilo potrebe da se zvezda posrbljuje kada je jugoslovenstvo prosto bilo bolje. a pre arkana je u strukture cz upao giska sa svojom ekipom i uslugama, no to je ispostavilo se bilo kratkog veka.
- Post n°31
Kondo wrote:mislim da je teza iz poslednje recenice prejaka, bez patkometrije
Bila je dominacija i grobari su bili prvu "moderni" nacionalisti jos u prvoj polovini osamdesetih. Govorim o prvim naci skinjarama pod uticajem sa zapada itd.
Za to je zasluzan sin nacelnika brigade policije na mislim Cukarici, koja je bila zaduzena za obezbedjivanje utakmica, izmedju ostalog.
Zato niko nije smeo da ga pipne dok se on izivljavao nad drugima kao pravi sadista.
Radi se o cuvenom Pampiju sa drugarima mu Batom Trlajom...koji su imali muciliste na, mislim, Bezaniji.
Zvezdini navijaci su bili u organizacionom smislu smejurija u odnosu na Grobare tada. Stavise, neki od kasnijih vodja Zvezdinih navijaca, msilim iz Red Devils-a, su bili ucenici Pampijevi...
Uostalom, svi pricaju o cuvenom Maksimiru iako su neredi na utakmici Hajduk-Partizan 1990 bili izuzetni jer su neredi Grobara, a bila je ispomoc Radovaca, pravili ogromne nerede od ulaska u Hrvatsku i msilim da nisu ni stigli do Poljuda jer su bukvalno palili i zarili citavim putem...
Ali ce vec neko bolje znati.
- Post n°32
budalaštine, as usual. huliganska mitomanija u nivou par stotina ljudi, ako i toliko.
_____
#FreeFacu
- Post n°33
Ako je i par stotina...
Sve te huliganske grupe broje po nekoliko desetina ljudi, ne vise.
Njihova moc se nalazi u organizaciji i cesto vezama sa drugim strukturama.
Tako je Pampi bio "Bog i batina" dobrim delom osamdesetih jer mu je otac bio to sto je bio.
Kada bi gledao skorasnje i danasnje tzv. vodje i glavne ljude po grupama mislim da se mogao naci dobar deo sinova razlicitog oficirskog kadra...
Sve te huliganske grupe broje po nekoliko desetina ljudi, ne vise.
Njihova moc se nalazi u organizaciji i cesto vezama sa drugim strukturama.
Tako je Pampi bio "Bog i batina" dobrim delom osamdesetih jer mu je otac bio to sto je bio.
Kada bi gledao skorasnje i danasnje tzv. vodje i glavne ljude po grupama mislim da se mogao naci dobar deo sinova razlicitog oficirskog kadra...
- Post n°34
pampi je bio huligan. pa ima ona prica kako idu grobari ulicom a pampijev cale ih saceka i kaze: deco, trotoarom a ovaj u fazonu: e bas necemo. arkan je kriminalac. apsolutna novost u svetu navijanja.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°35
arkan je bio pripadnik drzavne bezbednosti na zadatku.
_____
#FreeFacu
- Post n°36
ma jos bolje. cvikeras je bio ono kao psiho-huligan. paklena pomorandza a ne db zatvara krug.
_____
- Post n°37
pampi je intelektualac covek, ne samo sto izgleda kao mlađani kosta čavoški.
nije meni problem sto je arkan db i krimos nego sto je to sto jeste, sto nema apsolutno nijednu zivotnu vrednost. jbga pre njega su na severu bile zastave "acid house" i "erotic chaos" a posle njega samo gusle i papci
nije meni problem sto je arkan db i krimos nego sto je to sto jeste, sto nema apsolutno nijednu zivotnu vrednost. jbga pre njega su na severu bile zastave "acid house" i "erotic chaos" a posle njega samo gusle i papci
_____
#FreeFacu
- Post n°38
ne bogami, ja se sećam i Tupaca i svačega još s kraja 90-ih. gusle idu kasnije, negde od 2004-05 pa na dalje.
Arkan nije imao preveliki uticaj na organizaciju severa, pokupio je nešto dileja i odveo na front, a veoma brzo je išutiran iz kluba kada je poželeo da uleti u deobu materijalnog plena (tu cigosi da kažu hvala i drugu Žarku koji je pomogao da se dotični skloni prvo u Prištinu a posle u Obilić). Niti je Arkana boleo kurac za to šta se peva, šta se vije, šta se nosi... To su lagano osmišljavali ljudi koji su de facto preuzeli tribinu te 1989. godine, njih možda dvadesetak, čija vladavina, uz normalnu generacijsku smenu, traje i danas. tu su razni imali razne ideje i u određenim trenucima su određeni uticaji preovlađivali ali nit postoji i traje do danas.
Arkan nije imao preveliki uticaj na organizaciju severa, pokupio je nešto dileja i odveo na front, a veoma brzo je išutiran iz kluba kada je poželeo da uleti u deobu materijalnog plena (tu cigosi da kažu hvala i drugu Žarku koji je pomogao da se dotični skloni prvo u Prištinu a posle u Obilić). Niti je Arkana boleo kurac za to šta se peva, šta se vije, šta se nosi... To su lagano osmišljavali ljudi koji su de facto preuzeli tribinu te 1989. godine, njih možda dvadesetak, čija vladavina, uz normalnu generacijsku smenu, traje i danas. tu su razni imali razne ideje i u određenim trenucima su određeni uticaji preovlađivali ali nit postoji i traje do danas.
- Post n°39
ne znam sto ne sednemo kao ljudi, narucimo cevape i spricer i ukljucimo live stream, pa izdiskutujemo
_____
#FreeFacu
- Post n°43
http://www.yugopapir.com/2018/10/smoje-1988-jeben-ti-ja-one-sto-jedu.html?fbclid=IwAR12SrmHwLmvTH7O4wptw8ArlXLAE6Ikj25i2Bcpxs77mVNrdHeBxTJ27vM
Smoje 1988. anegdote o Hajduku, kriza i nadolazak nacionalista.
Smoje 1988. anegdote o Hajduku, kriza i nadolazak nacionalista.
_____
Ha rendelkezésre áll a szükséges pénz, a vége általában jó.
- Post n°44
uuuuuuu, jako. hvalaQuincy Endicott wrote:evo istorijske građe
_____
Spomen-naplatna rampa "Zoran Babić"
- Post n°45
To je taj sastanak kojim je pocela nesreca. Jebale ih "Delije" da ih jebale