žižek u gardijanu
- Post n°28
Re: žižek u gardijanu
ja bih rekao da je gotovo sa rusijom u srba
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°29
Aj recite mi gde da motam da vidim nesto smesno, poceo sam da gledam i odustao kad je Zizek poceo da zamuckuje, a to je bilo odmah.
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
- Post n°30
boomer crook wrote:
ja bih rekao da je gotovo sa rusijom u srba
Centar u Nišu
- Post n°31
Vilmos Tehenészfiú wrote:Aj recite mi gde da motam da vidim nesto smesno, poceo sam da gledam i odustao kad je Zizek poceo da zamuckuje, a to je bilo odmah.
Pre toga
- Post n°32
Kad voditeljak ne zna dal je Slavoj iz Mrčajevaca ili Slavoj Žižek
- Post n°33
dobra mu je opservacija o neumitnom katastroficnom pravcu istorije
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°34
kondo wrote:dobra mu je opservacija o neumitnom katastroficnom pravcu istorije
Чекај, јел у опсерверу или гардијану? Посматрач или стражар?
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°35
Svež Žile.
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°36
Ajme evo kaže da ima AI debata njega i Herzoga Neki Talijan napravio https://infiniteconversation.com/, al kaže Žile da ne valja jer nema njegovih tikova i vulgarnih pošalica
_____
my goosebumps have goosebumps
- Post n°37
https://pescanik.net/zasto-zapad-gubi-u-africi/
Žiletu izgleda napuniše džepove dolarima. I džepove i gaće.
Žiletu izgleda napuniše džepove dolarima. I džepove i gaće.
_____
~~~~~
- Post n°38
_____
~~~~~
- Post n°39
WTF!
Iz rubrike Neobicne price: Guardian o Sandulovicu. A ima i Djilasa koji kaze: “No politician in this country will ever accept the independence of Kosovo”. https://t.co/iyoCpo2fBq
— Aleksandar Kocic (@AlexKocic) February 4, 2024
_____
"Sisaj kurac, Boomere. Spletkario si i nameštao ban pa se sad izvlačiš. Radiša je format a ti si mali iskompleksirani miš. Katastrofa za Burundi čoveče.
A i deluje da te napustio drugar u odsudnom trenutku pa te spašavaju ova tovarka što vrv ni ne dismr na ribu, to joj se gadi, i ovaj južnjak koji o niškim kafanama čita na forumu. Prejaka šarža." - Monsier K.
- Post n°42
https://pescanik.net/spasavanje-demokratije-od-nje-same/
Ovaj otisao skroz ukurac.
Ovaj otisao skroz ukurac.
_____
~~~~~
- Post n°43
I meni je upao u oči neobičan zaključak da je potezanje legalne ali suštinski nedemokratske mere, sa ciljem da se konzerva išutira dalje niz drum, znak nekakve državničke mudrosti. To pre spada u what could go wrong kategoriju.
Sa druge strane, Francuska ima uspešnu istoriju odlaganja dolaska Tome. Možda je i ovo jedna od tih instanci, samo nešto radikalnija od obične izborne mobilizacije. Svakako ne bi trebalo dizati u nebesa jednu iznuđenu i ne baš sasvim legitimnu meru, da sad ne govorim o tome šta mislim o usiljenom centrizmu koji se pravi da veruje da su LFI i RN dva ekstrema.
Sa druge strane, Francuska ima uspešnu istoriju odlaganja dolaska Tome. Možda je i ovo jedna od tih instanci, samo nešto radikalnija od obične izborne mobilizacije. Svakako ne bi trebalo dizati u nebesa jednu iznuđenu i ne baš sasvim legitimnu meru, da sad ne govorim o tome šta mislim o usiljenom centrizmu koji se pravi da veruje da su LFI i RN dva ekstrema.
_____
Gdje punac drži pive?
- Post n°45
Deluje kao da on možda ima nekakvu teoriju, ali ga trenutno mrzi da objasni. Kuso je napisano, a moguće i mišljeno.
- Post n°46
Nektivni Ugnelj wrote:Muddle through
Čini mi se na drugo čitanje da Žižek uvijeno poziva da se u borbi protiv fašizma izađe iz okvira legitimne političke prakse, pošto poziva na slične mere i drugde. Čeprkanje po budžacima ustava kao recept za političku borbu. Evo stvarno nemam pojma šta je hteo da kaže, desi mu se ponekad da nastupi ovako nedovršeno.
_____
Gdje punac drži pive?
- Post n°47
ja se ne razumem u filozofiju, mozda je tu ostavio neki trag i sve, ne sporim jer ne znam, ali ovo drugo sto pise je tezak kurac bar 20 godina. misim kad pise o politici i filmu i na polju teorije to je potpuno bezvredno.
_____
ova zemlja to je to
- Post n°48
One Eyed Bob wrote:Nektivni Ugnelj wrote:Muddle through
Čini mi se na drugo čitanje da Žižek uvijeno poziva da se u borbi protiv fašizma izađe iz okvira legitimne političke prakse, pošto poziva na slične mere i drugde. Čeprkanje po budžacima ustava kao recept za političku borbu. Evo stvarno nemam pojma šta je hteo da kaže, desi mu se ponekad da nastupi ovako nedovršeno.
Legitimne ili legalne?
Mislim, ok, ja sam malo extreme centre: neprijatelji liberalne demokratije ne mogu da očekuju isti tretman od države kao oni koji demokratski poredak uz poštovanje svih onih prava (da ne nabrajam).
Postavljaju se dva pitanja naravno.
- šta je tačno država?
- Kako se i ko tacno odlučuje ko je neprijatelj?
Ovo nije nista potpuno novo nego je da kažemo modifikovani MO dosta zapadnih država tokom Hladnog rata pa i između dva rata ali vrlo donekle (ali su te lekcije u današnjem kontekstu mozda najvrednije).
Elaboriro bih ali malo sam gripozan...
A Žižeka nisam još pročitao
- Post n°49
hm, ali nije skrajnuta marin le pen, živa je i zdrava i biće sve jača, levica je ta kojoj je makronov gambit naneo štetu i oteo pobedu
- Post n°50
Pitanje je je li ovo u Fra sistemsko, ili Makronov krug (širi) igra. Ne znam dovoljno.