Mr. Moonlight wrote:pitanje je da li paće često misli na transvestite
Чешће него што мислиш, али на послу, кад слушам оне расправе. Али не на њих, у ствари, него на оне што су прешли на другу обалу, јер радимо неку медицинску апликацију и е од ове године пацијенти траже да им пише друштвени род, нема везе што је тематика апликације медицинска. На крају се ваљда дошло до компромиса, да биолошки род мора да стоји из медицинских разлога, а за случајеве кад се друштвени род не поклапа, да приде пише и то и да боја позадине не буде ни розе ни плава него шта клиника изабере (а могу да изаберу неограничен број друштвених родова). Све зато што су се неки пацијенти у Калифорнији нашли увређени.
Одавно сам навикао да не подносим било коју друштвену групу која иде около и тражи разлог да буде увређена. Да ли је разлог религија, нација, родно опредељење, не правим разлику, једнако ми иду на живце.
bela maca wrote:pa eto problema, paće koristi reč trandže, koja je pod jedan odvratna, pod dva nejasna, trans meni u glavi znači transsexual, a muškarci koji vole da se oblače u žensku odeću pre znam kao kros dresere.
Пренео сам дословно како сам чуо (тј можда је било "trannies" што може да значи и transmission, transgender, crossdresser), и право да кажем није ми било јасно на које се мисли.
А та хајка на културну апропријацију је достигла толике размере да су две даме негде у САД морале да затворе ресторан, а таман се уходао. Јер су служиле јела из земље из које нису пореклом, и дежурни ратници им направили огромну хајку на мрежама, демонстрирали пред вратима и на крају јебига.
Кад почну тако да демонстрирају пред Холивудом, нека ми неко јави.