Sad sam po prvi put pogledao (na Pink Thriller), film Nikolasa Kazana (inače, Elijinog sina), "Dream Lover". Od prvih par scena mi je bilo jasno da nemam posla sa baš običnim trilerom s početka devedesetih. Ima nekih vrlo bizarnih scena cirkusa i nekih čudovišnih klovnova, koje bi vajda trebalo da udu scene sna, ali nije jasno da li to uistinu i jesu. Kao triler, film funckioniše natprosečno dobro - daleko je od remek-dela, ali je vrlo zanimljiv, urpkos klišetiziranom zapletu, i uspeva da održi saspens sve do samog kraja.
B-Kind Rewind
- Post n°1
B-Kind Rewind
Ovde o filmovima zaboravljenim na nižim policama video kluba, negde između trećeg dela "Krvavog sporta" i "Škole skijanja 2", a zaslužuju bolje. Dakle, B-filmovi, posebno iz video ere, može i oni straight to video, koji su ipak nečim odskakali od sličnih naslova.
Sad sam po prvi put pogledao (na Pink Thriller), film Nikolasa Kazana (inače, Elijinog sina), "Dream Lover". Od prvih par scena mi je bilo jasno da nemam posla sa baš običnim trilerom s početka devedesetih. Ima nekih vrlo bizarnih scena cirkusa i nekih čudovišnih klovnova, koje bi vajda trebalo da udu scene sna, ali nije jasno da li to uistinu i jesu. Kao triler, film funckioniše natprosečno dobro - daleko je od remek-dela, ali je vrlo zanimljiv, urpkos klišetiziranom zapletu, i uspeva da održi saspens sve do samog kraja.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°2
Re: B-Kind Rewind
Dobar film, zakačio sam ga pre par godina, naročito mi se kraj sviđa. Madchen Amick rođena za ovu ulogu i za još štošta.
- Post n°3
De si bre, Anđele!
Meni Madchen nikad nije bila nešto privlačna, pa tako ni ovde, ali je sasvim okej u ulozi. Spejder isto odličan, a i sporedni likovi (Leri Miler, pre svega). Stvarno odskače film od proseka žanra.
Meni Madchen nikad nije bila nešto privlačna, pa tako ni ovde, ali je sasvim okej u ulozi. Spejder isto odličan, a i sporedni likovi (Leri Miler, pre svega). Stvarno odskače film od proseka žanra.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°4
Ne znaš da ceniš seljački seksipil.
Ajd da bacim i ja jedan b-ić, koji su verovatno svi već gledali, ali nema veze.
Ko nije gledao obavezno, sjajna gluma glavnog dvojca, naročito nikad boljeg Jamesa Woodsa.
Ajd da bacim i ja jedan b-ić, koji su verovatno svi već gledali, ali nema veze.
Ko nije gledao obavezno, sjajna gluma glavnog dvojca, naročito nikad boljeg Jamesa Woodsa.
- Post n°5
pa nista se ne vidi!
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°6
Slika je izgleda bila sa imdb-a, valjda zato. Evo sad
- Post n°7
U, da, genijalan film. Džon Flin, car b-flikova.
_____
- Post n°8
Nisam baš siguran da kapiram temu, al' ajde da probam. Baš sam se juče setio ovog nekad obožavanog filma, u razgovoru sa drugaricom (na temu toga kako volimo Irsku). Ne znam šta da kažem o filmu, više me je to nekako "našlo" onda kada je izašlo (valjda me je našao u pravim godinama, mada su mi godine uvek bile prave za Charlotte Rampling). Elem, svakako bih izdvojio glumu (ako to tako može da se zove, pošto je u pitanju ono što Japanci zovu ri-ji-muge, tj. jedinstvo umetnika sa umetnošću) pok. Philippea Noiret-a. Ima još i Peter Ustinova i Fred Astaira, ako ovo pre nije bilo dosta.
A Purple Taxi (1977)
Na YT ima ceo film, sve sa engleskim podnatpisima.
A Purple Taxi (1977)
Na YT ima ceo film, sve sa engleskim podnatpisima.
- Post n°9
E, super! Gledam već danas!
A evo jednog koji se defitinivno uklapa (podsetio me Anđ'o sa Džon FLinom):
Flinov izlet u horor, koji je kritika olako odbacila, a meni je bio izuzetno strašan i upečtljiv. Sećam se da sam ga gledao kao klinac, nešto straiji od glavnih junaka, ali me privuklo što je metal potkultura sveprisutna u filmu. Tada mlađani FUrlong je isto jako dobar.
Radnja je opet kliše - klinac koji biva uvučen u neku demonsku igricu, ugovor sa "đavolom" (koji liči na Stivena Tajlera, btw), itd. Ali, ali, ali... prosto je bolji od svega sličnog što sam gledao. Eventualno bih ga uporedio sa prvim delom Noćne more u ulici Brestova, što je samo po sebi već priličan kompliment.
Mislim da film zaista zaslužuje novo gledanje, i novo čitanje, posebno u svetlu buma nasilnih igrica i debate o istim. Pametan, i utegnut horor-triler.
I ovaj ima ceo na jućubu! Gledajte, ako već niste.
A evo jednog koji se defitinivno uklapa (podsetio me Anđ'o sa Džon FLinom):
Flinov izlet u horor, koji je kritika olako odbacila, a meni je bio izuzetno strašan i upečtljiv. Sećam se da sam ga gledao kao klinac, nešto straiji od glavnih junaka, ali me privuklo što je metal potkultura sveprisutna u filmu. Tada mlađani FUrlong je isto jako dobar.
Radnja je opet kliše - klinac koji biva uvučen u neku demonsku igricu, ugovor sa "đavolom" (koji liči na Stivena Tajlera, btw), itd. Ali, ali, ali... prosto je bolji od svega sličnog što sam gledao. Eventualno bih ga uporedio sa prvim delom Noćne more u ulici Brestova, što je samo po sebi već priličan kompliment.
Mislim da film zaista zaslužuje novo gledanje, i novo čitanje, posebno u svetlu buma nasilnih igrica i debate o istim. Pametan, i utegnut horor-triler.
I ovaj ima ceo na jućubu! Gledajte, ako već niste.
_____
- Post n°10
Sad ponovo pogledah Brainscan - odličan je! Ima čak nekih caka koje sam zaboravio, a koje konačan rasplet čine još koherenentijim. Gledajte!
Scenario je pisao Andrew Kevin Walker.
Soundtrack je isto odličan:
Scenario je pisao Andrew Kevin Walker.
Soundtrack je isto odličan:
Under My Skin
Performed by Dandelion
Written by Dandelion
Produced by David M. Johnson and Dandelion
Courtesy of RuffHouse Records
Thunder Kiss '65 (Swinging Lovers Remix)
Performed by White Zombie
Remixed by KMFDM
Music by White Zombie
Lyrics by Rob Zombie
Produced by Andy Wallace
Courtesy of Geffen Records
A Beginning/Two of Me
Performed by Old
Written by Jimmy Plotkin
Courtesy of Earache Records
Freak Now/Pericynthion
Performed by Old
Written by Jimmy Plotkin
Riverboat
Performed by John Melendez (as Stuttering John)
Written by John Melendez and Randy Cantor
Produced by Randy Cantor
Courtesy of Atlantic Recording Corp.
By Arrangement with Warner Special Products
AFC Theme
Performed by Alcohol Funny Car
Written by Ben London
Produced by Alcohol Funny Car and Scott Benson
Courtesy of C/Z Records, Ltd.
Shapes
Performed by Alcohol Funny Car
Written by Ben London
Produced by Alcohol Funny Car and Scott Benson
Courtesy of C/Z Records, Ltd.
Welcome To This World
Performed by Primus
Written by Primus
Produced by Primus
Courtesy of Interscope Records
Triad
Performed by Pitchshifter
Written by Pitchshifter
Produced by Pitchshifter and Paul Johnston
Grease Box
Performed by Tad
Written by Kurt Danielson, Thomas A. Doyle (as Tad Doyle), Josh Sinder, and Gary Thorstensen
Produced by J. Mascis
Courtesy of Giant Records / The Mechanic Label
Leave Me Alone
Performed by Butthole Surfers (as The Butthole Surfers)
Written by Butthole Surfers (as The Butthole Surfers)
Produced by John Paul Jones
Courtesy of Capitol Records
Licensed by CEMA Special Projects
Make It Now
Performed by Mudhoney
Written by Mudhoney
Produced by Conrad Uno and Mudhoney
Courtesy of Reprise Records
By Arrangement with Warner Special Projects
Roof
Performed by Dandelion
Written by Dandelion
Produced by Joe Nicolo (as Joe "The Butcher" Nicolo) and Dandelion
Courtesy of RuffHouse Records
Barely Human
Performed by Wade
Written by Wade
Produced by Wade and Tom Mallin
Courtesy of Spirit Music Industries
_____
- Post n°11
Odličan!
_____
- Post n°12
Jos jedan ss mojim omiljenim Dzef Fehijem. Iako trilerski aspekat nije bas najubedljiviji, film ima mnogo drugih kvaliteta - super je snimljen, ima dobru atmosferu, dijaloge, glumu i rasomonsku pricu. Posebno je zanimljiv u kontekstu prodaje zelezare Kinezima. Ovde se sve vrti oko zelezare koja se prodaje Japancima koji nameravaju da je sruse i na njenom mestu podignu zabavni park.
_____
- Post n°13
Shutting Down The Memory Factory
When the video store is a cultural center, losing it is painful…
by Nathan J. Robinson
Some civilizations have preserved their cultural practices for hundreds of years. That doesn’t really happen under capitalism, where everything you love will be eaten alive the moment it ceases to be economically efficient. The video store had ceased to be “efficient,” and thus it had to be destroyed. I don’t think a single person was surprised: If anything, they were amazed it still existed at all. I’m under no illusion that there’s any world in which we could keep such places; the technology changes, and it’s impossible to stubbornly resist the inevitable spread of streaming video out of pure nostalgia for obsolete ways of doing things.
But I don’t think it is simple nostalgia. I genuinely feel worse off now, because I don’t have a place to go where friendly faces will be waiting to talk to me about movies. (And give me homemade cookies, which often happened at Video Renaissance.) A social space is gone, the cookies are gone, and all of the serendipitous interactions that would have happened in that place will now never take place. One kind of “efficiency” has been maximized even as “the efficient production of social interaction and joy” has been diminished.
_____
- Post n°14
ova tema je bila jedna od ponajboljih tamo
- Post n°15
Jeste
Ovde Polip zabušava!
Ovde Polip zabušava!
_____
- Post n°16
pisaću sutra preksutra, o 3 video kluba čiji sam bio član, tri potpuno različita sveta, koncepta i filozofije...
- Post n°17
Obavezno!!!
Podsetiću te, samo da znaš.
Podsetiću te, samo da znaš.
_____
- Post n°18
Najbolji posao koji sam imao, kada se uzme u vid količina rada i plate. Od 17h do 22h, za ondašnjih 20 hiljada, koje su tada bile ok pare. Posao čista blejaža. Gledaš filmove. igraš igrice, i periodično ti bane neko da iznajmi ili pazari nešto. Uglavnom horor i komedije. Uz ono neizbežno "a je li baš strašno/smešno?", " ti si metalac, aj preporuči neki horor", " Nemoj brate da bude nešto baš, baš strašno, žena mi je trudna".
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°19
_____
- Post n°20
Inače, zlatno doba filmova o kojim govorimo je bilo onomad dok je trajala navala DVDeva za 100-200 dinara. Znam da sam svake nedelje uzimao po dva tri. Svakakvog smeća je tu bilo, ali je bilo i dobrih filmova. Tad nije bilo interneta, pa nije bilo ni smernica šta valja, a šta ne. Nego kupiš npr. neki film koji se zove "They Live", misleći da je neka trešina, kad ono do jaja film.
_____
~~~~~
- Guest
- Post n°21
Летећи Полип wrote:Inače, za zlatno doba filmova o kojim govorimo je bilo onomad dok je trajala navala DVDeva100-200 dinara. Znam da sam svake nedelje uzimao po dva tri. Svakakvog smeća je tu bilo, ali je bilo i dobrih filmova. Tad nije bilo interneta, pa nije bilo ni smernica šta valja, a šta ne. Nego kupiš npr. neki film koji se zove "They Live", misleći da je neka trešina, kad ono do jaja film.
Zlatnije doba je bilo u osamdesetima, naročito druga polovina decenije.
- Post n°22
Quincy Endicott wrote:pisaću sutra preksutra, o 3 video kluba čiji sam bio član, tri potpuno različita sveta, koncepta i filozofije...
_____
- Post n°23
Otkljucalo za praznike neke filmske kanale na telekomu (Filmbox i jos nesto slicno). Pogledam sta ima, neki horori sa po 14 posto na RT, trileri sa poznatim ali zglajzalim ili pak danas poznatima a tada nepoznatim glumcima. Camp Hell, Mothman, Goblin, sve gore od goreg. Cak i kopije lose.
Mislim se, ovo mi je nesto poznato. I onda shvatim - kao u video klubu na pocecima prelaska sa pirata na prve Vansove i Tuckove "originale"...
Fali samo Lovac na potezu.
Gde si bio - nigde, sta si radio - nista.
Mislim se, ovo mi je nesto poznato. I onda shvatim - kao u video klubu na pocecima prelaska sa pirata na prve Vansove i Tuckove "originale"...
Fali samo Lovac na potezu.
Gde si bio - nigde, sta si radio - nista.
_____
- Post n°24
I uspeo sam da nadjem jedan odlican!
Gledajte! Pravi videoklubaski hit!
https://m.imdb.com/title/tt1838544/
Gledajte! Pravi videoklubaski hit!
https://m.imdb.com/title/tt1838544/
_____
- Post n°25
Three ex-military robots are reprogrammed as teachers and secretly placed in a school where most students are part of organized gangs. They begin to respond violently to unruly students, and their military training starts to take over.
_____
~~~~~