Препоручите сајнс фикшн, хорор, епик фантази и томе слично
mora da neki jutjuber prosipa filozofiju
_____
most of us probably not getting better
but not getting better together
jbga ljudi generalno potcenjuju ghoulov pionirski rad. sad su stasale generacije koje znaju da horor nije samo gor i dzampsker nego da tu ima i egzistencijalnog antropoloskog metafizickog itd itd uzasa
_____
ova zemlja to je to
i numinoznog isto
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
Да се не заборави суб- и супралиминално.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
zvezda je zivot wrote:jbga ljudi generalno potcenjuju ghoulov pionirski rad. sad su stasale generacije koje znaju da horor nije samo gor i dzampsker nego da tu ima i egzistencijalnog antropoloskog metafizickog itd itd uzasa
Kosmickog!
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
da! nisam cito gula bar 10 godina, zaboravilo se
_____
ova zemlja to je to
Ali u pravu si, jeste on odnegovao generacije horor fanova preko svog bloga pre svega.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Moram priznati da je gulara i na mene ostavio uticaja. Doduše, gotovo sve blogovske preporuke su mu sranje. Baš nam se ne poklapaju ukusi.
_____
~~~~~
šta vi radite po kafićima...
_____
ja se rukovodim logikom gvozdenih determinizama
_____
Ne slažem se s ovim. Čovek kada voli žanr, onda voli i osrednje filmove iz žanra. Pa čak i loše. Tj, upravo zato što voli osrednje i loše filmove iz žanra, on je fan žanra. Na primer za akcijone. Lako je voleti Predatora i Umri muški. Je li gledaš Stivena Sigala, prijatelju? Izvrsni Marked for Death, na primer? Veslija Snajpsa? Žana Kloda Vana Dama? M, to ti bezveze? A, pa ćao onda.
_____
~~~~~
Ау то ти је питање за мајсторски испит. Да ли волим жанр толико да будалама опростим што га прљају?
_____
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
Летећи Полип wrote:Ne slažem se s ovim. Čovek kada voli žanr, onda voli i osrednje filmove iz žanra. Pa čak i loše. Tj, upravo zato što voli osrednje i loše filmove iz žanra, on je fan žanra. Na primer za akcijone. Lako je voleti Predatora i Umri muški. Je li gledaš Stivena Sigala, prijatelju? Izvrsni Marked for Death, na primer? Veslija Snajpsa? Žana Kloda Vana Dama? M, to ti bezveze? A, pa ćao onda.
Slazem se, slazem se... i ja imam takav odnos prema mnogim klasicnim zanrovima, mada u poslednje vreme neretko imam ovakav osecaj kad u pitanju horor.
_____
Mada ima tu još nešto luđe. I ovde ubaciti ogroman Žiletov smajli:
Maj God, ic igzektli di opozit! Kud it be sed dat, šmrk, d horror fenz ar douz hu are viling to tolerejt okejžnl gud muvi, džast sou dej kud voč tonz of teribl vanz?
Hoću da kažem, ko je fan bilo kog žanra sigurno će primetiti da je u pitanju čist žuisans. Žuisans shvaćen u onom šarlatanskom smislu. ''An obscene excess'', ovde ostvaren kroz beskrajnu repeticiju žanrovske forme - kroz iste kliše, troupove itd? Hmm, mejbi, ali to prelazi granicu lakanovog vodića što sam čito.
Maj God, ic igzektli di opozit! Kud it be sed dat, šmrk, d horror fenz ar douz hu are viling to tolerejt okejžnl gud muvi, džast sou dej kud voč tonz of teribl vanz?
Hoću da kažem, ko je fan bilo kog žanra sigurno će primetiti da je u pitanju čist žuisans. Žuisans shvaćen u onom šarlatanskom smislu. ''An obscene excess'', ovde ostvaren kroz beskrajnu repeticiju žanrovske forme - kroz iste kliše, troupove itd? Hmm, mejbi, ali to prelazi granicu lakanovog vodića što sam čito.
_____
~~~~~
Joj, pa jeste. Izuzeci se uz8maju kao opravdanje za uzivanje u kliseu.
_____
Летећи Полип wrote:Mada ima tu još nešto luđe. I ovde ubaciti ogroman Žiletov smajli:
_____
my goosebumps have goosebumps
to je bukv nesto sto bi zizek reko, to je ta inverzija
_____
ova zemlja to je to
Putujem po dva sata na posao, pa moram nečim da se zanimam. U zadnjih par meseci sam preslušao barem pedeset sati njegovih predavanja. Ovaj lik ga uredno skuplja:
https://www.youtube.com/@SimonGros
Btw, kad je čovek fan žanra, on zapravo nikada ne traži dobar film, u smislu - originalan, dobro režiran, sa efektnim komentarom, štagod. Nego, u glavi uvek postoji taj žanr ideal, prema kome se film upoređuje, i što su bliži tom idealu, veći je pull da se odgleda. Pri čemu je cilj to neko stanje apsolutnog mentalnog komfora - mamina materica od filma- gde će sve proći glatko i zaokruženo, bez cimanja, od početka do kraja. Fan može da naleti na film koji je stvarno dobar, i da mu se ovaj autentično svidi, međutim potreba koja ga vukla da gleda ostaje nezadovoljena. Film je npr katarzičan, ali katarza nije ono što je traženo. Ono što se traži je ovo neuhvatljivo iskustvo neporemećenog toka. Fan žanra recimo može da odgleda Starship Troopers, ali ono što fana čini tim što jeste počinje tek od direct to video nastavaka. Tu se traži starhip troopers, ali onaj pravi - čist flow očekivanih stvari, koje će se sklopiti u savršenu celinu, i u koju se onda i ti možeš utopiti do kraja. Traženo subjektivno iskustvo dakle nije uzbuđenje, ili strah, ili šta god u zavisnosti od žanra, već nirvana. Ili smrt?
Može zvučati ludo, ali ono - search your feelings sledeći put kada budete tražili dobar film za gledanje iz svog omiljenog žanra.
https://www.youtube.com/@SimonGros
Btw, kad je čovek fan žanra, on zapravo nikada ne traži dobar film, u smislu - originalan, dobro režiran, sa efektnim komentarom, štagod. Nego, u glavi uvek postoji taj žanr ideal, prema kome se film upoređuje, i što su bliži tom idealu, veći je pull da se odgleda. Pri čemu je cilj to neko stanje apsolutnog mentalnog komfora - mamina materica od filma- gde će sve proći glatko i zaokruženo, bez cimanja, od početka do kraja. Fan može da naleti na film koji je stvarno dobar, i da mu se ovaj autentično svidi, međutim potreba koja ga vukla da gleda ostaje nezadovoljena. Film je npr katarzičan, ali katarza nije ono što je traženo. Ono što se traži je ovo neuhvatljivo iskustvo neporemećenog toka. Fan žanra recimo može da odgleda Starship Troopers, ali ono što fana čini tim što jeste počinje tek od direct to video nastavaka. Tu se traži starhip troopers, ali onaj pravi - čist flow očekivanih stvari, koje će se sklopiti u savršenu celinu, i u koju se onda i ti možeš utopiti do kraja. Traženo subjektivno iskustvo dakle nije uzbuđenje, ili strah, ili šta god u zavisnosti od žanra, već nirvana. Ili smrt?
Može zvučati ludo, ali ono - search your feelings sledeći put kada budete tražili dobar film za gledanje iz svog omiljenog žanra.
_____
~~~~~
Тако нешто спада у разлоге, не баш на првом месту али око шестог, зашто уредно теревенчимРЖ ево већ седму сезону Старог гејта. Јер ми већ не би легло да опет гледам Вавилон 5, то сам јесенас; минисерије са Дином, не још пет година; за Стари Дрек немам живаца; Галактика није СФ него религија...
а Стари Гејт има све, сваком су махнули, имали су и свој дан мрмота, и летење између топовских торњева и убацивање две ракетле у отвор за хлађење реактора, и обртање клема (ака реверзна поларизација) не би ли штитник прорадио, и... ма све. И солидна зајебанција.
а Стари Гејт има све, сваком су махнули, имали су и свој дан мрмота, и летење између топовских торњева и убацивање две ракетле у отвор за хлађење реактора, и обртање клема (ака реверзна поларизација) не би ли штитник прорадио, и... ма све. И солидна зајебанција.
_____
Jes, al ovo što sam opisao je samo skreč (češ). Ali šta je ič (svrab)? Kada npr. vidimo filmski omot, i pročitamo sinopsis - da li je ono što osetimo, čega je ovo malopre navedeno očigledno označitelj - da li to naslućujemo tzv objet petit a?
Who knows. Ali neću više da smaram s ovim.
Who knows. Ali neću više da smaram s ovim.
_____
~~~~~
Кад си видео цео синопсис? Видиш блурб (што ни не намеравам да преводим, осим као брљ), дакле у две реченице шта има унутра.
Е ту мени долазе ти срси, ма макар 1 срх, ако има нешто оригинално, што још није било, а не обећава гњаважу.
Е ту мени долазе ти срси, ма макар 1 срх, ако има нешто оригинално, што још није било, а не обећава гњаважу.
_____
Scanned in 2k from the original negatives. The 90's VHS cult classic film is now on Blu-ray! Connie Sproutz, a likeable young woman with the sad problem of a spore-generating deformity on her face which causes difficulties in her day-to-day life such as dissolving into a gelatinous mass anyone who is to be devoured by the neural parasite that inhabits her skull, which is empty due to the fact that she stores her brain in a jar beside her bed.
Nisam još gledo, samo stavljam na znanje da postoji.
_____
~~~~~
_____
~~~~~
Ана се скида помоћу микроторента и сличних апликација?
_____
Ja sam puno ocekivao od tog filma, ali mi je konacni utisak bio meh. Ne znam da li da mu dam jos jednu sansu.
_____