Препоручите сајнс фикшн, хорор, епик фантази и томе слично
Otkrivaš Tarkovskog? Lepo, lepo ...
beatakeshi wrote:Otkrivaš Tarkovskog?
То су фотке од пре 2 године: http://forum.badnjak.com/viewtopic.php?f=9&t=723&start=490#p35692
Мада заиста не познајем добро опус Тарковског, осим његових СФ филмова.
_____
"Mogu li ja da kažem ili ćete Vi da vodite intervju sami sa sobom? Samo kad bih mogla da kažem nešto… Prvo, uvek smo govorili našim građanima da ne možemo i nećemo da gledamo na EU kao na ćup sa novcem. Da bolji kvalitet života, radna mesta i bolje plate moraju doći od nas samih i snage naše ekonomije. Želimo da budemo deo EU jer je to mirovni projekat i jer delimo vrednosti sa EU." - Ana Brnabić
Неко је спомињао Шарлоту Ремплинг?
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
uskok i ajduk wrote:А из ког је ово филма? А? А?
(едит: грешком сам оставио наслов у називу фајла, сад може)
Taj sam gledo. Solaris.
_____
"Ne morate krenuti odavde da biste dosli tamo. Moguce je krenuti odavde i vratiti se ponovo tu, ali preko onoga tamo."
Aca Seltik, Sabrana razmisljanja o topologiji, tom cetvrti.
My Moon Che Gavara.
- Guest
Sledeci tri filma su dobri prvih sat vremena, i mozda malo jace. Posle mozes da prekines.
______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Zanimljiv indie uradak odradjen u found footage fazonu. Zivot u svmiru su krajnje autenticno odradili. Na kraju ga malo useru jer prikazu ono sto se nije trbealo prikazati.
Nista posebno, ali je zanimljiv sto imaju i clana posade Srbina. Koji naravno pocinje sranje, i zbog njega izginu.
Odlican film. Ne gledaj onu miniseriju.
______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Zanimljiv indie uradak odradjen u found footage fazonu. Zivot u svmiru su krajnje autenticno odradili. Na kraju ga malo useru jer prikazu ono sto se nije trbealo prikazati.
Nista posebno, ali je zanimljiv sto imaju i clana posade Srbina. Koji naravno pocinje sranje, i zbog njega izginu.
Odlican film. Ne gledaj onu miniseriju.
meni je oblivion bas bio dosadan a edge of tomorrow zabavan.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
moon nije u istoj kategoriji sa ostalim filmovima ovde. daleko je ambiciozniji.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
ostap bender wrote:moon nije u istoj kategoriji sa ostalim filmovima ovde. daleko je ambiciozniji.
Нисам тачно ухватио у чему је штос, али шацујем да је човек погледао бар нешто од Тарковског пре него што је ово направио. Немам другог објашњења како је успео да му се током прве три четвртине не догађа скоро ништа, или бар мање него у "Сталкеру" и "Соларису" а да опет није досадно. Јбт чак ниједном нисам прескочио минут-два (што ми се иначе често догађа, рука сама крене). И притом напетост држи без икаквих трикова типа страве & ужаса, него тако, миц по миц откриваш оно што и лик открива.
_____
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
Znaš da je film snimio Dejvid Bouvijev sinčič?
Meni je bio okej i njegov drugi film.
Meni je bio okej i njegov drugi film.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
i meni je source code ok ali je vec suvise 'vickast'.
_____
Da, da, već viđeno (see what I did there?).
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
William Murderface wrote:Znaš da je film snimio Dejvid Bouvijev sinčič?
Нешто ми се мотао Боуви по глави а нисам могао да се сетим зашто .
_____
Pristojan je Source Code, Moon je bolji, naravski. Sad snima film po motivima igre World of Warcraft, hm.
Па слаб је то мотив. Мислим, зарада као мотив може да се подметне свуда.
_____
hey! ja hocu da vidim zelene orke.
ali da moon je kamerni film o bekstvu i identitetu dok je oblivion film koji slican zaplet resava projekcijom spoljnje pretnje i histerizovanim patriotizmom.
ali da moon je kamerni film o bekstvu i identitetu dok je oblivion film koji slican zaplet resava projekcijom spoljnje pretnje i histerizovanim patriotizmom.
_____
- Guest
E da. Uskoce, odgledaj Suspiriu. Ti se lozis na te psiho-magijske motive. Uz to, radi se o jednom od najgotivnijih audiovizuelnih iskustava iz sveta filma. Tako da su sto veci ekran i sto veca rezolucija najtoplije preporuceni.
I uopste. Ardjentovi filmovi, od Profondo Rossa do Opere, su odlicni...
I uopste. Ardjentovi filmovi, od Profondo Rossa do Opere, su odlicni...
Код нас преведен као "Хенријева правила" (препорука, мада не знам тачно због чега, нека симпатична естетика провејава кроз читав филм)
_____
"Mogu li ja da kažem ili ćete Vi da vodite intervju sami sa sobom? Samo kad bih mogla da kažem nešto… Prvo, uvek smo govorili našim građanima da ne možemo i nećemo da gledamo na EU kao na ćup sa novcem. Da bolji kvalitet života, radna mesta i bolje plate moraju doći od nas samih i snage naše ekonomije. Želimo da budemo deo EU jer je to mirovni projekat i jer delimo vrednosti sa EU." - Ana Brnabić
- Guest
Skroz je kul naslov, i u kontekstu je radnje filma. Kako bi ti preveo "Bruiser", zivota ti?
Масничар!
_____
"Освета безличног"
_____
"Урликање" ми је баш пријао, ужелео сам се старих хорора.
Увод је изнад очекивања добар, мада расплет је у великој мери предвидив.
Увод је изнад очекивања добар, мада расплет је у великој мери предвидив.
_____
- Guest
uskok i ajduk wrote:"Урликање"
"Zavijanje"
Форумска претрага није нашла ове филмове па да скренем пажњу на њих.
The Road (2009)
http://www.sftim.com/forum2/forum/index.php?topic=1334.0
Одлична драма о преживљавању оца и сина у постапокалиптичном свету. У време када смо га гледали баш смо расправљали на СФ тиму како би се ко понашао у оваквој ситуацији па нам је легао к’о д..е на ношу. По мом мишљењу веома реалистичан.
Robot & Frank (2012)
http://www.sftim.com/forum2/forum/index.php?topic=1965.0
Фин, топао приказ пензионисаног лопова на прагу деменције у блиској будућности када се појаве роботи-помоћници таквим пацијентима.
An Adventure in Space and Time (2013)
http://www.sftim.com/forum2/forum/index.php?topic=2044.0
Није НФ али јесте директно везан за њу. Прича о настанку и првим епизодама Доктора ХУ. Британско савршенство од драме.
Ако линкови ка другим сајтовима нису дозвољени молим да Ги утепате.
The Road (2009)
http://www.sftim.com/forum2/forum/index.php?topic=1334.0
Одлична драма о преживљавању оца и сина у постапокалиптичном свету. У време када смо га гледали баш смо расправљали на СФ тиму како би се ко понашао у оваквој ситуацији па нам је легао к’о д..е на ношу. По мом мишљењу веома реалистичан.
Robot & Frank (2012)
http://www.sftim.com/forum2/forum/index.php?topic=1965.0
Фин, топао приказ пензионисаног лопова на прагу деменције у блиској будућности када се појаве роботи-помоћници таквим пацијентима.
An Adventure in Space and Time (2013)
http://www.sftim.com/forum2/forum/index.php?topic=2044.0
Није НФ али јесте директно везан за њу. Прича о настанку и првим епизодама Доктора ХУ. Британско савршенство од драме.
Ако линкови ка другим сајтовима нису дозвољени молим да Ги утепате.
Дане wrote:Форумска претрага
Hehe, nov
Ne radi pretraga. Platforma je krs najcrnji
_____
★
Uprava napolje!