The Chronicles of Juče™
- Post n°326
Re: The Chronicles of Juče™
Znam, ali cak i za evoluciju je potreban political agency sa jasnom vizijom, koji onda neće, u kontekstu konkretnih politickih dogadjaja, dovesti do "revolucije", ali bez njega neće biti ni "evolucije". I u tom smislu sam i čitao ovaj tekst u Danasu. Širim slojevima se stvari moraju početi predstavljati sa drugog gledišta i tim drugim gledištima se mora dati platforma (oni koji je mogu dati, a kojima je današnja paradigma neprihvatljiva) sa kojih se stvari mogu predstavljati sa tog drugog gledišta.
- Guest
- Post n°327
Vučić je zapravo na liniji petooktobarca, sa funkcionalnim odnosom sa Zapadom ali bez iskakanja iz SRN jezgra etničke logike, štaviše srce i duša su mu tu. U svakom slučaju njegove vizije se završavaju na nivou lične vlasti i političkog marketinga; u spoljnoj politici je on zaista samo reaktivan, bez ambicija, sa ciljem da sa minimalnom uloženom energijom čuva brod od prevrtanja.
- Post n°328
buffalo bill wrote:u spoljnoj politici je on zaista samo reaktivan, bez ambicija, sa ciljem da sa minimalnom uloženom energijom čuva brod od prevrtanja.
Tako je, i u tom smislu spoljna politika, ako se bas i ne "valja ulicama", a ono sigurno ne sedi u dnevnoj sobi. I Vucic sam tome u izvesnoj meri doprinosi.
- Guest
- Post n°329
Pa to je dobro kao anestetik ali je loše za raspravu i evoluciju.
- Post n°330
najveci problem je po meni sada denuncijantska kultura koju neguje SNS koja u korenu zatire svaku raspravu gde ljudi nisu obelezeni kao izdajnici ako ne podrzavaju genocidna gibanja 90tih. na primer ideja da se amaterski uradak patos-efendije i holivudskog minglera sa zadnjeg ulaza uzme kao dokaz da do ove vlasti nije bilo volje da se jasenovac obelezi ili problematizuje je dobar primer toga. produkcijski ortak maske catovica i bebe popovica pojede pare i snimi nesto a vucic ide naokolo i arlauce da je to ostvareni nacionalni interes.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°331
Bojim se da je ovo o čemu raspravljaju Mór i Buffalo nažalost postalo bespredmetno. Naoko dinamični politički procesi u posljednjih 30 godina su naime zamaglili epohalnu činjenicu nestanka političkih agenasa. Dogodio se nestanak tradicionalnih elita i klasnim ratom je postignuta atomizacija društva. Nema više politike i nije slučajno tu baš Vučić, otjelovljenje, placeholder politike i ideologije koji objedinjuje sve moguće pozicije političkog spektra poput svemogućeg božanstva. Evolucije će biti stupnjevi stihijskog propadanja, a revolucije explozije neartikuliranog nasilja. Mi smo formirani u jednom prošlom dobu i takva nam je pamet, nismo opremljeni za ovo i jedino što nam preostaje su oči za plač nad vlastitom djecom.
_____
Ha rendelkezésre áll a szükséges pénz, a vége általában jó.
- Post n°332
buffalo bill wrote:Pa to je dobro kao anestetik ali je loše za raspravu i evoluciju.
To on koristi kao anestetik, ali...
- Post n°333
Ferenc Puskás wrote:Bojim se da je ovo o čemu raspravljaju Mór i Buffalo nažalost postalo bespredmetno. Naoko dinamični politički procesi u posljednjih 30 godina su naime zamaglili epohalnu činjenicu nestanka političkih agenasa. Dogodio se nestanak tradicionalnih elita i klasnim ratom je postignuta atomizacija društva. Nema više politike i nije slučajno tu baš Vučić, otjelovljenje, placeholder politike i ideologije koji objedinjuje sve moguće pozicije političkog spektra poput svemogućeg božanstva. Evolucije će biti stupnjevi stihijskog propadanja, a revolucije explozije neartikuliranog nasilja. Mi smo formirani u jednom prošlom dobu i takva nam je pamet, nismo opremljeni za ovo i jedino što nam preostaje su oči za plač nad vlastitom djecom.
Dobro sad...
- Post n°334
Ferenc Puskás wrote:Bojim se da je ovo o čemu raspravljaju Mór i Buffalo nažalost postalo bespredmetno. Naoko dinamični politički procesi u posljednjih 30 godina su naime zamaglili epohalnu činjenicu nestanka političkih agenasa. Dogodio se nestanak tradicionalnih elita i klasnim ratom je postignuta atomizacija društva. Nema više politike i nije slučajno tu baš Vučić, otjelovljenje, placeholder politike i ideologije koji objedinjuje sve moguće pozicije političkog spektra poput svemogućeg božanstva. Evolucije će biti stupnjevi stihijskog propadanja, a revolucije explozije neartikuliranog nasilja. Mi smo formirani u jednom prošlom dobu i takva nam je pamet, nismo opremljeni za ovo i jedino što nam preostaje su oči za plač nad vlastitom djecom.
Istina.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°335
Sretna nova 2021.!Mór Thököly wrote:Ferenc Puskás wrote:Bojim se da je ovo o čemu raspravljaju Mór i Buffalo nažalost postalo bespredmetno. Naoko dinamični politički procesi u posljednjih 30 godina su naime zamaglili epohalnu činjenicu nestanka političkih agenasa. Dogodio se nestanak tradicionalnih elita i klasnim ratom je postignuta atomizacija društva. Nema više politike i nije slučajno tu baš Vučić, otjelovljenje, placeholder politike i ideologije koji objedinjuje sve moguće pozicije političkog spektra poput svemogućeg božanstva. Evolucije će biti stupnjevi stihijskog propadanja, a revolucije explozije neartikuliranog nasilja. Mi smo formirani u jednom prošlom dobu i takva nam je pamet, nismo opremljeni za ovo i jedino što nam preostaje su oči za plač nad vlastitom djecom.
Dobro sad...
_____
- Post n°336
Ferenc Puskás wrote:Sretna nova 2021.!Mór Thököly wrote:
Dobro sad...
А и ми да будемо срећнији!
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°337
ovo je ono gramsijevo doba cudovista ali prodje i to vreme. kazu da je tezej zapucao ka atini od trezene da se primi svog nasledstva iduci kopnom a ne morem kako bi usput cistio zemlju od razbojnika i cudovista. kazu da je svakog od tih monstruma utamanio na nacin na koji je ovaj morio svoje zrtve pa je tako na kraju onog prokrusta skratio za glavu i noge da stane u proverbijalnu postelju. tako ce proci i sve ove stvari za koje mi sada mislimo da su nam usud kad se istorija ponovo vrati na drum.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°338
boomer crook wrote:najveci problem je po meni sada denuncijantska kultura koju neguje SNS koja u korenu zatire svaku raspravu gde ljudi nisu obelezeni kao izdajnici ako ne podrzavaju genocidna gibanja 90tih. na primer ideja da se amaterski uradak patos-efendije i holivudskog minglera sa zadnjeg ulaza uzme kao dokaz da do ove vlasti nije bilo volje da se jasenovac obelezi ili problematizuje je dobar primer toga. produkcijski ortak maske catovica i bebe popovica pojede pare i snimi nesto a vucic ide naokolo i arlauce da je to ostvareni nacionalni interes.
Ne, znam, ali ovde je (cini mi se) tema sta raditi izvan SNSovskog imaginarijuma i "simulakruma" (umal da napisem skrotuma). Prosti kosovozavetizam ne sluzi nicemu, kao ni vucicpederizam, ali kao ni plakanje nad Jugoslavijom.
- Korisnik
- Post n°339
ko je patos efendija?
- Post n°340
gaga antonijevic
_____
- Post n°341
ovde je pitanje tog njegovog uradka zbog koga je inace minirao lordana zafranovica da ovaj ne dobije sredstva za slican (no svakako kinematografski izgledno bolji) projekat dignuto na nivo price o srbomrznji.
_____
- Post n°342
boomer crook wrote:ovo je ono gramsijevo doba cudovista ali prodje i to vreme. kazu da je tezej zapucao ka atini od trezene da se primi svog nasledstva iduci kopnom a ne morem kako bi usput cistio zemlju od razbojnika i cudovista. kazu da je svakog od tih monstruma utamanio na nacin na koji je ovaj morio svoje zrtve pa je tako na kraju onog prokrusta skratio za glavu i noge da stane u proverbijalnu postelju. tako ce proci i sve ove stvari za koje mi sada mislimo da su nam usud kad se istorija ponovo vrati na drum.
Znam, ali tako su oni koji su zeleli demokratsku, ali ne i sovinisticku Srbiju (ili pak Jugoslaviju) cekali da "komunizam prodje" i docekali Milosevica. Ne da ovim zelim da kazem da je Vucic isto sto i Tito (apsolutno ne), nego prosto zbilja demokratske snage nisu imale nista drugo do malo cetnickiju post-Rankovicevstinu i to je tako i proslo.
- Post n°344
Pitanje je šta se treba dogoditi da bi doba čudovišta prošlo. Bojim se da ništa manje od epohalne katastrofe. Tek onda će se, ako govorimo o Srbima, utvare kosovskog zavjeta, traume Jugoslavije, istorijskih tradicija u odnosima s velesilama itd. rasplinuti u vidu tankih isparenja nad novim krajolikom sadašnjosti, koji će biti prestrašan da bi se o njemu mislilo drugačije od strategije golog opstanka. Pokajte se!boomer crook wrote:ovo je ono gramsijevo doba cudovista ali prodje i to vreme. kazu da je tezej zapucao ka atini od trezene da se primi svog nasledstva iduci kopnom a ne morem kako bi usput cistio zemlju od razbojnika i cudovista. kazu da je svakog od tih monstruma utamanio na nacin na koji je ovaj morio svoje zrtve pa je tako na kraju onog prokrusta skratio za glavu i noge da stane u proverbijalnu postelju. tako ce proci i sve ove stvari za koje mi sada mislimo da su nam usud kad se istorija ponovo vrati na drum.
_____
- Post n°345
...и по обичају дође нешто још блентавије.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°346
pa ne mislim da je red samo da se ceka nego pokusavam da nam ulijem malo optimizma.
znate kako su jednom vesna pesic i neki njeni kompanjoni otisli kod koce popovica da im potpise neku peticiju. nadju ga na nekom teniskom terenu. ovaj u pauzi lupanja loptice pokusava da ih saslusa i konacno ih prekine i kaze: deco, mene je nekada svrbelo pa sam se cesao. ako vas danas svrbi nece vas pocesati tudja ruka. i tako ih otpravi na put.
znate kako su jednom vesna pesic i neki njeni kompanjoni otisli kod koce popovica da im potpise neku peticiju. nadju ga na nekom teniskom terenu. ovaj u pauzi lupanja loptice pokusava da ih saslusa i konacno ih prekine i kaze: deco, mene je nekada svrbelo pa sam se cesao. ako vas danas svrbi nece vas pocesati tudja ruka. i tako ih otpravi na put.
_____
- Post n°347
Ferenc Puskás wrote:Pitanje je šta se treba dogoditi da bi doba čudovišta prošlo. Bojim se da ništa manje od epohalne katastrofe. Tek onda će se, ako govorimo o Srbima, utvare kosovskog zavjeta, traume Jugoslavije, istorijskih tradicija u odnosima s velesilama itd. rasplinuti u vidu tankih isparenja nad novim krajolikom sadašnjosti, koji će biti prestrašan da bi se o njemu mislilo drugačije od strategije golog opstanka. Pokajte se!boomer crook wrote:ovo je ono gramsijevo doba cudovista ali prodje i to vreme. kazu da je tezej zapucao ka atini od trezene da se primi svog nasledstva iduci kopnom a ne morem kako bi usput cistio zemlju od razbojnika i cudovista. kazu da je svakog od tih monstruma utamanio na nacin na koji je ovaj morio svoje zrtve pa je tako na kraju onog prokrusta skratio za glavu i noge da stane u proverbijalnu postelju. tako ce proci i sve ove stvari za koje mi sada mislimo da su nam usud kad se istorija ponovo vrati na drum.
prilicno se slazem.
_____
- Post n°348
boomer crook wrote:pa ne mislim da je red samo da se ceka nego pokusavam da nam ulijem malo optimizma.
Pa eto ovaj je to u Danasu i uradio
- Post n°349
Epohalna katastrofa je inace danas najverovatnija na 10k kilometara odavde. Sta ce to promeniti na ovom prostoru...pitanje je
- Post n°350
Makar bi otvorila mogućnost promjene. Ovako klizimo dublje i dublje u budućnost siromašnih, starih, bolesnih i neobrazovanih.Mór Thököly wrote:Epohalna katastrofa je inace danas najverovatnija na 10k kilometara odavde. Sta ce to promeniti na ovom prostoru...pitanje je
U svakom slučaju promašeno je promišljati opcije Srbije u smislu državne politike danas kao da smo i dalje u vremenima kad postoje društvene snage koje bi određenim političkim opcijama mogle dati zamah i energiju. Ovo sad je divlje meso, krivo srastanje, metastaze.
_____
» Juče™