tycoon wrote: Velika većina ..., istoričara, … danas su isto toliko nekompetentni kao i u SFRJ.
The Chronicles of Juče™
- Post n°126
Re: The Chronicles of Juče™
_____
THE space age is upon us. Rockets are leaving our globe at
speeds unheard of only a few years ago, to orbit earth, moon, and
sun. People have visited the moon, we have sent space probes to
all but one of the planets, and words like "orbit" and "satellite" are
picked up by children in the nursery.
- Post n°127
Jel carsija vec zna ko stoji iza tekstova? Momirovic? Misa Brkic? Netko treci?
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°128
Mislim ako je stvarno neki srednji privrednik onda je jasno zasto smo dogurali dovde.
- Post n°129
Došo dokačim, 'nako nekompetentno...
_____
"Sisaj kurac, Boomere. Spletkario si i nameštao ban pa se sad izvlačiš. Radiša je format a ti si mali iskompleksirani miš. Katastrofa za Burundi čoveče.
A i deluje da te napustio drugar u odsudnom trenutku pa te spašavaju ova tovarka što vrv ni ne dismr na ribu, to joj se gadi, i ovaj južnjak koji o niškim kafanama čita na forumu. Prejaka šarža." - Monsier K.
- Post n°130
je l postoji šansa da su ovi tekstovi loš pokušaj sarkazma? da se danas igra očekivanjima
od privrednika ili 'privrednika', pa njihove pretpostavljane reči dodatno karikira,
a neuka čaršija to ne prepoznaje?
od privrednika ili 'privrednika', pa njihove pretpostavljane reči dodatno karikira,
- Post n°131
na osnovu ostatka sadržaja novine, rekob da ne
_____
- Post n°132
ako ne, onda pretpostavljam da je aleksandar stevanović pre nego mladunče mone.
- Post n°133
Али да лик који од социјализма не зна ни црвену звезду ни срк ни чепић него можда мотку од заставе поуздано зна да је социјализам узрок свему томе... а што је онда капитализам узрок социјализму, шта ћемо са тим, а, а, а?
Површно, промашена тема, седи, не кец него остав. Ма шта остав, марш назад у први разред.
Површно, промашена тема, седи, не кец него остав. Ма шта остав, марш назад у први разред.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°134
plachkica wrote:je l postoji šansa da su ovi tekstovi loš pokušaj sarkazma? da se danas igra očekivanjima
kuku wrote:na osnovu ostatka sadržaja novine, rekob da ne
Ni meni ne izgleda tako, mada šta ja znam, možda i nije nemoguće.
Zapravo ne razumem šta je namera. Ovako nepotpisani i blentavi uglavnom služe za sprdnje diljem interneta, pa još "reč tajkuna"... Da je propaganda, nije (čak i da se neko zajebo pa mislio da jeste, do sad bi shvatio da je kontraproduktivno). Satira mi se isto tako čini da nije. Šta je onda koj kurac? Ali baš ono, čemu ovo služi, a uz to i ne radi?
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°135
Mene zanima ovo:
Dakle, postojao je produktivan deo drustva, koji je izdrzavao parazite. Pretpostavljam da taj deo drustva komunisti nisu kontrolisali i/ili stvorili, vec im je gandalfovskom madjijom izmicao, a oni ga jurili motkom i satirali ga? Otkud produktivni deo drustva? Mada, kad bolje razmislim, ne zelim da znam, izmislili bi nesto poput "stvorilo se samo od sebe trzisnom logikom i zakonom ponude i potraznje..."
Tu današnju nekompetentnu školovanu klasu komunizam je navikao da budu korisnici državnog paternalizma, paraziti izdržavani na leđima produktivnog dela društva.
Dakle, postojao je produktivan deo drustva, koji je izdrzavao parazite. Pretpostavljam da taj deo drustva komunisti nisu kontrolisali i/ili stvorili, vec im je gandalfovskom madjijom izmicao, a oni ga jurili motkom i satirali ga? Otkud produktivni deo drustva? Mada, kad bolje razmislim, ne zelim da znam, izmislili bi nesto poput "stvorilo se samo od sebe trzisnom logikom i zakonom ponude i potraznje..."
- Guest
- Post n°136
pa s obzirom da u tom smecu hara vrhunski humorista i saljivdzija petrovic, ne bi bilo cudo da je i ovo neki prejadan pokusaj saljenja
- Post n°137
plachkica wrote:je l postoji šansa da su ovi tekstovi loš pokušaj sarkazma? da se danas igra očekivanjima
Ne.
"Danas" je uvek imao nekoliko oligarha koji su bili blizu njih i davali novce po potrebi da bi preziveli tiraz od par tisuca.
Kao sto je Misko bio uz "vreme"
Mada je "danasova" funkcija u danasnje vreme drugojacija. Nekada nestane boje na naslovnoj ali se vrati.
To kada cetnik Draza zapeva...
Sada nastavite da se orosavate "danas"
- Post n°138
_____
- Guest
- Post n°139
Ja ih za takve smatram još od onog teksta u kom je pisalo da radnici ne treba da idu na more.
- Guest
- Post n°140
+1
ali mi je i dalje nejasna svrha tog opita, pošto Danas, naime, nema tzv. čitaoce i pratioce, taj ključni element svake viralnosti.
ali mi je i dalje nejasna svrha tog opita, pošto Danas, naime, nema tzv. čitaoce i pratioce, taj ključni element svake viralnosti.
- Post n°141
Creepy Uncle wrote:+1
Можда су постали као некад Нин, лист који нико не чита ал' га сви уважавају јер га читају други новинари?
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Guest
- Post n°142
Drugi novinari Danas su odvajkada zvali Onomad, takva im je svežina vesti bila. A današnji uticaj Danasa na kolege(tm) je zanemarljiv. Zapravo sve te polivalentne veze u struci postaju sve tanje, gasi se cela profesija, mišljenje (i to mišljenje iz stomaka, popularno proseravanje) gotovo u potpunosti zamenjuje izveštavanje.
- Post n°143
intriga nivoa vojko i savle.
- Guest
- Post n°144
Osim što se ta intriga završila u Hagu (zapravo nije se ni završila uopšte) a za ovu ni tviter maltene ne zna.
- Post n°145
pitala sam pakovića sad, nisam htela da budem baš bezobrazna i da ga pitam ko je iza teksta,
već samo da li je satira, nije. ne zna ko piše, rekao je da će se raspitati.
već samo da li je satira, nije. ne zna ko piše, rekao je da će se raspitati.
- Post n°146
Jeste satira. Satiranje mozga.
- Post n°147
_____
- Guest
- Post n°148
Samo zbog ovakvih odbrana bih osudio Gondžu(tm) na 20 godina Sibira. Ako pita zašto, "pitaj svoje prijatelje kad se vratiš".
- Post n°149
koja debilana jbt. jos se potpise ko "kriticar", "mi nismo pajtosi". pa ha ha
i gary glitter je pravio hitcine, i u novog dzokera ga ubacise valjda kao pedo-buntovnika, ma napravise i neki krs film "besenje gary glitera"
ovo sa jevticem i legijatanom je prosto jezivo. i to bi nazalost bio dobar film
i gary glitter je pravio hitcine, i u novog dzokera ga ubacise valjda kao pedo-buntovnika, ma napravise i neki krs film "besenje gary glitera"
ovo sa jevticem i legijatanom je prosto jezivo. i to bi nazalost bio dobar film
_____
radikalni patrijarhalni feminista
smrk kod dijane hrk
» Juče™