by hatama Sun Mar 06, 2016 12:26 pm
ma valjda je dobro mesto
ne pratim sport osim po koje tekme reprezentacije i ponekog derbija
ali nakupih se nekog iskustva u zadnjih godinu dana pa da prospem
pare nisu problem, para nema
prosle godine je dodirnuto dno sto se tice finansija koje kruze u sportu
mislio sam da je politika kurva, ali sport je totalno dno
sportska drustva, klubovi, savezi... sve je to nvo i slicno, i nema nekog valjanog nacina kontrole
ima di su porodicne firme, pare ulaze, izlaze... i jedini nacin kontrole je savest
tako u jedan nvo europa spucala milione, a porodicna je firma i ko zna tu sta kome
opet sa druge strane ujednom sportu devet reprezentacija islo na takmicenja a skoro da nista nije bilo u medijima
a sad malo o provinc klubu
treneri delili neku crkavicu od clanarina, kad su mogli duplo da se finansiraju (od roditelja i sponzora) cinili su to i ostajala im polovina
a onda nov pocetak
skoro da se od dna krenulo, ukinute clanarine, zagovara se masovnost, nisu bitni uspesi prvog tima, para se nema, samo sa sopstvenim snagama itd
pare se ondak navuku za minimalno funkcionisanje, iskoristis sve privatne respekte
deca pocnu da dolaze, prvi tim ima sansu za visi rang...
e ondak proradi pelcer sportista
dobar uspeh, mi smo glavni, prica se o procentima za prodaju, o dovodjenju igraca, o neuspehu ako se ne prodje u visi rang...
isplivala govna medju ljudima
ovome cemo da platimo troskove lecenja, a ovome sto je sest meseci bio povredjen necemo
ovi iy prvog tima nemaju pojma, kako smo mi igrali, nesposobni su...
moja velikost je posebna tema u pljuvanju
sa strane posmatram, cutim i napustim na kraju, tj ostavkovao sam, a cekam skupstinu da meoveri
e sad sta sam zakljucio kako bi mozda trebalo
bese bilbao fazon za provinc timove
igras samo sa svojim igracima, ako ih i nemas dovoljno za tekmu nije sramota izgubiti
rezultat uopste nije bitan, bitno je samo da se igra
vremenom napravis bazuu svim selekcijama, 4 godine minimalno da se napravi baza
svakom pomazes da ode bezikakvih uslova, i svako je dobrodosao da se vrati kad kod
pelcer o igracima sa strane iskoreniti (koliko dodje, toliko domacih igraca ne igra), svaki uspeh sa njima moze da se vrati kao bumerang kad dodje do problema finansijskih
znaci sta uradis sopstvenim snagama u redu je, ako gubi tim samo jos vise mozes da ga volis
itd
e: zaboravih da reknem kako sam uleteo, doslo do raspada kluba, junior bio jedan od dvojice koji su ostali, skoro svi su napustili, i tako