Sav taj đez
- Post n°26
Re: Sav taj đez
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Guest
- Post n°27
Kolege đezeri, nabavih Kansas City Lightning: The Rise and Times of Charlie Parker, od Stanley-a Crouch-a
Crouch je poznat pre svega po tome što je sarađivao sa Kenom Burnsom, na njegovom dokumentarcu o istoriji džeza iz 2000 i neke. Taj dokumenarac je naravno podložan kritici , zato što je potpuno mejnstrim, ali to je sad druga stvar. Osim toga, pisao je brojne eseje, gde se bavi sa što bi reko T.S. Eliot , odnosnom tradicije i individualnog stvaralaštva, samo u kontekstu džeza...
Knjigu još nisam čitao (samo nabavljam stvari i stoje mi tako), ali mislim da bi mogla biti vredno štivo za imati... Šaljem link kome treba... (ako Notorius još zalazi na ovaj sveti topik )
Crouch je poznat pre svega po tome što je sarađivao sa Kenom Burnsom, na njegovom dokumentarcu o istoriji džeza iz 2000 i neke. Taj dokumenarac je naravno podložan kritici , zato što je potpuno mejnstrim, ali to je sad druga stvar. Osim toga, pisao je brojne eseje, gde se bavi sa što bi reko T.S. Eliot , odnosnom tradicije i individualnog stvaralaštva, samo u kontekstu džeza...
Knjigu još nisam čitao (samo nabavljam stvari i stoje mi tako), ali mislim da bi mogla biti vredno štivo za imati... Šaljem link kome treba... (ako Notorius još zalazi na ovaj sveti topik )
- Post n°31
Striktno nije džez, već pop, ali pošto u statusu gostiju ima Miles Davis Dizzy Gillespie James Moody Ella Fitzgerald Joe Zawinul Sarah Vaughan George Benson Herbie Hancock George Duke (između ostalih)... može i ovde. Imam i "originalni" LP negde u Srbijama, ali nađoh i FLAC na potocima, pa malo da se (ponovo) ispunim tim optimističnim japijevsko-repijevskim tonom s kraja 80-tih... Čovek kome je i Nastassja Kinski bila devojka, mora biti car.
- Post n°33
trebalo bi da na bg jazz festivalu svira hiromi, to valja pogledati u zavisnosti od repertoara. ume da svira i manje strejt od ovoga
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°34
Pošto inače ne znam šta ću s sobom ovih dana, krenuo sam da studiozno izučavam zlatne dane Fusion-a. Uz pomoć FLAC albuma iz zalijeva gusara...
Interesantno je da sam ovo voleo tih godina kao tinejdžer, a nije baš tinejdž-frendli. Sad kapiram kako mi je muzički ukus katastrofalno propao u decenijama posle, lepo je rekao Miroslav Vitouš, dolazak disko muzike je upropastio sve, i zauvek.
Interesantno je da sam ovo voleo tih godina kao tinejdžer, a nije baš tinejdž-frendli. Sad kapiram kako mi je muzički ukus katastrofalno propao u decenijama posle, lepo je rekao Miroslav Vitouš, dolazak disko muzike je upropastio sve, i zauvek.
- Post n°40
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°41
sjajno !
steta sto nije pravi bend !
steta sto nije pravi bend !
_____
i would like to talk here about The Last of Us on HBO... and yeah, yeah i know.. the world is burning but lets just all sit and talk about television. again - what else are we doing with ourselves ? we are not creating any militias. but my god we still have the content. appraising content is the american modus vivendi.. that's why we are here for. to absorb the content and then render some sort of a judgment on content. because there is a buried hope that if enough people have the right opinion about the content - the content will get better which will then flow to our structures and make the world a better place
- Post n°42
Pa jeste, što nije.
Ne treba ga mešati sa fiktivnim bendom Motherboy iz Arrested Development (čija mi slika stoji na vataru).
Ne treba ga mešati sa fiktivnim bendom Motherboy iz Arrested Development (čija mi slika stoji na vataru).
_____
- Guest
- Post n°43
http://blankonblank.org/interviews/john-coltrane-rare-interview-jazz-saxophone-spirituality/
koltrejnov intervju manje od godinu dana pred smrt, o duhovnosti, dzezu, rasi i Malkolmu Xu
koltrejnov intervju manje od godinu dana pred smrt, o duhovnosti, dzezu, rasi i Malkolmu Xu
- Post n°46
iznervirao me bio skoča onim svojim patetičnim tekstom pa sam tada preskočio kamasija kada je objavio the epic, ali evo sada 2 godine kasnije ga ljuštim samo tako. majko mila, djevo marijo, kakva je ovo mast, ne pamtim kada sam panjio jazz na gajbi ko da slušam hevi metal. na stranu sav pozeraj, hipstersko sranje i ostalo, ovo je kolosalna ploča po mnogo osnova, uopšte ne mogu da se sećam (a nisam ni neki ekspert da se razumemo) kada je neko poslednji put ili uopšte svirao jazz kao da je vagnerova opera.
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Guest
- Post n°47
Jaooo, Skoča. Pa zar se on i u džez razume, kad mu već nisu valjali novi Piksiz a koncerti iz 2014. ga razočaraše.
Pustimo Skoču, zbog njega nije šteta što je propao B92.
///
Волим бибап. Уживо. У лепим клубовима (ионако нема више задимљених подрума), uz vino i na udobnim stolicama, ušuškan, pa počne sporo i presporo, sebi u bradu konferanse zbore, nečujno počnu, tek kad krene prvi solo počnu da se znoje, tek posle basistovog sola to je to, druga čaša vina, snobovi dremaju ko ih jebe, brisanje peškirom posle prve ture soloa, specijalni gosti, predstavljanje muzičara, ovacije, izlazak na hladan vazduh iz Monmartra.
Pustimo Skoču, zbog njega nije šteta što je propao B92.
///
Волим бибап. Уживо. У лепим клубовима (ионако нема више задимљених подрума), uz vino i na udobnim stolicama, ušuškan, pa počne sporo i presporo, sebi u bradu konferanse zbore, nečujno počnu, tek kad krene prvi solo počnu da se znoje, tek posle basistovog sola to je to, druga čaša vina, snobovi dremaju ko ih jebe, brisanje peškirom posle prve ture soloa, specijalni gosti, predstavljanje muzičara, ovacije, izlazak na hladan vazduh iz Monmartra.
- Post n°48
Јесте ђез, и није... а има нас који смо чекали 47 година да ово изађе:
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°49
_____
"Sisaj kurac, Boomere. Spletkario si i nameštao ban pa se sad izvlačiš. Radiša je format a ti si mali iskompleksirani miš. Katastrofa za Burundi čoveče.
A i deluje da te napustio drugar u odsudnom trenutku pa te spašavaju ova tovarka što vrv ni ne dismr na ribu, to joj se gadi, i ovaj južnjak koji o niškim kafanama čita na forumu. Prejaka šarža." - Monsier K.
- Post n°50
Tokom samotnih aprilskih večeri, još uvek se pitam: kako da usrećim Betsi?