by Erős Pista Mon Dec 21, 2015 2:49 am
Verterdegete wrote: William Murderface wrote:
Zašto misliš da su glupi?
Hm...
1. Zato sto veze s vezom nemaju.
Zašto? Imaš sigurno neki argment?
2. Brate, ja sam primao gore pretnje na srskim nacionalistima.
O, pa i ja sam, ali zato što sam flejmovao nacoše, tako da je to očekivano. Nije ovo takmičenje u patnji, nisam ja ovo pomenuo da bih tražio da je sažaljevaš, nije u tome stvar, nego je pitanje - zašto je nešto što nije bilo ni na koji način uvredljivo niti lično, izazvalo takav izliv otrova i besa. Dakle radi se o razumevanju samog fenomena, ne o sažaljevanju AS.
Ako mogu da predložiim jedno tumačenje - to ti je kao sa Romima i Ciganima. Neki kažu - to nije bitno, what's in a name, neke druge stvari su bitne, a reči su samo reči. To može da zvuči ubedljivo dok ne čuješ reakcije na zamenjivanje "Cigana" "Romima" - kad čuješ sa kakvim besom i otporom većinska ne-romska populacija reaguje na tu na prvi pogled sasvim bezazlenu promenu, onda shvatiš da nema boljeg dokaza da reči nisu samo reči i da tu postoje ozbiljne lične investicije u njihovo simboličko značenje. Kad bi reči bile samo reči, niko s tim ne bi imao problem, mogao bi da satra da je to besmisleno ili suvišno, ali ne bi imao tako jak otpor i bes prema tome. Sama činjenica da ga ima pokazuje reči naravno nisu samo reči. Ista stvar je i sa video igrama i rodnim stereotipima u njima.
@Vasa
Idi pa je citaj. Poe's law.
Mislim da bi se od pokreta koji je all about ethics in journalism, kome smetaju vađenja iz konteksta i izvrtanje činjenica ipak očekivalo malo više etičnosti u izveštavanju, a malo manje vađenja iz konteksta, izvrtanja činjenica, da ne pominjem laganje, falsifikovanje i podmetanje, što ovo po svemu sudeći jeste.