by Erős Pista Sun Jan 29, 2017 11:53 pm
Da, ima toga, u pravu si.
Jedan primer - mi smo kao klinci išli na bukvalno sve svirke koje su bila iole bliske onome što smo slušali, jer onoga što jsmo slušali, prosto nije bilo. Ja sam išo na Direktore, na neke OI svirke, čudesa, šta sam se lošeg panka naslušao tih godina, bruka. A tada je bilo pno svirki, jer je grad još uvek finansirao razne zimske i letnje rok lige, sa nekim gomilama lokalnih bendova (u godini kulture sunce lepše sija, nema rata nema sportskih sankcija!). Zimske su organizovale u velikoj sali Doma kulture, letnje na keju. Sala je uvek bila puna, kej isto tako.
Danas ima jedan rok klub sa živim svirkama, i stalno dolaze neki odlični strani bendovi - ne naročito poznati, ali zaista odlični. Plus, svi žanrovski izdiferencirani. Ima brazilskog treša, velškog doom-a, australijskoj hevija, ruskog death-a, ma sve i svašta, a sviraju, razvaljuju, mnogi imaju silu albuma iza sebe. Upad, od 150 do 250 dinara, zavisno od broja bendova koji svira. Ja idem što češće mogu, i ne jednom mi se desilo da budem u publici sa još 3-4 čoveka, jednom smo drugar i ja bili bukvalno jedini na svirci nekih Mađara koji su otkinuli. Klinaca nigde na vidiku, samo matori metalci, trbušasti, proćelavi, tako ko ja.
U njihovim godinama ja bih ubio za svirku stranog metal benda. A oni ne mogu da plate 200 dinara. Mladi su govna.