Rukometni klub Borac od sutra prestaje sa radom
https://www.nezavisne.com/sport/rukomet/Rukometni-klub-Borac-od-sutra-prestaje-sa-radom/497185
RK Borac M:tel bivši šampion Evrope i jedan od najtrofejnijih klubova u BiH od sutra prestaje sa radom pošto sve kategorije kluba nemaju osnovne uslove za rad. Ovo je za "Nezavisne" potvrdio Vladimir Branković, direktor "crveno-plavih".
Branković je kazao da nijedna selekcija ovog trofejnog rukometnog kluba od sutra neće trenirati. Kazao nam je da su čelnici kluba primorani na ovaj potez zbog katastrofalnih uslova za rad i činjenice da je ostao bez ikakve podrške, a u prilog tome ide i činjenica da seniori već 15 dana treniraju u Čelincu, dok omladinske selekcije treniraju u parku "Mladen Stojanović" u gradu na Vrbasu.
"I pored maksimalnog napora Upravnog odbora nismo uspjeli da obezbjedimo uslove za rad, klub nema uslove ni u jednom pogledu i zbog toga smo primorani na radikalne poteze. Niti jedna naša selekcija nema osnovne uslove za rad. Zamislite da mjesec dana trenirate u parku, pa tako nije bilo niti u ratu. Tako nije bilo ni kada sam ja bio dijete", rekao nam je Branković koji je naglasio da će svi timovi ponovo biti u pogonu kada se steknu oni minimalni uslovi kako bi moglo da se trenira.
Osim toga RK Borac M:tel bi mogao da ostane bez nastupa u Čelendž kupu ukoliko ne dobijemo podršku institucija kazao je Branković. Žrijeb je odlučio da se Borac sastane sa azerbejdžanskim Bakijem narednog mjeseca.
"Iza svakog uspješnog kluba stoje država i grad, i mi imamo dovoljno podršku za rezultate koje postižemo, ali za iskorak nam je potrebna veća podrška. Naš Upravni odbor radi dobar posao, međutim, ne možemo sve sami. Krenuli smo ka višoj stepenici i ne prate nas privreda Banjaluke i institucije. Tražili smo sastanke sa predstavnicima institucija, još čekamo pozive na sastanke... Znam da se bliže izbori u BiH, ali moramo živjeti i prije i poslije izbora", rekao je Branković.
Branković je dodao da Borac ima dobar igrački kadar, koji bi mogao da prezimi u evropskom takmičenju, a što se tiče duela sa Bakijem još nije poznato da li će se igrati i u Banjaluci i u Bakuu ili će jedan grad biti domaćin oba meča. Sve zavisi od novca.
Rukomet
- Post n°51
Re: Rukomet
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°52
:biggreen:Gledam malo Njemačka-Srbija kad ovakav diijalog spikera i publike.
Spiker: MATTHIAS
publka: MUSCHE
Spiker teatralno: M A TT H I A S
publika: MUSCHE
spiker: DANKE
publika: BITTE
Spiker: MATTHIAS
publka: MUSCHE
Spiker teatralno: M A TT H I A S
publika: MUSCHE
spiker: DANKE
publika: BITTE
Last edited by otto katz on Thu Jan 17, 2019 7:37 pm; edited 1 time in total
_____
Ha rendelkezésre áll a szükséges pénz, a vége általában jó.
- Post n°53
Srpski trener na tajmautu: pa jeste tolko nezreli kao ličnosti?
Jednom konkretnom: pa stani pred njega, imaš tolko godina!
Jednom konkretnom: pa stani pred njega, imaš tolko godina!
_____
- Post n°55
Strašno germansko nasilje nad nejakom Srbijom. U vrijme druga Tita Srbi bili rukometna sila, a pogledajte kako je danas.
_____
- Post n°56
da
_____
- Post n°57
otto katz wrote:Strašno germansko nasilje nad nejakom Srbijom. U vrijme druga Tita Srbi bili rukometna sila, a pogledajte kako je danas.
imamo mi konstantno ako ne vrhunske onda bar dobre rukometase, ali bas kao i u fudbalu, postoji ozbiljna kurcobolja za reprezentacijom.
ono sto je hrvatska u fudbalu i rukometu, to je srbija u kosarci i odbojci. posteno.
odbojka je od devedesetih ekstremno popularna u srbiji, a u SFRJ je mladost zagreb imala neverovatno dobre odbojkase pogotovo pecetkom osamdesetih, bili su i oni viceprvaci kupa sampiona
- Post n°58
Lujo navlaci neiskusne na nacioanlisticki greh.
Inace nije uporediva nasa odbojka i rukomet sa njihovim. Jer mi u rukometu imamo medalje dok nam je zenski reprezentativni rukomet iznad doticnih a oni u odbojci ne postoje.
Mozes da poredis vaterpolo, mada smo im tu ostavili teske traume u poslednjih 15ak godina, toliko da moraju da naturalizaju strane igrace da bi nam parirali.
Inace nije uporediva nasa odbojka i rukomet sa njihovim. Jer mi u rukometu imamo medalje dok nam je zenski reprezentativni rukomet iznad doticnih a oni u odbojci ne postoje.
Mozes da poredis vaterpolo, mada smo im tu ostavili teske traume u poslednjih 15ak godina, toliko da moraju da naturalizaju strane igrace da bi nam parirali.
- Post n°59
O jebenti, pa može li ova Srbija dobit makar fuckin Bahrein! Na koga ja mećem novčiće.
_____
- Post n°60
Stavio si pare? Pa, Srbiju je rutinski razvlalila, ali razvalila... drumroll... Svajcarska
Portner zacarao gol
Portner zacarao gol
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°61
Naravno da sam stavio. Pa znam ja koji su drevni rukometni narodi još iz doba házené.
_____
- Post n°63
Hahah, nije znao da Perunika vodi ovu reprezentaciju. SNS igracka, tako i prolazi.
- Post n°64
Sad se izvukao. Bahrein nije izdrzao i Srbija je dobila sansu da se bori za 17. mesto
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°65
otto katz wrote:O jebenti, pa može li ova Srbija dobit makar fuckin Bahrein! Na koga ja mećem novčiće.
Mi umalo dobili Brazil, samo nesrece nas sprecila, ali za krivoverne to bese tezak zadatak, rutiniranje karioka.
ficfiricu, iskrena sucut.
Dobro, barem se moze dobiti Francuska.
Evo od sada navijam za krivoverne.
Treba im moja magicna pomoc.
- Post n°68
Joj koja luda tekma Cro-Brazil. Hrvatska u 1. pol bez ikakve potrebe forsirala napade bez golmana, dobili tako 3-4 gola, potpuni cirkus.
_____
- Post n°69
Sada na ljubljeni Deutschland.
A za koga navijati, ciji fan biti?!
A za koga navijati, ciji fan biti?!
- Post n°70
Revolucionarna odluka: Kineski klub u SEHA ligi
Kineski rukometni klub Peking Sport Univerzitet novi je učesnik regionalne SEHA lige, potvrđeno je u petak.
Izvršni komitet SEHA lige je priredio ogromno iznenađenje fanovima u regionu, kojima ni na kraj pameti nije bilo da će se takmičenju priključiti ekipa iz najmnogoljudnije zemlje sveta.
Od ranije je poznato da će od sezone 2019/20. SEHA liga imati 12, umesto dosadašnjih deset učesnika.
"Deveta sezona u SEHA ligi će doneti mnogo novina, a jedna od njih je učešće tima Peking Sport Univertitet. Ulazak kineskog kluba obeležiče novo rukometno razdoblje u regiji i SEHA ligi. Cilj nam je da razvijamo regionalni rukomet i donesemo nešto novo, revolucionarno u regiji, čime širimo svoje horizonte i tržišta u jugoistočnoj Evropi, ali i izvan evropskih granica," rekao je predsednik SEHA lige Mihajlo Mihajlovski.
Još nije potvrđeno gde će kineski klub igrati svoje domaće utakmice, a prema nekim navodima sedište Pekinga najverovatnije će biti u glavno gradu Hrvatske, Zagrebu.
Srbiju su prošle godine u regionalnoj ligi predstavljali Železničar i Vojvodina.
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°72
Drugi put prvaci Evrope
Vardar 27 - 24 Telekom Veszprem
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°73
Uh ovo sam htio pogledati. Igrači ne primaju plate, cijeli tim odlazi nakon ove tekme, sudbina Vardara potpuno neizvjesna.
_____
- Post n°74
Glavni sponzor kluba Rus koji je optuzen da stoji iza pobune protiv Zaeva. Za to vreme Zaev cestita Vardaru na herojskoj odbrani ugleda Smakedonije sa valjda 1 domacim igracem.
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.