škola
- Post n°27
Re: škola
Filipenko wrote:A sta ce Hilandar dobiti u ovoj saradnji? Pristup mladim, pametnim decacima?
Idu izbori, sada sirom Srbije, od najmanjeg sokaka i najnižih kmetova do najviših institucija, krupnih igrača i velikodostojnika vlada jedna misao, da se od SNS ispregovara, izmoli, izboksuje nesto.
Neka vajdica,aslfat, voda, autobuska stanica, ugovor za stalno,veca plata, veci čin, veci deo plena itd
Prema svecu i tropar
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°28
Ti kao da si OTO učio na poligonu NASE za Apolo 11. Koliko mi je pričala baba iz AFŽ-a, uglavnom se radilo sa šper-pločom i nežnim testericama koje vibrirahu poput zvučne viljuške, a pravile su se "siluete", na koje smo OHO lepkom lepili prigodne slike izrezane iz Politikinog Zabavnika: Bata životinja u partizanskom filmu, Li van Klif u špageternu, Tito za govornicom. Ili smo na hameru crtali mapu SFRJ. Ništa elektrika.паће wrote:Ото да се врати, и срећан Ото. Јеботе, шта сам све тамо научио што ми је после било од користи. Колико сам само утикача, продужних каблова направио, мењао грејач у бојлеру, сам развукао струју по подруму (јер где да 1993. саваташ електричара за 5м жице), ма уосталом сами смо кућу сазидали госпоја и ја, само трећину су нам мајстори радили. А и ту сам имао аргумената кад сам причао са мајсторима. Чак је био и тренутак кад је затребала математика, требало нешто да се израчуна око крова, и радила зидарска оловка на папиру од џака за цемент, рачунао сам пешке квадратни корен, срећа што је у глави остао трик из математичке секције за шести разред, такве ствари на факсу нисмо учили.
- Post n°29
To je zavisilo od mogućnosti kabineta i od ambicija nastavnika. I kod mene se radilo sve i svašta, nastavnik Meklaud je bio vrlo energičan lik koji je poslao masu klinaca po zlata na takmičenjima Kluba narodne tehnike.
_____
Gdje punac drži pive?
- Post n°30
Баш то, фотографија (а и филм) су ми остали из основне школе. Први негатив сам развио у седмом разреду.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°31
Filipenko wrote:A sta ce Hilandar dobiti u ovoj saradnji? Pristup mladim, pametnim decacima?
koji umeju da rese kvadratnu jednacinu
_____
Warning: may contain irony.
- Post n°32
bemty wrote:Filipenko wrote:A sta ce Hilandar dobiti u ovoj saradnji? Pristup mladim, pametnim decacima?
koji umeju da rese kvadratnu jednacinu
Кандидати за те њихове перископе и како им се већ зову чинови.
_____
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°33
bilo OTO(lomile se testerice samo tako, još čuvam neke "kreacije" kući) a bilo i domaćinstvo, izbo sam se onim iglama toliko da mi nije padalo na pamet da se drogiram
- Post n°34
preumorna sam da sad kucam celu priču o sastanku koji se danas desio u sanu, a koji su inicirali dekani koji pokušavaju da podignu i vrate kvalitet nastave u srednjim i osnovnim školama, a prvenstveno da se vrati uvažavanje i poštovanje profesije profesora i nastavnika
— tanja (@mango_on_diet) December 12, 2023
koji pokazuju broj upisanih i diplomiranih studenata na nastavnim smerovima tokom prethodnih par godina. trend je zastrašujući, ne znam ko će nam učiti decu za par godina pic.twitter.com/n3lEduMtDY
— tanja (@mango_on_diet) December 12, 2023
- Post n°35
kako stojimo sa antidiverzantima, izgleda da ce biti potrebni
- Post n°36
preumorna sam da sad kucam celu priču o sastanku koji se danas desio u sanu,
pročitao sam u snu pa reko škk
pročitao sam u snu pa reko škk
- Post n°37
Кад смо се јесенас састали на 45 година од апсолвирања (јер јебига, просек студирања на математици је био седам година, нема ту неког заједничког датума матуре, јелда), чуо сам разноразне приче о томе од колега, ко је наследио њихова места. Углавном слабо има који математичар да предаје математику, нарочито ван града. Најбољи је неки апсолвент информатике...
_____
- Post n°38
Mlada profesorka napustila čas u jednoj beogradskoj gimnaziji i odmah dala otkaz. Druga plačući izletela iz razreda, treća viče i crvena, samo što joj ne pozli. Jedno pre podne u našoj školi.
— Svetlana (@SvrtlanaSlavkov) April 18, 2024
- Post n°39
posledice neuroze usled dugog kovida dekade belolistićarizma blejačine u mobilne i manjka bar 2 seta bubnjeva u svakom domu
_____
Hong Kong dollar, Indian cents, English pounds and Eskimo pence
- Post n°40
Posledica toga sto ne moze - izadji na tablu [sledi pitanje iz proslog polugodista], ok vrati se na mesto, 1
- Post n°41
А шта уопште може данас?
Питам пошто од 1986. нисам носио дневник, а колеге које сам сретао нису од 2020... а некако сам приметио да ама нико од њих не воли да прича како то данас изгледа. Дакле не знам па питам.
Питам пошто од 1986. нисам носио дневник, а колеге које сам сретао нису од 2020... а некако сам приметио да ама нико од њих не воли да прича како то данас изгледа. Дакле не знам па питам.
_____
- Post n°42
Pa tako je da djaku nastavnik/profesor ne moze nista. U situaciji opsteg rasula dobija je ovo gore iz tvita. Utoj situaciji nastavno osoblje samo gleda da otalja posao i ni njih nije briga za bilo sta.
- Post n°43
a verovatno ih je i strah da ne dobiju batine bilo od ucenika ili roditelja. bese takvih slucajeva, zar ne? ili makar ozbiljnih pretnji.
(mi ovde 'dole' imamo problem sto je obrazovanje preraslo prevashodno u biznis pa su pritisci takvi da se sve vise odvija kao na fabrickoj pokretnoj traci)
(mi ovde 'dole' imamo problem sto je obrazovanje preraslo prevashodno u biznis pa su pritisci takvi da se sve vise odvija kao na fabrickoj pokretnoj traci)
- Post n°44
- Post n°45
Па што АВ не развргне оно што је ММФ онолико пута претходним властима наређивао да смање издатке за образовање и здравство као непродуктивн... Па набрао би се поена као нико његов.
_____
- Post n°46
_____
"Sisaj kurac, Boomere. Spletkario si i nameštao ban pa se sad izvlačiš. Radiša je format a ti si mali iskompleksirani miš. Katastrofa za Burundi čoveče.
A i deluje da te napustio drugar u odsudnom trenutku pa te spašavaju ova tovarka što vrv ni ne dismr na ribu, to joj se gadi, i ovaj južnjak koji o niškim kafanama čita na forumu. Prejaka šarža." - Monsier K.
- Post n°47
Škola & zdravstvo
Grupa je sa fb, tamo možete pročitati detalje pic.twitter.com/FbfSMkHuEy
— Gordana (@GordanaDju5193) September 18, 2024