by fikret selimbašić Thu Feb 02, 2023 9:46 am
Do korone i danas:
Teletina sa 17 na 25-27 km.
Junetina sa 13-14 na 18-19 km-
Slanina dobra 40-60 %
Čvarci kavijar.
Mlijeko i izvedenice od njega od 80-120 posto, rekord drži puter.
Lebac 50-70 posto.
Ručak u prostom restoranu 50-100 %.
Ručak u razvikanom restoranu 100-120%. Tu ne jedem za svoje pare i uvijek mi je neprijatno kad vidim za kakvu prevaru ljudi daju ozbiljne novce.
Kahvica 50-150 %.
Bureci 70-100 %.
Povrće i voće 50-150 %. Paprike žare i bez bacanja na vatru.
Vino. žestine i pivo skoro nedirnuti, isto je i sa sokovima i raznim enerhijama.
U poređenju sa 2010. sve ovo x 2. Tad je porcija vrhunskih ćevapa koštala tri-četiri marke. Danas košta od sedam do deset ali vrhunskih nemam bliže od trideset kilometara od kuće, moram bar do Srebrenika da skoknem po njih. Problem je što su cijene uduplane a namirnice i posledično hrana izgubile na kvalitetu, od kioska pa do razvikanih restorana.
Dobra stvar je što još uvijek ima kvlaitetnog mesa. onog kome je samo so dovoljna da se od njega sačini nešto ukusno. Znam mu porijeklo, znam da su hajvani pasli travu i jeli sijeno pa mi manje teško bude što je ovoliko poskupilo.
Povrće i voće mi je dosatupno za bagatelu, nemam šta da pisnem glede toga, ljeti nešto i sam odgojim i ono mi je najbolje.
plavaivy wrote:moje mesto je neki hibrid..selo koje to prestaje da bude,ne znam kako bih objasnila..veliko je i dosta se oslanjamo na grad ali i dalje se imaju baste,zivotinje manje..i ipak i dalje imas da kupis povrce kod komsije,znas ko ima kosnice za dobar med i dobrog mleka i svezeg sira ispod krave/koze,domaca jaja..ne bas uvek,i ja kupujem u marketima,ali bude tu i tamo..ipak sam blize zemlji,da tako kazem..
evo npr ovih dana kupujem fudzi jabuke koje kod prepodavca u selu kostaju 90-100din dok su na Futoskoj pijaci 130-150din...
a opet imam grad na 15min za kokosovo mleko i ostale egzotike u Metrou..u Veru jos nisam bila
Same here