Oskar
- Post n°26
Re: Oskar
Pokupi EEAAO skoro sve glavne kategorije.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°27
Da se učepe kinezima.
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°28
Okačio sam na RTS, ali evo i ovde:
Pa hahahahahahaha, kakav fejl, debili sa RTS-a nisu provalili da su u noći sa subote na nedelju pomerani satovi u SAD i zbog toga nisu emitovali Oskara direktno, već odloženo za sat vremena.
Na HRT-u Kimel "sleteo" padobranom u salu i započeo šou u 1:02, a na RTS-u u 2:00.
Pa hahahahahahaha, kakav fejl, debili sa RTS-a nisu provalili da su u noći sa subote na nedelju pomerani satovi u SAD i zbog toga nisu emitovali Oskara direktno, već odloženo za sat vremena.
Na HRT-u Kimel "sleteo" padobranom u salu i započeo šou u 1:02, a na RTS-u u 2:00.
- Spoiler:
- Post n°29
Neopevano sranje, da sam platio kartu za bioskop pobio bih pola sale. (ova marvelovska pizdarija što osvoji silne nagrade).
- Post n°30
Ne kapiram ovoliki hejt prema EEAO, zaista. Ovo za marvelovsku pizdariju, posebno ne kapiram. Mislim film koristi Marvel, kao i mnoge druge prepoznatljive zanrove, kao materijal za kolaziranje. Ali mi se cini da je ta asocijacija na Marvel filmove i skorzeseovska odbojnost prema njima nesto sto je kljucno za tip i intenzitet hejta.
Cak i ako se ne slozimo oko ukupnog kvaliteta filma, tesko je osporiti da je u mnogim aspektima izuzetno uspeo i tesko je objasniti negativne reakcije drugacije nego gut reakcijama na "marvelovsko sranje" koje je onecistilo toboz visoku kulturu oskara. A zapravo, film je jasnk ukorenjen u preppznatljivi tradiciju holivudskih klasika tipa It's a Wonderful Life (prvi film o multiverzumu?), Groundhog Day, itd.
Cak i ako se ne slozimo oko ukupnog kvaliteta filma, tesko je osporiti da je u mnogim aspektima izuzetno uspeo i tesko je objasniti negativne reakcije drugacije nego gut reakcijama na "marvelovsko sranje" koje je onecistilo toboz visoku kulturu oskara. A zapravo, film je jasnk ukorenjen u preppznatljivi tradiciju holivudskih klasika tipa It's a Wonderful Life (prvi film o multiverzumu?), Groundhog Day, itd.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°31
У којим је то аспектима ”изузетно успео”?
Није ”укорењен у препознатљиву традицију” него копира, клонира, прави омаж, краде. Није то Тарантино који суптилно указује или рекреира, ово је баш онако, ејповање у недостатку идеје.
Није ”укорењен у препознатљиву традицију” него копира, клонира, прави омаж, краде. Није то Тарантино који суптилно указује или рекреира, ово је баш онако, ејповање у недостатку идеје.
_____
Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.
- Post n°32
Јанош Винету wrote:У којим је то аспектима ”изузетно успео”?
Буквално... промашај по свим питањима, изузев... и онда наведеш нешто небитно где јесте успео.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°33
Јанош Винету wrote:У којим је то аспектима ”изузетно успео”?
Ne kapiram sta krade.
_____
- Post n°34
izdržala sam do džeki čena u kancelariji poreske inspekcije i odustala, mada je bio zabavan trenutak kada erik pojede labelo dešava se neverovatna promena neposredno pre toga
- Post n°35
Erős Pista wrote:Ne kapiram ovoliki hejt prema EEAO, zaista. Ovo za marvelovsku pizdariju, posebno ne kapiram. Mislim film koristi Marvel, kao i mnoge druge prepoznatljive zanrove, kao materijal za kolaziranje. Ali mi se cini da je ta asocijacija na Marvel filmove i skorzeseovska odbojnost prema njima nesto sto je kljucno za tip i intenzitet hejta.
nisam odgledao film, bacio sam pogled tu i tamo dok je moja devojka gledala (njoj je bio okej!), ali svakako razumem da se otpisuje kao marvel pizdarija. iz ovoga sto sam video, sasvim je ocito da se radi o superherojskom filmu. misim i sam marvel, kao i eeao, 'koristi marvel i mnoge druge prepoznatljive zanrove kao materijal za kolaziranje', to nije neko udaljavanje od marvela nego da je to deo kulturne hegemonije marvela, od multiverzuma u doktorima strejndzovima i animiranim spajdermenima, do crno-belih sitokoma iz wandavisiona i ip-orgija iz lego betmena (okej, betmen je dc) ili novog spejs djema i taikawititizama. to da winkuju ka svim
mozda neko misli da su oskari iznad marvela, ja na takve komentare nisam naiso, ono sto sam video je da se ljudima toliko smucio marvel da niko vise ne veruje da je moguce da se ikakva prica, a posebno ne porodicna prica, isprica kroz superherojski shtick. i besni su sto im se, u trenutku kad je marvel krenuo da propada u bioskopima, elevated marvel prodaje kao ne znam sta.
_____
ova zemlja to je to
- Post n°36
jej! Zvezda je i dalje sa istom devojkom!zvezda je zivot wrote:Erős Pista wrote:Ne kapiram ovoliki hejt prema EEAO, zaista. Ovo za marvelovsku pizdariju, posebno ne kapiram. Mislim film koristi Marvel, kao i mnoge druge prepoznatljive zanrove, kao materijal za kolaziranje. Ali mi se cini da je ta asocijacija na Marvel filmove i skorzeseovska odbojnost prema njima nesto sto je kljucno za tip i intenzitet hejta.
nisam odgledao film, bacio sam pogled tu i tamo dok je moja devojka gledala
Ja na forum dolazim samo da vidim kako su i dal ce da se na kraju uznu.
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
- Post n°37
Što se mene tiče reditelj nije uspeo da me posle 20 minuta strpljivog gledanja zainteresuje za sudbinu glavnih junaka (i univerzuma, jelte) pa sam odustao.
Ne nameravam da ponovim iskustvo.
Bukvalno bih radije gledao oblake kroz prozor.
_____
Sweet and Tender Hooligan
- Post n°38
plachkica wrote:izdržala sam do džeki čena u kancelariji poreske inspekcije i odustala, mada je bio zabavan trenutak kada erik pojede labelo dešava se neverovatna promena neposredno pre toga
NIJE DZEKI CEN!!!
_____
- Post n°39
Човек који физички изгледа као Џеки Чен, у сцени акционе комедије типичној за филмове Џеки Чена?
”Јасно укорењен у препознатљиву традицију холивудских класика” - проваљиво краде.
Опет понављам, кад крадеш као Тарантино треба да прође неко време док филмофили укапирају одакле је тачно украо.
”Јасно укорењен у препознатљиву традицију холивудских класика” - проваљиво краде.
Опет понављам, кад крадеш као Тарантино треба да прође неко време док филмофили укапирају одакле је тачно украо.
_____
Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.
- Post n°40
Notxor wrote:Što se mene tiče reditelj nije uspeo da me posle 20 minuta strpljivog gledanja zainteresuje za sudbinu glavnih junaka (i univerzuma, jelte) pa sam odustao.
Nema na čemu.
_____
~~~~~
- Post n°41
Јанош Винету wrote:Човек који физички изгледа као Џеки Чен, у сцени акционе комедије типичној за филмове Џеки Чена?
Sta krade?
_____
- Post n°42
@Polip
Ne sviđa mi se soundtrack.
Ne sviđa mi se soundtrack.
_____
Sweet and Tender Hooligan
- Post n°43
zvezda je zivot wrote:Erős Pista wrote:Ne kapiram ovoliki hejt prema EEAO, zaista. Ovo za marvelovsku pizdariju, posebno ne kapiram. Mislim film koristi Marvel, kao i mnoge druge prepoznatljive zanrove, kao materijal za kolaziranje. Ali mi se cini da je ta asocijacija na Marvel filmove i skorzeseovska odbojnost prema njima nesto sto je kljucno za tip i intenzitet hejta.
nisam odgledao film, bacio sam pogled tu i tamo dok je moja devojka gledala (njoj je bio okej!), ali svakako razumem da se otpisuje kao marvel pizdarija. iz ovoga sto sam video, sasvim je ocito da se radi o superherojskom filmu. misim i sam marvel, kao i eeao, 'koristi marvel i mnoge druge prepoznatljive zanrove kao materijal za kolaziranje', to nije neko udaljavanje od marvela nego da je to deo kulturne hegemonije marvela, od multiverzuma u doktorima strejndzovima i animiranim spajdermenima, do crno-belih sitokoma iz wandavisiona i ip-orgija iz lego betmena (okej, betmen je dc) ili novog spejs djema i taikawititizama. to da winkuju ka svimzanrovimafandomima koje mogu je 1 od glavnih osobina tog kontenta.
mozda neko misli da su oskari iznad marvela, ja na takve komentare nisam naiso, ono sto sam video je da se ljudima toliko smucio marvel da niko vise ne veruje da je moguce da se ikakva prica, a posebno ne porodicna prica, isprica kroz superherojski shtick. i besni su sto im se, u trenutku kad je marvel krenuo da propada u bioskopima, elevated marvel prodaje kao ne znam sta.
Pa ta hegemonija postoji, pa postoji i oblikuje stotine miliona gledalaca sirom sveta.
_____
- Post n°44
Pa teško njima onda.
_____
~~~~~
- Post n°45
Јанош Винету wrote:Човек који физички изгледа као Џеки Чен, у сцени акционе комедије типичној за филмове Џеки Чена?
Као и пре, то је глумац у улози Џекија Чена. Колико се пута ломио, морали су најзад да га замене.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°46
Летећи Полип wrote:Pa teško njima onda.
Pa nije njima, nego nama, ali ne znam sta treba, praviti se da to nije slucaj i bezati u taj neki zdravi razum fejk indija poput Nomadlanda (dok pritom tezgaris za Marvel, jer jbg, gotta pay the bills).
_____
- Post n°47
Mislim, Marvel besramno okupira zanrove, stilove, rezisere, a ovaj film radi upravo suprotno, otima teritoriju od Marvela i sa znatno manjim budzetom konkurise Marvelovim blokbasterima, ali neeee... ni to ne valja.
Treba se zatvoriti u tzv "intimne male filmove" i roniti suze nad marvelovskom hegemonijom.
GADITE MI SE, OSOPE!!!
Treba se zatvoriti u tzv "intimne male filmove" i roniti suze nad marvelovskom hegemonijom.
GADITE MI SE, OSOPE!!!
_____
- Post n°48
_____
my goosebumps have goosebumps
- Post n°49
To Vilmoš gleda, a ne ja. Ja bežim u slavnu prošlost.
_____
~~~~~
- Post n°50
Speaking of intimni mali filmovi pogledala sam Aftersun i moram priznati Lerotiću ('Sigurno mjesto') da je prepoznao debitantski zeitgeist, dakle dokle više
_____
my goosebumps have goosebumps