Isuse, kak je glup.
Russia Today
- Post n°26
Re: Russia Today
https://rt.rs/opinion/slobodan-vladusic/11916-maradonin-zavet-svetsko-prventsvo-finale/
Isuse, kak je glup.
Isuse, kak je glup.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Guest
- Post n°27
Neverovatno je koliko naše malograđane svrbe crnci u francuskoj reprezentaciji To im kvari idealtipsku sliku tog magičnog kraljevstva.
- Post n°28
Ali neverovatno. Sedim sa nekim drugarima u nedelju, pre utakmice, u jednom "urbanom" kaficu i kelner, koga znamo onako povrsno, gradsk lik sto bi se reklo, krece nicim izazvan u rasisticku tiradu. Posle, iste veceri, nakon utakmice, taksista, ista prica.
Last edited by Erős Pista on Tue Dec 20, 2022 10:14 am; edited 1 time in total
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Guest
- Post n°29
Nijedna druga zemlja ne izaziva takve instinktivne komentare. Mislim da je zaista u pitanju konflikt između instinktivne ideacije (Hausman kao urbani ideal, vinogradi, slikarstvo lišeno svih funkcija osim dekorativnih...jedan idealni, starinski belački svet) i demografsko-političke stvarnosti, uz nerazumevanje da "Francuz" ne znači oniski brka koji miriše na beli luk, već građanin Francuske Republike, i da je to samim Francuzima izvor ogromnog i često naopako usmerenog ponosa.
- Post n°30
S tim da se jako razlikuje Francuska gradova i provincija, preciznije ljudi iz šarenih gradova i ljudi iz bele provincije.
_____
Sweet and Tender Hooligan
- Post n°31
Erős Pista wrote:https://rt.rs/opinion/slobodan-vladusic/11916-maradonin-zavet-svetsko-prventsvo-finale/
Isuse, kak je glup.
Mbrate...
- Post n°32
Erős Pista wrote:https://rt.rs/opinion/slobodan-vladusic/11916-maradonin-zavet-svetsko-prventsvo-finale/
Isuse, kak je glup.
hahahah ovo za himnu je spektakularno.
zašto kažeš kultura kad misliš na rasu...
_____
ja se rukovodim logikom gvozdenih determinizama
- Post n°33
Ali bukvalno to. Ceo tekst je obigravanje oko centralne (neeksplicirane, ali jasno signalizirane) ideje o mešanju rasa koje uništava države.
_____
- Post n°34
u fudbalskim aspektima je ok tekst
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°35
Alida.mu kazes da.je fasista, rekao bi: ne, ja!? Pa kako ja mogu da budem fasista, kad su Srbi najvise stradali od fasizma!
- Post n°36
kondo wrote:u fudbalskim aspektima je ok tekst
ma gde je okej.
Једини начин да Аргентина победи у овом финалу био је да финале буде легендарно, дакле, ирационално. Зато је Скалони на крило од почетка ставио Анхела ди Марију, који није само креативан играч већ и фанатичан играч. И тако су Французи, уместо почетног испитивања снага, налетели на крдо побеснелих гаучоса у налету.
Дешамп, ретко интелигентан фудбалски тренер, осетио је то у 40. минуту. Извадио је Дембелеа и Жируа, да би убацио два млада играча – Коло Муанија и Маркуса Тирама. То није била замена играча, већ замена концепта: Француској није недостајало знање, већ енергија. Национални фанатизам Аргентинаца сударио се тада са младалачким фанатизмом Француза. Другим Дешамп није располагао.
samo kad ništa ne znaš o fudbalu možeš ovako da mistifikuješ stvari. Skaloni je znao da finale mora da bude LEGENDARNO i IRACIONALNO. to je bio plan jbt. i zato je stavio di Mariju na levo krilo
i tako su naleteli na krdo gaučosa (wtf). a kad je Didije zamenio 25-godišnjeg Dembelea mnogo mlađim 25-godišnjim Tiramom, zamenio je KONCEPT jer mu je trebala ENERGIJA. nema veze sa indisponiranim Dembeleom koji nije igrao odbranu i pustio promaju po desnom boku, npr.
meni je urnebesno što on čitavu analizu gradi na nekoj neautentičnosti FRA reprezentacije a nikad ne uzme u obzir da je i tamo kao i u Nemačkoj na primer stvarno bilo dosta neraspoloženja prema ovom WC iz svih poznatih razloga. jok brt, zavet i korporativna reprezentacija
_____
ja se rukovodim logikom gvozdenih determinizama
- Post n°37
Krdo gaučosa ftw!
_____
- Post n°38
Ljudi pohvataju negde tri stvari o taktici i misle da mogu da pisu o fudbalu. Trenerske skole i s njima skopcane "filozofije" igre ne postoje.
- Post n°39
налетели на крдо побеснелих гаучоса у налету
Fali još jedno naletanje da bude tri.
_____
Sweet and Tender Hooligan
- Post n°40
Mór Thököly wrote:Alida.mu kazes da.je fasista, rekao bi: ne, ja!? Pa kako ja mogu da budem fasista, kad su Srbi najvise stradali od fasizma!
Evo jednog mogućeg odgovora na tvoje pitanje :
Za Crnjanskog zna se da je bio antikomunista. Šta je obeležilo njegovu diplomatsku službu u Berlinu, koja je istorijska podloga romana i možete li nešto više da kažete o njegovom odnosu prema generalu Franku i Benitu Musoliniju, koji su mu posleratne jugoslovenske vlasti zamerale?
Da, Crnjanski je bio antikomunista i to je sasvim izvesno. Međutim, to ne znači da je bio fašista ili nacista. Ono što je Crnjanski pisao o fašizmu i nacizmu, u velikoj meri je bilo uslovljeno oficijelnom politikom Kraljevine Jugoslavije, koju je on reprezentovao kao dopisnik vladinog Presbiroa. A Kraljevina Jugoslavija nije htela da se zamera Hitleru, kao uostalom i niko drugi u Evropi, u to vreme. Ilustracije radi, 1938. godine u Tajmsu, jedan čovek se otvorenim pismom obraća Hitleru i kaže ovo: „Da Engleska doživi nacionalnu nesreću uporedivu sa nesrećom koju je Nemačka doživela 1918, molio bih Boga da nam pošalje čoveka vaše volje i uma.“ Čovek koji je ovo napisao zove se Vinston Čerčil. Takva je bila tada atmosfera u Evropi. Privatno, Crnjanski je o Hitleru mislio sasvim suprotno: da je Hitler ludak, a njegova okolina banda. O tome svedoči inače pomenuti Stoimirović, koji, kao što sam pomenuo, nije bio naklonjen Crnjanskom.
- Post n°41
Uncle Baby Billy wrote:kondo wrote:u fudbalskim aspektima je ok tekst
ma gde je okej.
Једини начин да Аргентина победи у овом финалу био је да финале буде легендарно, дакле, ирационално. Зато је Скалони на крило од почетка ставио Анхела ди Марију, који није само креативан играч већ и фанатичан играч. И тако су Французи, уместо почетног испитивања снага, налетели на крдо побеснелих гаучоса у налету.
Дешамп, ретко интелигентан фудбалски тренер, осетио је то у 40. минуту. Извадио је Дембелеа и Жируа, да би убацио два млада играча – Коло Муанија и Маркуса Тирама. То није била замена играча, већ замена концепта: Француској није недостајало знање, већ енергија. Национални фанатизам Аргентинаца сударио се тада са младалачким фанатизмом Француза. Другим Дешамп није располагао.
samo kad ništa ne znaš o fudbalu možeš ovako da mistifikuješ stvari. Skaloni je znao da finale mora da bude LEGENDARNO i IRACIONALNO. to je bio plan jbt. i zato je stavio di Mariju na levo krilo
i tako su naleteli na krdo gaučosa (wtf). a kad je Didije zamenio 25-godišnjeg Dembelea mnogo mlađim 25-godišnjim Tiramom, zamenio je KONCEPT jer mu je trebala ENERGIJA. nema veze sa indisponiranim Dembeleom koji nije igrao odbranu i pustio promaju po desnom boku, npr.
meni je urnebesno što on čitavu analizu gradi na nekoj neautentičnosti FRA reprezentacije a nikad ne uzme u obzir da je i tamo kao i u Nemačkoj na primer stvarno bilo dosta neraspoloženja prema ovom WC iz svih poznatih razloga. jok brt, zavet i korporativna reprezentacija
pa ti komentarišeš stil pisanja i faktografsko ludovanje a ne analizu taktike u finalu i jbga tu je u pravu. nije sad ni to neko dostignuće, i moja žena je pola spavajući a pola čkiljeći tekmu isto to ustanovila, ali rt.
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°42
Ono kad sacekas da osopa umre da je drukas u Russia Today hrabro saopstis istinu o njoj.
https://rt.rs/opinion/andrea-jovanovic/12601-trenutak-za-tisinu/
https://rt.rs/opinion/andrea-jovanovic/12601-trenutak-za-tisinu/
_____
- Guest
- Post n°43
Kakva mala protuva Solidno lukav potez, naravno lišen minimuma profesionalne etike (mada ne vidi sebe kao novinara niti je vezuju ti uzusi). Kid is going places, nema nikakve sumnje u to, mada društvo u koje se gura uglavnom smatra žene za simpatične drangulije.
- Post n°44
Pisao je i Bazdulj o Latinki na istom mestu, a i o koječemu drugome u istom tekstu, ali to ne merem čitati .
- Post n°45
mstislaw wrote:Pisao je i Bazdulj o Latinki na istom mestu, a i o koječemu drugome u istom tekstu, ali to ne merem čitati .
Колико знам он увек пише о нечем другом. Које се мења од реченице до реченице.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°46
паће wrote:mstislaw wrote:Pisao je i Bazdulj o Latinki na istom mestu, a i o koječemu drugome u istom tekstu, ali to ne merem čitati .
Колико знам он увек пише о нечем другом. Које се мења од реченице до реченице.
Bravo! Toeto.
_____
- Post n°47
Cousin Billy wrote:Kakva mala protuva Solidno lukav potez, naravno lišen minimuma profesionalne etike (mada ne vidi sebe kao novinara niti je vezuju ti uzusi). Kid is going places, nema nikakve sumnje u to, mada društvo u koje se gura uglavnom smatra žene za simpatične drangulije.
Obraz đon
- Post n°48
Ali pazi, mogla je za zivota Latinkinog da isprica sve ovo ili da joj u intervjuu saspe sve u lice, ali ona je cekala da ova umre da bi to prosula na RT.
_____
- Post n°50
Da, bas tako. Jebo i ideologiju na kraju krajeva (mada je to zapravo neodvojivo od ovoga o cemu pricamo), ali zaista ljudski krsevi, koju celu javnost pretvaraju u blato. Ona, Bazdulj, Biki, one desnicarske raspade da ne pominjem.
Mislim, ovako nesto napisati je ne samo bedno, nego i tupavo:
Mislim, ovako nesto napisati je ne samo bedno, nego i tupavo:
Интервју је показао њену лукавост и отуђеност
_____