Klačarizam dana 2
- Post n°52
Re: Klačarizam dana 2
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°53
- Post n°55
https://www.danas.rs/vesti/drustvo/vlast-umanjuje-znacaj-svega-sto-joj-narusava-rejting/Slično tome, aktivista za ljudska prava Milan Antonijević, objašnjava da je metodologija izrade izveštaja Freedom Housa takva da se piše od strane lokalnog eksperta iz Srbije koji je odabran da taj izveštaj sastavi, na osnovu utisaka, razgovora, intervjua, dostupnih dokumenata “i ne može se porediti sa temeljnim izveštajima koje sastavlja Evropska komisija”.
– EK to čini na potpuno drugačiji način, koji nije crno-beli. Iz ugla države, predsednika i predsednice Vlade, razumem rezigniranost samim izveštajem, jer kada govorimo o ljudskim pravima ima mnogo više slojeva i nijansi koje se ne mogu naći u izveštaju Freedom Housa. Ali je šteta gubiti energiju i na ovakav način nipodaštavati Freedom House koji ima ipak svoju težinu u SAD, smatra Antonijević.
On, sa druge strane, smatra da ocena FH da je stanje na Kosovu unapređeno u odnosu na prethodnu godinu, govori o paušalnosti ovih ocena.
– I to naročito u trenutku dok najviši zvaničnici Kosova govore da se odluka kosovskog Ustavnog suda neće sprovesti i vratiti zemljište Dečanima. Sve je u percepciji, a politika je odavno ušla u ljudska prava, odakle ćemo je isterati kada prestanemo da se svađamo sa izveštajima i kada uđemo u dijalog o svakoj temi, pa i o oceni Fridom Hausa. To je teži put, ali je neophodan, smatra Antonijević.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°57
- Post n°58
Udjimo u dijalog o Srebrenici, udjimo u dijalog o petom oktobru, udjimo u dijalog o Slobi, udjimo u dijalog o ubustvu Olivera Ivanovica,udjimo u dijalog o spaljivanju kuca novinara, udjimo u dijalog o prednostima i manama autokratije.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°59
https://www.prva.rs/web-tv/emisija/jutro/jutro-24-04-2022-2144695?part=4
_____
- Post n°60
Da ne ispunimo standarde nego da ih prejebemo na foru. Ne moze da ne uspe https://t.co/sJbXCUxNy0
— Puru Jarvi by PUB (@PuruJarvi) April 26, 2022
_____
- Post n°61
Uh, ne bih u ovom pravcu.
— Bojan Klačar (@BojanKlacar) April 26, 2022
_____
- Post n°62
- Post n°63
- Post n°64
Mór Thököly wrote:Ma bole ga uši, biznis fercera, sve ok. Ko da.on zaista nešto "misli".
+1
Mene to ozbiljno iritira kada je rec o javnim nastupima kod oponenata likova kao sto je Klacar. Sve se nesto upinju ljudi da Klacaru, Krletu, Srbljanovicki i tako tom olosu objasne sta se desava i kako/zasto nisu u pravu, umesto da ih nagaze svom silinom. I jos ih ovi preveslaju zedne preko
- Post n°65
Niko ne zna kako i zasto su listici nestali i druge misterije svemira. Kaze Klacar to je zato sto su glasaci bili nesigurni za koga da glasaju. Ni slucajno zato sto su pravili bugarske vozove.
— Lajavi Krelac (@LajaviKrele) April 28, 2022
Neka jebu kad je opozicija nesposobna, neka jebu. https://t.co/9rwsJH2jys
I Bojan Klačar, izvršni direktor Cesida, kaže da nema nijedno racionalno objašnjenje, te da može samo da pretpostavlja. Na pitanje Nova.rs šta je sa listićima koji nisu ubačeni u kutije, on kaže da su ih ljudi poneli sa sobom, ubacili u kantu za smeće ili iscepali.
“Razne su mogućnosti šta sa njima mogu da urade. To nije zakonski zabranjeno. Tu mogućnost ne isključuje zakon, ni pravila o radu biračkog odbora. Ljudi mogu da ne ubace listić iz različitih razloga. Prvi razlog može biti neka vrsta tihog bojkota tih izbora, želja da se iskaže neka vrsta revolta ili političkog nezadovoljtsva političkom ponudom. Drugi razlog je da oni na taj način želi da pošalju poruku nezadovoljstva u najširem smislu te reči radom birčakog odbora, političarima… I tu mi se završavaju razlozi koje ja mogu da pomenem”, kaže Klačar.
On ističe da mu nije jasno zašto bi neko izašao na izbore i potrošio svoje vreme, a da ne ubaci listić, posebno što birači mogu da iskoriste pravo da taj listić učine i nevažećim.
_____
- Post n°66
Večeras od 9 vas zabavljamo na Prvom programu RTSa. Razgovaramo o tviteru, slobodi govora, svemu što nas čeka nakon što je @elonmusk kupio @Twitter. Gosti zanimljivi, kao i uvek @RTS_Vesti. Tu su nam Nebojša Krstić i sociolog Dalibor Petrovic. https://t.co/af5DJ3uTB4
— Milan Antonijević (@AntonMilan) April 28, 2022
_____
- Post n°68
Erős Pista wrote:Niko ne zna kako i zasto su listici nestali i druge misterije svemira. Kaze Klacar to je zato sto su glasaci bili nesigurni za koga da glasaju. Ni slucajno zato sto su pravili bugarske vozove.
— Lajavi Krelac (@LajaviKrele) April 28, 2022
Neka jebu kad je opozicija nesposobna, neka jebu. https://t.co/9rwsJH2jys
I Bojan Klačar, izvršni direktor Cesida, kaže da nema nijedno racionalno objašnjenje, te da može samo da pretpostavlja. Na pitanje Nova.rs šta je sa listićima koji nisu ubačeni u kutije, on kaže da su ih ljudi poneli sa sobom, ubacili u kantu za smeće ili iscepali.
“Razne su mogućnosti šta sa njima mogu da urade. To nije zakonski zabranjeno. Tu mogućnost ne isključuje zakon, ni pravila o radu biračkog odbora. Ljudi mogu da ne ubace listić iz različitih razloga. Prvi razlog može biti neka vrsta tihog bojkota tih izbora, želja da se iskaže neka vrsta revolta ili političkog nezadovoljtsva političkom ponudom. Drugi razlog je da oni na taj način želi da pošalju poruku nezadovoljstva u najširem smislu te reči radom birčakog odbora, političarima… I tu mi se završavaju razlozi koje ja mogu da pomenem”, kaže Klačar.
On ističe da mu nije jasno zašto bi neko izašao na izbore i potrošio svoje vreme, a da ne ubaci listić, posebno što birači mogu da iskoriste pravo da taj listić učine i nevažećim.
Ana Brnabic bi rekla da je glasace mozda zgazio autobus. Nikad premijer od Klacara
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°69
beatakeshi wrote:Privatizacija?
Da, Musk je najavio da ce ih sklon s berze. No, meni ovo deluje kao privatizacija pojedinih RTS emisija od strane trijumvirata drugosrbijanskog paklenog poroda Antonijevic - Krstic - Klacar.
- Post n°70
_____
- Post n°71
jednog dana će ozbiljni analitičari fudbalske taktike da proučavaju postavku igre botova na
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°72
Do juče kritika pro-ruske, danas kritika anti-ruske politike
— Bojan Klačar (@BojanKlacar) April 28, 2022
A da konačno priznaju nešto i svima da bude lakše
_____
- Post n°73
Kamo sreće da duhovi prognanih utiču pa da je njena savest. https://t.co/5MtEZfvWet
— Bojan Klačar (@BojanKlacar) May 1, 2022
_____
- Post n°74
Prvomajski pozdravi od libertarijanskog govneta.
Baš čudno da poruke 8+8 (+8) "ne rade" za mlade radnike i da ih ne motivišu ni na šta. Ljudi bi da žive u 2022, ne u 1970. godini.
https://t.co/XhIJ3I61uv pic.twitter.com/ySJWRG5wpX
_____
- Post n°75
_____