Meni je bio tanak i na prvo gledanje, ubodem ga početkom milenija na tv i skontam da se sjećam samo Vilijema Defoa.
Ne secas se Dajane Lejn??? Nikad nije znala da glumi, al je umela da bude lepa na nacin pinap devojke iz prve polovine proslog veka.
_____ "Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
Naravno da Hil jeste bio božanstvo, mislim da to i nije bilo džaba. Ono čega se sjećam je da su SOF za Hilove fanove (bar one koje sam ja poznavao) bile ono što je mnogim fanovima Kuma bio treći dio filma. Odgledali su, znaju ko ga je i zašto snimio ali ga rijetko pominju ili se čak prave da ne postoji. Meni je bio tanak i na prvo gledanje, ubodem ga početkom milenija na tv i skontam da se sjećam samo Vilijema Defoa.
Требало је неко да му напише текст. Не давати му да игра химселфа, мада то свака шуша уме, ал он јок.
_____ electric pencil sharpener is useless, electric pencils don't need to be sharpened at all И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
Nedavno sam ponovo odgledao Back to the Future. Super je film, da ne trošim reči, i jedna stvar koju super hvata jeste onaj fišerovski "is this even music?" momenat u promeni trendova u rokenrolu - kad Marti svira "Johnny B Goode" na maturskom svojih roditelja i oni odlepe na to, a onda u nekom trenutku krene da solira, Van Halen style, i oni se svi zabezeknu, a on im kaže - I guess you guys aren't ready for that yet... but your kids are gonna love it!
Tim je čudnije što muzika koju svira Martijev bend zvuči ovako:
Soundtrack su radili "Huey Lewis and the News" (ovo je njihov "Power of Love") - koji su meni zabavan i sladak bend, i koji tada imali neki niz MTV hitova, ali su definitivno remnant from another era (HL je pedeseto godište!). Pritom, Marti nam je prikazan kao kreativni buntovnik, a njegov bend bi trebalo da bude hrabra alternativa (vidno je da nastavnici iz žirija smatraju da je previše edgy). Film je izašao 1988 - znači u godini kada su Smitsi objavili "Meat is Murder", Sonic Youth Bad Moon Rising, INXS "Listen Like Thieves", Slejer "Hell Awaits", Celtic Frost "To Mega Therion", Motli Kru "Theatre of Pain", Megadeth "Killing is my Bussiness...", a Exodus "Bonded by Blood".
_____ "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
mislim da je ideja bila da u hard rock modu odsviraju power of love. kao sudar svetova. samo to nije proslo dobro. martijev bend zvuci suvise upeglano.
_____ And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
Baš dobra tema, nisam je ranije video. Da to kašnjenje nema veze sa time što se filmovi jako dugo prave i što produkcije ne obezbede nekakve, da kažemo, kulturne savetnike (tipa neko iz generacije Z koji barem iz kontakata sa alfama zna šta znači skibidi), pa onda izlapeli starci stavljaju u film ono za šta misle da mladi sada vole? Jedan drugar mi je, na moje pitanje šta je kul među decama, rekao sledeće: "To je kvantni fenomen, onog trenutka kad ti kao odrastao čovek saznaš za nešto, to više nije kul".
Postoji i fenomen tehnološke zastarelosti filmova, a on ima vrlo lako objašnenje - koristi se ono što je u depoima.
A zašto koristim sadašnje vreme, pa za mene su osamdesete sadašnjost, iznova preživljavam svoje formativne godine, iščekujem novi nastavak Povratka u budućnost i nadam se Top Ganu 2 i novom kompjuteru sa čak 128kb.
Svaki put se isplačem od smeha kad se setim tvojih i Fićinih priča iz videoklubova, sa brojnim nastavcima Top Gana i onim nekim akcionim junakom koga su deca zvala "golišavko".
Last edited by One Eyed Bob on Wed 23 Oct - 14:34; edited 1 time in total
Inace, jedno potencijalno objasnjenje je da su se producenti plasili da ne odbiju publiku isuvise niche izborom muzike i da su na kraju isli sa muzikom koja ne odbija nikoga i moze lako da postane hit. Back to the Future je totalni mejnstrim za sve publike, a to su i HLatN, sve ekstremnije od toga bi mozda bilo previse ekscentricno i potencijalni turn-off za neke gledaoce.
_____ "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
One Eyed Bob wrote:Svaki put se isplačem od smeha kad se setim tvojih i Fićinih priča iz videoklubova, sa brojnim nastavcima Top Gana i onim nekim akcionim junakom koga su deca zvala "golišavko".
To bese Deadly Pray?
Erős Pista wrote:Inace, jedno potencijalno objasnjenje je da su se producenti plasili da ne odbiju publiku isuvise niche izborom muzike i da su na kraju isli sa muzikom koja ne odbija nikoga i moze lako da postane hit. Back to the Future je totalni mejnstrim za sve publike, a to su i HLatN, sve ekstremnije od toga bi mozda bilo previse ekscentricno i potencijalni turn-off za neke gledaoce.
То са музиком која не одбија никога... Како ми је то ишло на јаја. Не толико у филмовима, тамо музику углавном не примећујем, што је океј, и не треба, а тек филмове са певањем заобилазим у широком луку. Него било где где неком падне на ум да би било добро да се пушта нека музика, па ајде нешто на шта нико неће да се намршти, оно од свега по ништа, или нешто пресвучено у нешто друго, типа класичне музике у неком бржем ритму или класичних Битлса у извођењу неког ревијалног оркестра... ни чорба ни торта него као заједно. Више волим поштено урађен народњак него Реја Конифа или Валдо де лос Риоса. За Андрију који Рије нисам скупио стрпљења ни десет секунди.
Као оно кад су Про Арте као кренуле у мало сложенију музику па у једној песми имале имитацију клавира из „Let it be“, а неки музички уредник то протурао као прогресивну музику, јер ето има и то у себи...
_____ electric pencil sharpener is useless, electric pencils don't need to be sharpened at all И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
_____ And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started