Greta Tunberg
- Post n°27
Re: Greta Tunberg
Nije bitno ko je i kakva je devojčica. Bitno je ko ju je doveo u arenu.
Prestao sam da slušam Peščanik kad je mama Svetlana dovela svog sina "dečaka Vasu" da i on nešto kaže.
Baš me briga šta misle Greta i Vasa.
Sa druge strane pažljivo ću pročitati šta pišu ljudi pametniji od mene.
Prestao sam da slušam Peščanik kad je mama Svetlana dovela svog sina "dečaka Vasu" da i on nešto kaže.
_____
Sweet and Tender Hooligan
- Post n°28
Па, сад, и чика Тед је свакако паметнији од свакога на овом форуму па је завршио тако како је завршио, на доживотној робији због екотероризма.
Правио је бомбе у шупи свога брата у некој шуми, иако је био доктор математике и могао да предаје или да ради шта год је хтео.
Мора се признати, вратио је развој интернета 10 година уназад када је обогаљио једног од кључних научника у области рачунарства.
Правио је бомбе у шупи свога брата у некој шуми, иако је био доктор математике и могао да предаје или да ради шта год је хтео.
Мора се признати, вратио је развој интернета 10 година уназад када је обогаљио једног од кључних научника у области рачунарства.
_____
Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.
- Post n°29
Neko dete po imenu Vasilije se pojavljuje u najranijim epizodama. A dečak Vasa:tm: je valjda koncept.
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°30
misleci klinci su fazon podvala konzervativaca koji su u fazonu eto, ako je dete mislece onda je i fuckable
Najbolje je to iskulirati. Kako god reagujes na to - kriv si
Najbolje je to iskulirati. Kako god reagujes na to - kriv si
_____
radikalni patrijarhalni feminista
smrk kod dijane hrk
- Post n°31
Јаче је то од мог разумног мозга. А можда и није, не знам, али ми је физички мука од ње, не могу да се натерам да је гледам.Erzsébet Biszak wrote:reći ovako nešto za autističnu devojčicu je baš.. nisko, da ne upotrebim nešto ružnije (mada teško da može ružnije od ovih tvojih reči)Јанош Винету wrote:
Нисам никада издржао да је гледам дуже од 2 секунде, тако да не знам из прве руке који су јој ставови, сагласан сам са еколошким покретом, али ми је она одвратна, не могу да је гледам, физички ми је мука од њене фаце.
Не могу се позитивно одредити према њеној појави, ма колико био свестан важности теме о којој говори,притиска околине да се гледа, "испољавања врлине" итд.
Покрети, гестикулација, фацијалне експресије, тон гласа, све јој је нељудско.
Као неки одвратан недовршен робот.
Плаши ме све то, њена искривљена, поремећена фаца, тешка и апокалиптична еколошка тема, најрадије бих побегао да не гледам и не слушам ништа од тога.
_____
Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.
- Post n°32
Мени је некако од тога шта је остало од екологије мука. Јер нема везе шта сам досад радио, увек испадне да сам нешто крив и да би било најбоље да не гњавим планету својим присуством, док се разне војске, корпорације и ко све не увек некако изоставе из списка криваца.
Посадили смо око 2000 дрвета. Деветнаест година сам ишао бициклом на посао, седамнаест година радио од куће. Оних неколико година док смо и ћале и ја ишли на посао, бициклом сам прелазио 7000км годишње, а колима смо прелазили нас двојица 7000км. У башти не користим никакву хемију, рециклујем биомасу и то је сво ђубриво. И опет сваки чланак о екологији баца кривицу на мене. Па марш у 15:00.
Посадили смо око 2000 дрвета. Деветнаест година сам ишао бициклом на посао, седамнаест година радио од куће. Оних неколико година док смо и ћале и ја ишли на посао, бициклом сам прелазио 7000км годишње, а колима смо прелазили нас двојица 7000км. У башти не користим никакву хемију, рециклујем биомасу и то је сво ђубриво. И опет сваки чланак о екологији баца кривицу на мене. Па марш у 15:00.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°33
A to sto peces rakiju? M?
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°34
Notxor wrote:Nije bitno ko je i kakva je devojčica. Bitno je ko ju je doveo u arenu.
moj muz se dubinski interesuje za klimatske promene, proucavao je neke silne ogromne izvestaje i prica sa strucnjacima, gleda matematicke modele (on je matematicar) i statijaznam. po tome sto mi on ponekad prica, i po onome sto greta prica, vidim da je ona izuzetno dobro informisana. tako da mlada ili ne, definitivno ima sta da kaze. uostalom, ima vec 18 godina, pametna je, ima tu autisticnu crtu pasioniranog interesovanja za usku temu, nema uopste razloga sa se na nju gleda kao na neko dete koje ne zna o cemu prica nego je tu da bude slatko i ponavlja sta mu odrasli pricaju.
_____
Warning: may contain irony.
- Post n°35
Meni se jako sviđa kad Greta nekog strogo pogleda.
_____
Ha rendelkezésre áll a szükséges pénz, a vége általában jó.
- Post n°36
ficfiric wrote:A to sto peces rakiju? M?
Што да не? Сво гориво је органског порекла, пепео уредно враћам у земљу, а и кљук. Да знаш како добра трава расте тамо где га бацим, ма чудо једно.
_____
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°37
[quote="bemty"]
Ja sam mislio da je to vrlina. Ono, matematicka gimnazija, samo ga matis interesuje, osvaja medalje na Olimpijadi.
Kad ono, nije vrlina nego dijagnoza. wtf?
Notxor wrote: ima tu autisticnu crtu pasioniranog interesovanja za usku temu.
Ja sam mislio da je to vrlina. Ono, matematicka gimnazija, samo ga matis interesuje, osvaja medalje na Olimpijadi.
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
- Post n°38
Аутизам је прецењен.
_____
- Post n°40
Talason wrote:I biciklizam.
На исту фору као и секс: не вреди да објашњаваш онима који нису пробали, а онима који јесу нема шта да објашњаваш. Тако да... од приче ту ни нема леба.
_____
- Post n°41
Vilmos Tehenészfiú wrote:bemty wrote:
pa nije ni vrlina ni dijagnoza nego crta licnosti koja je cesta kod osoba sa blagim autizmom. nije problem sama po sebi, a kad je usmerena na nesto dosadno kao enciklopedijsko znanje o vrstama oluka onda nije ni vrlina. kod grete je specificno sto je spremna da se bavi time najverovatnije na ustrb drugih zivotnih iskustava koja bi nekoj drugoj srednjoskolki bila bitnija, ali eto njoj nisu na prvom mestu. ne mislim da je to nesto sto je dobro ili lose samo po sebi, prosto je tako. za klimatski aktivizam je svakako dobra stvar.
_____
Warning: may contain irony.
- Post n°42
Prvi put cujem za autizam, medju altrajtovcima su bile popularne slike sa tvrdnjama i "dokazima" da ima fetalni alkoholni sindrom i hejt thredovi o njoj generalno
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°43
To je jedna od najpoznatijih stvari o njoj. Nije nikakva tajna, pricala je o tome.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°44
Е ту негде лежи поента.
Колико год била паметна и информисана, ипак она није неко из науке ко то проучава, или из привреде да зна кретања. Значи да се сама снабдева неким информацијама из друге руке, Или што је још вероватније да је неко снабдева истим. Опет је питање зашто њу форсирају као гласноговорника, пре тога није била позната.
Тако да је мени она више као неко заштитно лице пројекта, гласноговорник, пројекат, како год.
Колико год била паметна и информисана, ипак она није неко из науке ко то проучава, или из привреде да зна кретања. Значи да се сама снабдева неким информацијама из друге руке, Или што је још вероватније да је неко снабдева истим. Опет је питање зашто њу форсирају као гласноговорника, пре тога није била позната.
Тако да је мени она више као неко заштитно лице пројекта, гласноговорник, пројекат, како год.