nego, tučana grill ploča. iz drugog cuga sam provalio foru, uz instrukcije lokalnog kuvara. ploču treba zaliti uljem i narihtati na maksimum. kada se baš dobro ugreje treba baciti ulje isključiti izvor temperature (u mom slučaju indukcija) i onda na to baciti ribu. malo je obrnuto od klasične gradele koja ne sme da bude prejaka ali je ovde realno i niža temperatura. posle 10-tak min se opet upali rešo na kome stoji ploča da se održi njena radna temperatura. fakat, 2 brancina i 2 skuše se nisu zalepile i bile su strava barem u odnosu napor/kvalitet. bolje bi bilo da sam raspalio gradele ali jbg, bili smo gladni.
da ne bi baš prošlo sve po hepiendu moguće da sam nešto zajebao kada sam radio "seasoning" nakon korišćenja - opranu, osušenu i nauljenu ploču treba zapeći na izvoru toplote. otišao sam da perem sudove i zaboravio da sam indukciju ostavio na 7 što je baš jako (obično se kuva na 3-5) tako da se u tom krugu gde je direktno tukla indukcija gvožđe dosta spalilo, promenilo boju i ostavlja tamnu štroku kada se pređe papirnom salvetom. videćemo sutra kada se ohladi šta sam uradio ali mi je teško zamisliti da se jebeno gvožđe može pokvariti. haha, možda uđem u istoriju kao prvi.