Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kuvanje na otvorenom

kondo

Kuvanje na otvorenom - Page 2 Empty Re: Kuvanje na otvorenom

Post by kondo Fri May 07, 2021 9:52 pm

danas sam doneo još 2 torbe sasušenih čokota. sada već mislim da imam dovoljno da izguramo nekoliko većih roštiljanja ovo leto.

nego, tučana grill ploča. iz drugog cuga sam provalio foru, uz instrukcije lokalnog kuvara. ploču treba zaliti uljem i narihtati na maksimum. kada se baš dobro ugreje treba baciti ulje isključiti izvor temperature (u mom slučaju indukcija) i onda na to baciti ribu. malo je obrnuto od klasične gradele koja ne sme da bude prejaka ali je ovde realno i niža temperatura. posle 10-tak min se opet upali rešo na kome stoji ploča da se održi njena radna temperatura. fakat, 2 brancina i 2 skuše se nisu zalepile i bile su strava barem u odnosu napor/kvalitet. bolje bi bilo da sam raspalio gradele ali jbg, bili smo gladni.

da ne bi baš prošlo sve po hepiendu moguće da sam nešto zajebao kada sam radio "seasoning" nakon korišćenja - opranu, osušenu i nauljenu ploču treba zapeći na izvoru toplote. otišao sam da perem sudove i zaboravio da sam indukciju ostavio na 7 što je baš jako (obično se kuva na 3-5) tako da se u tom krugu gde je direktno tukla indukcija gvožđe dosta spalilo, promenilo boju i ostavlja tamnu štroku kada se pređe papirnom salvetom. videćemo sutra kada se ohladi šta sam uradio ali mi je teško zamisliti da se jebeno gvožđe može pokvariti. haha, možda uđem u istoriju kao prvi.

_____
    #FreeFacu

Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sat May 08, 2021 1:17 am

kako se kalio čelik 2021 edition
    паће

Post by паће Sat May 08, 2021 7:49 am

Ако се није истопило, није ништа урадио.

_____
       with modem on UPS, I will have wife even when power goes down.
       нама је потребно да ви будете на робији.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sat May 08, 2021 9:11 am

nakon korišćenja se gvozdeni tiganji i ploče samo operu osuše i blago namažu nauljenom krpom, kakvo zagrevanje. samo pre prvog korišćenja se nauljeno greje.
    kondo

Post by kondo Wed Sep 29, 2021 1:38 pm

ziguri paidakia ili ovčija rebarca i kotletići pod sačem

nisu napolju nego u plinskoj rerni ali ne računajući nadimljenost ostalo je tu

Kuvanje na otvorenom - Page 2 FAcIktpXoAEaofJ?format=jpg&name=large

Kuvanje na otvorenom - Page 2 FAcIllBXMAQDdJT?format=jpg&name=large

od ostataka tj nepojedenog preksutra kuvamo kupus sa ovčetinom u istoj posudi, samo ću da potopim isti u ovu lojčinu

_____
    #FreeFacu

Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
    Mr.Pink

Post by Mr.Pink Wed Sep 29, 2021 2:50 pm

plinska rerna 

he he

procitao sam naslov kurvanje na otvorenom i ponadao se ne znam cemu tacno iskreno

_____
    radikalni patrijarhalni feminista

smrk kod dijane hrk
    kondo

Post by kondo Sun Oct 03, 2021 9:44 am

Našao na Pirotskim oglasima neki starinski mikro smederevac koji mi super pasuje za neko ognjište koje imam u zidu na kući na ostrvu pa sam se otvorio za 3000. Familija iz Šumadije se kune u spravu pa mi je to pospešilo odluku. Biće posla oko sređivanja, skidanje rđe, nanošenje grafita ili bronze ali će biti zegzi kad u proleće ili jesen založim kotlić na levoj ringli (sa par sklonjenih prstenova) ili ostavim sarmu da krčka preko noći.... Ako se estetski ne uklopi onda će da bude ful tajm napolju dok se ne raspadne od soli i vlage.

Kuvanje na otvorenom - Page 2 FAt_216X0AEFOTw?format=jpg&name=900x900

Kuvanje na otvorenom - Page 2 168903800_2580629632083710_2113047670734490428_n.jpg?_nc_cat=104&ccb=1-5&_nc_sid=ae9488&_nc_ohc=xJWthMscGSkAX88T9mI&tn=dLjqr2AN4Ob-QAsf&_nc_ht=scontent.fath3-3

Dimenzije su jasne tek sa ove slike (inače je oko 60x40x30)

Kuvanje na otvorenom - Page 2 168472471_289295789443994_1163646559634111715_n.jpg?_nc_cat=111&ccb=1-5&_nc_sid=ae9488&_nc_ohc=D1zu71kfpYEAX8i-3MA&_nc_ht=scontent.fath3-3

_____
    #FreeFacu

kondo

Post by kondo Sun Mar 27, 2022 12:04 pm

juče sam izdominirao na buvljaku u bubanj potoku i kupio roštilj napravljen od boce za autogas, one okrugle koja ide na mesto rezervnog točka u gepeku. prečnik je 60cm, što daje površinu od oko 0.3m2 što je baš veliko. realno sam shvatio šta sam kupio kada sam na kraju ture po buvljaku došao da preuzmem plaćen roštilj i shvatio da se to ne može nositi pa sam morao da uđem kolima i dovezem do prodavca. težina je blizu 40-50kg.

sprava je kolosalna, odmah smo sazvali testiranje. 5 kila raznih mesa je odradio u dve ture na skari, plus je ostalo žara (natrpao sam kesu briketa ugljenih) toliko da se moglo uraditi barem još 2-3kg. 

kupio sa idejom da nosim na limnos a sad bi da kupim još jedan pa da bude jedan ovde a jedan tamo....

švajs efendija je mislio na sve - poklopac je kreativno upotrebio kao dodatni stočić kada se osloni na demontažnu četvrtu nogicu. našao je foru kako da obezbedi dva nivoa pečenja za skaru i relativno jednostavno podizanje i spuštanje.

najbolje potrošenih 7000 dinara skorije, mislim da će me ovo sigurno nadživeti. i vrv će me odučiti od ideje preskupog zidanja roštilja na moru.

Kuvanje na otvorenom - Page 2 FOy_BQiWQAcoK8I?format=jpg&name=large

Kuvanje na otvorenom - Page 2 FOy_AEQXIAsFfr8?format=jpg&name=large

_____
    #FreeFacu

паће

Post by паће Sun Mar 27, 2022 12:11 pm

Али што га држиш отвореног? Мени се роштиљање препородило кад сам нашао роштиљ са поклопцем. Није ми тешко да дижем и спуштам тај поклопац и тридесет пута по сеанси, јер је, по мени, са поклопцем много боље. Греје се и са горње стране, дим циркулише, ако се појави пламен дим га утули, ма све.

Немам фотку од јуче, био сам заузет, унуку био 11... хм, нисмо имали доста свећица, па је био 1011. (бинарно) рођендан.

_____
       with modem on UPS, I will have wife even when power goes down.
       нама је потребно да ви будете на робији.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sun Mar 27, 2022 12:14 pm

Gde su kupljeni ovi jagnjeći kotletići? Izgledaju svetski
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Sun Mar 27, 2022 12:24 pm

+1
    kondo

Post by kondo Sun Mar 27, 2022 12:55 pm

jagnjeci kotletici su iz moje nove omiljene mesare, peštersko nešto u jelisavete načić, odmah ispod bajloni pijace. meso stiže mislim sredom ili četvrtkom, pitajte u radnji, odličan teleće juneći ćevap plus fenomenalna jagnjetina i teletina. već sam ih pominjao u kontekstu spektakularne ovčetine - žilježea zimus za u kupus/raštan za otprilike oko 450 din po kili. u principu kotleti kao takvi nisu u rosteru mesare kao recimo u moravi ili kod šicka, nego ako u radnji ima komad od koga mogu da se naseku, žena će to uraditi, kao što je ovde bio slučaj da je sekla zajedno sa komadom plećke pa se dobilo i ovih drugih komada. sad su digli cene pa je u rangu ostalih malih mesara, kotletići su bili 1100, što je ipak jeftinije od 1500 kod mama dane i tu negde slično u moravi. nisam davno bio kod šicka.

paće - ovo je bila prva proba, sledeća je igranje sa poklopcem i blagodetima pečenja sa brzinskim prodimljavanjem.

_____
    #FreeFacu

Anonymous
    Guest

Post by Guest Sun Mar 27, 2022 1:34 pm

Bio sam kod Šicka pre nekoliko dana, imaju sada stareno meso, izgleda odlično ali nisam pitao za cenu da ne bih došao u iskušenje.

Kupio sam kod njih stvarno dobre jagnjeće roštiljske kobasice, jednostavno začinjene, od dobrog i ne premasnog mesa. Mislim oko 800 din kilogram, vrlo korektna cena za taj kvalitet.
    kondo

Post by kondo Sun Mar 27, 2022 1:41 pm

te jagnjeće kobaje su mu signature, da me ne mrzi da idem dole jeo bi ih svaki vikend. ali hvala za podsećanje, ovaj roštilj zavređuje i te kobaje. plus seftalija plus šansa da se nađu ili još bolje naruče pikljevi, moguće da ima smisla baviti se njima na skari sa ovim poklopcem.

nego šicka mi je malo ogadio njegov suvi program u ispostavi na zelenom vencu, mislim da sam pre par nedelja jeo najgori kulen u životu. posle mi je jasno zašto košta 1000 a ne 2500 dinara...

_____
    #FreeFacu

Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Sun Mar 27, 2022 1:43 pm

1100 mi je na granici podnosljivog, ali izgleda predobro. Za 1500 nemam nameru nikad. Nego bolja polovina ne voli janjetinu i zato generalno retko jedem Kuvanje na otvorenom - Page 2 1949538119
    kondo

Post by kondo Sun Mar 27, 2022 3:11 pm

evo svratih na kaleniću do lenčeta da vidim da li su i koliko oni podivljali sa cenama - jagnjetina je 1250 bez priloga. pohvalno je što je jun. rep 560 za razliku od ljube kod koga je 810.

ne zna se ko je trenutno luđi u divljanju, srpski mesari ili vinari.

_____
    #FreeFacu

dimitrije iz čakova

Post by dimitrije iz čakova Mon Mar 28, 2022 10:32 am

kondo, brutalan ti je ovaj roštilj. ja sam se otvorio za Landman zver koju dugo priželjkujem https://landmann.com/pl/produktu/grill-wozek-comfort-basic-z-kominem-i-pokrowcem-11528/

poručeno, plaćeno, nestrpljivo čekam da stigne iz Mađarske. radio sam na istom takvom, izvanredna sprava. tučana skara na njemu, pokreće se gore dole ložište, savršeni odušci za vazduh, radi i kao roštilj vulgaris i kao smoker.

_____
    zvona i praporci
    kondo

Post by kondo Mon Mar 28, 2022 10:56 am

čekaj, 649 zlota je 140e, nemoguće je da ovaj landmann ovoliko malo košta. u grčkoj nema landmann ispod 500-600e, gledao sam. mislim za dobar roštilj se treba otvoriti, ovo moje je ipak garažni švajs u poređenju, imam da još malo poradim na njemu ali čekam još par testova. čini mi se da će prvo biti da se odozdo ubuše rupe za vazduh da bi bolje vukao, mada nisam imao nikakve probleme ne prvom paljenju - dovoljno je plitak da ga radi i okolni vazduh.

_____
    #FreeFacu

dimitrije iz čakova

Post by dimitrije iz čakova Mon Mar 28, 2022 11:08 am

sa dostavom iz Mađarske, cca 190 evra me izašao.

_____
    zvona i praporci
    kondo

Post by kondo Mon Mar 28, 2022 11:11 am

ma to je vrh, realno. sprava za ceo zivot.

_____
    #FreeFacu

kondo

Post by kondo Fri Apr 15, 2022 8:32 am

uznemirio me ovaj video

škk mi kuvamo ovde

sve su napravili, do poslednjeg začina

_____
    #FreeFacu

kondo

Post by kondo Sat May 14, 2022 2:55 pm

stigao kamado u srbiju

cene boles'

moj je ovaj najmanji 

https://kamadorostilj.rs/13-inch

uzo sam ga novog za 3-4k na buvljaku

kod ovih je 25k

https://kamadorostilj.rs/

_____
    #FreeFacu

kondo

Post by kondo Sat Nov 12, 2022 8:07 pm

voleo bih da imam skill ovog čoveka

_____
    #FreeFacu

ficfiric

Post by ficfiric Sat Nov 12, 2022 8:43 pm

Nemam veze sa kuvanjem, ne pratim te teme na yt-u al' klipove ovog azera mogu gledati na repeat

_____

Uprava napolje!

kondo

Post by kondo Sat Nov 12, 2022 9:11 pm

Fenomenalan YT podžanr

A Wilderness Cooking je leđendica samo takva!

_____
    #FreeFacu

Post by Sponsored content

Similar topics

-

Current date/time is Wed Feb 05, 2025 3:45 pm