----
Mediji u Srbiji
- Guest
- Post n°126
Re: Mediji u Srbiji
Privatna kompanija Minacord media u vlasništvu pevača Željka Joksimovića i suvlasnice K1 televizije Manje Grčić kupuje Novinsku agenciju Tanjug, nezvanično saznaje Newsmax Adria.
----
----
- Guest
- Post n°127
Tanjug može da se koristi kao objekat neodređenog stanja u zen parabolama rinzai škole.
- Učitelju! U Tanjugovoj vesti kažu da će biti oluje i grada. Treba li da pokrijemo naš šljivik?
- Ako Tanjuga nema, ima li vesti? Ako nema vesti, ima li oluje i grada? - reče učitelj, udarivši učenika bambusovim štapom.
I ovaj se prosvetli.
(Kao što grad lomi mlade grane šljiva a mekana zemlja upija led bez posledica i štete, tako Uzvišeni prima darove Tanjuga bez opiranja).
- Post n°129
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Guest
- Post n°130
Vlada Srbije odobrila je da se noovosnovanoj firmi „Tačno“ u vlasništvu Radoice Milosavljevića, pevača Željka Joksimovića i Manje Grčić, dodeli na korišćenje Tanjugov logo, slogan i deo arhive za 628.000 evra, i to za narednih 10 godina. Osim toga, nacrtom ugovora do koga je došlo Raskrikavanje, predviđeno i da firma „Tačno“ preuzme stotinak zaposlenih u Tanjugu.
---
https://www.raskrikavanje.rs/mobile/page.php?id=Firma-Radoice-Milosavljevica-i-Zeljka-Joksimovica-dobila-prava-na-Tanjug-766
---
https://www.raskrikavanje.rs/mobile/page.php?id=Firma-Radoice-Milosavljevica-i-Zeljka-Joksimovica-dobila-prava-na-Tanjug-766
- Post n°131
Umro glavni urednik Bete Dragan Janjić
Dugogodišnji glavni i odgovorni urednik i jedan od osnivača agencije Beta Dragan Janjić iznenada je noćas umro u 65. godini.
Janjić je rodjen 6. oktobra 1955. u mestu Lopare, u Bosni i Hercegovini. Završio je Filološki fakultet u Beogradu, a novinarsku karijeru počeo je u agenciji Tanjug gde je radio od 1983. do 1994. kao novinar, reporter i urednik.
Jedan je od osnivača nezavisne novinske agencije Beta u kojoj je od 1994. do 2000. bio urednik unutrašnje redakcije i zamenik glavnog i odgovornog urednika a od 2000. do 2007. glavni i odgovorni urednik.
Od 2007. do 2008. bio je zamenik ministra za kulturu i informisanje, 2008-2010. bio je zamenik glavnog urednika Politike a od 2010. do 2016. savetnik za medije Zaštitnika gradjana.
U Betu se na mesto glavnog i odgovornog urednika vratio 2016.
Tokom dugogodišnje novinarske karijere beskompromisno se borio za objektivnost i profesionalnost u izveštavanju i prava i položaj novinara i nezavisnih medija. Bio je član Nezavisnog udruženja novinara Srbije, Komisije za zaštitu novinara i jedan od inicijatora osnivanja nezavisnog sindikata novinara i član sindikata Nezavisnost.
Vreme i mesto sahrane Dragana Janjića biće naknadno objavljeni.
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°132
Vidim novi tabloid, Objektiv.
Imaju i svoj sajt.
Ko to drži?
Čudno mi je da i pored previše tabloida niče još jedan.
Doduše imao bi publiku ako bi pisao drugačije, ali ne bi dugo opstao.
Imaju i svoj sajt.
Ko to drži?
- Post n°133
Sotir wrote:Vidim novi tabloid, Objektiv.
Imaju i svoj sajt.
Ko to drži?
Има импресум: https://objektiv.rs/impresum/
Нису ми позната имена нити хостинг (Адриахост), али делује као нормална новина.
_____
Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.
- Guest
- Post n°135
Ovo nije impresum nego spisak članova redakcije. Impresuma nema iako je po zakonu obavezan.
- Post n°136
Kirko Skaddeng wrote:Ovo nije impresum nego spisak članova redakcije. Impresuma nema iako je po zakonu obavezan.
Фали оно дугме са "опширније у штампаном издању", а?
_____
the more you drink, the W.C.
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Guest
- Post n°137
Nema podataka o izdavaču. Nikad ne čitam medije koji to nemaju upisano, ne zanima me šta imaju da kažu u tom slučaju.
- Post n°138
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°139
Svidja mi se minimalizam. Samo esencija.
_____
- Post n°140
Koliko nas jos objektivnih tabloida ceka do izbora? Pola sluzbe ima da sedi za pisacom masinom i stanca!
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°141
Мени измиче логика овог пројекта.
Прошли избори, од којих до којих и живе сви таблоиди.
Новине се продају све мање. На тржишту их ионако има превише.
И онда удри још једну, са неким глупим темама.
И катастрофалном насловном. Јбг то продаје новину.
- Post n°142
Novi izbori su vrlo blizu.
_____
- Post n°143
I ne zivi se od prodaje. Mislim, fizicke prodaje novina.
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°144
Ne zive od izbora, bukvalno ih sve finansira sns, posebno sa tim cenama i sve manjim brojem citaoca.Sotir wrote:Мени измиче логика овог пројекта.
Bitno je i stvaranje prividnosti i da se pokrije celo trziste, sns je na kraju krajeva nebitno dal ce neki Mika da kupi objektiv,kurir, informer, alo, sprski telegraf kad je u njima istia prica. Pa onda tri urednika odu na jutarnji na hepiju a druga tri na jutarnji na pinku, a masina samo radi.
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°145
A i iz nekog razloga deo ljudi voli da promeni novinu, pa se odmah zalepw za informer 2.0
Pitaj Boga zasto, al desava se stalno sa svakom novom novinom
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°146
Naravno. Stvaranje iluzije da vise razlicitih izvora potvrdjuje rezimsku pricu. I naravno da ne zive od prodaje.
Sotire, brate, k'o da si se jutros po prvi put probudio u Vucicevoj Srbiji.
Sotire, brate, k'o da si se jutros po prvi put probudio u Vucicevoj Srbiji.
_____
- Post n°147
То би требало да буде објашњење.disident wrote:A i iz nekog razloga deo ljudi voli da promeni novinu, pa se odmah zalepw za informer 2.0
Неки од говноида су на издисају, треба убацити замену.
Увек је лакше убацити нов, него стари подићи.
- Post n°148
Брат Сотир је 90-их радио на отварању две дневне новине.Erős Pista wrote:Sotire, brate, k'o da si se jutros po prvi put probudio u Vucicevoj Srbiji.
- Post n°149
Okej, ali kao da ne znas cemu sluze i kako se finansiraju rezimski tabloidi. Mislim, malo me cudi tvoje cudjenje. Pa vec smo dobili Srpski telegraf pored Informera. Sta fali jos jedan. Pa nije to stvarno biznis pa da se pitas lako im se isplati.
_____
- Guest
- Post n°150
Otvori to smeće i prvo pogledaj reklame, ali ne baš od prvog broja. 1/1 recimo Telekomov oglas za desetak hiljada evra mesečno. Izborni tabloidi su odlično sredstvo za usmeravanje novca iz državnih i paradržavnih kompanija ka reklamnom konglomeratu, tj. SNS ekipi. To za početak.
Dalje - ovakve novine uglavnom ne plaćaju troškove štampe. "Naše novine" štampale su se kod Politike, nikad nijedan dinar nije plaćen, štampano je po komandi.
Sadržinski, takav medij svodi se na izjave lojalnosti određenim klanovima u zemlji i na interna prepucavanja unutar struktura moći, uz naravno zasićenje medijskog prostora poželjnim sadržajima, što se ne obavlja kroz prodaju već kroz sveti Gral svih tabloida - TV emisije sa prelistavanjem dnevne štampe, gde se sadržaj amplifikuje 1000 puta i stiže tačno tamo gde treba da stigne, kod teletabisa.
Prodaja je irelevantna, sva remitenda završava u reciklaži, a prikupe se i neke sitne parice za tekuće troškove.
(Brat Kirko radio na osnivanju pet novina za 17 godina u pred i postpetooktobarskom periodu, što sa pozicije novinara, što sa pozicije urednika rubrika)
Dalje - ovakve novine uglavnom ne plaćaju troškove štampe. "Naše novine" štampale su se kod Politike, nikad nijedan dinar nije plaćen, štampano je po komandi.
Sadržinski, takav medij svodi se na izjave lojalnosti određenim klanovima u zemlji i na interna prepucavanja unutar struktura moći, uz naravno zasićenje medijskog prostora poželjnim sadržajima, što se ne obavlja kroz prodaju već kroz sveti Gral svih tabloida - TV emisije sa prelistavanjem dnevne štampe, gde se sadržaj amplifikuje 1000 puta i stiže tačno tamo gde treba da stigne, kod teletabisa.
Prodaja je irelevantna, sva remitenda završava u reciklaži, a prikupe se i neke sitne parice za tekuće troškove.
(Brat Kirko radio na osnivanju pet novina za 17 godina u pred i postpetooktobarskom periodu, što sa pozicije novinara, što sa pozicije urednika rubrika)
Last edited by Kirko Skaddeng on Wed Jan 13, 2021 12:24 am; edited 2 times in total