Југ против, Север уз Џајића
Вечити дерби протекао и у уобичајеном надмудривању снага од навијачких група, увек наоштрених да подрже љубимце
Гробари су у 12. минуту истакли транспарент повећен предстојећим изборима у ФС Србије за председника. Јасно су истакли да су против Драгана Џајића.
С друге стрене, Делије су узвратиле подршком трећој Звездиној звезди.
Избор за првог човека српског фудбала одржаће се 14. марта.
Кандидати за председника су Драган Џајић и Немања Видић.
Reprezentativni fudbal
- Post n°451
Re: Reprezentativni fudbal
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°453
Svaka cast Grobarima, i ovo pokazuje da je nas fudbal umro, jebes titulu kad je predsednik obezbedi. pic.twitter.com/5JSHoswFRG
— BALT_BALTAZAR (@BaltazarMmm) March 3, 2023
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°454
DŽAJI RADI MOZAK 300 NA SAT! Đorić uz Zvezdinu legendu: Nedavno je operisao kuk i u odličnoj je formi!
- Džaji mozak radi 300 na sat. Nedavno je operisao kuk i u odličnoj je formi... Džajić je mnogo bolji kandidat. On je čovek sa ogromnim iskustvom i znanjem koje je potrebno da se unapredi rad saveza i srpskog fudbala. Čudi me da se ne piše dovoljno o Nedimoviću, koji jeste bio ministar, ali je divan čovek, pravi sportsmen i neko ko je odavno u fudbalu - kazao je za Danas Milovan Đorić.
Đorić nije bio oduševljen što je Vidić trenersku diplomu stekao u Engleskoj.
- Slušam ga kako kaže da je završio trenersku školu u Engleskoj zato što se kod nas lako dobijaju diplome. Ja sam u to vreme već bio u penziji, ali su mi pričali neki ljudi da je došao u našu školu, bio četiri dana, a onda napustio. Završio je tamo školu zato što se kod njih diplome dobijaju na ime, a ne na znanje. Tvrdim da je naša trenerska škola bolja od Engleske, a o tome svedoči i činjenica da od 20 premijerligaških klubova njih 16 ima trenere iz inostranstva. Kad je već završio tamo školu čudi me da mu Mančester junajted nije ponudio posao. Cenim špansku, nemačku i italijansku školu, i naša je među boljima u Evropi, a o engleskoj nemam visoko mišljenje - rekao je Milovan Đorić.
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°455
pa naravno. da se djoric izjasnio drugacije, zabrinuo bi se
_____
i would like to talk here about The Last of Us on HBO... and yeah, yeah i know.. the world is burning but lets just all sit and talk about television. again - what else are we doing with ourselves ? we are not creating any militias. but my god we still have the content. appraising content is the american modus vivendi.. that's why we are here for. to absorb the content and then render some sort of a judgment on content. because there is a buried hope that if enough people have the right opinion about the content - the content will get better which will then flow to our structures and make the world a better place
- Post n°456
bata đora je još živ?
boužeee
boužeee
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°457
I ja mislio da je bacio kašiku za vreme korone, al žilavo je to
- Post n°458
Vucic: Hvala Vidicu sto je odustao i sprecio gradjanski rat. (pljuc u prste) Nego da vidimo ko ga je podrzao...
Nemanja Vidić povukao kandidaturu za predsednika FSS
Proslavljeni srpski fudbaler Nemanja Vidić povlači kandidaturu na izborima za predsednika Fudbalskog saveza Srbije.
Vidić je povukao kandidaturu dan pre nego što je trebalo da se održe izbori u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi.
U utorak je trebalo da delegati glasaju između dva kandidata Vidića i Dragana Džajića. Džajić je pred izbore imao podršku regionalnih saveza, uprave Crvene zvezde, kao i onu političku, dok su Vidića uglavnom podržavali navijači.
Izbora će svejedno biti, ali će delegati moći da izglasaju samo Džajića u utorak počev od 14 časova, dok se Vidić oglasio saopštenjem o povlačenju kandidature.
„Poštovani ljubitelji fudbala, pred našim fudbalom su veliki izazovi. Mnogo toga mora i može bolje. Moja ideja je bila i ostala da okupim tim vrhunskih profesionalaca koji su kadri da te izazove reše kvalitetnije nego možda iko u Evropi. Nažalost, na svakom koraku puta ka tome da postanem predsednik FSS mi je jasno stavljeno do znanja da nam ta šansa neće biti pružena. Ovim putem želim da vas obavestim da povlačim kandidaturu za predsednika FSS. Odgovornost za rešavanje velikih izazova koji su pred nama je preuzela ista grupa ljudi koja ih je i stvorila. Definitivno nisam optimista po pitanju toga šta će uraditi sa prilikom koju su prigrabili i mislim da će za četiri godine biti još teže nego danas“.
„Povlačenje kandidature ne znači da odustajem od srpskog fudbala. Verujem u svoj tim i našu viziju, kao i veliku pomoć koju ćemo dobiti od naših prijatelja iz vrha evropskog i svetskog fudbala. Ono što nažalost nije moguće da krenemo da radimo danas – moj tim i ja uradićemo, verujem, u bliskoj budućnosti. Sada to nije moguće.
Zahvaljujem se svima koji su me podržali u ovom procesu, posebno svima koji su me podržali javno uprkos velikim pritiscima. Izuzetno mi je drago da sam osetio i veliku podršku u narodu. Nažalost oni ne odlučuju i nemaju pravo glasa. Želeo sam da ujedinjujem a ne razjedinjujem. Želeo sam da budem rešenje a ne problem. Ljudi u srpskom fudbalu i većina delegata u Skupštini su odlučili “glasanjem” pre podnošenja kandidature, pre izbora, i tako urušili kredibilitet i onako poljuljan prošlom izbornom sednicom. Nisu želeli da čuju moje namere i uporede tim koji sam okupio, ideje koje donosimo, sa protivkandidatom.
Za kraj – ponosan sam što smo pokazali da postoji mladja i drugačija fudbalska Srbija. Srbija budućnosti“, napisao je Vidić u saopštenju.
Fudbalski savez Srbije je bez predsednika od marta 2021. godine kada je s tog mesta otišao Slaviša Kokeza. Od tada je mesto vršioca dužnosti predsednika obavljao najpre Marko Pantelić, a onda i Nenad Bjeković.
Bjeković je probao da se kandiduje krajem 2022. za mesto predsednika, ali je Crvena zvezda minirala njegov izbor, pa su u međuvremenu u priču ušli i Nemanja Vidić i Dragan Džajić.
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°460
SK: Nedimović i zvanično menja Džajića https://t.co/tEZhXF6RLh
— Sport Klub (@sportklub) March 15, 2023
sve ide svojim tokom
_____
ja se rukovodim logikom gvozdenih determinizama
- Post n°463
sad kad operacija pođe po zlu i Džaja padne u višegodišnju komu
_____
- Post n°464
_____
- Post n°466
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°468
Nego, nastavlja se picvajz
Za ovog političara se priča da ima najveće šanse da bude novi generalni sekretar FSS
Kako je MaxBet sport prvi najavio još u ponedeljak, Jovan Šurbatović najverovatnije neće i dalje da obavlja funkciju generalnog sekretara Fudbalskog saveza Srbije.
Najpre se kao eventualni naslednik pominjao Nebojša Leković, ali po fudbalskim kuloarima sve glasnije se priča o drugom… Najveće šanse za dolazak na mesto generalnog sekretara FSS daju se Nikoli Nikodijeviću (41).
Reč je predsedniku Skupštine grada Beograda (u toj ulozi je od 2014. godine) i članu Glavnog odbora Socijalističke partije Srbije.
Aktivno se bavio fudbalom. Bio je član Rakovice, Čukaričkog, Milicionara, Sinđelića… Kasnije je bio angažovan i kao član Upravnog odbora Rukometnog kluba Crvene zvezde.
Postoji i “struja” koja je za ostanak Šurbatovića…
Uskoro ćee da bude poznat epilog.
Ekskluzivno: Propao puč u Fudbalskom savezu Srbije
Petak pred podne, 17. martovskog dana, obeležila je žestoka bitka oko Fudbalskog saveza Srbije. U poslednjem trenutku, kako saznaje Sport klub, sprečeno je samovoljno poništenje odluke Izvršnog odbora. Praktično – stopirano je nasilno preuzimanje vlasti na Terazijama 35.
Puč je „pukao“ u finalnoj verziji i to kad su režiseri bili skoro pred ciljem – otelotvorenom u otkazu generalnom sekretaru Jovanu Šurbatoviću! Informacija, servirana iz pojedinih cenatara moći izazvala je kontraefekat i signal protivničkoj strani da reaguje…
Krenimo redom…
Na prvoj sednici Izvršnog odbora FSS, pod vođstvom grupe okupljene oko Dragana Džajića, jednoglasno je usvojena odluka o izboru Jovana Šurbatovića za generalnog sekretara. Pojavile su se spekulacije da je prvi operativac srpske kuće fudbala ostao kao vršilac funkcije na kraće vreme, do nove godine, međutim, niko nije bio spreman da zvanično stane iza takve informacije. O Šurbatovićevom imenovanju, ipak, nije bilo dilema…
Odlazak generalnog sekretara u Ruandu, na Kongres FIFA, ostavio je prostor pojedinim interesnim grupama da posegnu za nečuvenim potezom. Među odlukama sa sednice IO, objavljenim u „Fudbalu“ nije se našla i ona o postavljenju Jovana Šurbatovića. Praktično, prema službenom listu FSS, bez kojeg aktio IO nemaju pravnu valjanost, srpska kuća fudbala nije dobila generalnog sekretara. Pokušaj puča u ogoljenom vidu!
Režiseri su potom načinili i krucijalnu grešku – „pohvalili“ se pojedinim medijima da je Dragan Džajić smenio Jovana Šurbatovića. I to mimo odluke IO, u čijoj nadležnosti se nalazi generalni sekretar.
Iako kilomentrima udaljen od Beograda, prvi operativac srpske kuće fudbala, brzo je reagovao i – naložio štampanje novog „Fudbala“. Pod istovetnim brojem, zavedenim pod datumom 14. mart, uz prvu tačku o imenovanju Jovana Šurbatovića za generalnog sekretara FSS u narednom, četvorogodišnjem, mandatu!
Ostali delovi službenog lista, pet tačaka sa sednice u Staroj Pazovi, nisu ni taknuti. I sve uz potpis Dragana Džajića, predsednika FSS.
Posle skandala, nezapamćenog u modernoj istoriji Fudbalskog saveza Srbije, nema – nazad. Rat zainteresovanih grupa, sakrivenih iza leđa i godina Dragana Džajića, polako se rasplamsava. A, pred generalnim sekretarom ostaje da dokuči ko mu od dojučerašnjih saradnika radi o glavi.
Ako je neko i sumnjao, događaji u poslednja tri dana, jasno kazuju – srpski fudbal, sa ovom grupom ljudi, neće daleko dogurati. Rat je tek počeo…
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°469
Ae, malo da kacim i slaninare
Pitao sam Milovana Djorića da li je tačno da je 2015. dobio 50.000€ otpremninu od FSS, a on odgovara, "Dobio sam dva puta" pic.twitter.com/Dt5vpVJGFc
— Mirko Poledica (@MirkoPoledica78) March 21, 2023
Dugo godina sam čekao da mu kažem javno i u oči ono što svi znaju a niko nije smeo da mu kaže pic.twitter.com/ahzbRZnJVJ
— Mirko Poledica (@MirkoPoledica78) March 21, 2023
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°470
EVO SAD NE MOŽEŠ NI UDARITI SUDIJU AKO SI SRBIN JEBEMTE ŽIVOTE https://t.co/wPyxkjIEAM
— Nitropolit:flag_bg::swimmer::cross: (@nitropolit) March 23, 2023
_____
#FreeFacu
- Post n°471
Licemerni zapad
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°472
Licimuri
_____
#FreeFacu
- Post n°473
Šta reći, koju posluku porati pic.twitter.com/P8dmHL7mfu
— Mirko Poledica (@MirkoPoledica78) March 23, 2023
- Post n°474
Uostalom, smatram da zvezdu treba razoriti.
- Post n°475
Grof: Nije Džaja Bajden!
Miodrag Božović govorio je za naš list
Kako komentarišete Džajićevo imenovanje za predsednika FS Srbije?
- Džaja je odavno trebalo da bude predsednik. Žao mi je što se dogodilo da mu protivkandidat bude Vidić, što se tako poklopilo. Voleo bih da su zajedno u FSS. Njegovo iskustvo je neprocenjivo i mnogo je ružno što su neki komentarisali da je starac koji bi trebalo da peca ribu i čuva unučiće. Nije Džaja Bajden, vrlo dobro zna gde treba da ide i mnogi će se iznenaditi zbog njegovih rezultata.
"vrlo dobro zna gde treba da ide" - na operaciju kuka
_____
★
Uprava napolje!