Građani iz karantina u Košutnjaku se pobunili, intervenisala žandarmerija
http://rs.n1info.com/Vesti/a583435/Gradjani-iz-karantina-u-Kosutnjaku-se-pobunili-intervenisala-zandarmerija.html
Građani koji su u karantinu u Košutnjaku pobunili su se jer još uvek nisu dobili rezultate testova na koronavirus.
Kako se vidi na snimku, oni su izašli iz smeštaja, nakon čega je intervenisala žandarmerija i počela da ih vraća u karantin.
Obećano im je da će za dva sata dobiti informaciju šta se dešava sa rezultatima testova. Oni su još u petak testirani na koronavirus.
Virus
- Post n°826
Re: Virus
_____
★
Uprava napolje!
- Guest
- Post n°827
ne znam da li se ovde razgovaralo o ubedljivo najvažnijoj vesti od juče - da je napravljeno usko grlo od pet dana u testiranjima.
ako je to istina, neizbežan je apsolutni karantin od više nedelja.
- Post n°829
stvarno malo pratim medije ali sam pre dve nedelje u napadu gledanja stranih vesti cackala po stranim kanalima i svuda vesti non-stop/corona/ovo ono bez prestanka a na RAI 1 zabavni kviz
a evo sad sam upalila i na RAI 2 neka emisija tipa Zikina šarenica,nesto se smeju i šale
a evo sad sam upalila i na RAI 2 neka emisija tipa Zikina šarenica,nesto se smeju i šale
- Guest
- Post n°830
Bendegúz Somogyi wrote:Kakvo usko grlo, u kom smislu?
Epidemiolog Predrag Kon kaže da se u Infektivnoj bolnici KCS čeka na rezultate testova i pet dana, jer je prenatrpano. Govoreći o tvrdanjama da su oni koji čekaju rezultate u toj klinici smešteni sa "pozitivnim" osobama, Kon navodi da nema nijedne registrovane situacije da je neko zaražen zato što je bio (takvom) u kontaktu i da se sve se čini da oni koji moraju da čekaju, budu što više udaljeni. Dr Darija Kisić Tepavčević je rekla da će proveriti te navode i da li se desio neki pevid, ali da to ne bi smelo da se dogodi.
Na konstataciju novinara N1 da smo dobili informaciju da pacijenti čekaju na Infektivnoj klinici rezultate testova pet dana i da su smešteni s pacijentima koji su pozitivni, dr Kon kaže da se toliko čeka jer ne može pre toga da se dobije. To se dešava jer je prenatrpano i to se rešava, bolje očigledno ne može, kaže Kon.
"Čekamo da to zagušenje polako popusti, pitali ste nešto što je nama poznato. Znamo za taj problem, ne može drugačije da se čeka... Treba odvojiti čitavu jednu ustanovu, gde bi sedeli odvojeni pacijenti, a onda ti koji su planirani da se iz te ustanove isele, nemaju gde da se leče. Da ne pominjem tačno koja je ustanova, ali se radi opet o teškim bolesnicima. Prema tome, u problemu jesmo, iz tog problema izlazimo koliko smo sposobni, brže od ovoga očigledno ne znamo", rekao je Kon,
Upitan da zašto se više ljudi ne testira, kaže - što se testova tiče, imamo ih, samo treba da se dobro organizujemo. Jedna stvar su testovi, a druga da možete sve da odradite da se ti rezultati dobiju za kratko vreme, dodao je.
- Post n°831
Bacio kasicicuBendegúz Somogyi wrote:Vladika Milutin je preminuo noćas , dva sata iza ponoći u Beogradu gde je bio na lečenju od korona virusa. Eparhija valjevska obratiće se uskoro javnosti povodom nemilog dogadjaja, smrti Vladike Milutina.
Eparhija je u saopštenju datom tokom prošle sedmice potvrdila da je Episkop Milutin pozitivan na korona virus, ali i oštro demantovala informaciju koju su dali kako su naveli “čelni ljudi Valjeva”, optuživši vladiku da je primio delegaciju iz Italije zbog čega je korona virus proširen u gradu . “Episkop Milutin je koronavirus zadobio tako što je kao vredni pastir hodio i služio u svojoj Eparhiji, onako kako već više od pola veka služi Bogu i rodu,”navedeno je tada u Saopštenju.
Vladika je lečen u KBC “Dragiša Mišović” u Beogradu.
https://www.vamedia.info/2020/03/preminuo-vladika-milutin
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°833
Halászlé wrote:Epidemiolog Predrag Kon kaže da se u Infektivnoj bolnici KCS čeka na rezultate testova i pet dana, jer je prenatrpano.
"kineski model", "masovno testiranje"
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°834
Umro onaj covek sto je vlasnik Motela Predejane od kovida.
- Post n°835
Znaci, do sada imamo vladiku, vlasnika motela, opstinskog odbornika, predsednika skupstine grada
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°837
Juče rekoše počeli su da šire. A i kad ih bude, problem će biti u kadrovima, s obzirom na budući obuhvat
- Guest
- Post n°838
Роше:
How fast is the test?
After the lab starts the test, results are available in about 3.5 hours. The instruments can process up to 384 results (cobas 6800 System) and 960 results (cobas 8800 System) in an 8-hour shift.
How fast is the test?
After the lab starts the test, results are available in about 3.5 hours. The instruments can process up to 384 results (cobas 6800 System) and 960 results (cobas 8800 System) in an 8-hour shift.
- Guest
- Post n°839
kapetanm wrote:Juče rekoše počeli su da šire. A i kad ih bude, problem će biti u kadrovima, s obzirom na budući obuhvat
+1
trebaju im obučeni laboranti i biohemičari. a ni PCR mašina nema baš mnogo.
- Guest
- Post n°841
testing kitovi su džebana. PCR mašina i njena "posada" su artiljerijska jedinica. mislio sam da brže rade na ovome ali jebigica. jaz od pet dana se više ne može premostiti i sad kreće anabaza i pipkanje u mraku.
loše, baš loše.
loše, baš loše.
- Guest
- Post n°842
katamaran wrote:Sta je sad? Bice izolacija 24h?
mislim da Vučić juče nije blefirao. sa ovakvim problemima u testiranju, jedini način da se zaustavi širenje je pokušaj sveobuhvatnog karantina.
- Post n°843
Hvala. Nije izvesno, ali nas priorema na to?
_____
Belaj Boy
- Guest
- Post n°844
ја се извињавам, али не могу да поверујем да је тестирање толики проблем
колико може да траје обучавање за извођење било ког тестирања?
колико може да траје обучавање за извођење било ког тестирања?
- Post n°845
Za to bi morali da uspostave lanac snabdevanja a oni to ne mogu.
- Post n°847
Da li Srbija uopšte ima sistem robnih rezervi?
- Post n°848
Halászlé wrote:katamaran wrote:Sta je sad? Bice izolacija 24h?
mislim da Vučić juče nije blefirao. sa ovakvim problemima u testiranju, jedini način da se zaustavi širenje je pokušaj sveobuhvatnog karantina.
As I said, to bi bilo priznanje poraza, to znaci da nemas znanja i kapaciteta da resis problem. Medicinski ekvivalent osvajanja Vukovara. Ima mnogo zemalja koje ovo resavaju bez izolacije 24/7. Druga stvar, nece biti policije da pohvata sve koji to budu krsili. Sto se mene tice za Vucica znam da nema svrhe tako nesto zazivati, ali kompletna "struka" moze slobodno da se tornja posle toga, jer tako bi i ja znao da se borim protiv epidemije
- Post n°849
Halászlé wrote:ne znam da li se ovde razgovaralo o ubedljivo najvažnijoj vesti od juče - da je napravljeno usko grlo od pet dana u testiranjima.
druže neizbežna je pobuna
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°850
ImaDobosz Esterházy wrote:Da li Srbija uopšte ima sistem robnih rezervi?
https://www.rdrr.gov.rs/najcesca-pitanja.php
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete