Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Virus

Anonymous
    Guest

Virus - Page 4 Empty Re: Virus

Post by Guest Fri Mar 20, 2020 9:21 pm

No Country wrote:Лол, све Василије зна, иако је тада имао једно 10 година, у вр` главе.

Živeo sam u zgradi u kojoj su stanovali radnici iz Instituta u Vinči koji su u njoj dobili stanove, a moj otac je, u svojstvu rezervnog oficira, bio uključen u civilnu zaštitu tokom černobilskog incidenta i, kao nosilac retke krvne grupe, pripreman je za odlazak u Moskvu radi transplantacije kostne srži za "likvidatore" iz Černobila. 

Takođe, rođak moje supruge je jedini čovek koji je izgubio život u nuklearnom akcidentu u Vinči 1958. godine. Pre nekoliko dana sam prošao pored groba u kome taj čovek počiva u sanduku sa olovnom oplatom. Meni je, sticajem svih tih čudnih okolnosti, nuklearna istorija ovog regiona upisana u porodičnu istoriju, pa sam se za to dosta zanimao, a puno sam čuo i od oca i od ljudi koji su bili dublje uključeni u bezbednosne mere 1986.

Ono znam da se često kurčim gugl znanjem, ali ove stvari sam slušao od učesnika, svedoka i naslednika.

Last edited by Papa Lazarou on Fri Mar 20, 2020 9:23 pm; edited 2 times in total
    bela maca

Post by bela maca Fri Mar 20, 2020 9:22 pm

No Country wrote:Лол, све Василије зна, иако је тада имао једно 10 година, у вр` главе.
    tako je.
    ja na primer nisam ni bila rođena za vreme drugog svetskog rata pa ne znam bukvalno ništa o tome Virus - Page 4 3204619380

_____
    most of us probably not getting better
    but not getting better together
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Fri Mar 20, 2020 9:24 pm

Papa Lazarou wrote:
    Kondo wrote:Danas sam sa indignacijom odbacio neke matematicke procene o broju zarazenih kao fake news, sada vec pocinjem da dizem obrvu.

sa dnevnim prirastom od 30%, za mesec dana imamo 340.000 zaraženih.
    sa dnevnim prirastom od 15%, za mesec dana imamo 8.600 zaraženih.
    efekat leptira. bukvalno svaka sitnica znači i bukvalno svako od nas može da da doprinos.

15% je prihvatljivo. Juce je izgledalo kao da se krece ka tome, ali danas...
    Erős Pista

Post by Erős Pista Fri Mar 20, 2020 9:24 pm

bela maca wrote:zar nisu rekli od nedelje zatvaranje kafića

Predomislili se

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije

Post by MNE Fri Mar 20, 2020 9:25 pm

Papa Lazarou wrote:
    Kondo wrote:Danas sam sa indignacijom odbacio neke matematicke procene o broju zarazenih kao fake news, sada vec pocinjem da dizem obrvu.

sa dnevnim prirastom od 30%, za mesec dana imamo 340.000 zaraženih.
    sa dnevnim prirastom od 15%, za mesec dana imamo 8.600 zaraženih.
    efekat leptira. bukvalno svaka sitnica znači i bukvalno svako od nas može da da doprinos.
    druga varijanta je vjerovatnija, odnosno neće stići da istestiraju ni blizu 340.000 za mjesec dana

ja računam da sad imate možda 1000 sa svim ovim gastosima i da ćete izaći na 3-4 hiljade maks. sa ovakvim mjerama i onda će opadati, odnosno to je neka optimističnija varijanta, kod nas cirka 10 puta manje, u proporciji sa populacijom
    Rozita

Post by Rozita Fri Mar 20, 2020 9:25 pm

Nego, je li ikad objavljeno kolika je prosečna starost registrovanih zaraženih Covid-om kod nas?

_____
    Rosencrantz and Guildenstern could not be told apart
    People muddled up their names right from the very start
    Gertrude called one Guildenstern the other Rosecrantz
    Claudius saw differently just from a cursive glance.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Fri Mar 20, 2020 9:27 pm

Papa Lazarou wrote:

Živeo sam u zgradi u kojoj su stanovali radnici iz Instituta u Vinči koji su u njoj dobili stanove, a moj otac je, u svojstvu rezervnog oficira, bio uključen u civilnu zaštitu tokom černobilskog incidenta i, kao nosilac retke krvne grupe, pripreman je za odlazak u Moskvu radi transplantacije kostne srži za "likvidatore" iz Černobila. 

Takođe, rođak moje supruge je jedini čovek koji je izgubio život u nuklearnom akcidentu u Vinči 1958. godine. Pre nekoliko dana sam prošao pored groba u kome taj čovek počiva u sanduku sa olovnom oplatom. Meni je, sticajem svih tih čudnih okolnosti, nuklearna istorija ovog regiona upisana u porodičnu istoriju, pa sam se za to dosta zanimao, a puno sam čuo i od oca i od ljudi koji su bili dublje uključeni u bezbednosne mere 1986.

Ono znam da se često kurčim gugl znanjem, ali ove stvari sam slušao od učesnika, svedoka i naslednika.
    А ја ти кажем да се дабоме не би шетали по тој романтичној кишици, да смо имали икаквог појма шта по нама пада. А нисмо имали појма јер нисмо били информисани. А то што нисмо били информисани је сигурно, неким делом, и наша грешка. Међутим, упореди тај сценарио са самом могућношћу да данас не будеш до те мере обавештен о корони... That was supposed to be the point.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Fri Mar 20, 2020 9:28 pm

Naravno bre, to i kažem. Nisam od onih koji idealizuju sve aspekte ancien regime-a, daleko od toga. Samo kažem da su merili, premeravali, izračunavali do besvesti. Merni aspekti bili su OK, ali su bile teško zakazale meteo službe.
    Meni je ovo jako zanimljiva tema iz mnogo razloga, nastavićemo je na nekom drugom topiku, nadam se.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Fri Mar 20, 2020 9:34 pm

Gargantua wrote:Sutra u 20 se zatvaraju kafići i restorani

Zabrana okupljanja više od 5 ljudi

sad rekla Brnaba u telefonskom uključenju u Oko magazin

samo cepaj Pantela. ako ovo čudo smanjimo na ispod 20% prirasta, posle dve paklene nedelje koje slede, možda se provučemo bez potpunog užasa.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Fri Mar 20, 2020 9:34 pm

bela maca wrote:zar nisu rekli od nedelje zatvaranje kafića

Pomerila Brnaba zarez, dakle od sutra.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Fri Mar 20, 2020 10:01 pm

In Spain, the death toll rose to 1,002, a highest-ever increase of 235 in 24 hours.
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Fri Mar 20, 2020 10:05 pm

The Chinese doctor who was reprimanded for “spreading rumours” after he sought to warn colleagues about the emergence of Covid-19 has been officially exonerated by an investigation into his death.

Ma nije frka, sta, samo je covek umro i cela planeta je blokirana
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Fri Mar 20, 2020 10:20 pm

Proces destaljinizacije na jednom primerku  Virus - Page 4 298304839
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Fri Mar 20, 2020 10:20 pm

Ljutu travu....

kondo

Post by kondo Fri Mar 20, 2020 10:32 pm

ako ste zakasnili za maske, ima jedna šnajderska radnja ispod čuburskog parka u kome neke ženice šiju maske od pamuka za 200 dinara. bele su bolje, krući pamuk ali za pomodarce ima i crne. mogu se peglati (da se ubije virus na kraju dana) i raskuvavati u varikini. mislim da su bolja opcija od hirurskih, narocito onih tankih loših kojih sam kupio 500 za firmu pa se sad češkam po glavi.

_____
    #FreeFacu

Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Fri Mar 20, 2020 10:33 pm

otkrio sam da mi je super da gledam naxi kamere u vreme policijskog časa Virus - Page 4 3579118792
    nekako je umirujuće.

radi fontana na slaviji! Virus - Page 4 1670177810
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Fri Mar 20, 2020 10:35 pm

Red i mir
    kondo

Post by kondo Fri Mar 20, 2020 10:36 pm

a inače da se ne ložimo, zakasnili smo. ova vest govori o tome:

https://www.021.rs/story/Info/Srbija/237284/Lekari-i-sestre-medju-zarazenima-korona-virusom-u-Nisu.html

nije mi jasno kako je niš otišao u kurac u odnosu na druge gradove. 

ne znam šta je trebalo da radi sa gastosima ali mislim šator, livada i minsko polje 2 nedelje.

ono što nisam hteo da napišem ali cenim da više nije bitno pa ajde, neko je pravio projekciju stvarnog broja zaraženih na osnovu toga koliko je bilo zaraženih, nekog prosečnog rasta i toga koliko je zaraženih otkriveno na testiranim povratnicima, i došao je do podatka da ih trenutno imamo:

24,000.

_____
    #FreeFacu

Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Fri Mar 20, 2020 10:37 pm

ми смо шили наше и убацили филтер од усисивача, кад баш морамо напоље
    kondo

Post by kondo Fri Mar 20, 2020 10:41 pm

ja cu u ovu pamucnu da ubacim dodatnu jednu hirursku, od te neke hartije jebala ih ona. ne zelene nego bele.

_____
    #FreeFacu

Anonymous
    Guest

Post by Guest Fri Mar 20, 2020 10:44 pm

Guardian wrote:The Chinese doctor who was reprimanded for “spreading rumours” after he sought to warn colleagues about the emergence of Covid-19 has been officially exonerated by an investigation into his death.

However the report has also been criticised for not going far enough, after it only recommended the reprimand against Dr Li Wenliang be withdrawn.

Li had posted to a group chat with other medics about some patients showing signs of a new Sars-like illness in early December, well before Chinese authorities admitted to the outbreak of a novel coronavirus.

Police detained Li a few days later for “spreading false rumours” and forced him to sign a police document admitting that he had “seriously disrupted social order” and breached the law. Officers said eight people had been disciplined for spreading rumours in relation to the virus, but it was not clear whether Li was one of those.

A week later the 34-year-old doctor developed a fever and later published his account online. After being diagnosed with Covid-19 at the end of January, he died in early February of the virus. His death sparked outrage in China, particularly among internet users. Censors were overwhelmed by a wave of critical posts, including some blaming the government.

ostatak teksta ovde
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Fri Mar 20, 2020 10:47 pm

Kondo wrote:a inače da se ne ložimo, zakasnili smo. ova vest govori o tome:

https://www.021.rs/story/Info/Srbija/237284/Lekari-i-sestre-medju-zarazenima-korona-virusom-u-Nisu.html

nije mi jasno kako je niš otišao u kurac u odnosu na druge gradove. 

ne znam šta je trebalo da radi sa gastosima ali mislim šator, livada i minsko polje 2 nedelje.

ono što nisam hteo da napišem ali cenim da više nije bitno pa ajde, neko je pravio projekciju stvarnog broja zaraženih na osnovu toga koliko je bilo zaraženih, nekog prosečnog rasta i toga koliko je zaraženih otkriveno na testiranim povratnicima, i došao je do podatka da ih trenutno imamo:

24,000.

to je zapravo optimisticna procena. to bi onda znacilo da ce peak biti za oko mesec, mesec i po dana i posle toga bi moralo da pocne da pada. ali meni se to ne cini realnim.
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Fri Mar 20, 2020 10:49 pm

Djamolidine Abdoujaparov wrote:
    Guardian wrote:The Chinese doctor who was reprimanded for “spreading rumours” after he sought to warn colleagues about the emergence of Covid-19 has been officially exonerated by an investigation into his death.

However the report has also been criticised for not going far enough, after it only recommended the reprimand against Dr Li Wenliang be withdrawn.

Li had posted to a group chat with other medics about some patients showing signs of a new Sars-like illness in early December, well before Chinese authorities admitted to the outbreak of a novel coronavirus.

Police detained Li a few days later for “spreading false rumours” and forced him to sign a police document admitting that he had “seriously disrupted social order” and breached the law. Officers said eight people had been disciplined for spreading rumours in relation to the virus, but it was not clear whether Li was one of those.

A week later the 34-year-old doctor developed a fever and later published his account online. After being diagnosed with Covid-19 at the end of January, he died in early February of the virus. His death sparked outrage in China, particularly among internet users. Censors were overwhelmed by a wave of critical posts, including some blaming the government.

ostatak teksta ovde

da, kacio sam deo teksta. 

toga bi trebalo svi uvek da se prisete kako je sve pocelo
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Fri Mar 20, 2020 10:50 pm

a sori, nisam video...
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Fri Mar 20, 2020 10:51 pm

SZO je objavio zvaničnu vest "od kineskih zvaničkika" 14. januara da se virus ne prenosi sa čoveka na čoveka, kačio sam taj tvit SZO pre neki dan.

Nego

Prvi slučaj koronavirusa potvrđen je u Paraćinu, napisao je večeras predsednik opštine Paraćin Saša Paunović na svom Fejsbuk profilu.

Reč je o građaninu koji je doputovao iz Švedske 11. marta pre uvođenja vanrednog stanja i nije bio u izolaciji.

Večeras je i TV Centar iz Svilajnca objavio da je registrovan drugi slučaj korona virusa u Kušiljevu kod Svilajnca.

+7 u Ćupriji

Post by Sponsored content

Similar topics

-
      » Virus
      » Virus
      » Virus
      » Virus
      » Virus

Current date/time is Fri Nov 15, 2024 4:56 am