Virus
- Post n°101
Re: Virus
rumbeando ili neko ko zna: u kolikom procentu covid-19 prouzrokuje zapaljenje pluca?
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°102
Kondo wrote:eksperimenti su obično kontrolisani, zar ne?
pa ono oni su u fazonu rotsildi, rotvajleri, iluminati
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°103
bruno sulak wrote:Kondo wrote:eksperimenti su obično kontrolisani, zar ne?
pa ono oni su u fazonu rotsildi, rotvajleri, iluminati
- Post n°104
jel imamo lekara ili statističara na forumu?
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Korisnik
- Post n°105
KinderLad wrote:
pa ne, ali to moze i u kapitalizmu. ono sto ne moze je da ti drzava nadoknadjuje gubitke i pronalazi nova radna mesta za radnike propalih firmi. mislim, ne znam, mozda sam usamljen, ali ja se uzasno bojim ekonomskih posledica ovoga, a i ovakvog pristupa, a onda, posle toga i politickih. na licnom nivou ne, ali na opstem bojim se vise nego samog virusa.
samo da ne padne sveti džidipi
i ognjišta
i svetinje
- Post n°106
Kondo wrote:jel imamo lekara ili statističara na forumu?
Не знам која ти је дијагноза ако било који од те двојице може једнако да ти помогне.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°107
ontheotherhand wrote:KinderLad wrote:
pa ne, ali to moze i u kapitalizmu. ono sto ne moze je da ti drzava nadoknadjuje gubitke i pronalazi nova radna mesta za radnike propalih firmi. mislim, ne znam, mozda sam usamljen, ali ja se uzasno bojim ekonomskih posledica ovoga, a i ovakvog pristupa, a onda, posle toga i politickih. na licnom nivou ne, ali na opstem bojim se vise nego samog virusa.
samo da ne padne sveti džidipi
i ognjišta
i svetinje
ne seri. ljudi mogu da umru i od gladi ili od toga sto nemaju od cega da prehrane porodice pa se ubiju. ili da poginu u gradjanskim ratovima.
- Post n°108
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°109
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°111
To je i meni sestra, farmaceut, pre tri nedelje rekla zbog terapije koju uzimam jer sirovine nisu iz Srbije.Papa Lazarou wrote:Sad bez zezanja. Moja žena biohemičar poručuje da napravite zalihu neophodnih medikamenata, to će škripati. Bez hordinga samo. Nekoliko kutija brufena, antipiretici, kko ima decu, za njih posebno dečje verzije. Sve što inače koristite.
Dakle sutra ženu šaljem u obilazak apoteka, za nju i za mene pa ako uspe za par meseci da pribavi.
- Post n°112
Le ministre de la Culture Franck Riester a été contaminé https://t.co/9WKTYBvRKv
— Les Echos (@LesEchos) March 9, 2020
- Post n°113
Ono sto je sigurno je da je kapitalizam inherentno nesposoban da se nosi s ovim. Bukvalno cela filozofija mora da se promeni ako se zeli bilo kakav uspeh. Tipa, gazda koji otpusti npr raznosaca pica zato sto ovaj mora u karantin kazna 50 hiljada necega sto nisu dinari. Inace se ovaj nikad nece javiti da je bolestan i bice u kontaktu sa 500 ljudi
- Post n°114
Niko ne objavi gde se pojavio ovaj drugi. Moguće da je Blok 70 Bg i masovni kontakt čim kriju
- Guest
- Post n°115
Има ту један примарнији проблем, а то је да нико иоле нормалан неће у дотичним околностима да наручује пицу. Тако да је бизнис свакако пропао, и разносач ће бити отпуштен био болестан или не. Али се отварају и неке друге бизнис могућности - нпр. достава хране/ воде/ лекова итд. људима који су у самоизолацији. Мутираће капитализам.KinderLad wrote:Ono sto je sigurno je da je kapitalizam inherentno nesposoban da se nosi s ovim. Bukvalno cela filozofija mora da se promeni ako se zeli bilo kakav uspeh. Tipa, gazda koji otpusti npr raznosaca pica zato sto ovaj mora u karantin kazna 50 hiljada necega sto nisu dinari. Inace se ovaj nikad nece javiti da je bolestan i bice u kontaktu sa 500 ljudi
- Guest
- Post n°116
Objavili su tabloidi, neću linkovati. Biznismen iz neke mobilne kompanije sa Novog Beograda, nije sitni trgovac.
- Post n°117
No Country wrote:Има ту један примарнији проблем, а то је да нико иоле нормалан неће у дотичним околностима да наручује пицу. Тако да је бизнис свакако пропао, и разносач ће бити отпуштен био болестан или не. Али се отварају и неке друге бизнис могућности - нпр. достава хране/ воде/ лекова итд. људима који су у самоизолацији. Мутираће капитализам.KinderLad wrote:Ono sto je sigurno je da je kapitalizam inherentno nesposoban da se nosi s ovim. Bukvalno cela filozofija mora da se promeni ako se zeli bilo kakav uspeh. Tipa, gazda koji otpusti npr raznosaca pica zato sto ovaj mora u karantin kazna 50 hiljada necega sto nisu dinari. Inace se ovaj nikad nece javiti da je bolestan i bice u kontaktu sa 500 ljudi
Pa i tu isto vazi. Evo recimo, drugi primer, komercijalista, radi na ugovor od 2 do 3 meseca. Npr 31-32 godine. Totalno nikakva sigurnost. Takav taj virus, siguran sam, moze da pregura kao grip. I takvih samo u Srbiji ima verovatno hiljade.
- Post n°118
KinderLad wrote:Ono sto je sigurno je da je kapitalizam inherentno nesposoban da se nosi s ovim. Bukvalno cela filozofija mora da se promeni ako se zeli bilo kakav uspeh. Tipa, gazda koji otpusti npr raznosaca pica zato sto ovaj mora u karantin kazna 50 hiljada necega sto nisu dinari. Inace se ovaj nikad nece javiti da je bolestan i bice u kontaktu sa 500 ljudi
Kapitalizam sam po sebi može. Ova sorta kapitalizma ne. Tamo negde 50ih/60ih bi ovo Zapad komotno progurao.
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°119
bruno sulak wrote:rumbeando ili neko ko zna: u kolikom procentu covid-19 prouzrokuje zapaljenje pluca?
Ogromnom.
Izvor: https://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMoa2002032
- Guest
- Post n°121
Ма да. Ево ова македонска докторка, сигурно је урнисала картицу док се скијала по Мадони, сада ваља све то отплатити, таман посла да оде на боловање. Тако се живи, свуда.KinderLad wrote:No Country wrote:
Има ту један примарнији проблем, а то је да нико иоле нормалан неће у дотичним околностима да наручује пицу. Тако да је бизнис свакако пропао, и разносач ће бити отпуштен био болестан или не. Али се отварају и неке друге бизнис могућности - нпр. достава хране/ воде/ лекова итд. људима који су у самоизолацији. Мутираће капитализам.
Pa i tu isto vazi. Evo recimo, drugi primer, komercijalista, radi na ugovor od 2 do 3 meseca. Npr 31-32 godine. Totalno nikakva sigurnost. Takav taj virus, siguran sam, moze da pregura kao grip. I takvih samo u Srbiji ima verovatno hiljade.
- Post n°122
Kinez se obraćao lekarima od 3. marta, ali nisu sumnjali na ovaj virus jer izgleda nije bio u Kini u poslednje 2 nedelje! Jebali vas kriterijumi tako idiotski da i ja u njima vidim šupljine čistom logikom! Dakle, ne zna se kako je zaražen, što govori o većem broju inficiranih!
— Vesna (@profesorka02) March 9, 2020
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°125
Pazi sad vidim da tema počinje od Italije i ima 5 strana