Кандидати за сребрно паће 2020
- Guest
- Post n°51
Re: Кандидати за сребрно паће 2020
Meni se to dogodilo u osmom razredu osnovne, na času engleskog. nabrajali smo nekakve gradove radi provere izgovora, i ja stavio Tjuson. Ne, to se, dečko, kaže Takson, vidiš li da lepo piše. OK, neka ti bude, razredna.
- Guest
- Post n°52
I ja sam do šestog-sedmog razreda izgovarao Takson, tako pročitao u ZS izdanjima, Teks Viler vjerovatno.
- Guest
- Post n°53
Takson, da, tako je stajalo u pisanim romanima. Ispravio me je teča koji je živeo godinama u Kaliforniji.
- Guest
- Post n°54
Ако је за утеху, они су у том погледу знатно гори од нас. Сећам се када је била зимска олимпијада "у Турину". Требало ми је пар дана да укапирам да је то јебени Торонто, а не нека забит у Италији за коју никад нисам чуо.
Мислим, постоји читав низ топонима (и других ствари, нпр. презимена, то смо ономад опричавали) који су у српском одомаћени мало или сасвим различито од оног како се изговарају: Ландн, Тороно, Адава.
Мислим, постоји читав низ топонима (и других ствари, нпр. презимена, то смо ономад опричавали) који су у српском одомаћени мало или сасвим различито од оног како се изговарају: Ландн, Тороно, Адава.
- Post n°58
забит у Италији за коју никад нисам чуо.
- Guest
- Post n°59
Mór Thököly wrote:забит у Италији за коју никад нисам чуо.
+1
- Guest
- Post n°60
zabit koja daje 8% italijanskog GDP, i zapravo jedan lod industrijskih motora planete.
dobro, pogreši čovek
dobro, pogreši čovek
- Guest
- Post n°61
Добро, што ме сад јебете? Просто нисам повезао да је "Турин" заправо Торонто, је ли то баш толико чудно?
- Post n°62
No Country wrote:Добро, што ме сад јебете? Просто нисам повезао да је "Турин" заправо Торонто, је ли то баш толико чудно?
Ne, cudno je sto ti je Torino "zabit"
- Post n°63
No Country wrote:Ноуп. Тороно.
Покушавао сам да им објасним да је седиште Торонталске жупаније било у Бечкереку, па нек размисле по чему се зову и где им је седиште. Ал' нису укапирали.
_____
the more you drink, the W.C.
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Guest
- Post n°64
Jebuckamo.No Country wrote:Добро, што ме сад јебете? Просто нисам повезао да је "Турин" заправо Торонто, је ли то баш толико чудно?
Za grad Torino si zacelo čuo. Začkoljica je u tome što ga Pijemontežani zovu Turin na lokalnom dijalektu pa si možda pomislio da je to neka vukojebina poznata po Isusovoj plaštanici i eventualno nekoj babi koja pravi, jedina na svetu, raviole veličine dva sa dva milimetra i puni ih zrnima slačice.
- Post n°65
Како се Амери обавезно закаче за неки локални изговор... а баш сам се питао одакле им Турин кад жабари јасно кажу Торино, или Нејплз кад ови кажу Наполи. Но то ни по јада, с географијом је ионако какохоћилицаРЖ, него... на свим течајевима немачког што сам чуо у тамоу (тј на узорцима, неких десетак минута из ен комада), и у свих пет случајева кад сам чуо Амера да изговара нешто на немачком, обавезно су ch изговарали као ш, никад као х. Без изузетка, они сви уче да тако треба. Јер је, наводно, истина негде између. Оно јесте, чуо сам и ја Немце да тако говоре, али само на северу. Мада тамо има и таквих места где свако ф изговарају као пф, нешто као месни обичај.
_____
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Guest
- Post n°66
Аман, нисам рекао да је Торино забит, и баш напротив. Нема везе. На крају сам и презупчио и почео да Торино зовем Торонто, for a good measure.Mór Thököly wrote:No Country wrote:Добро, што ме сад јебете? Просто нисам повезао да је "Турин" заправо Торонто, је ли то баш толико чудно?
Ne, cudno je sto ti je Torino "zabit"
Васо, хвала, то све факат нисам знао. Stands to reason да су то "Турин" чули негде. Пекинг/ Бејђин story.
- Post n°67
https://www.021.rs/story/Novi-Sad/Vesti/245066/Novi-slucaj-virusa-korona-u-domu-za-stare-u-Petrovaradinu-na-testiranju-jos-26-korisnika-i-zaposlenih.html (ispravili u međuvremenu u PCR kako sleduje)kako 021.rs saznaje, ispitivanje na antitela nije pokazalo da je neko bio oboleo, ali sada se čeka i na rezultate PISA testa
https://www.google.com/search?q=%22sada+se+%C4%8Deka+i+na+rezultate+PISA+testa%22
- Post n°68
Vasa Čokrljan wrote:Zar u Torontu ne kažu T'ronto?
No Country wrote:Ноуп. Тороно.
Za obojicu pitanje: kako Kvebezani izgovaraju "Montreal"?
- Post n°70
to, to. Kako?
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
- Post n°72
Ne. Nema “n”. Moreal.
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
- Post n°73
Али би о морало да буде мало назално, а?
_____
- Guest
- Post n°74
Vilmos Tehenészfiú wrote:Ne. Nema “n”. Moreal.
Зависи како ти раде уши.
А ти - што питаш кад знаш? Знаш како се то зове?
- Post n°75
Ma pitam zato sto... sam dugo ziveo u ubedjenju da je Monreal (sto bi bilo i logicno Mont je valjda planina, ne cuje se t ali se cuje n).
Pa kad sam jednom cuo kako treba, proveravao sam kod Francuza Kvebezana dal je to bas tako, a onda sam na kraju i brata Grka (isto rodjen u Montrealu) gnjavio kako to zasto to, dok mi on nije na kraju lakonski odgovorio "takvi su oni...".
pace: nije nazalno o, ide uzlazno ka a. MoreAl.
Pa kad sam jednom cuo kako treba, proveravao sam kod Francuza Kvebezana dal je to bas tako, a onda sam na kraju i brata Grka (isto rodjen u Montrealu) gnjavio kako to zasto to, dok mi on nije na kraju lakonski odgovorio "takvi su oni...".
pace: nije nazalno o, ide uzlazno ka a. MoreAl.
_____