Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Остало

паће

Остало - Page 2 Empty Re: Остало

Post by паће Tue May 07, 2024 9:33 pm

Ја ни не знам шта сам турио, коштало је 340€ 2011. Најјаче што су имали, значи северов мотор од 1900 килохвати, пумпа, компресиона посуда од 120л са пресостатом, избацио стари хидропак. Хидропак је срањац, посуда нема 20л, то се сваки час пали и гаси. Није ни ово цвеће, држим га на 1,5 до 2,5 бара, и то му је 15 литара. Ал' пали, иде, ради, немам да се мислим.

Мора да му се довуче вода, јер пумпа је ротациона, није клипна, дакле не може да повуче сам са тамо неке дубине, то довучеш ручном пумпом, е онда кад постоји водени стуб од пумпе до воде тамо доле, онда упалиш и не мислиш.

Ако мислиш да будеш независан од ручне пумпе, онда нађи нешто клипно.

У марке и називе модела се не разумем ни сам, имам мајстора од поверења, био ми ђак...

_____
       cousin for roasting the rakija
       И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
    katamaran

Post by katamaran Tue May 07, 2024 10:58 pm

Hvala puno...

Ne znam... Mozda nesto sa ozbiljnijim ekspanderom a mozda samo neku od ovih pumpi direkt u bunar

Ili hidrofor u kucu, blizu je bunara. Saht ne bih kopao, mislim da i nema potrebe

Cini mi se da je pumpa direkt u bunaru najbolja prica....

Ok, palice se malo cesce al ne verujem da je to problem. Plus je iz bunara ne bih cuo...

_____
    Belaj Boy
    паће

Post by паће Fri May 17, 2024 1:51 pm

„Деведесет посто електричних аутомобила је још увек на друму. Преосталих десет посто је успело да стигне кући“.

_____
       И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
    паће

Post by паће Wed Jun 05, 2024 12:05 pm

Сећа ли се ко педерки? Не педеруша, оних торбица за ситнице које се носе са собом, него оних танких јакни од не знам каквог то материјала, деловало је да није дебље од ружине латице. Кад се згужва, стане у песницу, не пропушта ни воду ни ветар, не лепи се уз тело, ма идеална ствар за овакво време кад ти час пирка, час жеже, час пада киша. Извадиш из џепа и обучеш.

То смо купили у Трџи још 1976. и носили док нам није дојадило, а онда негде затурили, или прогорели, или ко зна где је то нестало. Али што је нестало из продаје?

_____
    fikret selimbašić

Post by fikret selimbašić Wed Jun 05, 2024 6:14 pm

Sjećam ih se ja, samo ne pod tim imenom. Rođak iz CH mi donio jednu takvu, crvene boje sa bijelim prugama pa sam zbog toga ubijeđen da je bila Adidasova. Smotana u svoju jastučnicu bila je veličine kese duhana od 100 grama, stvarno ozbiljan proizvod bio. Dvije godine sam je nosio na pecanje i utakmice, par puta odradila vrhunski poso a onda sam je prerastao.

_____
    Međuopštinski pustolov.

Zli stolar.
    паће

Post by паће Wed Jun 05, 2024 7:08 pm

Кад рече за име, звале су се још и куртонке, јер су биле већином беле.

То ми је жао што је нестало... но, јебало их тржиште и најбољи који је победио. Не знам само у чему је то победио.

Ово ме подсетило на други јако згодан изум, прстенаста потезница за цибзар. Могао си једним прстом да отвориш и затвориш. Било јако популарно 1972. и наредне године и онда ћао здраво никад више. Тј појави се једном у пет година на нечему али се никад не враћа у моду. А отад сам користио двадесетак типова цибзара, сваки је био гори.

_____
    plachkica

Post by plachkica Thu Jul 04, 2024 11:38 pm

ne znam gde bih sa ovim

Post by Sponsored content

Current date/time is Thu Nov 14, 2024 11:30 pm