Gorka istina.
Anti-rezantimanski filmovi i scene
- Guest
- Post n°27
Re: Anti-rezantimanski filmovi i scene
Baš dobra tema u stvari, kada se ignoriše barbarogenijsko pipkanje i prevrtanje po rukama reči "resantiman". Ontopic:
A može i "Noć na zemlji", a može u stvari i većina Džarmuševih filmova koji se često bave prihvatanjem života takvog kakav je.
A može i "Noć na zemlji", a može u stvari i većina Džarmuševih filmova koji se često bave prihvatanjem života takvog kakav je.
- Post n°28
Добра је тема, зато је и протопокретач добио вербално по пичци што ју је убрљао погрешним избором речи, и још горим почетним прилогом.
Ово ме подсетило на 2046 Вонг Кар Ваја, што ми је на реду за поновно гледање. Немам појма зашто и да ли има везе са темом, мени ће то бити враћање лепоти и сну.
Ово ме подсетило на 2046 Вонг Кар Ваја, што ми је на реду за поновно гледање. Немам појма зашто и да ли има везе са темом, мени ће то бити враћање лепоти и сну.
_____
electric pencil sharpener is useless, electric pencils don't need to be sharpened at all
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Korisnik
- Post n°29
Creepy Uncle wrote:Baš dobra tema u stvari, kada se ignoriše barbarogenijsko pipkanje i prevrtanje po rukama reči "resantiman".
šta je barbarogenij?
- Post n°30
Uh
Za početak potraži knjigu Ljubomira Micića Barbarogenije decivilizator.
Za početak potraži knjigu Ljubomira Micića Barbarogenije decivilizator.
- Post n°31
И погледај понеку од оних са летећим балванима Милића од Мачве.
_____
electric pencil sharpener is useless, electric pencils don't need to be sharpened at all
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°32
Ili još jednostavnijie, poslušaj ovih večeri na radiju:
Радомир Констатиновић – Ко је барбарогеније
Радомир Констатиновић – Ко је барбарогеније
_____
"Sisaj kurac, Boomere. Spletkario si i nameštao ban pa se sad izvlačiš. Radiša je format a ti si mali iskompleksirani miš. Katastrofa za Burundi čoveče.
A i deluje da te napustio drugar u odsudnom trenutku pa te spašavaju ova tovarka što vrv ni ne dismr na ribu, to joj se gadi, i ovaj južnjak koji o niškim kafanama čita na forumu. Prejaka šarža." - Monsier K.
- Post n°33
Naravno, daleko od toga da smo mi to izmislili. Mit o plemenitom divljaku koji će spasiti dekadentno čovečanstvo je star koliko i istorija.
- Post n°34
Quincy Endicott wrote:Naravno, daleko od toga da smo mi to izmislili. Mit o plemenitom divljaku koji će spasiti dekadentno čovečanstvo je star koliko i istorija.
Па није баш исто, Волтеров племенити дивљак је био егзотика и баш дивљак, биће ван ове цивилизације. Барбарогеније је оличење народне мудрости, из "зна народ", "не каже се без везе да...", "није умео да се потпише али је знао да..." и сличног. Прототип оног Србина који их је, на крају вица, све зајебо.
Наравно, тог лика доживљавам као странца или шминку за извоз. Да је домаћи, био би варварогеније.
_____
- Post n°35
Jednom sam izaso na dejt sa devojkom koja se zvala Varvara. Bilo bzvz i do drugog dejta nismo stigli. Ali posle, kad god je sretnemo u gradu, drugar mi sapne:
Varvara, vomve su padale nad Vrestom...
Varvara, vomve su padale nad Vrestom...
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°36
Мало је претерао, као оно кад Шешељу крену да замењују и л са в, а не само р. Дакле само у речима грчког порекла, или које су нам стигле кроз грчки, а не заобилазно преко латинског. Јер изравно је директније.
_____
- Post n°37
U pitanju je vic
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°38
У одговору није!
_____