Zavere ili istina je negde tamo
- Post n°226
Re: Zavere ili istina je negde tamo
Nikad ne potcenjuj ljudsku glupost i neznanje, moj moto.
- Post n°228
beatakeshi wrote:Nikad ne potcenjuj ljudsku glupost i neznanje, moj moto.
А Мота ће на то "тижда ми каеш!".
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°229
Lik koji rutinski roka građevinarske čaršafe i generalno funkcioniše kao integralni deo celine na arhitektonskom forumu koji u javnosti često citira Radomir Lazović...
... da nisam puki lurker, tačno bih ga pitao kada je poslednji put bio na Pešteru.
Earthmoving wrote:Da nešto prijavim. Ja sam ovaj grip završio sa temperaturom pre oko 3 nedelje. Međutim, osećam da mi ni sada posle tolko vremena pluća nisu još skroz zacelila, pa se desi da još nekad pomalo suvo kašljem usled iritacije unutar pluća, ne nešto često i mnogo ali se desi. Ako tome dodam da sam kašljucao i 20 dana pre toga, ispada da samo ovo leto kašljao 2 meseca. Više sam skloniji da je to neka virusna/bakterijska infekcija, ali usled neobičajene dužine trajanja ne isključujem skroz ni konstantnu izloženost trovanju kao što ovi pričaju 5g, hemijsko zaprašivanje/chemtrails iz vazduha, voda ili ko zna šta što može doprineti dugotrajnom trovanju organizma. Mislim, znam da neki to smatraju naučnom fantastikom, al nikad mi se nije desilo konstantno zakašljanje 2 meseca.
... da nisam puki lurker, tačno bih ga pitao kada je poslednji put bio na Pešteru.
- Post n°231
Kao da je znao da ćeš se baš ti nasmejati, evo samo još specijal iz diskusije o pending spomeniku ispred gomile decommissioned zgradurina do kojih se stiže Ulicom Slobodana Penezića, lik gleda u ploču koju drži Nemanja i nešto rezonuje uz kaficu.
... jeDNA oD mOgućIh VERZIjA!! :ljaksofon:
Earthmoving wrote:Pitam se dal se tako stvarno kod nas govorilo i pisalo u to vreme. Recimo reč "boljše" sa natpisa spomenika koji treba stigne se i danas koristi u ruskom, ali začudo ne koristi se samo kod nas nego ni u okolini (Hr, Bh, Cg, Slo, Mkd...), pa je čudno kako se baš nigde više ne koristi, tj dal se i koristila. Takođe i znakovi : meko i ju se i danas koriste u ruskom a ovde ne (možda samo u bugarskom, nisam siguran). Ispada da je ruski bliže jeziku Nemanjića nego naš današnji jezik.
Baš zbog ovog natpisa sam skino Dušanov zakonik da vidim kako se pisalo i govorilo, pa ću ga proučiti kad nađem vremena. Međutim, sa starim spisima treba uvek biti oprezan dal je bilo prepravljanja, pa tako i ovaj zakonik izgleda ima više ne baš istih verzija. Ono što je meni upalo u oko dok sam na brzinu istraživao je da kažu da je uvek išao sa Justinijanovim zakonikom, što meni pali lampicu o krađi vekova, tj da je Justinijan živeo neposredno pre Nemanjića, a ne 800 godina pre Dušana, pa je pitanje zašto bi neko stavio neki zakon od pre 800 godina, a ne se nadovezao na neki skoriji. Justinijan je kao i Nemanjići iz naših krajeva, a poznat je po zidanju Aje Sofije oko koje se sad Turci i Grci svađaju, dok mi, čiji je čovek to sazidao, velikodušno kuliramo. I ne samo to, nego naš čovek im sazidao i Carigrad, glavni grad danas Turske, Konstantin Nišlija. Da, s obzirom da su ti veliki vladari odavde, odakle i Aleksandar, ne deluje nemoguće da je krađa vekova naknadno izvedena da se Aleksandar vremenski razmakne od njih kako bi se istorijsko nasleđe Srba nad Evropom prebacilo na neki Rim ili danas strani Istambul. U tom slučaju, Konstantin je primanjem strane grčko-jevrejske verzije hrišćanstva već degradacija Aleksandra, a Nemanjići dalja degradacija i skupljanje teritorija. Odricanje od stare vere i primanje strane religije je uzrokovalo ne samo podele među Srbima, progon Bogumila, već moguće time i pomogla dolazak turskog islama, jer u slučaju da je on protivnicima konstantinsko-nemanjoćkog grko-jevrejskom hrišćanstva, davao veće verske slobode i zaštitu, mnogi staroverci bi radije potražili njegovu zaštitu nego ovih što ih proteruju i istrebljuju. Tako da ja nisam baš siguran u ulogu Nemanjića, a time ni razlog da ovaj največi spomenik nekom našem vladaru, bude njihov. Sve više sam uverenja da se moramo vratiti unazad preko Nemanjića do Konstantina, da bi razumeli dubinu i razlog zašto nam kao narodu do danas ide loše, tj gde je greška. Ako su Nemanjići deo te greške, onda je opasno veličati ih ovakvim spomenikom jer se time narod podržava da nastavi u pogrešnom i samodestruktivnom smeru. Takođe, potrebno je shvatiti i uzrokovanje tih Srba na kasnije pa sve do današnjih problema i podela u celoj Evropi. Jer ne treba zaboraviti da je upravo Konstantin digao Vatikan, tj prvu crkvu sv Petra u Rimu, pa otkuda onda mi kasnije u lošim odnosima sa svojim delom?
Naravno, kao i većina u istoriji, i ovaj stav je hipotetički, al što da se ne čuje kap jedna od mogućih verzija.
... jeDNA oD mOgućIh VERZIjA!! :ljaksofon:
- Post n°232
Earthmoving wrote:Pitam se dal se tako stvarno kod nas govorilo i pisalo u to vreme. Recimo reč "boljše" sa natpisa spomenika koji treba stigne se i danas koristi u ruskom, ali začudo ne koristi se samo kod nas nego ni u okolini (Hr, Bh, Cg, Slo, Mkd...), pa je čudno kako se baš nigde više ne koristi, tj dal se i koristila. Takođe i znakovi : meko i ju se i danas koriste u ruskom a ovde ne (možda samo u bugarskom, nisam siguran). Ispada da je ruski bliže jeziku Nemanjića nego naš današnji jezik.
+10000
Lepo primeceno. Hajd' sto toga nema u srpskom, vec ni u crnogorskom, bosanskom, banatskom, dalmatinskom, itd... kaze li sta o tome, kako su nam ukrali jezik? U nastavku pise samo o kradji vekova
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°233
"Крађа векова" је дискредитована теза неких јуродивих совјетских и руских историчара и теоретичара завере.
Колико разумем, они тврде да су се Папа, ЦИА и Ватикан уротили да ”рашире” историју. По њима историја је заправо згуснутија него што се мисли, поједини владари и битке су измишљене, дуплиране особе.
Колико разумем, они тврде да су се Папа, ЦИА и Ватикан уротили да ”рашире” историју. По њима историја је заправо згуснутија него што се мисли, поједини владари и битке су измишљене, дуплиране особе.
_____
Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.
- Post n°234
Читао сам Фоменка, и има ту нечега, докази су му прилично детаљни и убедљиви. Нисам дошао до неке његове исправљене хронологије, тј шта он од свега тога сматра за тачно. Само толико да је званична хронологија методолошки веома сумњива.
И не бих га баш крстио заверетичарем, нема ту завере, ту се напросто преписивало како се умело. Историја је иностранство.
И не бих га баш крстио заверетичарем, нема ту завере, ту се напросто преписивало како се умело. Историја је иностранство.
_____
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°235
Ludi Dragan Jovanovic se svojevremeno prilicno lozio na tu pricu.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°236
Ипак бих мало стао са тврдњама да Средњег века није било, као и да су средњевековни владари заправо фалсификовани и ”поновљени” антички владари.
Хиљаде материјалних доказа, други језици, други обичаји, други закони, ношње, друга генетика и сав терет материјалних, постојећих средњовековних градова насупрот статичкој анализи хронологије.
Пошто је Душан имао законик у икс-тој години владавине, као и Јустинијан, те две особе су исте.
Занемаримо материјалне разлике, другачији језик, другачији садржај, другачију локацију, материјално постојање оба законика, временско датирање, све околности око тога. Битно је само да су обојица издали законик, дакле следи да је то иста особа, Јустинијан/Душан. Коју је измислио Ватикан да би нас све чиповао.
Фоменко и другари тако раде, бирају шта им се хоће не из материјалне грађе, него из статистичке анализе појединих кључних речи.
Да није безобразно, било би смешно.
Једно је указивати рупе у постојећој историографији и захтевати већу строгост и прецизност, а друго је у те рупе утеривати неко своје непоткрепљено лудило.
Хиљаде материјалних доказа, други језици, други обичаји, други закони, ношње, друга генетика и сав терет материјалних, постојећих средњовековних градова насупрот статичкој анализи хронологије.
Пошто је Душан имао законик у икс-тој години владавине, као и Јустинијан, те две особе су исте.
Занемаримо материјалне разлике, другачији језик, другачији садржај, другачију локацију, материјално постојање оба законика, временско датирање, све околности око тога. Битно је само да су обојица издали законик, дакле следи да је то иста особа, Јустинијан/Душан. Коју је измислио Ватикан да би нас све чиповао.
Фоменко и другари тако раде, бирају шта им се хоће не из материјалне грађе, него из статистичке анализе појединих кључних речи.
Да није безобразно, било би смешно.
Једно је указивати рупе у постојећој историографији и захтевати већу строгост и прецизност, а друго је у те рупе утеривати неко своје непоткрепљено лудило.
Last edited by Јанош Винету on Mon Jul 27, 2020 12:30 pm; edited 1 time in total
_____
Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.
- Post n°237
Ma gluposti. Zanimljivi samo kao gradja za neku basarijansku postmodernu.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°238
To je bukvalno postmoderna. A inace je totalna glupost, besmislica.
- Post n°239
_____
THE space age is upon us. Rockets are leaving our globe at
speeds unheard of only a few years ago, to orbit earth, moon, and
sun. People have visited the moon, we have sent space probes to
all but one of the planets, and words like "orbit" and "satellite" are
picked up by children in the nursery.
- Post n°240
(((Prorok Kabale)))
Када кажем да је ово прави играч, а не Вучић, смеју се.
— Јована Стојковић (@DrJovana) July 27, 2020
Преживео је и жуте и доказану аферу “свињски грип” неокрњен. https://t.co/jHZQXZh8Uy
_____
- Post n°241
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°242
Ja imam i pisaću mašinu na terasi
- Post n°243
У моболне телефоне не могу да накрцају толико шпијунског сопствера.
_____
- Post n°244
Ја и бураз имамо по М63 пољски телефон.
- Post n°245
Samo golubovi pismonose. I dimni signali, kad je vazdusni pritisak povoljan.
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
- Post n°246
Vilmos Tehenészfiú wrote:Samo golubovi pismonose. I dimni signali, kad je vazdusni pritisak povoljan.
Кад је неповољан, ножна пунпа НП-34.
_____
- Post n°247
Jako hahhahhaha
Грци (Ромеји) су у договору са Латинима (Римљанима) у 4. веку поделили Римско царство са границом на Дрини ,
— Бранислав Ђурић (@branislav_dj) July 29, 2020
да би раздвојили Западне и Источне Србе.
Такође су у 11. веку поделили хришћанство опет на Дрини,
- мотив јасан
ЗАВАДИ ПА ВЛАДАЈ
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°248
Odličan je ovaj Đurić!
Ima nešto i za Paćeta: čipizacija.
- Post n°249
disident wrote:Jako hahhahhahaГрци (Ромеји) су у договору са Латинима (Римљанима) у 4. веку поделили Римско царство са границом на Дрини ,
— Бранислав Ђурић (@branislav_dj) July 29, 2020
да би раздвојили Западне и Источне Србе.
Такође су у 11. веку поделили хришћанство опет на Дрини,
- мотив јасан
ЗАВАДИ ПА ВЛАДАЈ
Nemoj da si naivan, imperije deluju još pre nego što problem uopšte i postoji
- Post n°250
beatakeshi wrote:Odličan je ovaj Đurić!
Може линак? Или, уосталом, сврати и лагано поднеси кандидатуру. Писао 1 поруку тамо или овде изађе на исто.
_____