fudbalska govna
- Post n°51
Re: fudbalska govna
Mssm, Engleska ne bi uspela da osvoji Svetsko prvenstvo ni da sve ostale izbace.
- Post n°52
Da, objavili su svi oko 1 na tviteru, kao kurve što i jesu
- Post n°53
ćaća wrote:Lol, nije 12 klubova sav profesionalni fudbal, pobogu.
Ma dobro zajebavam se, ali to vise nece biti to.
Dai, ako "slome" UEFA, onda ce igrati u svim tim takmicenjima, ali nema sanse da je tako slome.
Dobar deo komentara u Guardianu
it is worth noting why Europe’s biggest clubs have decided to go now. Barcelona are £1bn in debt and facing one of the biggest financial crises in their history. Real Madrid were unable to afford a single big signing last summer. Juventus
have to find around £100m by the end of June. Internazionale’s owners sought emergency funding in February.
These are the most lucrative clubs in the most lucrative sport in the world: the sharpest minds, the smartest guys in the room. Are we really to believe that these galaxy brains can work together to organise a breakaway league when they can barely keep a roof over their heads?
- Post n°54
ćaća wrote:Mssm, Engleska ne bi uspela da osvoji Svetsko prvenstvo ni da sve ostale izbace.
- Post n°55
Nek ih bude 18 na kraju, recimo. Ko ce da gleda Tottenham-AC Milan u borbi za 10 mesto u ligi iz koje ne moze da se ispadne i u kojoj samo prvo mesto nesto znaci... Mislim, TV Liga sampiona za bogate
- Post n°56
Mada, ne bih ja previse kukao na sudbinom 1 Uefe, druge stvari su ovde daleko bitnije...
- Post n°57
Niko neće to da gleda, a posle 2 godine smoriće i glory hunters navijače iz Kine. Nek se nose u kurac, ćao doviđenja, good riddance
- Post n°58
Mene realno bole kurci, ja navijam za Partizana i empirijski sam si dokazao da mogu da živim i na TV ligi šampiona.
- Post n°59
let us hope soMór Thököly wrote:Dai, ako "slome" UEFA, onda ce igrati u svim tim takmicenjima, ali nema sanse da je tako slome.
ali da vidim ovaj arsenal muceni kako se hvali na tviteru pa to mi je sou. oni nisu u top 12 u premijer ligi a uguzili su se tamo samo zato sto su iz londona.
kao da im nije dovoljno traumaticno zadnjih 10 godina u premijer ligi i UEFA ligi oce da igraju milijardersku super ligu
_____
i would like to talk here about The Last of Us on HBO... and yeah, yeah i know.. the world is burning but lets just all sit and talk about television. again - what else are we doing with ourselves ? we are not creating any militias. but my god we still have the content. appraising content is the american modus vivendi.. that's why we are here for. to absorb the content and then render some sort of a judgment on content. because there is a buried hope that if enough people have the right opinion about the content - the content will get better which will then flow to our structures and make the world a better place
- Post n°60
Mislim, ovo sve u dobroj meri lici na nastanak Premier League 1991, ali na mnogo vecem nivou i sa mnogo upitnijim ishodom.
- Post n°61
Ovo je sad i ogroman pritisak na klubove kao sto su PSG ili Bayern. Pogotovu Bayern.
- Post n°62
I da i ne. Premiership nije bio closed circle već je integrisan u sistem ligaškog takmičenja. Ali jeste stvorio elitu koju ja se obogatila i praktično zatvorila za pridošlice.
- Post n°63
Ako bi PSG otišao, u Francuskoj bi se slavilo 3 dana.
- Post n°64
ćaća wrote:I da i ne. Premiership nije bio closed circle već je integrisan u sistem ligaškog takmičenja. Ali jeste stvorio elitu koju ja se obogatila i praktično zatvorila za pridošlice.
Ma ne, da, to stoji, ali isto je tako trazio organizacionu nezavisnost, a ne bih bas potpuno iskljucio ni opciju da je ovo vrhunski cin pritiska na UEFA da im da sta traze sa CL, mada ni ja ne verujem preterano u to.
- Post n°65
ćaća wrote:Ako bi PSG otišao, u Francuskoj bi se slavilo 3 dana.
Ova saga ce biti zabava miliona. Koja je tek pocela.
- Post n°66
Sto bi rekao JP Morgan (oh, the irony): You can't unscramble eggs.
- Post n°67
Daï Djakman Faré wrote:let us hope soMór Thököly wrote:Dai, ako "slome" UEFA, onda ce igrati u svim tim takmicenjima, ali nema sanse da je tako slome.
ali da vidim ovaj arsenal muceni kako se hvali na tviteru pa to mi je sou. oni nisu u top 12 u premijer ligi a uguzili su se tamo samo zato sto su iz londona.
kao da im nije dovoljno traumaticno zadnjih 10 godina u premijer ligi i UEFA ligi oce da igraju milijardersku super ligu
Pa pare jbt. Moze da im se desi da odmah dobiju tipa 200m funti. Posle ce videti sta ce...
- Post n°68
ćaća wrote:Sto bi rekao JP Morgan (oh, the irony): You can't unscramble eggs.
Ma da, ako stvarno napuste nacionalne lige, no going back. Ali boga pitaj gde ce odvesti na kraju. Kao sto rekoh - nezamislivo mi je da nacionalni savezi i UEFA/FIFA se pretvore u prah i pepeo (figurativno), ali jako mi je to tesko zamislivo i za bar pola od ovih 12 klubova.
- Post n°69
pa znam al zamisli da si navijac tog.......... klubaMór Thököly wrote:Pa pare jbt. Moze da im se desi da odmah dobiju tipa 200m funti. Posle ce videti sta ce...
nisi se kvalifikovao za ligu sampiona 5 godina, veci deo sezone si tavorio na potezu izmedju 10-15 mesta u domacoj ligi i sad treba da se radujes nekom jos jacem takmicenju
_____
i would like to talk here about The Last of Us on HBO... and yeah, yeah i know.. the world is burning but lets just all sit and talk about television. again - what else are we doing with ourselves ? we are not creating any militias. but my god we still have the content. appraising content is the american modus vivendi.. that's why we are here for. to absorb the content and then render some sort of a judgment on content. because there is a buried hope that if enough people have the right opinion about the content - the content will get better which will then flow to our structures and make the world a better place
- Post n°70
Daï Djakman Faré wrote:pa znam al zamisli da si navijac tog.......... klubaMór Thököly wrote:Pa pare jbt. Moze da im se desi da odmah dobiju tipa 200m funti. Posle ce videti sta ce...
nisi se kvalifikovao za ligu sampiona 5 godina, veci deo sezone si tavorio na potezu izmedju 10-15 mesta u domacoj ligi i sad treba da se radujes nekom jos jacem takmicenju
pa oni se nadaju da ce sa tom gomilom para mocu da kupe "poslabljenja" koja ce biti malo bolja
financial times:
- Spoiler:
The new league, would involve 20 clubs with 15 being “permanent members”, meaning they could not be relegated and would not need to qualify through strong performances in national league competitions.
The founding clubs said they would collectively be given a €3.5bn grant to spend on infrastructure investments.
Documents seen by the Financial Times suggest that founder members will also be granted €100m-€350m each to join the contest, and would continue to play in their national competitions, such as England’s Premier League and Spain’s La Liga.
With expected revenues of €4bn for the competition through media and sponsorship sales, clubs would receive a fixed payment of €264m a year. JPMorgan declined to comment.
More information can be found at https://www.ft.com/tour.
https://www.ft.com/content/4cbef20a-7599-4580-82aa-2af383bd0f5a
- Post n°71
Ovo ce biti rat. Ovo je bukvalno rat za vlast u evropskom fudbalu, sto ce reci vise-manje u fudbalu uopste
- Post n°72
NFL, NBA, NHL, MLS.Mór Thököly wrote:Nek ih bude 18 na kraju, recimo. Ko ce da gleda Tottenham-AC Milan u borbi za 10 mesto u ligi iz koje ne moze da se ispadne i u kojoj samo prvo mesto nesto znaci...
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
- Guest
- Post n°73
profesionalni zapadni fudbal je najveća mafijaška perionica novca na svetu. jedan deo kriminalaca traži nove kanale za taj posao, a drugi deo sada nije zadovoljan što će im ovo umanjiti dosadašnje mafijanje. smrt svim tim govnima.
dobro kaže milanović, fudbal će postati prolivčina kao profesionalni tenis, bez ikakve sociopolitičke uloge, samo u par najbogatijih zemalja i to je to. smeće koje su napravili oni koji su ga ukrali i pretvorili u sranje kakvo je danas, i zaslužuje da crkne na taj način.
dobro kaže milanović, fudbal će postati prolivčina kao profesionalni tenis, bez ikakve sociopolitičke uloge, samo u par najbogatijih zemalja i to je to. smeće koje su napravili oni koji su ga ukrali i pretvorili u sranje kakvo je danas, i zaslužuje da crkne na taj način.
- Guest
- Post n°74
Mór Thököly wrote:Nek ih bude 18 na kraju, recimo. Ko ce da gleda Tottenham-AC Milan u borbi za 10 mesto u ligi iz koje ne moze da se ispadne i u kojoj samo prvo mesto nesto znaci... Mislim, TV Liga sampiona za bogate
ko će da gleda totenhem - milan bilo gde i za koji kurac
- Guest
- Post n°75
fudbal to već jeste, samo ga još malo gledaju na ekranima debilčine u kladionicama i poneki radnici koji još imaju da plate jeftinije piratske kartice za kanale koji prenose utakmice
Football will become like tennis, a bloodless exhibit of boredom, overseen by a kleptocratic elite, played only the four richest countries in the world, with total control over what players--the automatons--may say or do.
— Branko Milanovic (@BrankoMilan) April 19, 2021
A disaster!