Zima:
slikano 24.2.2019
ovde kačimo sve što volimo...
...a i ne volimo u vezi najjužnijih bivših suseda
Quincy Endicott wrote:Pisao si jedared da na ostrvu ima puno izbeglica. Znas li odakle tacno? Carigrad, Pont, Egejska obala...?
Creepy Uncle wrote:note to self: ako odem na Lemnos, da ne izgovaram toponim "Gokčeada"
Kondo wrote:Pa ne znam, ovde se to ne pije. Ovi moji piju samo cipuro tj lozovu rakiju koja je vrhunska po svakom parametru, mnogo bolja od bilo čega sa naše obale, tačno upucana na tih pitkih 40-42% i sa prirodno dobijenom blagom aromom voca u zavrsnici. Tu sad imaju 2 verzije, jedna je cista loza a druga je sa anisom koja daje ono sto se zove uzo (mada oni to ne zovu uzo nego cipuro with anis).
Ja mislim tj verujem da je taj brend (Metaxa) imao eksploziju u vremenima burnog uzleta grčkog turizma 60-tih i 70-tih ali stvarno ne znam ništa o tome, mislim da nikad nisam ni probao niti znam šta je (kao piće, znam flašu)
Kondo wrote:
Ja mislim tj verujem da je taj brend (Metaxa) imao eksploziju u vremenima burnog uzleta grčkog turizma 60-tih i 70-tih ali stvarno ne znam ništa o tome, mislim da nikad nisam ni probao niti znam šta je (kao piće, znam flašu)