I sine mi da ja možda izbegavamsupe zato što i ne znam da je konzumiram osim kao Bob Rock u onoj jednoj epizodi.
Duvanje u supu i podizanje tanjira da se zahvate oni ostaci na kraju, drobljenje hleba u supu i tako dalje - koliko je to smrtni zločin?
Koliko vidim - svi drže laktove na stolu.
Kod sečenja hrane - zabranjuju mi da nasečem sve odjednom, pa da prebacim viljušku u desnu ruku i na miru ručam ili večeram.
A tako je radio Staljin, ima jedna anegdota da je on sve šnicle sekao odmah - a bio je faličan u levu ruku jerbokiknt od konja - pa je onda brzo viljušku prebacivao u zdravi ekstremitet i bacao se na posao, a uvlakač jedan s putamo Moskivi piše u dnevnik:
- Mudro dela naš Staljin, prvo naseče, a onda viljuškom u desnoj ruci, tako valja!
Amerikanci nakon izvršene seče, prebace viljušlu u desnu ruku, dok Evropljani ne, već levom rukom prinose viljušku. U mnogobrojnim anegdotama su tako kaobajagi prepoznavali begunce kriminalce, kao on se lažno predstavlja kao Švajcarac, a oni ga vidie kako jede ramstek, nareže zalogaj, pa premesti viljušku u desnu ruku i to mi je bilo tako glupo da slušam.
Ali ovo sa supom i čorbom je puno nepoznanica. Posledni put akda sam bio u Krivoj Drini, možda nekoliko dana pre požara, sedim ja tamo i čekam gurmansku da se zgotovi, a ono uđe par klinaca, kao dva pedera člana bokserskog kluba, poruče supe za poneti pa s e predomisle i jedu tu. I obojiva izvade zubala pre jela, valjda izgubili zube u tuči ili nekoj utakmici.
Čačkanje zuba posle jela je pipavo. Treba li čekati da ostali završe s jelom?
Treba li jesti tako da ti hrana viri iz usta, na primer špageta, ili parče kupiusa, pa da ličiš na guštera koji jede skakavca?!
Šta s omazivanjem tanjira i umakanjem hleba u sos? o je za Italijane normalna stvar, ali oni ionako služe hleb i uz testeninu, a da li je to prihvatljivo za severnije, dijetalnije narode?
Kod stajaće konzumacije - nije lepo kada vidite da neki siromah jede slasno pirošku ili perecu da iz obesti pljujete šlajmare ispred sebe da mu se smuči. Ili da se lažno ishrakujete.