by паће Tue Oct 02, 2018 1:36 pm
"Све мора проћи" Џорџа Харисона је албум који сам открио неколико пута.
Прво сам почетком 1971. пиздео на Југотон што је троструки скратио на двоструки. И чудио се какве све то музике има... јер јебига ово ми је био први албум што сам имао и онда сам тек чуо чега све тамо има а што никад не стиже на синглове.
Крајем 1972 сам престао да га слушам на Искрином портаблу уштеканом у неки нишки радио из 1957. и прешао на литванско озвучење и најзад га чуо стерео. Оно бог, шеширџија, ни налик сестро. И оно ђубре Фил Спектор и његов звучни зид, моћно, моћно.
1999. ми другар донесе вишак плоча, цирка 200 комада, и нешто на чему да то слушам, све скрнаво и половно, ал' ето док се не снађемо у беломе свету. Међу тих двеста, троструки... Повукао реч и у потпуности се извинио Југотону за богорађење из 1971. Трећа плоча је гомила отпадака, који му је курац то требало.
2003. ваљда, Џорџ баци кашику и међу гомилом некролога видим да га пре свега уважавају као дубоко религиозног типа, за разлику од Џона који никако није успевао да заборави своје класно порекло, и претекле двојице који су се у то време увелико зајебавали уместо да помогну новинарима правећи пројекте и шгјз јурећи велике идеје или макар скандале. И ту почнем најзад да слушам шта Џорџ вели у тим песмама, јер сам најзад знао доста финеса и двосмислица у том енглеском... и јеботе стварно. Религиозни рокер. А рокенрол као уметност побуне, ајде.
Данас са тог албума на плејлисти имам можда 3-4 песме, јер 1. звук је и даље феноменалан, то је огромно, 2. има неких занимљивих звучних слика, 3. једну је волела моја баба, од свега што сам ја пуштао само то и 4. јер успевам да у њима не чујем текст, тј текст не смета.