Godina istrage rusofila

Share
avatar

Posts : 17638
Join date : 2014-10-27

Re: Godina istrage rusofila

Post by ostap bender on Sat Nov 12, 2016 10:18 pm

da bacim grumen za ezelom_____
navijao bih protiv zvezde i da igra protiv tima od 12 radulovica
avatar

Posts : 10150
Join date : 2014-12-01

Re: Godina istrage rusofila

Post by Filipenko on Sat Nov 12, 2016 10:58 pm

U to ime...


avatar

Posts : 5883
Join date : 2015-11-22

Re: Godina istrage rusofila

Post by Gargantua on Sat Nov 12, 2016 11:08 pm

lujza je such an easy target

avatar

Posts : 5268
Join date : 2015-05-16

Re: Godina istrage rusofila

Post by No Country on Sun Nov 13, 2016 12:55 am

При томе му је мајка била из Русије... 

She was Russian and sang songs around the house. And I know that those changes, those melodies, touched me very much. She would sing with us when I took my guitar to a restaurant with some friends; my mother would come, and we'd often sing all nigh

Не треба копати много, пише на јебеној Википедији.
Guest

Re: Godina istrage rusofila

Post by Guest on Sun Nov 13, 2016 7:33 pm

Никола Танасић with Dimitrije Vojnov and 5 others.
Yesterday at 11:07am ·

ЛОВ НА ЦРВЕНИ ОКТОБАР - Кад сам био мали, нико ми никада није објаснио да су Руси "наши". Једноставно сам то знао. У кући није било совјетске симболике, моје васпитање је било западњачко, учио сам енглески од малих ногу. Али се сећам да су ми се очи шириле када бих у "Великом атласу свијета" дошао до мистичног имена које нисам разумео, а које је звучало као скуп насумичних чаробних речи, потпуно бесмислених и неразумљивих - "Савез Совјетских Социјалистичких Република". Кад бисмо као клинци играли "Ризико", увек сам хтео да будем "Црвена Армија", или ниједна. Када је другар пре мене добио рачунар и инсталирао "Red Alert", није нам падало на памет да играмо као Савезници, само као Руси.
Сећам се када сам први пут погледао "Лов на Црвени Октобар". Био сам тинејџер, НАТО бомбардовање је већ било прошло, моја љубав према Русији била је већ у потпуности формирана (као и љубав према америчком филму). Рекао сам себи - "нећу да гледам то антируско пропагандно срање". Али нисам угасио телевизор. И онда је кренуо први кадар - елегантна, црна подморница са петокраком испловљава из северне луке ка хоризонту, на прамцу стоји достојанствени официр у совјетској морнаричкој униформи (Шон Конери ми је био и остао појам мужевности, шта ћете, дете васпитано на Холивуду), а у позадини иде достојанствена (и неразумљива) песма на нечему што звучи као руски (колико сам тада знао руски, мислио сам да то ЈЕСТЕ руски).
Разуме се, навијао сам за наше. Радовао сам се сваком успешном маневру, сеирио гледајући Амере како се зноје у својој инфериорној подморници, и како кокодачу по телефонима у Вашингтону. А онда шок - достојанствени официр за кога сам све време навијао показао се као, цитирам себе из прошлости, "литванско издајничко говно". Од тог тренутка па до краја гледао сам филм као шекспировску трагедију о пропасти једног царства, о издаји и превртљивости, а у Марку Рамијусу видео сам Магбета, Јага, Бранковића.
Нисам сигуран - сасвим је могуће да је из моје перспективе филм далеко бољи него из переспективе из које је гледају "у остатку света". Од нечега што је за Амере испразни пропагандни филм, за мене је комплексна драма о издаји отаџбине. Причао сам о томе мало са Русима. Они те филмове углавном нису гледали. А штета.


Secam se ko da je bilo juce, igrali smo se kod dede crnaca i vlasnika plantaza... ja zalutao medju neke knjige. Vidim onako lepa kniiga, bele korice, a dole logo kao vosak za pecat, odma sam znao da se tu kriju neke tajne.

presao onako prsticem preko naslova i vidim "federalisticki spisi". Pitam ja dedu : "deda, deda ko je ovo prevodio" , on ne pomazi po kosi i kaze cuti o tome ne sme da se prica

Takva su vremena bila
avatar

Posts : 41166
Join date : 2012-06-10

Re: Godina istrage rusofila

Post by William Murderface on Sun Nov 13, 2016 7:41 pm_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
avatar

Posts : 1549
Join date : 2014-11-12

Re: Godina istrage rusofila

Post by Anđe'o on Sun Nov 13, 2016 7:59 pm

Zašto je stavljen Tanasićev post? Da li to da razumem kao mamac u filmu "Lov na istragu rusofila"?

Čovek Tanasić je mentol na više nivoa.
avatar

Posts : 6554
Join date : 2014-12-12

Re: Godina istrage rusofila

Post by beatakeshi on Wed Nov 16, 2016 6:45 pm

Na FAF-u nijedan ruski film.
Doduše, nema ni skandinavskog a ni južnokorejskog npr.

Re: Godina istrage rusofila

Post by Sponsored content


    Current date/time is Sat Dec 16, 2017 6:17 am