molim vas upozorite me ako ja ikad pocinjem da dajem znake da postajem takav neki ocajan matorac koji hoce na silu i po svaku cenu hoce da se ocese o nesto novo

Ongnonlou Dolo wrote:ariel na belovoj ppp temi, u svojoj neutoljivoj zelji da bude hipster, izasao sa tezom kako je preletacevicev spot vapourwave, a utvara se slozio sa njime (ko da je sve retro 1980s sto postoji na internetu je jebeni vapourwave)
molim vas upozorite me ako ja ikad pocinjem da dajem znake da postajem takav neki ocajan matorac koji hoce na silu i po svaku cenu hoce da se ocese o nesto novo
Utvara wrote:
Ongnonlou Dolo wrote:a to je vec jedan drugi point: kada jedan kompleksan fenomen poput vapourwavea svedes na tako nekoliko bazicnih estetskih premisi moras imati u vidu, da obzirom da je video estetika nesto sto se memeticki siri internetom, da mozes greskom ustvrditi da su ovi ljudi sto su pravili cecin spot pokusali referirati na vapourwave a da je sve sto su oni pritom imali u vidu zapravo bio neki n-ti derivat drasticne memeticke redukcije originalnog fenomena.
ne pokusavam da esencijalizujem trend, samo ukazujem da je vapourwave dosta zanimljiviji i kompleksniji fenomen od prostog skupa svojih cinilaca.
Utvara wrote:
Ali pazite: Ceca krade vejporver estetiku iskusno, nije to prosto neuko ejpovanje kao ranije - sada se već znalači, istinski kopiraju inostrani trendovi da revitalizuju domaću scenu.
Utvara wrote:
Ali pazite: Ceca krade vejporver estetiku iskusno, nije to prosto neuko ejpovanje kao ranije - sada se već znalači, istinski kopiraju inostrani trendovi da revitalizuju domaću scenu.
Utvara wrote:Ovo isti moj ortak...
nemogu ti objasniti vaporware, znaš, nije to same estetika i muzika, tu postoji i socijalna komponenta, ma to je mnogo veće od memea, itd.
Situacija je kada sam ga naterao da mi objasni termin "hipster".... šetali smo danima, trošili svoj pojmovni i analitički aparat, drvili i vratili se na isto polazište, tj. nismo došli do zadovoljavajuće definicije.
edit br.2
Bravo Vilijeme, to je prava reč za Dolo-vo stanje duha: nerd rage. Dirnuli mu u zabran! Iskomercijalizovali.
|
|