Kada kažem novine...

Share
avatar

Posts : 1959
Join date : 2014-11-12

Re: Kada kažem novine...

Post by bemty on Mon Dec 29, 2014 12:20 am

sidasi! 


_____
Warning: may contain irony.
avatar

Posts : 20165
Join date : 2014-10-27

Re: Kada kažem novine...

Post by bruno sulak on Mon Dec 29, 2014 12:25 am

berbajking _____
The law provides us structure to guide us through paralyzing and trying times. But it requires us a vision to its procedures and higher purposes. Before we assume our respective roles in this enduring drama just let me say that when these frail shadows we inhabit now have quit the stage we'll meet and raise a glass again together in Valhalla.
avatar

Posts : 45162
Join date : 2012-06-10

Re: Kada kažem novine...

Post by William Murderface on Mon Dec 29, 2014 12:42 amKako beše ona stara fora - jel može preko bicikla da se prenese sida?

Spoiler:
Može! Ako sedneš, a onaj pre tebe nije ustao.


_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
avatar

Posts : 45162
Join date : 2012-06-10

Re: Kada kažem novine...

Post by William Murderface on Mon Dec 29, 2014 3:13 pm

Back to Album · Leya's Photos · Leya's Timeline
Previous · NextLeya Keller


"Kao javna licnost mi jeste antipaticni, ali moj tvit nema nikakve veze sa tim sto "imate da kazete", jer vas - ne čitam." napisao mi je sinoć u moj "other inbox" Miloš Miloradović, autor montirane fotografije sa moje buduće sahrane i tvitova o tome kako mu treba projektil da pogodi prostoriju u kojoj predajem na FDU i onog o tome kako "neće postati uspešno ljudsko biće, dok ne ubije Biljanu Srbljanović". Nakon niza tekstova u listu Politika, koji i dalje delom izdržavaju gradjani kroz porez, a u kojima me Bazdulj optužuje da sam strana plaćenica i poziva ljude da "prate tragove novca" kojim sam ja i meni slični plaćeni da govorimo i mislimo sve što poslednjih dana objavljujemo o položaju i pravu žene i deteta u srpskom društvu, te teksta sa naslovne strane istog lista, koji sadrže tu quoque napad, preštampavan pod naslovom "Biljana Srbljanović i novi feministički pokret u borbi protiv majki" koji je preplavio "patriotske" portale, pa i sam uvodnik urednice Smajlović, kojim me, krajnje voluntaristički, proglašava fašistkinjom, čini mi se da je ovo logičan rezultat. Ljudi ne čitaju šta ja imam da kažem, jer sam im antipatična, a i nemam pristup masovnim medijima, pa ni nemaju gde da me čitaju. Antipatična sam im, jer im mejnstrim novine ponavljaju isfabrikovane afere iz tabloida, optužuju me da sam bogata profiterka koja razara srpsku porodicu, uživa tudje bogatstvo i bori se protiv materinstva. Koga onda zaista čudi što bi neki dečko, koji ni ne zna šta ja "imam da kažem" želeo da me likvidira i tako postane poznat? Pratite tragove olova. Za sad, samo - na papiru.


_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
avatar

Posts : 45162
Join date : 2012-06-10

Re: Kada kažem novine...

Post by William Murderface on Tue Jan 06, 2015 5:58 pm_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
avatar

Posts : 4860
Join date : 2014-11-04

Re: Kada kažem novine...

Post by Indy on Wed Jan 07, 2015 1:34 am

Jbt dokle je eskaliralo to sa Biljanom. 


_____
Take a day and walk around... Watch the Nazis run your town... Then go home and check yourself... You think we're singing 'bout someone else
avatar

Posts : 45162
Join date : 2012-06-10

Re: Kada kažem novine...

Post by William Murderface on Sat Jan 24, 2015 10:27 pm

A sad -spektakl!

Spoiler:

РЕЧ ГЛАВНЕ УРЕДНИЦЕ

Ми смо Политика

Фо­тодокументација „Политике”
Какве су новине потребне Србији у 21. веку?
Одговор је, за дивно чудо, исти као и када су Рибникари почетком 20. века стварали  „Политику”.
Србији су потребне снажне националне новине, које штите националне и државне интересе и представљају главног противника подела на „прву” и „другу” Србију. Новине засноване на уверењу да свако може да разговара са сваким, да политичке разлике не могу бити препрека дијалогу и да у стварима око којих се највише гложимо постоји могућност да је друга страна у нечему у праву – или да, у најгорем случају, на погрешан начин изражава неки озбиљан проблем.
Србији су потребне борбено-патриотске новине, које не избегавају оштрину према великим силама, али су отворене и за противнике сукобљавања са западним силама. Новине у којим има простора за ултрамодерну одбрану Српства, па и за такав сукоб са западним политичарима који би и многи западни интелектуалци подржали.
Србији је потребан високопрофесионалан лист, који зна да они који своје политичке противнике приказују као чудовишта, у ствари, настоје да се унапред ослободе обавезе да слушају њихове аргументе. Лист који подиже културу дијалога и цивилизује политички простор, лист отворен према свим политичким опцијама, лист у ком решења нуде људи и из власти и из опозиције.
Такве су новине потребне свим нацијама света, али малом народу попут српског можда и више. Наше су националне прилике данас сличне оним под којим је генерал Де Гол одлучио да политички, морални и културни препород француске нације захтева да државним парама оснује независни „Монд”. Из гомиле чињеница, гласина, пропаганде, сумњи и клевета, страхова и нада, задатак је уредника да одаберу, сложе и поређају новости за читаоце. То је света задаћа у демократском друштву јер су дневне новине „библија демократије”, једина књига коју већина грађана сваког дана прочита. Тако је барем веровао Волтер Липман.
У два светска рата Рибникари су показали како такве националне новине  постају неодвојиве од нације. Такав је лист национално добро, ма у чијем власништву формално био, и то је аксиом кога су се у случају „Политике” барем у некој мери држали чак и комунисти, који су владали без опозиције.
То је идеал ком „Политика” и данас под новим околностима тежи. Сваки читалац који купи овај лист зато има право да буде строг према новинарима и уредницима који данас праве „Политику”,  јер су Рибникари лествицу подигли високо. Веома високо.
Има и других начина да се у новинарству зараде паре, стекну пријатељи и оствари утицај. Говорим о таблоидима, иако је и почетком прошлог века било листова у којима је било допуштено све, ма како „непримерено, вулгарно, екстремно десно и у крајњој линији, нетачно било” (као у Цицварићевом „Балкану”, ког се више нико не сећа, иако је у оно време био „некрунисани краљ жуте штампе”). Многи ће се угледан човек и јавни радник данас препознати и у „безнадежним грађанима који су нападани од разбојника по перу и варошких хајдука”, како их је Јован Дучић описао на почетку прошлог века.
Али, нису таблоиди једини проблем наше медијске сцене. За главну слабост штампе и у оно је време сматрано пренаглашено мешање политичара у уређивачку политику. Рибникари су по вокацији били новинари, власници који су живели за своје новине и марљиво им чували професионализам.  „Политика” није излазила под окупацијом, а Рибникарима је помогло што су Србија и Југославија у оно време из ратова излазиле као победнице.
Та је победничка традиција прекинута деведесетих година прошлог века, да би транзиција „Политици” донела и страног, немачког сувласника (ВАЦ), а затим и прве експерименте с домаћим тајкунима и нејасном власничком структуром. Но, јавно је добро чувано тако што је држава у „Политици” задржала „златну акцију” која је уређивачку политику нашег најстаријег листа задржала у нашим рукама. То није био случај с конкуренцијом. Западне силе поразиле су Србију у ратовима деведесетих, а веома утицајни постали су медији западних компанија или под упливом страних дародаваца. Ти медији негодују кад их неко пита о националном пореклу капитала у чијем се власништву налазе, или о вези донација од којих живе и уређивачке политике коју воде. То им не смета да тврде да је српска „златна акција” у „Политици” крајње сумњива ствар, па испада да стране паре и страно власништво собом носе и неку тобожњу моралну и професионалну супериорност, да се поклоњеним еврима не сме гледати у зубе, да су сумњиви само они медији који не уживају експлицитну подршку страних амбасада. То сам осетила и ове седмице, када је уредница једног од пола Европе издржаваног и професионално дискутабилног сајта, који је себи дао китњасти назив „Балкански истраживачки центар”, покушала да на Би-Би-Сију дискредитује писање „Политике” само тиме што половина власништва над листом још није приватизована. Као да је она нас ухватила у аљкавом и селективном извештавању о „Колубари”, а не Светска банка њу! Да би одмах затим изрекла и лаж да се „Политика” финансира из буџета Републике Србије.
У српском медијском окружењу понекад испада да је „Политика” та која би морала да се извињава што излази ћирилицом, што се бори за српски национални интерес и што НАТО бомбардовање из 1999. назива агресијом, а шеснаест медијских радника погинулих у нападу на РТС сматра невиним жртвама ратног злочина. Као што их, уосталом, сматрају и Ноам Чомски у Бостону и Амнести интернешенел у Лондону.
Ми смо „Политика” и зато што смо 1999. били РТС и зато што 2015. године нисмо оклевали да будемо „Шарли”. Па макар себе овде Шарлијем називала и  гомила лицемера који свој тобожњи дух толеранције и дијалога веома ретко демонстрира објављивањем текстова с којим се не слажу. Док „Политика” то редовно чини, па су наши критичари принуђени да престижне награде за људска права уручују нашим сарадницима због текстова које су објавили у „Политици” (као што је Даница Поповић текстовима из „Политике” освојила  „Освајање слободе”).
„Политика” је јавно добро, и јавност има свако право да лист чита са скепсом, да ништа не узима здраво за готово, да зна да је удео државног власништва у „Политици” 50 посто и да дневно проверава да ли је уређивачка политика независна и од државног и од приватног капитала. Зато је, примера ради, „Политика” прошлог месеца читаоце обавестила о свим аспектима нејасног власништва над листом који су редакцији били познати, у истраживачком тексту који је донео више информација него таблоиди и конкуренција који су се истом темом данима бавили на десет пута већем простору. Нисмо изостављали релевантне чињенице, нити смо их тенденциозно селектовали.
Тако се ради у свету, то је савремени стандард у новинарству. Ни „Њујорк тајмс”, уосталом, није сакрио од читалаца када се Кондолиза Рајс ту скоро похвалила у Конгресу да је с лакоћом заустављала текстове у „Тајмсу” тако што би се позивала на „национални безбедносни интерес”. Многи од нас знају како се насамарено, искоришћено и понижено осећају америчке колеге јер се не тако давно Милошевићева власт с „Политиком” много грубље поигравала.
Ми смо „Политика”. Не финансирамо се из буџета Републике Србије, али јесмо српски лист који у Београду излази ћирилицом. Који се солидарише с колегама из париског „Шарлија” и прештампава им карикатуре. Чак и онда када нам се не свиђају.
Љиљана Смајловић
објављено: 25.01.2015


_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
avatar

Posts : 6498
Join date : 2014-10-27

Re: Kada kažem novine...

Post by Bluberi on Sat Jan 24, 2015 11:31 pm

Čini mi se kao odgovor, ili spinovanje ovoga.
avatar

Posts : 5249
Join date : 2014-10-28

Re: Kada kažem novine...

Post by sejlor on Sun Jan 25, 2015 9:02 am

Nacija, sabornost, moralni preporod, nacija, odbrana Srpstva, borbeni patriotizam, zapadne sile, nacija, tradicija, ćirilica, agresivna NATO agresija, Čomski.


Eto, sad ne morate čitati.
avatar

Posts : 1340
Join date : 2012-02-12

Re: Kada kažem novine...

Post by Ferenz on Sun Jan 25, 2015 9:47 am


Ljilja Smajli:"Новине у којим има простора за ултрамодерну одбрану Српства.."

Mega Staljin @MegaStaljin · 2h 2 hours ago

Totalno si ultramoderna mačko, majkemi! Ми смо Политика : Друштво : ПОЛИТИКА http://www.politika.rs/rubrike/Drustvo/Mi-smo-Politika.sr.html … via @PolitikaJavlja

avatar

Posts : 5856
Join date : 2014-10-27
Location : kraljevski vinogradi

Re: Kada kažem novine...

Post by otto katz on Sun Jan 25, 2015 11:05 am

Ferenz wrote:
Ljilja Smajli:"Новине у којим има простора за ултрамодерну одбрану Српства.."
 
Tako je Isidora Bjelica na početku rata u BiH pisala kako se ne boji da dođu Amerikanci, jer bi oni kad vide srpsku vojsku s rejbankama, zasukanim rukavima i zabačenim šljemovima shvatili da su im Srbi sličniji, pa bi stali na njihovu stranu.
avatar

Posts : 20165
Join date : 2014-10-27

Re: Kada kažem novine...

Post by bruno sulak on Sun Jan 25, 2015 11:12 am

ona zapravo nije videla vojsku rs?


_____
The law provides us structure to guide us through paralyzing and trying times. But it requires us a vision to its procedures and higher purposes. Before we assume our respective roles in this enduring drama just let me say that when these frail shadows we inhabit now have quit the stage we'll meet and raise a glass again together in Valhalla.
avatar

Posts : 5856
Join date : 2014-10-27
Location : kraljevski vinogradi

Re: Kada kažem novine...

Post by otto katz on Sun Jan 25, 2015 11:15 am

Kapiram da je vidjela par drugara ramba.


_____
Разгромили атаманов
Разогнали воевод
avatar

Posts : 1340
Join date : 2012-02-12

Re: Kada kažem novine...

Post by Ferenz on Sun Jan 25, 2015 11:21 am

pljunuti 'vaki:Šalu na stranu, svaki Smajlicin red teksta je vredan(?) demontaže na proste činioce.
No me mrzi...sveta je neđelja.
avatar

Posts : 20165
Join date : 2014-10-27

Re: Kada kažem novine...

Post by bruno sulak on Sun Jan 25, 2015 11:22 am

iznenadila bi se.

inace, dokle cemo vise svedociti lokalnoj fasciniranosti de golom?
avatar

Posts : 1340
Join date : 2012-02-12

Re: Kada kažem novine...

Post by Ferenz on Sun Jan 25, 2015 11:26 am

Dobro kažeš.
De Golom? Milsio sam da je ovo nedelja Čerčila?
I to sam mislio..
avatar

Posts : 20165
Join date : 2014-10-27

Re: Kada kažem novine...

Post by bruno sulak on Sun Jan 25, 2015 11:47 am

pa kaze ljilja de gol osnovao le mond.


_____
The law provides us structure to guide us through paralyzing and trying times. But it requires us a vision to its procedures and higher purposes. Before we assume our respective roles in this enduring drama just let me say that when these frail shadows we inhabit now have quit the stage we'll meet and raise a glass again together in Valhalla.
avatar

Posts : 1340
Join date : 2012-02-12

Re: Kada kažem novine...

Post by Ferenz on Sun Jan 25, 2015 11:50 am

A, da.
Neufatih izprve, jer oftopičarim, praštaj. Mislio sam o nedelji Čerčila diljem Inter neta srbskoga..
avatar

Posts : 45162
Join date : 2012-06-10

Re: Kada kažem novine...

Post by William Murderface on Sun Jan 25, 2015 11:59 am

Ferenz wrote:
Ljilja Smajli:"Новине у којим има простора за ултрамодерну одбрану Српства.."

Mega Staljin @MegaStaljin  ·  2h 2 hours ago

Totalno si ultramoderna mačko, majkemi! Ми смо Политика : Друштво : ПОЛИТИКА http://www.politika.rs/rubrike/Drustvo/Mi-smo-Politika.sr.html … via @PolitikaJavlja
Inače, Ljilja kaže i kako je današnja Srbija najsličnija De Golovoj Francuskoj , pa sad vi vidite ko je u toj jednačini De Gol.


_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
avatar

Posts : 45162
Join date : 2012-06-10

Re: Kada kažem novine...

Post by William Murderface on Sun Jan 25, 2015 12:34 pm

Čika Laza srpskoj deci...

Мирослав Лазански

Колико кошта истина
Ко год финансира неки медиј, или некакву истраживачку групу, тај има одређени интерес
Признајем да се у овим годинама моје новинарске каријере осећам помало глупо. Заправо, не знам које сам ја то врсте новинар, пошто су код нас већ неко време највише цењени „истраживачки новинари” и „истраживачке групе”.
Највише су цењени од стране разних функционера ЕУ. Не бих овде да улазим у то да ли се таква истраживања код нас завршавају истином, неистином, или полуистином. Али се, како сада видимо, завршавају дебелом ловом из фондова ЕУ. Ако, тако и треба, ваља наградити младе истраживаче-новинаре. Кад их већ не награђује наша држава, наградиће их нека друга. Мени је то симпатично, знате оно – ко неће да храни своју војску, храниће туђу.
Дакле, млади истраживачи-новинари код нас на време су схватили да су истина, полуистина и неистина обична роба која се плаћа, и која има своју цену на дневно-политичком тржишту. Цена такве робе осцилира у зависности од потребе купца и то је природни закон тржишта.
Оно што је за мене дилема у свему томе јесте зашто ти наши млади истраживачки новинари све те истине, неистине и полуистине не откривају без страних донација, односно, страних пара. Момци и девојке, бавите се истраживањима, бавите се новинарством, откривајте истину, дезинформације и лажи, али без тога да вас за тај посао директно финансирају из ЕУ. Или са Месеца.
Јер, без обзира какву ви истину, или лаж открили остаће горак осећај да је то урађено уз помоћ пара страних политичких структура. И свако такво ваше откриће биће подложно оваквом, или онаквом оспоравању.
Односно, ко год финансира неки медиј, или некакву истраживачку групу, тај има одређени интерес. Онај ко тврди да то ради из алтруизма и чисте борбе за демократију, вероватно све остале сматра за дебиле. Да би се покренуо неки медиј на Западу потребно је данас за почетак најмање милион евра. Ко вам да милион евра, тај жели и утицај у таквом медију.
У оној ненародној и недемократској СФР Југославији, што би неки рекли у диктатури, ми новинари откривали смо домаће афере без страних новчаних донација. Аферу с „Гавриловићем” открила је моја редакција загребачког листа „Данас”, аферу с фабриком алуминијума у Бенковцу смо, такође, ми открили, неколико година раније аферу с продајом и хонорарима за књиге у Загребу, а у ту аферу били су умешани високи републички партијски функционери, открио је дневни лист „Вјесник”, аферу с „Агрокомерцом” и аферу с Зимском олимпијадом открили су други листови.
Али нико нас није тада називао новинарима-истраживачима. Или да нам, недајбоже, из иностраних политичких структура капне нека ловица. Па тај би одмах фасовао затвор, био би издајник своје земље, а редакција би се угасила.
Но, времена су се променила, издаја земље постала је врло релативан појам, скоро да не памтим да је било ко у овој земљи у последњих десетак година осуђен због кривичног дела шпијунаже у корист друге државе. Волео бих да знам колико случајева стране шпијунаже наше службе тренутно обрађују. Та тема уопште није присутна у нашим медијима, истраживачи ту тему не додирују. Зашто?
Када нас о истраживачком новинарству у Србији онако покровитељски и препотентно подучавају политичари и новинари са Запада онда се увек запитам зашто то истраживачко новинарство није масовније присутно управо у западним медијима?
Рецимо, како је изрежиран масакр у Темишвару, 1989. ради сатанизације Чаушескуа: приказани лешеви били су класично ушивени после аутопсије. Заливске лажи у рату против Ирака 1991. од црне плиме, избачених беба из 300 кувајтских инкубатора, до капетана Карима и корморана заглибљеног у мазут...
У улози уцвељене болничарке, која је објашњавала ТВ гледаоцима случај „беба избачених из инкубатора”, ангажована је кћерка кувајтског амбасадора у Вашингтону. Класична техника дезинформисања.
Разлика у односу на лаж? Експлицитне лажи су спектакуларније, али су мање опасне од дезинформисања прећуткивањем. Јер, лаж се на крају разоткрива, дезинформација је константна и сви је обично и прихвате.
У својој досадашњој каријери имао сам неколико светских истраживачких текстова: први сам написао како су и куда амерички авиони и хеликоптери ушли у Иран приликом неуспеле операције спасавања талаца у америчкој амбасади у Техерану 1979. године, први сам у свету открио да совјетски тенкови Т-72 имају антинеутронски оклоп, први сам открио нову дужност совјетског маршала Огаркова као команданта Западног војишта.
Нико ми те информације није дао, јер их ни у Југославији нису имали, сам сам „копао”. Моја редакција листа „Данас” имала је због тога и питања са „виших” места, али тада су новинари бирали главне уреднике.
Зато момци и девојке истраживачи, тражите истину. Али без страних пара. Не дозволите да информације у Србији праве инострани центри моћи и да се такве информације и праве за иностране центре моћи.
Мирослав Лазански
објављено: 25/01/2015


_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
avatar

Posts : 12826
Join date : 2014-12-01

Re: Kada kažem novine...

Post by Filipenko on Sun Jan 25, 2015 12:42 pm

Ljilja i Miroslav surovo dominiraju 


Može li mi neko objasniti koja magija drži Smajlovićku na tolikim uređivačkim pozicijama u ipak koliko-toliko ozbijnim medijima sve ove godine? I državnim i privatnim. Ona se actually izbrendirala kao neko ko je otvoren, nepristrasan, dozvoljava da se čuje i druga strana. Naravno, to je smešno, ali to će samo konstatovati nas nekolicina levicoentuzijasta.

Ne ide mi ni da je DB drži na tim pozicijama. Oni rade mnogo prizemnije i nesuptilnije.
avatar

Posts : 5249
Join date : 2014-10-28

Re: Kada kažem novine...

Post by sejlor on Sun Jan 25, 2015 12:48 pm

Šugavo govno.
avatar

Posts : 45162
Join date : 2012-06-10

Re: Kada kažem novine...

Post by William Murderface on Sun Jan 25, 2015 12:55 pm

Pa nije glupa i zna posao.


_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
avatar

Posts : 20165
Join date : 2014-10-27

Re: Kada kažem novine...

Post by bruno sulak on Sun Jan 25, 2015 12:57 pm

William Murderface wrote:
Ferenz wrote:
Ljilja Smajli:"Новине у којим има простора за ултрамодерну одбрану Српства.."


Inače, Ljilja kaže i kako je današnja Srbija najsličnija De Golovoj Francuskoj , pa sad vi vidite ko je u toj jednačini De Gol.
de gaulle:
00:33:08,673 --> 00:33:09,832
This city is stunning.

403
00:33:13,595 --> 00:33:14,755
And l know cities.

404
00:33:16,223 --> 00:33:19,543
How do they manage
to keep their shoes clean?

405
00:33:19,894 --> 00:33:21,695
They don't have shoes.

406
00:33:23,399 --> 00:33:24,879
Good one! No shoes!

407
00:33:25,150 --> 00:33:26,470
Not bad!

408
00:33:27,069 --> 00:33:29,189
Life here isn't easy for everyone.

409
00:33:29,613 --> 00:33:31,174
As in most dictatorships.

410
00:33:31,451 --> 00:33:33,051
Dictatorships! Listen to you!

411
00:33:33,576 --> 00:33:36,376
You're sweet,
but spare me your politics.

412
00:33:37,874 --> 00:33:39,834
You know what a dictatorship is?

413
00:33:40,334 --> 00:33:41,655
People are communists.

414
00:33:41,920 --> 00:33:45,760
They're cold, with gray hats
and boots with zippers.

415
00:33:46,217 --> 00:33:47,577
That's a dictatorship.

416
00:33:47,843 --> 00:33:51,164
What do you call a country
with a military leader,

417
00:33:51,514 --> 00:33:54,274
secret police, one TV station
and censorship?

418
00:33:54,852 --> 00:33:56,532
l call that France, Miss.

419
00:33:56,812 --> 00:33:59,012
Not any France: De Gaulle's France.


_____
The law provides us structure to guide us through paralyzing and trying times. But it requires us a vision to its procedures and higher purposes. Before we assume our respective roles in this enduring drama just let me say that when these frail shadows we inhabit now have quit the stage we'll meet and raise a glass again together in Valhalla.
avatar

Posts : 45162
Join date : 2012-06-10

Re: Kada kažem novine...

Post by William Murderface on Sun Jan 25, 2015 1:02 pm

They're cold, with gray hats
and boots with zippers.
That's a dictatorship._____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije

Re: Kada kažem novine...

Post by Sponsored content


    Current date/time is Thu May 24, 2018 5:54 pm