Kada kažem novine...

Share
avatar

Posts : 20020
Join date : 2014-10-27

Re: Kada kažem novine...

Post by bruno sulak on Wed Dec 24, 2014 1:39 pm

some fine line has been crossed.


_____
The law provides us structure to guide us through paralyzing and trying times. But it requires us a vision to its procedures and higher purposes. Before we assume our respective roles in this enduring drama just let me say that when these frail shadows we inhabit now have quit the stage we'll meet and raise a glass again together in Valhalla.
Guest

Re: Kada kažem novine...

Post by Guest on Wed Dec 24, 2014 1:41 pm

reče Bruno, gej reporter
avatar

Posts : 20020
Join date : 2014-10-27

Re: Kada kažem novine...

Post by bruno sulak on Wed Dec 24, 2014 1:42 pm

pa to. if i kiss a man that's ok but if i suck his dick some fine line has been crossed.


_____
The law provides us structure to guide us through paralyzing and trying times. But it requires us a vision to its procedures and higher purposes. Before we assume our respective roles in this enduring drama just let me say that when these frail shadows we inhabit now have quit the stage we'll meet and raise a glass again together in Valhalla.
avatar

Posts : 2257
Join date : 2014-10-28
Age : 38

Re: Kada kažem novine...

Post by Mr.Pink on Wed Dec 24, 2014 2:26 pm

ne mora se ta granica postavljati kod dicka, dovoljna je i jedna cher.


_____
СВЕ СУДИЈЕ ХАШКОГА СУДА 
МОГУ ДА НАМ ЛИЖУ МУДА!

srce ruka lopata
avatar

Posts : 44881
Join date : 2012-06-10

Re: Kada kažem novine...

Post by William Murderface on Wed Dec 24, 2014 11:54 pm

Уводник

Љиљана Смајловић

Много се извињавамо

Кад боље размислим, нећу да браним Катарину Ђорђевић, новинарку „Политике” која је изазвала онолику срџбу „боркиња” за женска права само зато што се занимала за низак прираштај у Србији. У праву је Биљана Србљановић, то је чист фашизам.
Шта се „Политике” тиче колика је стопа наталитета? Само националисти брину такве бриге. Зар је космополити важно где се рађају деца, и што би се ту Србија гурала?
Лепо пише западна штампа да је Путин налик Хитлеру: требало је то да схватим чим је Русија почела са мерама за дизање наталитета па се, први пут у новијој историји, родило више деце него што је умрло старих.

Зато бих желела да се у име редакције извиним Светиславу Басари ако су новинари „Политике” неког навели да помисли да је „боље да нас буде више”. Ма какви боље: у праву је Басара, то би тек било зло и наопако.

Извињавам се Весни Пешић што је „Политика” патријархална. И што у јануару пуни 111 година. Лепо нам Басара јуче у „Данасу” поручује да станемо на браник старости, а не наталитета. Да смо млади као „Данас”, не бисмо НАТО бомбардовање звали агресијом, већ би се са његовим уредником Зораном Пановићем сложили да НАТО никад није бомбардовао „ниједну нормалну земљу”.
Извињавамо се и Александру Вулину што није хтео и нас да „целофанира” кад је ономад буџетским парама обавештавао читаоце НИН-а и „Печата” о 100-годишњици Колубарске битке. Прво сам се љутила, а сад видим да је Вулин у праву – „Политика” је о тој бици извештавала пре сто година, па што сад да се прави важна.
Много се извињавамо и Зорани Михајловић што је „Политика” закерала кад је она ту скоро у Закону о безбедности саобраћаја прописивала медијима како да пишу. И нека нас је Агенција за безбедност саобраћаја казнила тако што је буџетски новац за кампању „Вежи појас” дала само таблоидима. И то само онима који се штампају латиницом, и само онима који крше Кодекс новинара Србије.
Извињавамо се опозицији што је „Политика” породични лист и што не користимо реч „стока”.
Много се извињавамо Александру Вучићу што још не знамо ко нам је власник и што је пре две године обећао да ће то да истражи до краја. Такође се извињавамо и онима који су „Политику” кришом продали тајанственом власнику, ког можда нервира што се ми толико распитујемо.
Извињавамо се Јелени Милић и Петру Луковићу што објављујемо Мирослава Лазанског који их толико нервира.
Лично се извињавам Иштвану Каићу што сам му објавила само 100.000 словних знакова, а он је хтео још. Свечано обећавам да више нећу ни слова. Уједно се извињавам и Каићевом друштву у Институту за јавну политику Владимира Бебе Поповића.
Извињавам се и читаоцима што сам морала да се „извињавам” горепоменутима.
Љиљана Смајловић
објављено: 24/12/2014_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
avatar

Posts : 1333
Join date : 2012-02-12

Re: Kada kažem novine...

Post by Ferenz on Thu Dec 25, 2014 7:35 am

Ako nije umela bolje, nije morala ni ovo(liko).
avatar

Posts : 44881
Join date : 2012-06-10

Re: Kada kažem novine...

Post by William Murderface on Thu Dec 25, 2014 8:41 am

Karton vinjaka za onog ko mi objasni smisao boldovanog pasus. Čitao sam, čitao i čitao i nisam uspeo da skontam.


Следи траг новца
Фрапирала ме је организованост и масовност хајке на једног психотерапеута и једну новинарку

Постоји једно етичко правило које важи једнако унутар фрајерске парадигме малих балканских градова као и у вестерн филмовима, а које би могло да се формулише овако: ако видиш да петорица туку једног, дужност ти је да помогнеш том једном и пре него што знаш на којој су страни они који га туку, односно, на којој је (пре)тучени. Чак и кад би ова петорица били твоји истомишљеници, а тај један неко чији су ти ставови дубоко одбојни, сама ситуација је таква да је поштено и морално (привремено) стати на његову страну. (Немам овде простора, али вреди то макар овлаш поменути: можда и најчаснији тренутак у ратовима који су пратили распад Југославије, реакција Срђана Алексића на батинање Алена Главовића имала је мање везе с чињеницом да су Срђан и Ален припадали различитим етнијама, а више са Срђановим чојством односно потребом да заштити самог самцатог човека кога бије група наоружаних хулигана.)
Искрен да будем, не интересују ме претерано теме због којих су последњих дана и недеља Зоран Миливојевић и Катарина Ђорђевић изложени јавном линчу. Иако сам лично васпитан на начин који ме је касније знао подсетити на неке ставове из „Слободне деце Самерхила” и иако је велика већина мојих добрих знаница, пријатељица и колегиница, пребацила тридесету и још увек нема деце, ником због тога не пада на памет да их у било којем смислу сматра неоствареним. Односно, иако углавном не делим Миливојевићево мишљење кад је реч о одгоју деце, као ни мишљење Катарине Ђорђевић о томе колико је важно да ли се нека тридесетогодишњакиња одазива или не одазива на вокатив „мама”, фрапирала ме је организованост и масовност хајке на једног психотерапеута и једну новинарку, нарочито јер у њиховим ставовима нема ничег радикалног. Ти ставови јесу полемични, односно, могу послужити као повод за аргументовану расправу, но, реакције на њих највећим делом су се сводиле на покушај да се њихови аутори прогласе ,,недостојним” и да их искључе из „пристојног” и ,,нормалног” света. (Генерално се у последње време као уобичајена тактика локалне псеудолеве сцене намеће дехуманизација својих опонената. Тешко је рећи да ли су свесни да тиме понављају или варирају најгоре обрасце радикалне деснице.)
Немам, кажем, ту претеран лични интерес око меритума, али заинтригирао ме је интензитет агресије те ми се наметнуло питање: Зашто? Миливојевићеви ставови по овом питању нису новост и мада је напада на њега било и раније никада нису били овако бројни и овако координисани. С друге стране, сама Катарина Ђорђевић, колико знам, није се раније бавила демографским и феминистичким темама, али се слични чланци појављују у домаћим медијима свако мало, па је опет нејасно зашто је овај конкретан текст изазвао толику буру.
Одговор је у ствари једноставан. Као што мудар човек рече, треба послушати савет искусних полицајаца којима је узречица „следи траг новца”, што је заправо исто оно енглеско „follow the money” из филма „Сви председникови људи”. Након што је крајем септембра у Београду успешно и без проблема одржана „Парада поноса”, велики део „активистичког сектора” био је приморан да се прегрупише. Прегруписавање је заправо кренуло и раније када је са Запада стигао аусвајс за уврштавање СНС-а и његових лидера међу „добре момке”, које више нико не треба да пита шта су радили у рату, пошто национализам више неће да буде етикета због које се људи – што би рекла Биљана Србљановић – дисквалификују из јавног дискурса. Одржавањем „Параде поноса” и ефикасност класичне хомофобне етикете нагло је опала, па је у недавном покушају јавне ликвидације Данице Поповић коришћен њен наводни пост са „Фејсбука” стар већ неколико месеци у коме се она, ето, усудила да уз зрнце ироније коментарише могућност да хомосексуални парови усвајају децу. У новој констелацији, нагло је скочила популарност етикети мизогиније као и етикети традиционалисте у васпитању и образовању. Полицајци духа спремно вребају коме да налепе нове етикете. Уосталом, највећи страни грантови и донацијевећ неко време стижу у сферу образовања (на шта се наслањају и социјална искљученост, равноправност полова и сродне теме). Свако имало упућен у овдашњу сцену лако ће међу предводницима напада на Миливојевића и Катарину Ђорђевић препознати локалне варијанте швајцарског банкара из оне Волтерове досетке која каже да ако видите да неко такав скаче с прозора, слободно скочите за њим, јер је на видику сигуран новчани добитак. Да се разумемо, није да у српском друштву не постоје снаге које би докинуле женску равноправност стечену у СФРЈ и које би уназадиле образовање (од увођења креационизма у школе па надаље), но, повика на Катарину Ђорђевић и Зорана Миливојевића не чини ништа у борби против таквих снага. Напротив.
*Писац и новинар
Мухарем Баздуљ
објављено: 25.12.2014


_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
avatar

Posts : 1333
Join date : 2012-02-12

Re: Kada kažem novine...

Post by Ferenz on Thu Dec 25, 2014 9:31 am

Ljudi, da vas pitam, je l' ovi kolumnisti tipa Kaić, Bazdulj, Krstić ( ok, pleonazam) dobijaju honorare za svoje tekstove?
Okušao bih se u follow the money.
avatar

Posts : 44881
Join date : 2012-06-10

Re: Kada kažem novine...

Post by William Murderface on Thu Dec 25, 2014 9:36 am

Ma jok, pišu od dobrote srca svoga.


_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
avatar

Posts : 5210
Join date : 2014-10-28

Re: Kada kažem novine...

Post by sejlor on Thu Dec 25, 2014 9:42 am

William Murderface wrote:Karton vinjaka za onog ko mi objasni smisao boldovanog pasus. Čitao sam, čitao i čitao i nisam uspeo da skontam.


Одговор је у ствари једноставан. Као што мудар човек рече, треба послушати савет искусних полицајаца којима је узречица „следи траг новца”, што је заправо исто оно енглеско „follow the money” из филма „Сви председникови људи”. Након што је крајем септембра у Београду успешно и без проблема одржана „Парада поноса”, велики део „активистичког сектора” био је приморан да се прегрупише. Прегруписавање је заправо кренуло и раније када је са Запада стигао аусвајс за уврштавање СНС-а и његових лидера међу „добре момке”, које више нико не треба да пита шта су радили у рату, пошто национализам више неће да буде етикета због које се људи – што би рекла Биљана Србљановић – дисквалификују из јавног дискурса. Одржавањем „Параде поноса” и ефикасност класичне хомофобне етикете нагло је опала, па је у недавном покушају јавне ликвидације Данице Поповић коришћен њен наводни пост са „Фејсбука” стар већ неколико месеци у коме се она, ето, усудила да уз зрнце ироније коментарише могућност да хомосексуални парови усвајају децу.

Kaže Zduljba da su se ranije dobijale pare sa Zlog Zapada da se priča o tome kako su LGBT prava ugrožena, ali sad je održan Prajd, što prema logici sirotog Muharema znači da LGBT prava više nisu ugrožena i da strani centri moći(tm) više neće davati pare za to. Onda, kaže Bazdulj, aktivisti i ostali moraju da traže novo uhlebljenje, tj da izmišljaju nove nepostojeće probleme kao što je mizoginija i patrijarhat. Što se tiče D. Popović mislim da je hteo da kaže da je pokušaj njene diskvalifikacije propao zbog toga što je 'efikasnost homofobne etikete opala'. Zato što je održan Prajd, je l.

Hvala za karton vinjaka!
avatar

Posts : 44881
Join date : 2012-06-10

Re: Kada kažem novine...

Post by William Murderface on Thu Dec 25, 2014 9:47 am

 

Lepo si to rekonstruisala, ama Bazdulj ne kaže to:


Одржавањем „Параде поноса” и ефикасност класичне хомофобне етикете нагло је опала, па је у недавном покушају јавне ликвидације Данице Поповић коришћен њен наводни пост са „Фејсбука” стар већ неколико месеци у коме се она, ето, усудила да уз зрнце ироније коментарише могућност да хомосексуални парови усвајају децу.


_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
avatar

Posts : 44881
Join date : 2012-06-10

Re: Kada kažem novine...

Post by William Murderface on Thu Dec 25, 2014 11:08 am

U jednome od davnih interviewa (kasnije često citiranih, posebice, u Cahiers du cinema) John Wayne je, na pitanje o tomu što je naučio iz westerna, lakonski odgovorio: „Nešto posve jednostavno: ako u mračnoj uličici vidiš kako trojica tuku četvrtoga, trebaš pomoći onome kojega tuku, čak i ako je, možda, gori od ove trojice“. Ono u čemu je Duke  (uza svu svoju poslovičnu reakcionarnost) superioran brojnim suvremenim moralizatorima nalazi se na samome kraju formulacije; pretučenom treba pomoći čak i ako je, inače, zločinac, jer ljude naprosto ne treba tući (ili, u Wayneovu poimanju, barem ih ne treba tući u ne-viteškim uvjetima – dopušteno je samo premlaćivanje u omjeru 1:1).
http://www.banka.hr/mistika-zrtve/print


_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
avatar

Posts : 69
Join date : 2014-10-28

Re: Kada kažem novine...

Post by Sistem i lom on Thu Dec 25, 2014 12:26 pm

sejlor wrote:
William Murderface wrote:Karton vinjaka za onog ko mi objasni smisao boldovanog pasus. Čitao sam, čitao i čitao i nisam uspeo da skontam.Kaže Zduljba da su se ranije dobijale pare sa Zlog Zapada da se priča o tome kako su LGBT prava ugrožena, ali sad je održan Prajd, što prema logici sirotog Muharema znači da LGBT prava više nisu ugrožena i da strani centri moći(tm) više neće davati pare za to. Onda, kaže Bazdulj, aktivisti i ostali moraju da traže novo uhlebljenje, tj da izmišljaju nove nepostojeće probleme kao što je mizoginija i patrijarhat. Što se tiče D. Popović mislim da je hteo da kaže da je pokušaj njene diskvalifikacije propao zbog toga što je 'efikasnost homofobne etikete opala'. Zato što je održan Prajd, je l.

Hvala za karton vinjaka!

Ali kako je propao kad smo joj se nahajkali svega po spisku pa je uklonila dokaze obrisala naloge?


_____
I osveta naša crvena će biti!
avatar

Posts : 44881
Join date : 2012-06-10

Re: Kada kažem novine...

Post by William Murderface on Thu Dec 25, 2014 12:31 pm

I kako je nacionalistička optužba protiv SNS-a propala, kad Peščanik svaki dan gadi SNS upravo zbog nacionalizma? I kako su se ti aktivisti prešaltali sa nacionalizmanna kritiku "tradicionalizma u vaspitanju", kad većina njih upravo tvrdi da je "tradicionalizsam u vaspitanju" samo mirnodopski izdanak nacioanlističke politike?

Eto tako!


_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
avatar

Posts : 5210
Join date : 2014-10-28

Re: Kada kažem novine...

Post by sejlor on Thu Dec 25, 2014 12:54 pm

Sistem i lom wrote:

Ali kako je propao kad smo joj se nahajkali svega po spisku pa je uklonila dokaze obrisala naloge?

Ja sam Bazduljevu rečenicu tumačila kao da je hajka propala, jer kaže 'pokušaj likvidacije'. Dakle, to nije moj stav nego sam tako percipirala njegov, ali sad više nisam sigurna, u pravu ste da je ta rečenica potpuni WTF.

Pošto pominje klasičnu homofobnu etiketu, da nije možda hteo da kaže da je ovo sa D. Popović ne-klasična homofobna etiketa?

Ne odustajem od kartona vinjaka!
avatar

Posts : 44881
Join date : 2012-06-10

Re: Kada kažem novine...

Post by William Murderface on Thu Dec 25, 2014 1:10 pm

Ma u pravu si, i ja mislim da je to hteo da navede kao primer neuspele hajke (za razliku od ove uspele, na Zoću). Ali se upleo ko pile u kučine.

Evo ti!_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
avatar

Posts : 5210
Join date : 2014-10-28

Re: Kada kažem novine...

Post by sejlor on Thu Dec 25, 2014 1:19 pm

avatar

Posts : 1333
Join date : 2012-02-12

Re: Kada kažem novine...

Post by Ferenz on Thu Dec 25, 2014 6:20 pm

Odgovor e-novina na jučerašnji Uvodnik u Politici.
Nema razlike u kvalitetutm.
avatar

Posts : 1365
Join date : 2014-11-23

Re: Kada kažem novine...

Post by darling on Thu Dec 25, 2014 8:09 pm

bazdulj je ekavac?
tek sad sam provalila da su mu novinski tekstovi na ekavici. 

idem da pronadjem knjige, da vidim kako stoje stvari.

strejndz.


knjige ijekavac. vreme ijekavac. politika ekavac.
avatar

Posts : 44881
Join date : 2012-06-10

Re: Kada kažem novine...

Post by William Murderface on Thu Dec 25, 2014 8:21 pm

Propisaće taj i ćirilicom.

Nego,


Zoran Milivojević psihoterapeut
8 сати · Измењено ·
Izraz "mobing" dolazi od engleske reči "mob" što znači rulja, gomila. Nije prijatno biti predmet profesionalnog mobinga, trpeti etikete kao "promoter nasilja", "estradni psihoterapeut", "šarlatan", koju vodi jedna neformalna, interesno povezana grupa. Mogu da razumem motive onih čije sam konkretne interese ugrozio, pa su zbog toga pokrenuli tračeve koji od mene čine "neprijatelja psihologa broj 1" u Srbiji, ali su mi najinteresantiniji oni koji ih prate kao stado, osećajući da tako potvrđuju svoje pripadanje "profesiji". Znači mi kada ljudi koji to posmatraju sa strane uviđaju i zauzimaju jasan stav prema tome.
http://www.politika.rs/…/ostali-ko…/Sledi-trag-novca.lt.html_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
avatar

Posts : 1940
Join date : 2014-11-12

Re: Kada kažem novine...

Post by bemty on Thu Dec 25, 2014 8:32 pm

zaboravio je 'diletant'


_____
Warning: may contain irony.
avatar

Posts : 1333
Join date : 2012-02-12

Re: Kada kažem novine...

Post by Ferenz on Fri Dec 26, 2014 7:16 am

Na Smajlijin "Uvodnik" od onomad, reagovao je i Svetislav.
avatar

Posts : 44881
Join date : 2012-06-10

Re: Kada kažem novine...

Post by William Murderface on Sun Dec 28, 2014 11:11 pm

Kada kažem Katarina.


Друштво

Расте број инфицираних ХИВ-ом међу хомесексуалцима
И даље се рађају ХИВ позитивне бебе, што отвара питање да ли законом треба регулисати обавезно тестирање трудница

Кампања за превенцију сиде (Фото Танјуг)
Иако је медицина омогућила свим ХИВ позитивним мајкама да роде здраво дете под условом да од почетка трудноће примају антиретровирусну терапију, ове године свет су угледале четири бебе заражене вирусом сиде, каже извршни директор Омладине ЈАЗАС-а Карло Борас.
– Иако нам није познато да ли су те мајке знале да је вирус сиде подстанар у њиховом имунолошком систему и да ли им је неко од лекара саветовао тестирање током трудноће, чињеница да се три деценије од почетка епидемије сиде и даље рађају ХИВ позитивне бебе отвара озбиљну етичку дилему – да ли законом треба регулисати обавезно тестирање трудница. У већини развијених земаља тестирање зависи искључиво од добре воље трудница, али реалност је да многе труднице не припадају такозваним ризичним групама због чега њихови гинеколози не сматрају да их треба послати на ХИВ тестирање. Захваљујући моћној антиретровирусној терапији сида је постала хронична болест, па ће ХИВ позитивне бебе рођене данас доживети нормалан животни век, али квалитет њиховог живота разликоваће се од живота њихових вршњака – почев од социјалне дискриминације до здравствених тегоба које ће урушавати њихово здравље и слабити имунолошки систем – опомиње Борас.
Он подсећа да статистика говори да ХИВ позитивна мајка која од почетка трудноће узима антиретровирусну терапију, има чак 98 одсто шанси да роди здраву бебу. Борас упозорава да поново расте број инфицираних међу хомосексуалцима, а овај податак тумачи у светлу парадокса – с обзиром на то да је сида постала хронична болест, одређене групе унутар хомосексуалне популације намерно не користе кондом, јер се не плаше заразе и сматрају да вирус сиде могу држати под контролом са једном пилулом дневно.
– Ове особе себе називају „бејрбајкерсима”. Тај израз се иначе користи за јахање коња без седла, па га хомосексуалци који намерно не користе кондом сматрају згодном метафором. Осим тога, неки од њих сматрају да је узимање вируса сиде – израз емотивне лојалности према партнеру – прича наш саговорник.

Карло Борис изражава забринутост због чињенице да ће од наредне године донатори престати да финансирају програм „размене игала” који је допринео драстичном смањењу броја инфицираних интравенских наркомана. Он такође скреће пажњу на чињеницу да је 80 одсто новоинфицираних заражено у сексуалном односу и опомиње да Србија, после Албаније, има најмању стопу тестираних особа у целој Европи. То у преводу значи да су од десет ХИВ позитивних особа, захваљујући високој стопи тестирања, амерички епидемиолози открили девет њих, а код нас је од десет ХИВ позитивних идентификовано само двоје њих. 
„Забрињава нас сексуално понашање младих људи који сматрају да немају разлога за бригу ако нису хомосексуалци, наркомани или проститутке. Иако млади имају велико знање о сиди, комбинација младости, лудости, пијанства и уверења – ма, неће то мени да се деси, често има фатално дејство по судбину”, закључује Карло Борас. Иначе, у Србији је до јуна 2014. године регистровано укупно 3.057 ХИВ позитивних особа, од којих је 1.711 оболела од сиде.
Катарина Ђорђевић
објављено: 27.12.2014.


_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
avatar

Posts : 1940
Join date : 2014-11-12

Re: Kada kažem novine...

Post by bemty on Mon Dec 29, 2014 12:01 am

heh. kad sam kasnih devedesetih bila ukljucena u organizaciju nekih ex-yu skupova za mlade, zvali bismo jazas da nam podele kondome i ispricaju ponesto o pravima ljudi obolelih od hiv-a. ali to je uglavnom ispadala prica o zastiti od hiv-a, gde bi nam podelili pamflete i malo pricali o problemima sa kojima se suocavaju u svojoj organizaciji. ok, nisu ljudskopravasi, momci koji nam dolazili su bili studenti medicine. ali jos tada, na pamfletu za osnovce, navodili su homoseksualnost kao faktor rizika. i probali smo da pricamo sa njima na tu temu, kako je rizik u analnom seksu bez zastite a ne u homoseksualnosti, satima smo ih cedili uz mnogo vina, i ama bas ni za milimetar ih nismo pomerili.

nije da skidam odgovornost sa politike (berbajking  ), ali ipak treba da se spomene da je verovatno i do jazasa.
avatar

Posts : 4860
Join date : 2014-11-04

Re: Kada kažem novine...

Post by Indy on Mon Dec 29, 2014 12:16 am

bemty wrote:berbajking 
Evo su, to postoji. 

Spoiler:

_____
Take a day and walk around... Watch the Nazis run your town... Then go home and check yourself... You think we're singing 'bout someone else

Re: Kada kažem novine...

Post by Sponsored content


    Current date/time is Fri Apr 27, 2018 5:07 am