Vlada Srbije kad AV pobedi

Share
Guest

Re: Vlada Srbije kad AV pobedi

Post by Guest on Wed Aug 09, 2017 7:35 pm

Na 24 časa Vučić, jednom od tri topika posvećenim Vučiću 
avatar

Posts : 45791
Join date : 2012-06-10

Re: Vlada Srbije kad AV pobedi

Post by William Murderface on Wed Aug 09, 2017 7:36 pm

A sad mogu samo da nagađam šta je u pitanju, dal su ušli u prvi sukob, ili je samo onako štrecka da se ne opusti previše i da je podseti ko je gazda. A moguća je i treća varijanta, da se gnev za skora otpuštanja već polako preusmerava na nju, i da je ona naravno sasvim okej sa tom ulogom, to jest da se to deo dila.


Last edited by William Murderface on Wed Aug 09, 2017 7:39 pm; edited 1 time in total


_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
avatar

Posts : 45791
Join date : 2012-06-10

Re: Vlada Srbije kad AV pobedi

Post by William Murderface on Wed Aug 09, 2017 7:36 pm

Blind Lime Pie wrote:Na 24 časa Vučić, jednom od tri topika posvećenim Vučiću 


Čim ja zaspim, promašite topik


_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
avatar

Posts : 11531
Join date : 2012-02-10
Age : 166

Re: Vlada Srbije kad AV pobedi

Post by ficfiric on Wed Aug 09, 2017 7:49 pm

William Murderface wrote:A sad mogu samo da nagađam šta je u pitanju, dal su ušli u prvi sukob, ili je samo onako štrecka da se ne opusti previše i da je podseti ko je gazda. A moguća je i treća varijanta, da se gnev za skora otpuštanja već polako preusmerava na nju, i da je ona naravno sasvim okej sa tom ulogom, to jest da se to deo dila.

Cenim da je imala vise pozitivnih ocena u anketama nego sto treba.


_____

Uprava napolje!
avatar

Posts : 5675
Join date : 2015-05-16

Re: Vlada Srbije kad AV pobedi

Post by No Country on Wed Aug 09, 2017 8:00 pm

Сви се сигурно сећате поучне приче о жаби и шкорпији? Так`а је нарав.
Guest

Re: Vlada Srbije kad AV pobedi

Post by Guest on Wed Aug 09, 2017 8:03 pm

ja ovo za sada vidim kao Vučićev letnji folklor ("ja ustajem u četiri, mahnito onanišem 20 sekundi, polomim nekoliko kvaka pa idem na posao na kome ostajem do 23h, a oni se brčkaju u moru") i standardno održavanje dinamike između Vučića veberovca i vizantijski lenjih ministara, sa podrazumevajućim upozorenjem da jedna naslovna strana lako može da preraste u kampanju.
avatar

Posts : 20435
Join date : 2014-10-27

Re: Vlada Srbije kad AV pobedi

Post by bruno sulak on Wed Aug 09, 2017 9:21 pm

Blind Lime Pie wrote:ja ovo za sada vidim kao Vučićev letnji folklor ("ja ustajem u četiri, mahnito onanišem 20 sekundi, polomim nekoliko kvaka pa idem na posao na kome ostajem do 23h, a oni se brčkaju u moru") i standardno održavanje dinamike između Vučića veberovca i vizantijski lenjih ministara, sa podrazumevajućim upozorenjem da jedna naslovna strana lako može da preraste u kampanju._____
The law provides us structure to guide us through paralyzing and trying times. But it requires us a vision to its procedures and higher purposes. Before we assume our respective roles in this enduring drama just let me say that when these frail shadows we inhabit now have quit the stage we'll meet and raise a glass again together in Valhalla.
avatar

Posts : 8946
Join date : 2014-11-06

Re: Vlada Srbije kad AV pobedi

Post by plachkica on Wed Aug 09, 2017 10:04 pm

Deo naslovne Informera:

avatar

Posts : 7960
Join date : 2014-12-12

Re: Vlada Srbije kad AV pobedi

Post by beatakeshi on Mon Aug 14, 2017 9:44 pm

b92 wrote:
On je najavio da će biti prilike, kako je rekao, da dovedemo kategoriju udžbenika na besplatno, kao i da roditelji ne plaćaju privatne časove, ne precizirajući kada će udžbenici biti besplatni.
Inače, ministar je, otvarajući u Novom Sadu Karavan obrazovanja “Duh mladosti”, osim novinarima, “odgovarao“ i jednoj građanki na pitanja, koja su se odnosila upravo na besplatno obrazovanje u Srbiji.

Građanka: Može pitanje građana?

Ministar: Može.

Građanka: Otkad su besplatni udžbenici, ali bez priče, nego od tad i tad.

Ministar: Od 1. septembra, za one koji imaju pravo...

Građanka: Imaju pravo?

Ministar: Imaju pravo ako su primaoci socijalne pomoći i ako su im niski...

Građanka: Pa zašto onda pričate da su besplatni?

Ministar: Ako me pitate ja ću da kažem, a ne da mi postavljate potpitanje. Nisam ja vama ni pionir ovde da me ispitujete kao dete... Pitali ste da vam odgovorim. Ja vam odgovaram vi me prekidate potpitanjem...

Građanka: Odgovorite mi.

Ministar: Pa neću da vam odgovorim, eto.

Građanka: E, pa dobro, pošto ne zna...

Ministar: Pa znam, ali neću drski ste, mogu i ja da budem drzak isto.

Građanka: Hvala vam lepo... I vi ste primer...
avatar

Posts : 16878
Join date : 2012-02-10

Re: Vlada Srbije kad AV pobedi

Post by xie saike on Mon Aug 14, 2017 10:02 pm

karavan obrazovanja i duh mladosti 
_____
U Srbiji vlada bezvezništvo, u pravom smislu te reči.
Želimir Žilnik

-----------------------------------------------------
Фолу-Уп Гроуп Боард
avatar

Posts : 8941
Join date : 2015-11-22

Re: Vlada Srbije kad AV pobedi

Post by Gargantua on Wed Aug 16, 2017 11:58 am

Razvaljivanje


Biti Ivica Dačić
by Ljubodrag Stojadinović


Gledao sam, po ko zna koji put, kratku istoriju putovanja srpske vlade od Beograda ka Nišu. Usred autobusa, koji se kreće u nadrealnom svetu i vremenu, razdrljeni i oznojeni Ivica Dačić drži u šaci mikrofon veliki kao toljaga. Okolo njega saputnici iz vlade, ali i muzička banda sa žičanim i duvačkim spravama.

Ozbiljan put i važni putnici sa istančanim muzičkim ukusom sede ozareni svojim važnim postojanjem i istom takvom misijom. Autobus u kome je sva izvršna vlast, pretvoren je u jeftini jureći bircuz, a ministar koji tamo peva, izvlači iz svog tenorčića skoro kastratske visine: „Ne može nam niko ništa, jači smo od sudbine…“

Morao bi Dačić da bude „nešto drugo“ od onoga koji mu je udelio kontrolisanu dozu moći. Ali, on to naravno ne može, mada izgleda kao da želi. Ono što mu je uskraćeno u ozbiljnoj varijanti jezive srpske javne vlasti, on pokušava da ostvari kao ugledna zamlata u putujućem cirkusu, čineći čitav taj kabare još užasnijim. On je njegova Lajza Mineli, nedostaju samo još minhenske pivnice.

Zbog čega je onda Ivica Dačić postao tako neizbežan, uprkos muljevitoj biografiji, koja ga je onoliko puta vukla ka dnu? Mnogi misle da mu se politička inteligencija ne može osporiti; ali, šta je uopšte to? Sposobnost preživljavanja u kaljuzi, ili ponižavajuća mimikrija: pred Slobom, Tadićem i Vučićem. Za njega je bila važnija sklonost odricanja od mesije, nego priklanjanje novom: i Miloševića i Tadića je, skoro bez emocija napustio posthumno. Prvog posle fizičke, a drugog posle političke smrti. I tu je za njega sve logično, posle dobrog raskida zdravo je naći novi hram za molitvu, otići u krčmu, popiti nešto i zapevati turbo. Makar to bio taj jedan dan života. Ne traje se večno, osim ako nije u pitanju Dačić.

Danas je on prvi zabavljač Vučićeve pozorišne trupe, mada se predsednik nikada ne smeje. Nema duha, a i inače mu nikada ništa nije smešno. Uveren je da mu smisao za humor nije potreban, suvišno svojstvo u ozbiljnim vremenima za čoveka koji emituje mrak. Sirovi i patetični cinizam je sasvim dobra platforma za njegove ekspresije o poimanju sveta.

Svoj svet Dačić vidi iz pozicije teškom mukom zasluženog hedonizma. Za šta se inače borio, zašto je bio student generacije na FPN, zašto je godinama nosio Slobinu frizuru na svojoj tikvi, zašto se mešao sa najvažnijima, ali i sa najgorima? Uvek je u isto vreme bio i na vrhu i na dnu, jer sve je to ovde na istom mestu. Njegova konstitucija mekušca oslobođenog od fiskulture plod je uživanja, mada ipak drži do svog fizičkog habitusa. Nekoliko puta je istrpeo naporne i neprijatne kure za skidanje sala. Nije vredelo, sada je konačno zadovoljan izgledom oblapornog rimskog patricija, kome je možda dato da govori šta mu se prohte, ali ga mrzi da se kreće.

Da bi opstao tamo gde želi da bude, morao je da postane otežala Vučićeva lutka o koncu, i njegov glas iz trbuha. Znači li to da Ivica Dačić, predlažući „razgraničenje“ sa Albancima, iznosi, u stvari, neostvarivu Vučićevu marginalnu varijantu? Naravno da znači, mada je ID, kao nosilac teškog krsta, to prihvatio kao svoje, i opire se svima koji sumnjaju u racionalnost te ideje – utopije.

A ona (ideja) proizvod je lutanja po mraku, i straha od stvarnosti, koju su kreirali oni koji je danas ne priznaju. Nije moguć atoski model manastirskog razgraničenja, jer bi i za Albance i za Zapad to bilo relativizovanje početne platforme, kao što nije moguća ni zajednica srpskih opština na jugu, a pogotovo finansijska naknada za uzurpiranu imovinu. Inače ne bi bilo uzurpiranja.

Moguć je još rat, koji Srbija ne može da dobije, i ta Dačićeva antiteza je sofistički pristup političkoj nemoći vladajuće oligarhije. Naravno da je rat uvek moguć ali izlaz iz njega nije. Gubitak Kosova je upravo proizvod rata u kome je Dačić bio portparol počivšeg vođe i civilnog komandanta poražene strane.

Problem je još što ID nikada nije ozbiljno shvaćen kao ministar spoljnih dela, nešto zbog izrazito nediplomatskih manira, uglavnom zbog žustre mešavine politike i estrade sa zanatom. Dačić, naprosto, ne ume da razlikuje munjevitu dinamiku dnevne politike i tešku muku u borbi sa praznom logorejom i bezveznim brbljanjem. Diplomatija i jeste držanje najsočnijih replika pod kontrolom pameti i jezika.

Nije verovatno da je Dačićevu ne baš originalnu ideju o kompleksnom etničkom razdvajanju bilo ko ozbiljno shvatio: ni u Srbiji, ni na Kosovu. Ni u Albaniji, ni na Istoku, ni na Zapadu. Ni na Andrićevom vencu. Posebno ne smatra bitnim njegov predlog onaj koji ga je podstakao da već danima obrazlaže ono što inače nije objašnjivo na taj način. I sinteza Vučićevog unutrašnjeg dijaloga o Kosovu, ako je ikada bude saopštio, biće samo integralni deo njegovog kukavičkog alibija.

Zbog svega toga je teško, skoro i nemoguće biti Ivica Dačić. Ali on opstaje i zbog toga jer sudnjim mukama retušira hipoteke iz vrludave političke prošlosti, pri čemu su afere zvane banana ili koferče, samo lozinka za razumevanje njegovih neostvarenih padova. Tako se može i pojmiti pristajanje da bude voajerska zvezda rijaliti programa, ili solista – udvorica na nezaboravnoj inauguraciji Vučića u ovo što je danas.

Još kao premijer gostovao je u emisiji „Nemoguća misija“ (2013), uveren da će govoriti o nasušnim poslovima izvršne vlasti. Preko puta njega je sedela voditeljka bez donjeg veša, i tek je tada, zureći očarano u delikatno mesto, Dačić shvatio uzvišenu suštinu svog zanata. To bi bilo to, u šta drugo čovek da gleda?

Sebe je proizveo u hibridnog činovnika vlasti, koji sprovodi šizofrenu politiku koliko ume, ali je i svirač na verglu, zabavljač malograđanske političke aristokratije, pevač hitova i narator dosadnih viceva. Ima svoj spisak numera za svaku priliku, ali najradije peva ove: Čoban tera ovčice, Kad zamirišu jorgovani, Oj oraje, oraje, ustaj mala zora je. I naravno, Miljacku. Ili šta mu dođe kad ga uhvate zanos i strah.

A na inauguraciji je oteo mikrofon službenim muzikantima, i odjodlovao čuveni hit „O sole mio“, posvećen živoj statui slavlja. Pesma suncu, pesma nad pesmama kojom većina naroda, pomoću Ivice i njegovog zanosnog glasa, iskazuje svoja osećanja ljubavi, ponosa i užasa.


_____
...
It's a sin that somehow
Light is changing to shadow
And casting it's shroud
Over all we have known
...
avatar

Posts : 5675
Join date : 2015-05-16

Re: Vlada Srbije kad AV pobedi

Post by No Country on Wed Aug 16, 2017 4:42 pm

Одлично.
avatar

Posts : 7960
Join date : 2014-12-12

Re: Vlada Srbije kad AV pobedi

Post by beatakeshi on Wed Aug 16, 2017 6:16 pm

Jel to onaj LjS koji je bio oficir?

Dobar tekst. Zanimljivo kako se "javnost" malo bavila psihološkim portretom ID koji je živopisan i uticajan lik srpske političke scene. AV se secirao uzduž i popreko, Prasatko - ništa.
avatar

Posts : 20435
Join date : 2014-10-27

Re: Vlada Srbije kad AV pobedi

Post by bruno sulak on Wed Aug 16, 2017 6:22 pm

pa AV je covek slon a ovaj je dragi gost za dan republike. mislim jedno je pitanje za nauku a drugo za trpezu.


_____
The law provides us structure to guide us through paralyzing and trying times. But it requires us a vision to its procedures and higher purposes. Before we assume our respective roles in this enduring drama just let me say that when these frail shadows we inhabit now have quit the stage we'll meet and raise a glass again together in Valhalla.
avatar

Posts : 3202
Join date : 2014-10-28

Re: Vlada Srbije kad AV pobedi

Post by Daï Djakman Faré on Wed Aug 16, 2017 7:13 pm_____
--to give the metals back their alchemical significance that has been neglected since the beginnings of the industrial revolution
--to alienate common apparati/mechanismi to create a perpetuum mobile called Motor Sehn-Sucht--
avatar

Posts : 45791
Join date : 2012-06-10

Re: Vlada Srbije kad AV pobedi

Post by William Murderface on Wed Aug 16, 2017 10:06 pmDa, prasek je prosto isuvise poznat srpski politicki tip. Pera Lozac srpske politike.


_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
avatar

Posts : 6498
Join date : 2014-10-27

Re: Vlada Srbije kad AV pobedi

Post by Bluberi on Fri Aug 18, 2017 4:07 am

Vidim dinar jača, a ne razumem zašto.
avatar

Posts : 14177
Join date : 2012-02-12
Location : тамо где су академски грађени

Re: Vlada Srbije kad AV pobedi

Post by паће on Fri Aug 18, 2017 4:38 am

Bluberi wrote:Vidim dinar jača, a ne razumem zašto.

...баш сад и коме то одговара.

Оно мало без везе, пошто већина историјских питања може да се сведе на "где су паре", тј праћењем токова новца може доста тога да се објасни. Ал' ајде објасни токове новца помоћу токова новца. И ја се нешто чешкам по глави.


_____
ма, ни четвороношке
I have found that users can miss spell names or miss type them. .

Posts : 5051
Join date : 2016-06-25

Re: Vlada Srbije kad AV pobedi

Post by Zuper on Fri Aug 18, 2017 7:16 am

Bluberi wrote:Vidim dinar jača, a ne razumem zašto.


Zato sto nam ekonomija raste nevidjenom brzinom od 1%
Hvala Vucicu
 
avatar

Posts : 7403
Join date : 2015-11-26
Location : Location, Location

Re: Vlada Srbije kad AV pobedi

Post by Kinder Lad on Fri Aug 18, 2017 7:20 am

Bluberi wrote:Vidim dinar jača, a ne razumem zašto.

Leto je. Godisnji odmori nasih iz bijelog svijeta. Plus ostave nesto i tranzitlije. Pretpostavljam, naravno.


_____
alt-lib
avatar

Posts : 14177
Join date : 2012-02-12
Location : тамо где су академски грађени

Re: Vlada Srbije kad AV pobedi

Post by паће on Fri Aug 18, 2017 7:30 am

Kinder Lad wrote:
Bluberi wrote:Vidim dinar jača, a ne razumem zašto.

Leto je. Godisnji odmori nasih iz bijelog svijeta. Plus ostave nesto i tranzitlije. Pretpostavljam, naravno.

Зашто се то онда не догађа сваке године? И обратно, зашто се то исто не догађа о католичком протестантском божићу?


_____
ма, ни четвороношке
I have found that users can miss spell names or miss type them. .

Posts : 5051
Join date : 2016-06-25

Re: Vlada Srbije kad AV pobedi

Post by Zuper on Fri Aug 18, 2017 7:47 am

Desava se sezonski.
Ali rsd je poceo da jaca u prolece, i to kada su pocelo protesti ...Razloga moze biti vise ali nijedno nije zbog jacine srpske ekonomije jer smo mi na zacelju u Evropi trenutno po tome. Mislim konkretno na rast. Moze bii neki arapski kredit koji je poceo da se realizuje ili tako nesto...
Mozda Vucic hoce da pomogne hrvatima u izvozu
avatar

Posts : 8941
Join date : 2015-11-22

Re: Vlada Srbije kad AV pobedi

Post by Gargantua on Fri Aug 18, 2017 10:08 pm

@SerbianPM
Закон о електронском документу је усвојен на данашњој седници Владе. Саопштење можете прочитати на линку https://t.co/1OoBSlPMP4


U naprednom svetu Ane Bi zakone usvaja vlada a ne skupština


_____
...
It's a sin that somehow
Light is changing to shadow
And casting it's shroud
Over all we have known
...
avatar

Posts : 16878
Join date : 2012-02-10

Re: Vlada Srbije kad AV pobedi

Post by xie saike on Fri Aug 18, 2017 10:31 pm

ficfiric wrote:
William Murderface wrote:A sad mogu samo da nagađam šta je u pitanju, dal su ušli u prvi sukob, ili je samo onako štrecka da se ne opusti previše i da je podseti ko je gazda. A moguća je i treća varijanta, da se gnev za skora otpuštanja već polako preusmerava na nju, i da je ona naravno sasvim okej sa tom ulogom, to jest da se to deo dila.

Cenim da je imala vise pozitivnih ocena u anketama nego sto treba.

ona je mini maus ko djelic sto je bio miki, nit ce joj se nesto lose desiti zbog rada sa ovom bagrom, nit ce je se ko secati dva meseca nakon smene, kad zapali u usa. stoga smatram da je ovo sto william kaze, ona ce biti bad cop za odredjenu ugovorenu cenu svog rada.


_____
U Srbiji vlada bezvezništvo, u pravom smislu te reči.
Želimir Žilnik

-----------------------------------------------------
Фолу-Уп Гроуп Боард
avatar

Posts : 8941
Join date : 2015-11-22

Re: Vlada Srbije kad AV pobedi

Post by Gargantua on Fri Aug 18, 2017 10:43 pm

vulin u misiji sliku tvoju ljubim_____
...
It's a sin that somehow
Light is changing to shadow
And casting it's shroud
Over all we have known
...

Re: Vlada Srbije kad AV pobedi

Post by Sponsored content


    Current date/time is Sat Jul 21, 2018 5:47 am