Novogodišnja gozba

Share
avatar

Posts : 5399
Join date : 2014-10-27
Location : kraljevski vinogradi

Re: Novogodišnja gozba

Post by otto katz on Mon Jan 02, 2017 5:13 pm

Masna je Vasina torta, napuniš se šećerom i mašću, ali mogu pojesti par komada. Sad sam glodao praseću čeljust, bogami dođe zub na zub. Cameron. Ali nije loše. Radagast da ne čita.


_____
Разгромили атаманов
Разогнали воевод
avatar

Posts : 8552
Join date : 2015-03-20

Re: Novogodišnja gozba

Post by Kondo on Fri Jan 06, 2017 10:52 am

osmelio sam se i kod bivseg minkula narucio vasinu tortu. elem, bolje da nisam, u dobrim kucama se to baca u djubre pre nego sto se iznese pred goste a narocito za pare.


_____
dosovac sa bureka naviko valjda na smece, ne zna za red, obzira prema drugim ljudima ima jos manje, pa ni svadju ne moze na jednom mestu, vec je preliva kao kanalizaciju gde god stigne. retko beskoristan ali zato kao proliv dosadan lik, od mnogih koji su bili na ovom forumu. no drugo i nije ocekivati od vedete foruma od kojeg smo mnogi pobegli glavom bez obzira.



I was faced with a choice at a difficult age
Would I write a book? Or should I take to the stage?
But in the back of my head I heard distant feet
Che Guevara and Debussy to a disco beat
avatar

Posts : 12435
Join date : 2012-02-12
Location : сви јунаци ником поникоше

Re: Novogodišnja gozba

Post by паће on Fri Jan 06, 2017 11:51 am

Ћале је био увртео себи у главу да славимо све рођендане, срећом па слабо трошимо календар и имамо два трођендана (од којих је сад један и четворођендан, ако скупимо цео мај на гомилу), и наручивао торту од неке Жизеле. Леле, мислим, ако је Мађарица требало би да се зове Гизела, Гиза, Гизи, Гизика... ма било шта само не на Ж. Ако није, опет леле...

Торте испочетка нису ни биле лоше, мало вишка шлага и то оног вештака што мало вуче на бадем. Последња је била 2015. кад смо сконтали да 90% чини којекаква пена и замене за ово или оно, да је воће из концентрисане пулпе и да... ма јебо ти ту занатску радњу из које добијаш најгоре индустријско ђубре.

Отад госпоја преузела кормило и бар једемо праве ствари - маслац, ораси (наши), јаја (од наших кока, жуманце румено), лешници (наши), воће (из баште)... ма una millina бре.


_____
апокалипса још није липсала а ка'ће не знамо
I wonder if Louise is home. If she's something else, then no wonder.
avatar

Posts : 8552
Join date : 2015-03-20

Re: Novogodišnja gozba

Post by Kondo on Sun Jan 08, 2017 12:29 pm

Pecem gusku. Ne secam se da sam to ranije radio. Sa patkama imamo 100% skor promasaja a sa curkama istovetni rezultat ali pogodaka. Zent mi je da se ne presusi, zato sam je drzao celu noc u salamuri na terasi, zamalo da je zamrznem na ovoj ledari. Nakrcao sam je azijskim zacinima, 5-spices, kumin, dodao kleke i zalfije, napunio supljinu narandzama, crvenim i belim lukom. Ukus ce biti strava, a za ostalo cemo videti.

Dolaze gosti oko trojke, krenuo sam oko pola 12. Valjda ce zver da se ispece, ima 4kg zajedno sa iznutricama sijom i nozicama koje sam pohranio za supicu. Moralo bi sem ako nisam kupio zilavog pterodaktila. Po svim instrukcijama sa neta ide oko max pola sata na pola kila mesa u rerni, sto taman daje oko 3,5h.


_____
dosovac sa bureka naviko valjda na smece, ne zna za red, obzira prema drugim ljudima ima jos manje, pa ni svadju ne moze na jednom mestu, vec je preliva kao kanalizaciju gde god stigne. retko beskoristan ali zato kao proliv dosadan lik, od mnogih koji su bili na ovom forumu. no drugo i nije ocekivati od vedete foruma od kojeg smo mnogi pobegli glavom bez obzira.



I was faced with a choice at a difficult age
Would I write a book? Or should I take to the stage?
But in the back of my head I heard distant feet
Che Guevara and Debussy to a disco beat
avatar

Posts : 9064
Join date : 2015-09-26

Re: Novogodišnja gozba

Post by Blind Lime Pie on Sun Jan 08, 2017 12:46 pm

na kojoj temperaturi?


_____
Ићи ћеш, Милане, ти још у позориште!
avatar

Posts : 8552
Join date : 2015-03-20

Re: Novogodišnja gozba

Post by Kondo on Sun Jan 08, 2017 6:54 pm

180C, sa pocetnih pola sata na 220C

rucak ispao strava ali moram priznati guska najgore od svega. ukus odlican, noc u zacinjenoj vodi odradila svoje ali sam se kockao sa pecenjem i izvadio je nakon 3h jer mi je termometar za meso pokazivao dobre temperature u unutrasnjosti ptice, plus sto je na probadanje bila mekana i nije curila crvenkasta vodica nego kako treba. ipak, meso se nije odvajalo od kostiju kako volim na pticama plus je bilo mestimicno zilavkasto, mada se gosti nisu zalili, naprotiv. naravoucenije je da next time pterodaktil ide na 6 sati na nizu temperaturu, recimo 140-150 jer se mora nekako razbiti ta zilavost. ili tako ili prosto treba tragati za dobavljacem savrsenijih gusaka. ova je bila iz prodavnice master food i nadao sam se da je s obzirom na industrijsko poreklo manje zilava ali mozda je prosto takva ptica. batak nazalost ni blizu nemackog.

okreni obrni gosti bili odusevljeni, klasican deliricni zimski rucak koji se otegao sve do sada. pored guske bio podvarak sa suhim sljivama i domacom slaninocom, crveni kupus sa catnijem od sljiva i cimetom, mladi krompirici peceni u mulju u rerni, kuvani krompir sa buterom, cvetom soli i svezim travama (celer, persun), ajsberg/radic salata sa dobrim vinegretom (jabukovo, balzamiko, mulje, bundevino) kao i hit, gravy od povrca pecenog u moci od guske pa pasiranog u sos sa vinom i paradajzom. pila se jabukovaca i merlo sa deliblatskog peska a posle jelo cokoladirano dehidrirano povrce i izraelska pistac alva.


_____
dosovac sa bureka naviko valjda na smece, ne zna za red, obzira prema drugim ljudima ima jos manje, pa ni svadju ne moze na jednom mestu, vec je preliva kao kanalizaciju gde god stigne. retko beskoristan ali zato kao proliv dosadan lik, od mnogih koji su bili na ovom forumu. no drugo i nije ocekivati od vedete foruma od kojeg smo mnogi pobegli glavom bez obzira.



I was faced with a choice at a difficult age
Would I write a book? Or should I take to the stage?
But in the back of my head I heard distant feet
Che Guevara and Debussy to a disco beat
Guest

Re: Novogodišnja gozba

Post by Guest on Sun Jan 08, 2017 7:05 pm

samo to?

udarila nemaština

baš sam iščekivao kako je prošla guska, sa tim nemam nikakva iskustva
avatar

Posts : 8552
Join date : 2015-03-20

Re: Novogodišnja gozba

Post by Kondo on Sun Jan 08, 2017 7:07 pm

nije tu nista skupo, sumnjam da su svi sastojci ne racunajuci pice premasili 3000 din za rucak na kome je bilo 7 odraslih i 3 dece. guska je 490 din kilo, ova je bila malo ispod 4kg. plus struja.


_____
dosovac sa bureka naviko valjda na smece, ne zna za red, obzira prema drugim ljudima ima jos manje, pa ni svadju ne moze na jednom mestu, vec je preliva kao kanalizaciju gde god stigne. retko beskoristan ali zato kao proliv dosadan lik, od mnogih koji su bili na ovom forumu. no drugo i nije ocekivati od vedete foruma od kojeg smo mnogi pobegli glavom bez obzira.



I was faced with a choice at a difficult age
Would I write a book? Or should I take to the stage?
But in the back of my head I heard distant feet
Che Guevara and Debussy to a disco beat
Guest

Re: Novogodišnja gozba

Post by Guest on Sun Jan 08, 2017 7:10 pm

ma zezam se, i da jeste skupo, tvoja stvar, nego spisak deluje dugačko
avatar

Posts : 8552
Join date : 2015-03-20

Re: Novogodišnja gozba

Post by Kondo on Sun Jan 08, 2017 7:48 pm

to si u pravu i to posebno osecam sada, dok vec vise od sat vremena rascisavam bojno polje sa stola i kuhinje generalno


_____
dosovac sa bureka naviko valjda na smece, ne zna za red, obzira prema drugim ljudima ima jos manje, pa ni svadju ne moze na jednom mestu, vec je preliva kao kanalizaciju gde god stigne. retko beskoristan ali zato kao proliv dosadan lik, od mnogih koji su bili na ovom forumu. no drugo i nije ocekivati od vedete foruma od kojeg smo mnogi pobegli glavom bez obzira.



I was faced with a choice at a difficult age
Would I write a book? Or should I take to the stage?
But in the back of my head I heard distant feet
Che Guevara and Debussy to a disco beat
avatar

Posts : 2959
Join date : 2014-10-28

Re: Novogodišnja gozba

Post by Daï Djakman Faré on Fri Dec 29, 2017 1:25 am

posto nemamo now craving topik...

listao ogromni socijalisticki svetski kuvar prethodnih pola sata da vidim sta cu pravit za novu godinu samo da bih shvatio da ono sto sam mislio da pravim pre pola sata (kus kus sa povrcem i piletinom, yuuum) i jeste najbolja varijanta od svega sto sam video za tu priliku. no ono sta me je trigerovalo da sad nekontrolisano krejvujem od svega sto sam video je zaista porazavuje jer ocrtava moje zalosne gastronomske vidike :

- kuvani spanac sa mlekom i pofeznama, najsocijalniji
- pileca dzigerica uprzena u crnom luku i suncokretovom ulju (po mogucstvu nekom najsocijalnijem tipa vital vrbas)
- supa od komoraca


_____
--to give the metals back their alchemical significance that has been neglected since the beginnings of the industrial revolution
--to alienate common apparati/mechanismi to create a perpetuum mobile called Motor Sehn-Sucht--
avatar

Posts : 12435
Join date : 2012-02-12
Location : сви јунаци ником поникоше

Re: Novogodišnja gozba

Post by паће on Fri Dec 29, 2017 11:16 am

Daï Djakman Faré wrote:
- supa od komoraca

Прво сам помислио да се нећеш осупити нешто од тога... јер сам прочитао "супа од комараца".


_____
апокалипса још није липсала а ка'ће не знамо
I wonder if Louise is home. If she's something else, then no wonder.
avatar

Posts : 8552
Join date : 2015-03-20

Re: Novogodišnja gozba

Post by Kondo on Mon Jan 01, 2018 3:14 pm

prasetina od minjona-de iskidala, isto kao i ruska koju napravila drugarica. zapravo smo upali kod njih popodne a onda do jedno 7 uvece krljali sve sto ima u stanu, otvorili neke dobre flase, svratili u CZ da vidimo ketaminsku ekipu i posle dosli kuci da se igramo sa macorom koji je otkako je otisla olga postao nevidjeno gotivan. za danas se ceka trenutak da se baci t-bone na tiganj i da se napravi cips od batata. plus cu da otmem drugarici jos ruske. dosta je zgodno sto se smuvala s likom koji zivi 100metara od mene pa sad mogu da izrabljujem njihov frizider kad me mrzi da spremam.
odoh sutra u šladming na par dana pa je to jedan od razloga za prazan friž.


_____
dosovac sa bureka naviko valjda na smece, ne zna za red, obzira prema drugim ljudima ima jos manje, pa ni svadju ne moze na jednom mestu, vec je preliva kao kanalizaciju gde god stigne. retko beskoristan ali zato kao proliv dosadan lik, od mnogih koji su bili na ovom forumu. no drugo i nije ocekivati od vedete foruma od kojeg smo mnogi pobegli glavom bez obzira.



I was faced with a choice at a difficult age
Would I write a book? Or should I take to the stage?
But in the back of my head I heard distant feet
Che Guevara and Debussy to a disco beat
avatar

Posts : 12435
Join date : 2012-02-12
Location : сви јунаци ником поникоше

Re: Novogodišnja gozba

Post by паће on Mon Jan 01, 2018 3:30 pm

Хе, ништа трпеза, нисмо толико трпали у себе - госпоја направила топле сендвиче (од њеног ражаног хлеба са семенкама сунцокрета и бундеве), АЛИ: шне нокле, и то са неколико кашичица ређег пекмеза од јагода . Намерно не пуштам себе да смажем више од отприлике три деци између два оброка, да ми не би после било мука па тешко.


_____
апокалипса још није липсала а ка'ће не знамо
I wonder if Louise is home. If she's something else, then no wonder.
avatar

Posts : 8552
Join date : 2015-03-20

Re: Novogodišnja gozba

Post by Kondo on Mon Jan 01, 2018 3:36 pm

hehe zaboravio sam da sam jutros pravio bauern fruschtuck - povadio zeni krompir iz nekog njenog nejestivog indijskog ćušpajza, ispržio na ulju da bude hruskavo i u to ubacio dva jaja, izvrsno uz neki rustični hleb i ahmadov crni čaj sa karadomomom


_____
dosovac sa bureka naviko valjda na smece, ne zna za red, obzira prema drugim ljudima ima jos manje, pa ni svadju ne moze na jednom mestu, vec je preliva kao kanalizaciju gde god stigne. retko beskoristan ali zato kao proliv dosadan lik, od mnogih koji su bili na ovom forumu. no drugo i nije ocekivati od vedete foruma od kojeg smo mnogi pobegli glavom bez obzira.



I was faced with a choice at a difficult age
Would I write a book? Or should I take to the stage?
But in the back of my head I heard distant feet
Che Guevara and Debussy to a disco beat
avatar

Posts : 5399
Join date : 2014-10-27
Location : kraljevski vinogradi

Re: Novogodišnja gozba

Post by otto katz on Mon Jan 01, 2018 5:04 pm

Uslijed raznovrsnosti životnih izbora imali posnu, halal i svinjsku sarmu. Sad stukoh 2 halal. Stvarno su halal. Halal vjera, kuharice.


_____
Разгромили атаманов
Разогнали воевод
avatar

Posts : 43321
Join date : 2012-06-10

Re: Novogodišnja gozba

Post by William Murderface on Mon Jan 01, 2018 5:41 pm



_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
avatar

Posts : 1168
Join date : 2014-10-28

Re: Novogodišnja gozba

Post by fikret selimbašić on Mon Jan 01, 2018 5:42 pm

Preksinoć pio žestinu i slabo mezio, šaku badema i par sitnih kolača. Sinoć vino i malo sireva, pancete i pršuta, ništa posebno. Zato je danas dan za teške boje, ruska salata za doručak, pa opet malo kolača. Vrijeme me poslužilo pa sam teletinu planiranu za pod sač i odradio na roštilju, sporo i strpljivo. Podešavajući po potrebi jačinu temperature, pečeno na malo ćumura i više bukovine da i dim začini kako red nalaže. A teletina ona najbolja, flam/slabine, na mlijeko malo vuče ukusom ali na dobar način, kako god je nasoliš izbija fina slatkost iz nje. Pijem Jeruzalemčan koji mi je drugar donio iz Slovenije i žao mi što je ostala još samo jedna boca i što za te pare (3 eura litar) ovakvog vina nemam ovde.


avatar

Posts : 22
Join date : 2017-12-28

Re: Novogodišnja gozba

Post by bjesomučje on Mon Jan 01, 2018 6:15 pm

pojeo sam konzervu nareska sinoc, kupio plasticnu viljusku I nagozbio se sa boljom polovinom na trgu uz zvuke plavog orkestra! jedino sto je bila guzva u radnji I nisu nesto mogli da nam to nadju,valjda nije tako trazen artikal usred ng pa je to bilo malo iscaseno. posle sam imao nedobrovoljan fizicki kontakt s nekim domacinkom koji je isao da me neutralizuje jer sam se zatekao na neoznacenom navodno privatnom posedu u najstrozem centru. popio sam I pivo. nije me bas sluzilo raspolozenje ni pre ni posle. al bice bolje, sad ce nemanjici da me prodrmaju.
avatar

Posts : 853
Join date : 2017-11-27

Re: Novogodišnja gozba

Post by Mr. Moonlight on Mon Jan 01, 2018 6:26 pm

mi smo napravili rolat od kestena, mađaricu, reformu i vanilice

što se tiče slanog tu sam u štrajku, tako da smo pravili samo punjene šampinjone, bilo u frižideru pa da se ne baci, inače na tanjiru je bilo sledeće, pored šampinjona: čeri, maslinke, kačkavalj dimljeni, tirolska slanina, čvarci, svinjska pršuta, goveđa pršuta, kulen i stari hleb hleb premazan uljem i tucanom paprikom pečen u tiganju

što se tiče pića standardno sam mešao pića da još jednom dokažem da je teorija o mešanju pića glupost i opet mi je uspelo

bio mi šurak u gostima njemu sam dao kovaćević/aurelius, meni uvek žao da pijem ta skupa pića, pa da ne propadne

žena mi ima temperaturu, pa sam je pojio kuvanim vinom, mene je spasilo n puta. gde je n dvocifren broj


_____
                   izvlačite linije, sa zezanjem ne prestajte
                   svi pljeskajte rukama, rukama svi pljeskajte...
avatar

Posts : 8552
Join date : 2015-03-20

Re: Novogodišnja gozba

Post by Kondo on Mon Jan 01, 2018 7:17 pm

de je aurelius skupo vino

@fikret
svaka cast za akciju, znam o cemu pises. ima jedna kafana ovde koja radi teletinu na rostilju i to te masnije komade koji ako se majstorski peku, puste mast napolje a zadrze tecnost. teleci bubreznjak, nema bolje...


_____
dosovac sa bureka naviko valjda na smece, ne zna za red, obzira prema drugim ljudima ima jos manje, pa ni svadju ne moze na jednom mestu, vec je preliva kao kanalizaciju gde god stigne. retko beskoristan ali zato kao proliv dosadan lik, od mnogih koji su bili na ovom forumu. no drugo i nije ocekivati od vedete foruma od kojeg smo mnogi pobegli glavom bez obzira.



I was faced with a choice at a difficult age
Would I write a book? Or should I take to the stage?
But in the back of my head I heard distant feet
Che Guevara and Debussy to a disco beat
avatar

Posts : 853
Join date : 2017-11-27

Re: Novogodišnja gozba

Post by Mr. Moonlight on Mon Jan 01, 2018 7:23 pm

sve iznad 300 din je skupo


_____
                   izvlačite linije, sa zezanjem ne prestajte
                   svi pljeskajte rukama, rukama svi pljeskajte...
avatar

Posts : 1168
Join date : 2014-10-28

Re: Novogodišnja gozba

Post by fikret selimbašić on Mon Jan 01, 2018 7:35 pm

Kondo wrote:de je aurelius skupo vino

@fikret
svaka cast za akciju, znam o cemu pises. ima jedna kafana ovde koja radi teletinu na rostilju i to te masnije komade koji ako se majstorski peku, puste mast napolje a zadrze tecnost. teleci bubreznjak, nema bolje...


To, višak masti ode a ostane krckava korica i ispod nje čisti sočni užitak. Mora puno duže da se peče nego klasično roštilj meso. Da čačkaš žar i pjačavaš ili smanjuješ temperaturu, da povremeno ona bukova drva što tinjaju malo dalje od mesa privlačiš i puštaš da dim uradi svoj dio posla. Ima zajebancije, traži vremena i strpljenja ali na prvi griz, kad korica krcne i meso ispod nje pusti sok, samo promrmljaš da se vrijedilo pomučiti.

Re: Novogodišnja gozba

Post by Sponsored content


    Current date/time is Sat Feb 24, 2018 12:51 am