Sandinista! - topik o DSS

Share
avatar

Posts : 45447
Join date : 2012-06-10

Re: Sandinista! - topik o DSS

Post by William Murderface on Tue Oct 11, 2016 11:45 pm

_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
avatar

Posts : 45447
Join date : 2012-06-10

Re: Sandinista! - topik o DSS

Post by William Murderface on Thu Oct 13, 2016 12:27 pm

Сви чланови главног одбори ДСС-а са Косова и Метохије поднели оставке
PDF Штампа Ел. пошта
четвртак, 13. октобар 2016.

На проширеној седници Покрајинског одбора којој су присуствовали и чланови Главног одбора Демократске странке Србије, која је одржана у Косовској Митровици 12.10.2016. године, констатовано је следеће:

Последњи напад на некадашњу председницу Демократске странке Србије и председницу посланичког клуба ДСС у Скупштини Србије у форми писма упућеног јавности само показује у каквом се моралном глибу са новим руководством нашла Демократска странка Србије. Писмо има форму памфлета, речником и стилом одудара од некадашње Демократске странке Србије и умногоме подсећа на то да је срочено или у редакцији Информера или у централи Српске напредне странке. Писмо је пуно неистина, гнусних инсинуација, прљавих подметања, грубих манипулација што по тону и садржају можда може да одговара новом потпредседнику странке Милошу Јовановићу али не Драгану Маршићанину који је дубоко зашао у седму деценију живота.

У писму се каже да је Санда Рашковић-Ивић амерички шпијун јер, забога, никога није консултовала када је ишла на округли сто у америчку амбасаду. Ординарна лаж, јер се пре одласка у амбасаду консултовала се са Марком Јакшићем, ондашњим чланом Председништва, и Сашом Симићем чланом политичког савета странке, дугогодишњим саветником Војислава Коштунице. Произилази да је и Јакшић, који је међу двадесет Срба на такозваној америчкој црној листи због угрожавања америчких државних и националних интереса, амерички шпијун, као и да је Војислав Коштуница поред себе за саветника имао америчког агента што је ван сваке политичке логике. По Драгану Маршићанину испада да је Санда морала да води 22 члана Председништва у америчку амбасду да не би била њихов шпијун.

Чињеница да је Санда Рашковић-Ивић својом посетом Криму добила кривичну пријаву од проамеричког режима у Кијеву, док је Русија због припајања Крима изложена западним санкцијама. Просто је невероватно како може неко ко подржава руску политику на Криму да буде амерички агент. Истина је, да је на округлом столу Санда Рашковић-Ивић одговорно и часно заступала политику странке о чему је и јавност обавештена. Ако странка већ жели да тражи шпијуна у својим редовима изгледније би било да то буде Александар Поповић који је као ресорни министар енергетике одбио да потпише продају НИС-а Русима, као и градњу Јужног тока, па је то морао да учини у последњем моменту ондашњи министар грађевине Велимир Илић. Или још конкрентије, после одласка са дужности председника странке Војислава Коштунице међу првима који је дошао да честита Алексндру Поповићу, који је преузео функцију вришиоца дужности председника странке, био је први саветник америчког амбасадора у Београду.

Бившој председници се још замера да је била на митингу поводом рушења Савамале у Београду, на основу чега се може закључити да Демократска странка Србије подржава нелегално рушење под фантомкама Савамале у Београду.

Лаж је такође да је некадашња председница подржала локалне коалиције са СНС-ом у Србији, јер да је то тачно, зашто би онда поднела оставку на место председника странке.

Руководство странке такође покушава да грађанима Србије објасни да се може са успехом бити мало власт мало опозиција, тако што ће пре подне на Врачару са Српском напредном станком делити послови простор, а после подне јаловим саопштењима бранити Косово од оних истих са којима дели послови простор у престоници.

Можда таква прича прође у дечијем обданишту у Грачаници али не и код грађана Србије.

Покрајински одбор се живо сећа како је садашњи вршилац дужности председника странке Драган Маршићанин увредио све жене у Србији причом о вибратору. Санда Рашковић-Ивић га је тада бранила пред женама и грађанима Србије да би данас он грубим инсинуацијама исту нападао. У праву је јеврејска пословица која гласи да је од свих лоших ствари најгора људска незахвалност.

Или последња политичка глупост коју је Драган Маршићанин направио, је његова изјава, да је у Скупштину Србије ушла ергела коња. То му ипак није засметало да у тој истој Скупштини буде политички саветник посланичког клуба Демократске странке Србије уз плату од 80.000 динара поред већ редовне пензије коју прима.

Санда Рашковић-Ивић и Ђорђе Вукадиновић су данас на политичкој сцени жестоки критичари режима Александра Вучића и управо је то главни разлог због чега се врх Демократске странке Србије окомио на њих. Можда странка оваквом политиком добије у понуди од Александра Вучића још неко министарско место, осим оног које је премијер понудио Александру Поповићу. Прича о трећем путу Демократске странке Србије је неозбиљна јер странка више нема пут, него само путељак који се наслања на политичку цесту Александра Вучића.

Због очите колаборације са Српском напредном странком и колиција које врх странке прави са онима који издају Косово и Метохију, из чега произилази да и сама странка учествује у издаји, на данашњем састанку су оставке на члансто у Главном одбору и у Политичком савету поднели дугогодишњи чланови и оснивачи Демократске странке Србије:

1. Владимир Милентијевић, један од оснивача Демократске странке Србије, дугогодишњи Народни посланик и некадашњи председник Одбора за Косово и Метохију у Скупштини Србије. Он подноси оставку на чланство у Главном одбору.

2. Др Вуко Антонијевић, некадашњи потпредседник странке, некадашњи председник Покрајинског одбора, заменик министра за Косово и Метохију у Влади Војислава Коштунице, дугогодишњи Народни посланик подноси оставку на функцију члана Главног одбора и напушта Демократску странку Србије.

3. Горан Лазовић подноси оставку на фукцију члана Извршног одбора Демократске странке Србије и на функцију члана Главног одбора Демократске странке Србије.

4. Небојша Минић подноси оставку на функцију члана Главног одбора Демократске странке Србије, на фукцију председника Окружног одобра Демократске странке Србије и напушта Демократску странку Србије.

5. Немања Јакшић подноси оставку на функцију члана Главног одбора Демокртаске странке Србије.

6. Драгиша Миљковић подноси оставку на функцију члана Главног одбора Демократске странке Србије и напушта Демократску странку Србије.

7. Љиљана Љумовић подноси оставку на функцију члана Главног одбора Демократске странке Србије.

8. Владимир Ракић подноси оставку на функцију члана Политичког света Демократске странке Србије.

9. Драган Костић подноси оставку на функцију члана Главног одбора Демократске странке Србије.

10. Бојан Цветковић подноси оставку на функцију члана Главног одбора Демократске странке Србије.

11. Др Ненад Којић подноси оставку на функцију члана Главног одбора Демократске странке Србије.

После ових оставки у Главном одбору Демократске стрaнке Србије више нема никога са Косова и Метохије.

(НСПМ)_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
avatar

Posts : 13151
Join date : 2014-12-01

Re: Sandinista! - topik o DSS

Post by Filipenko on Mon Oct 17, 2016 5:15 pm

Ne znam da li mi je odvratniji ovaj Jovanović, ili tupavost voditeljke koja uporno hoće da se objedine, da se udruže, da pruže jedni drugima podršku...


avatar

Posts : 16878
Join date : 2012-02-10

Re: Sandinista! - topik o DSS

Post by xie saike on Mon Oct 17, 2016 5:21 pm

William Murderface wrote:Ali bukvalno svi su sad u SNS, sa izuzetkom Jovanovića koji sad od DSS-a pravi SNS lajt.

I svi su apolutno odurni likovi, bili i ostali. Starmali fašisti i narcisi.

sef grupe sns u vojvodjanskoj skupstini takodje ex dss, onaj sto je predlagao jezicke patrole za madjare, da se vidi ko ne zna srpski a zivi u srbiji.


_____
U Srbiji vlada bezvezništvo, u pravom smislu te reči.
Želimir Žilnik

-----------------------------------------------------
Фолу-Уп Гроуп Боард
avatar

Posts : 45447
Join date : 2012-06-10

Re: Sandinista! - topik o DSS

Post by William Murderface on Wed Oct 19, 2016 12:40 am

Izvršni odbor DSS predložio je večeras Predsedništvu stranke da isključi iz članstva doskorašnju liderku Sandu Rašković Ivić I poslanika Slavišu Ristića.
Za tu odluku glasala je ubedljiva većina članova IO, a u obrazloženju se navodi da je Rašković Ivić grubo prekršila stranačku disciplinu pošto je odbila da sprovede odluku o izbacivanju Ili Đorđa Vukadinovića iz poslaničkog kluba

Ili, što bi rekle Dveri:
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
avatar

Posts : 11299
Join date : 2012-02-10
Age : 166

Re: Sandinista! - topik o DSS

Post by ficfiric on Wed Oct 19, 2016 12:45 am

Nije kraj dok su uz vlast. Kuzim da nastavljaju kao SPO - slepanje uz velike stranke i uglavljivanje u UO


_____

Uprava napolje!
avatar

Posts : 45447
Join date : 2012-06-10

Re: Sandinista! - topik o DSS

Post by William Murderface on Wed Oct 19, 2016 12:49 am

To je de facto kraj, ja povremeno moram samog sebe da podsetim da SPO još postoji. Pritom SPO još ima Vuka kao tm, ovaj unapređeni DSS će sa starom strankom povezivati samo ime. Pretvoriće se u nesrećnu Treću Srbiju.


_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
Guest

Re: Sandinista! - topik o DSS

Post by Guest on Wed Oct 19, 2016 12:51 am

SPO ima Vuka čestitoga. DSS je imao Koštunicu, pa ostatke njegove ideologije. Sad nemaju više ništa i nemaju nijedan razlog da postoje.
Guest

Re: Sandinista! - topik o DSS

Post by Guest on Wed Oct 19, 2016 12:51 am

great minds
avatar

Posts : 8946
Join date : 2014-11-06

Re: Sandinista! - topik o DSS

Post by plachkica on Wed Oct 19, 2016 1:02 am

To stoji, ali ovim je otvoren put za Sandinu kandidaturu, a da bi je lakše progurali
ostaviću ovu fotogafiju.

[img][/img]

(Malo se zezam a malo sam i ozbiljna)
avatar

Posts : 45447
Join date : 2012-06-10

Re: Sandinista! - topik o DSS

Post by William Murderface on Wed Oct 19, 2016 1:12 am

Može ta fotka na svaku stranu topika, kao i uopšte!


_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
avatar

Posts : 13151
Join date : 2014-12-01

Re: Sandinista! - topik o DSS

Post by Filipenko on Wed Oct 19, 2016 8:45 am

Meni je samo smešno što se toliko agitovalo da se ovo zlo podrži (čak ni pojedinci sa foruma nisu imali ništa protiv, zato sada i jesu na listama  ), pa se sada ovo doživljava kao nekakva izdaja "zajedničkog cilja", u potpuno iskrenom uverenju da se sa desničarskom fukarom može praviti stabilan savez koji će poslužiti borbi protiv tzv. Vučića.

Čak kontam tzv. Jovanovića; on kaže da ne želi savez sa tzv. građanskim strankama, odbija bilo kakvu saradnju sa njima, dok ga sirota tzv. voditeljka sa tzv. N1 razočarano pita zašto to tako, mora li to baš tim putem, zar oni nisu svi jedna lepa velika građansko-nacionalno-opoziciona porodica kojoj će biti lakše ako bude ujedinjena...Naravno, druga je stvar koliko će to biti plodonosno za tzv. DSS, ali to je na njima.

A cela stvar je u tome što su Pekićevi desničari prešli u tabor šešeljoida. Jaka stvar.
avatar

Posts : 4699
Join date : 2015-08-14

Re: Sandinista! - topik o DSS

Post by Veletin on Wed Oct 19, 2016 12:39 pm

Niški DSS ostao bez predsednika

Zbog toga što je vrh stranke odobrio saradnju sa SNS u Opštini Pantelej, predsednik Gradskog odbora DSS u Nišu Goran Đorđević podneo je ostavku na sve funkcije u stranci i ponudio da vrati i odbornički mandat.

Kako Đorđević kaže za Južne vesti, on je nezadovoljan zbog saradnje DSS sa SNS ne samo u Nišu, već i na državnom nivou i zbog toga je doneo odluku da se odrekne svih funkcija.

Ал су се узјогунили ови јужњаци.
avatar

Posts : 13151
Join date : 2014-12-01

Re: Sandinista! - topik o DSS

Post by Filipenko on Wed Oct 19, 2016 1:12 pm

Pećanac vs Ljotić
avatar

Posts : 8946
Join date : 2014-11-06

Re: Sandinista! - topik o DSS

Post by plachkica on Wed Oct 19, 2016 11:23 pmСанда Рашковић Ивић ‏[ltr]@sandadss[/ltr]  Oct 18
Већина грађана политичаре посматра као становнике "Проклете авлије" у којој нема невиних. За то смо одговорни и сви ми који смо у политици.
avatar

Posts : 6498
Join date : 2014-10-27

Re: Sandinista! - topik o DSS

Post by Bluberi on Wed Oct 19, 2016 11:29 pm

avatar

Posts : 13151
Join date : 2014-12-01

Re: Sandinista! - topik o DSS

Post by Filipenko on Wed Oct 19, 2016 11:55 pm

Polako, sa takvima se treba razračunati još u prvom krugu...


Guest

Re: Sandinista! - topik o DSS

Post by Guest on Thu Oct 20, 2016 2:00 pm

Jovanovic je ovde nabasao na poentu, sasvim sigurno iz pogresnih razloga (ja vise necu glasati za DSS), ali ipak poentu.

Gresi Vukadinovic ako misli da se moze praviti savez na osnovu "normalnosti" (vladavine prava, smenjivosti vlasti, nezavisnih institucija i slobodnih medija).

U takvom savezu mi bili prevedeni zedni preko vode, to je kratkovido od njega.
avatar

Posts : 45447
Join date : 2012-06-10

Re: Sandinista! - topik o DSS

Post by William Murderface on Thu Oct 20, 2016 2:02 pm

Svakako je bolje udaviti se. (Mislim, u ovom slučaju, obzirom da je davljenik DSS, i jeste bolje).


_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
Guest

Re: Sandinista! - topik o DSS

Post by Guest on Thu Oct 20, 2016 2:03 pm

bolje.
avatar

Posts : 7943
Join date : 2014-12-12

Re: Sandinista! - topik o DSS

Post by beatakeshi on Thu Oct 20, 2016 4:35 pm

Filipenko wrote:Meni je samo smešno što se toliko agitovalo da se ovo zlo podrži (čak ni pojedinci sa foruma nisu imali ništa protiv, zato sada i jesu na listama  ), pa se sada ovo doživljava kao nekakva izdaja "zajedničkog cilja", u potpuno iskrenom uverenju da se sa desničarskom fukarom može praviti stabilan savez koji će poslužiti borbi protiv tzv. Vučića.

Čak kontam tzv. Jovanovića; on kaže da ne želi savez sa tzv. građanskim strankama, odbija bilo kakvu saradnju sa njima, dok ga sirota tzv. voditeljka sa tzv. N1 razočarano pita zašto to tako, mora li to baš tim putem, zar oni nisu svi jedna lepa velika građansko-nacionalno-opoziciona porodica kojoj će biti lakše ako bude ujedinjena...Naravno, druga je stvar koliko će to biti plodonosno za tzv. DSS, ali to je na njima.

A cela stvar je u tome što su Pekićevi desničari prešli u tabor šešeljoida. Jaka stvar.
Guest

Re: Sandinista! - topik o DSS

Post by Guest on Thu Oct 20, 2016 5:30 pm

Zastupajući suštinski iste stavove kao Aleksandar Vučić u pitanjima odnosa prema Evropskoj uniji, rešavanju problema Kosova i Metohije, odnosa prema Republici Srpskoj, Rusiji, NATO, Međunarodmom monetarnom fondu, nema razlike između Dragana Šutanovca, Borisa Tadića, Saše Radulovića i Čede Jovanovića, smatra Maršićanin.
avatar

Posts : 45447
Join date : 2012-06-10

Re: Sandinista! - topik o DSS

Post by William Murderface on Fri Oct 21, 2016 9:10 pm

Санда Рашковић Ивић искључена из ДСС-а; Санда - "ДСС је сада решио све своје проблеме и враћа се на стазе успеха"
петак, 21. октобар 2016.
Председништво ДСС на данашњој седници донело је одлуку о искључењу Санде Рашковић Ивић из чланства у странци. 
За ову одлуку гласало је 8 од 11 присутних чланова председништва, које, иначе, има 24 члана.
Она је одлуку Председништва за "Новости" иронично прокоментарисала:
- Ево, надам се сада да је ДСС мојим искључењем решио све своје проблеме и да се овом одлуком враћају на стазе политичког успеха. Јер, једним "демократским" ударцем успели су не само да избаце из странке бившу председницу која их је вратила у Народну скупштину већ и да угасе сопствени посланички клуб. То је заиста велики успех.

Mora menjamo naslov topika


_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
avatar

Posts : 7943
Join date : 2014-12-12

Re: Sandinista! - topik o DSS

Post by beatakeshi on Fri Oct 21, 2016 9:50 pm

8 od 11 a inače ih ima 24? Zanimljivo.
avatar

Posts : 5675
Join date : 2015-05-16

Re: Sandinista! - topik o DSS

Post by No Country on Fri Oct 21, 2016 9:55 pm

Suggested: Contras...

Re: Sandinista! - topik o DSS

Post by Sponsored content


    Current date/time is Fri Jun 22, 2018 1:13 pm