Patriote srpske

Share
avatar

Posts : 6348
Join date : 2014-10-27
Location : kraljevski vinogradi

Patriote srpske

Post by otto katz on Mon Jun 06, 2016 2:42 pm

Uzgred po češkim restoranima, onim lošijim, je moguće naći srbské čevapčiče i srbský špíz (ražnjići). Tragedija.


_____
Разгромили атаманов
Разогнали воевод
avatar

Posts : 5712
Join date : 2014-12-09

Re: Patriote srpske

Post by uskok i ajduk on Mon Jun 06, 2016 2:54 pm

otto katz wrote:Uzgred po češkim restoranima, onim lošijim, je moguće naći srbské čevapčiče i srbský špíz (ražnjići). Tragedija.

Да ли се мисли на балканске Србе или на неке локалце? Ово питам, јер у Чешкој има неких насеља која се зову нпр. Српска Каменица. (тако је, неким чудом, када су усташе поставиле бомбу у ЈАТов авион 1972. године он пао баш у Српску Каменицу у Чехословачкој)


_____
#Модернизација #Финоћа #Софистицираност
avatar

Posts : 14182
Join date : 2012-02-12
Location : тамо где су академски грађени

Re: Patriote srpske

Post by паће on Mon Jun 06, 2016 2:59 pm

otto katz wrote:Uzgred po češkim restoranima, onim lošijim, je moguće naći srbské čevapčiče i srbský špíz (ražnjići). Tragedija.

Неки босански ресторан (видео) у Техасу је продавао сомуне у лепињи, са кајмаком. А шта вам је тај кајмак? Па то се прави од крем сира.


_____
ма, ни четвороношке
I have found that users can miss spell names or miss type them. .
avatar

Posts : 6348
Join date : 2014-10-27
Location : kraljevski vinogradi

Re: Patriote srpske

Post by otto katz on Mon Jun 06, 2016 3:03 pm

Ovaj roštilj je po balkanskim Srbima. A Češka ima i Úžice, Černou Horu, Srbsko, Srbice, ali i Chorvatsko.


_____
Разгромили атаманов
Разогнали воевод
avatar

Posts : 8946
Join date : 2014-11-06

Re: Patriote srpske

Post by plachkica on Tue Jun 07, 2016 12:27 am

Malagurski, tema SPC i liksuzni vozni park.
Gosti: Lompar, Vukašin Obradović, Vojtehovski i Miloš Stojković.
Ono što mene zanima, ko bre jebe ovog Miloša Stojkovića i pušta ga ovako glupog i debilnog
po televizijama. (Mislim da je bio i na rts-u skoro.)


avatar

Posts : 8946
Join date : 2014-11-06

Re: Patriote srpske

Post by plachkica on Tue Jun 07, 2016 12:38 am

"Koliko narodnih kuhinja ima SPC?"
"Ima, ima na Kosovu hrani desetine hiljada ljudi! ima, ima eparhija (nabroji tri), ima eto Hilandar!"
avatar

Posts : 8946
Join date : 2014-11-06

Re: Patriote srpske

Post by plachkica on Tue Jun 07, 2016 12:48 am

Kakva jebena dijabola.
Treba uvesti grčki model, država da uzme 1% od plate građana za plate sveštenika, a novac od svešteničkih usluga da crkva daje u humanitarne svrhe.


avatar

Posts : 16878
Join date : 2012-02-10

Re: Patriote srpske

Post by xie saike on Wed Jun 08, 2016 4:44 pm"vrlo cesto sam se sukobljavao sa ljudima pitajuci pa dobro zasto pises latinicom" _____
U Srbiji vlada bezvezništvo, u pravom smislu te reči.
Želimir Žilnik

-----------------------------------------------------
Фолу-Уп Гроуп Боард
avatar

Posts : 14182
Join date : 2012-02-12
Location : тамо где су академски грађени

Re: Patriote srpske

Post by паће on Wed Jun 08, 2016 5:05 pm

Ја само понекад питам шо пишеду латиницом кад нуму.


_____
ма, ни четвороношке
I have found that users can miss spell names or miss type them. .
avatar

Posts : 8945
Join date : 2015-11-22

Re: Patriote srpske

Post by Gargantua on Thu Jun 09, 2016 1:08 pm

Pogled "iznutra", mada verovatno i sa izvesnom pro-vučićevskom crticom:


Пресвлачење Двери


Преко ноћи Двери су постале све супротно од онога за шта су се претходних петнаест година залагале
Аутор: Данило Тврдишић
четвртак, 09.06.2016. у 08:15


Новица Коцић


Уздржавао сам се од јавних коментара на тему странке Двери, јер нисам желео да у узаврелој предизборној атмосфери својим јавним ставом према једној опозиционој партији у предизборно (не)време будем етикетиран као неко ко „ради” у корист Вучића, Паровића, Шешеља или неког трећег. У Србији Илије Чворовића из „Балканског шпијуна”, поготово у време предизборних кампања, преовлађује устаљени клише да свако ради за неког и да нема никог у политици ко не ради за неког.

Сачекао сам да се смире емоције распламсане после разлаза који се пре годину дана десио међу нама који смо до тада стварали и водили Двери.

Међутим, избори су се завршили, нова Скупштина се конституисала, а одређени поступци и намере добиле су на политичкој „читљивости”.

Двери су преко ноћи постале све супротно од онога за шта су се претходних петнаест година залагале. Од надстраначког Покрета без култа вође постале су саставни део класичног страначко-паразитског система са култом недодирљивог политичког „месије”. Када са позиције члана старешинства у тадашњим Дверима нисам успео да спречим изневеравање основних начела и идеја на којима се покрет заснивао, исти сам напустио.

Како у пракси изгледа мењање ставова због прагматичних циљева?

Изгледа тако да је геј парада у једној емисији постала „небитна и неважна” тема (што је у сагласности с новом страначком доктрином) (видети:1), али је геј парада у истој емисији представљена и као почетак марша кроз институције (2) и означава много озбиљнији, дубљи и вишеслојнији проблем (што је у складу с познатим дотадашњим дугогодишњим ставом). Дакле, ова два става логички се потиру.

На сличан начин се, логиком политичке „перестројке”, одиграла и промена раније дефинисане политике према Русији, јавним и ничим неизазваним одрицањем од русофилства (3) која се затим претворила у близнакињу Коштуничине политике војне и политичке неутралности. Политика неутралности сама по себи не мора да буде спорна, али је спорно тврдити да се политика Двери према Русији није променила, ако се има у виду да је ранија политичка агенда била – оштро против неутралности. Истовремено, чак је и омражени НАТО преко ноћи постао партнер са којим се може сарађивати.(4).

Утисак о губљењу политичког компаса ствара се и кроз организацију заједничког протеста са Чедом, Чанком, Пајтићем, Радуловићем Тадићем и – ЛГБТ организацијама. Оно што је 2015. године изгледало као научна фантастика (сарадња Двери са Чедом, Тадићем, ЛГБТ организацијама, уз подршку америчког амбасадора) већ 2016. постало је стварност. Зарад „вишег” циља, односно уласка у Скупштину или власт, Дверима је свака помоћ постала добродошла.

Посебно пада у очи сарадња с Борисом Тадићем, и то ни мање ни више него у вези са изборном крађом. Запањујуће је било гледати у истом строју Двери и Бориса Тадића, јер управо су Двери 2012. подигле тужбу против Тадића (5) као „организатора удруженог злочиначког подухвата” и – крађе на изборима! На скупу против изборне крађе 17. маја 2012. Бошко Обрадовић је носио лутку Бориса Тадића у пругастом затворском оделу. Ове 2016. са истим Тадићем је раме уз раме у заједничком фронту против наводне изборне крађе.

Искуство нас учи да непринципијелност, губљење политичког идентитета, с једне, и улазак у дужничко-поверилачки однос за учињене услуге, с друге стране, иду у пакету. У политици нема бесплатне вечере.

Узгред, очигледно је да је матрица деловања новог ДОС-а остала иста као у времену када је рушен Милошевић. Уместо Милошевића данас је Вучић „страшило” које под истом капом и режијом окупља Чеду, Санду, Чанка, Пајтића, Радуловића, ЛГБТ организације, паткицу и – Двери. Већ виђено.

„Катарза” у политици се увек дешава у име неког „вишег” циља. Да ли је тај циљ цензус, улазак у власт или „светла” европска будућност мање је битно од чињенице о радикалној промени унутрашњег устројства, политичког курса, самим тим и целокупног идентитета.

У том смислу, политички је легитиман и став који су Двери прихватиле, а који оправдава коришћење свих средстава за постизање одређеног политичког циља (као што је поменуто прихватање подршке Бориса Тадића и америчког амбасадора у циљу преласка цензуса, или прихватање позива Александра Вучића у вези са формирањем нове владе, свега неколико недеља после оптужби за изборну крађу).

Међутим, усвајањем сувог политичког прагматизма за свој нови идентитет недопустиво и лицемерно је говорити о „Светосавској филозофији живота” (6), о „моралу, части и поштењу” у политици (7). Јер кад политика ситуационог морала превлада (о чему поменути примери говоре), онда је поштеније и доследније позивати се на Макијавелија као узор, а не на владику Николаја Велимировића. Јер Владика Николај сведочи да је недопустиво постојање двојног морала (8), односно једног морала који важи у политици, а другог у приватном животу. То се зове лицемерје.

Дакле, лицемерно је даље заклањање иза Светог Саве или Богородице (која је чак стилизована на страначком грбу Двери), а у пракси прихватати филозофију да циљ оправдава средство.

Није ово први пут од почетка вишестраначја у Србији да присуствујемо пресвлачењу идејно-политичких дресова и преузимању дијаметрално супротних ставова. Сетимо се само до тада непојмљиве сарадње Дачићевог СПС и демократа након изручења Слободана Милошевића Хагу. Или преваре која је кренула с балкона Народног позоришта и конвертовања Вука Драшковића од националисте у водећег аутошовинисту. Да ли је, две и по деценије после балкона Народног позоришта Вука Драшковића и шеснаест година после ДОС-а, с балкона Републичке изборне комисије Бошка Обрадовића кренула нова политичка превара и – нови ДОС? Остаје, дакле, да се види који су прави разлози идејне и политичке метаморфозе Двери.
Члан старешинства Двери до јуна 2015.


Inače čujem da na sednicama prisutni seizi uredno opominju ljude da ne kašlju i da budu mirni "dok predsednik govori" :lol:


_____
...
It's a sin that somehow
Light is changing to shadow
And casting it's shroud
Over all we have known
...
avatar

Posts : 8946
Join date : 2014-11-06

Re: Patriote srpske

Post by plachkica on Fri Jun 10, 2016 2:04 pm

http://www.pravoslavniroditelj.org/

Moj novi omiljeni portal.
avatar

Posts : 45793
Join date : 2012-06-10

Re: Patriote srpske

Post by William Murderface on Fri Jun 10, 2016 2:14 pm

Да ли ће Ђоковић успети да се докопа 17. гранслем титуле и 300 и неке недеље на првом месту АТП листе, (што му је потребно да би у бројкама детронизовао Федерера) то се у овом тренутку не може рећи са сигурношћу. Али оно што се може наслутити, јесте да ће Ђоковићев интензитет живота бити такав да га никада неће моћи заборавити. И тај интензитет неће бити последица луксуза који му је доступан, већ баш супротно: последица аскетске, херојске амбиције, којој се одазвао.
...
Ако Ђоковић има неке везе са нама, онда је то, понављам, амбиција да се остави неко завештање, амбиција да се направи историја. А имати амбицију у Србији данас значи управо схватити да је један процес завршен и да се треба рестартовати и почети поново: то значи, најпре, одупрети се управо том пуком преживљавању где се пешчана плажа, по цену гажења свих ближњих, види као последњи смисао тзв. живота, дакле, исто оно што је блатњава јаруга за свињу. 
Уместо у јаругу, треба поново ући у историју.
То не значи, као што мисле будале, плаћене или природне, сад свеједно, да треба поново ратовати. То значи да треба у животу урадити све што можеш да урадиш, да би га испунио до краја и да би иза себе оставио завештање, траг да си живео, а не тек преживљавао. То завештање може да буде мало, готово неприметно, али је и тада завештање и то је оно што му даје вредност, то је оно што нас повезује са другима и што ће учестовати у будућем времену и када нас не буде. А у садашњем времену, наши животи ће, захваљући тој амбицији за трајањем, добити један трајан интензитет који доноси само чисто и непатворено уживање у прављену историје – онога што може да траје. Лично, осећам тај интензитет и знам како ми је живот постао леп, када сам и сам донео једну одлуку.
http://www.novipolis.rs/dosije/30120/djokovic-ili-o-ambiciji.html_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
avatar

Posts : 5712
Join date : 2014-12-09

Re: Patriote srpske

Post by uskok i ajduk on Fri Jun 10, 2016 2:24 pm

William Murderface wrote:
А имати амбицију у Србији данас значи управо схватити да је један процес завршен и да се треба рестартовати и почети поново

Доста је било. Рестарт. 


_____
#Модернизација #Финоћа #Софистицираност
avatar

Posts : 8945
Join date : 2015-11-22

Re: Patriote srpske

Post by Gargantua on Fri Jun 10, 2016 4:00 pm

Уместо у јаругу, треба поново ући у историју.

Postati subjekt istorije, što bi rekao Marks


_____
...
It's a sin that somehow
Light is changing to shadow
And casting it's shroud
Over all we have known
...
avatar

Posts : 5675
Join date : 2015-05-16

Re: Patriote srpske

Post by No Country on Fri Jun 10, 2016 4:34 pm

Док је свиња субјект јаруге? 

Ко је дотични Владушић? Какав Дверјанин? Шта вам бре то сипају у воду, у Новом Саду, ле? И какву то "једну одлуку" реферише?
avatar

Posts : 8945
Join date : 2015-11-22

Re: Patriote srpske

Post by Gargantua on Fri Jun 10, 2016 4:55 pm

Svinja je subjekt oko ražnja i objekt u furuni, kako dobri bob zapoveda.


_____
...
It's a sin that somehow
Light is changing to shadow
And casting it's shroud
Over all we have known
...
avatar

Posts : 13429
Join date : 2014-12-01

Re: Patriote srpske

Post by Filipenko on Sat Jun 11, 2016 5:06 pm

No Country for Old Man wrote:Ко је дотични Владушић? 


Urednik Letopisa Matice Srpske i pisac.
avatar

Posts : 45793
Join date : 2012-06-10

Re: Patriote srpske

Post by William Murderface on Sat Jun 11, 2016 5:14 pm

Gargantua wrote:
Уместо у јаругу, треба поново ући у историју.

Postati subjekt istorije, što bi rekao Marks  

Ali za Marksa je to moguce samo zajednicki. Poststi subjekt istorije znaci postati delom neotudjene ljudske zajednice. 

Kod Vladusica se, sasvim predvidivo, radi o individualnom naporu, herojstvu, askezi, odluci, sudbini, vitalistickom intenzitetu, itd.


_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
avatar

Posts : 2974
Join date : 2016-03-28

Re: Patriote srpske

Post by disident on Thu Jun 23, 2016 2:46 pmJebote koliko je lud decko


_____
Фала Богу па су се западњачићи сетили да су и Словени Европљани-белци. 

Обично нас гурају међу Турке, Монголе, Азијате, Африканце или ко зна где већ.  

__________________
Србија Србима.
avatar

Posts : 45793
Join date : 2012-06-10

Re: Patriote srpske

Post by William Murderface on Thu Jun 23, 2016 3:09 pm

Brate, gives a whole new meaning to castration anxiety.

+
Sve mi je jasnije šta je homonacionalizam.

Neko da kaže Fajgelju da Romanove nisu pobili liberali, nego boljševici. Plus, da je Ejzenštajn bio komunjara i da je za taj film dobio orden Lenjina


_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
avatar

Posts : 2974
Join date : 2016-03-28

Re: Patriote srpske

Post by disident on Thu Jun 23, 2016 3:19 pm

Jes neko da mu kaze , pa da ga izbode sajko bastenskim makazama


_____
Фала Богу па су се западњачићи сетили да су и Словени Европљани-белци. 

Обично нас гурају међу Турке, Монголе, Азијате, Африканце или ко зна где већ.  

__________________
Србија Србима.
avatar

Posts : 2974
Join date : 2016-03-28

Re: Patriote srpske

Post by disident on Thu Jun 23, 2016 3:28 pm


Да ли сте се запитали ко је овде фашиста?

Разне теме: заштитник грађана, хомосексуализам, вакцинација, либерални нацизам у Србији.

Ovaj oce da otme leba iz usta ciri


_____
Фала Богу па су се западњачићи сетили да су и Словени Европљани-белци. 

Обично нас гурају међу Турке, Монголе, Азијате, Африканце или ко зна где већ.  

__________________
Србија Србима.
Guest

Re: Patriote srpske

Post by Guest on Sat Jul 02, 2016 9:23 pm

Samo da vam javim da su Nikola Tanasic i Dimitrije Vojnov postali BFF... Sve seruju i lajkuju jedan drugom
avatar

Posts : 13
Join date : 2016-07-06
Location : Belgrade

Re: Patriote srpske

Post by Thomas Sankara on Wed Jul 06, 2016 5:07 am

disident wrote:

Jebote koliko je lud decko


avatar

Posts : 20435
Join date : 2014-10-27

Re: Patriote srpske

Post by bruno sulak on Wed Jul 06, 2016 5:31 am

ko je sada guybrush?


_____
The law provides us structure to guide us through paralyzing and trying times. But it requires us a vision to its procedures and higher purposes. Before we assume our respective roles in this enduring drama just let me say that when these frail shadows we inhabit now have quit the stage we'll meet and raise a glass again together in Valhalla.

Re: Patriote srpske

Post by Sponsored content


    Current date/time is Sat Jul 21, 2018 3:55 pm