WW2 revizionizam

Share
avatar

Posts : 12318
Join date : 2012-02-10
Age : 166

Re: WW2 revizionizam

Post by ficfiric on Mon Jul 04, 2016 3:21 pm

Macva rules!


_____

Uprava napolje!
avatar

Posts : 18109
Join date : 2012-02-10

Re: WW2 revizionizam

Post by xie saike on Tue Jul 05, 2016 2:12 pm

jadni vojvodjanski cetnici, izmanipulisao ih madjarski saradnik okupator


  • Суђења је, ипак, било. Угледни новосадски дерматовенеролог др Обрад Милутиновић признао је у поступку, вођеном 22. новембра 1944. пред Војним судом војне области за Бачку и Барању да је био члан делегације која је 17. јануара 1942. посетила великог жупана др Петера Фернбаха и прихватила његов предлог да се у Новом Саду изврши рација. Признао је, такође, и да је био “активни члан” одбора Југословенске војске у отаyбини. И осуђен је на смрт стрељањем, уз конфискацију имовине и губитак грађанске части.
Погубљен је у Рајиној шуми, месту које се налазило на потесу између данашње новосадске Рафинерије и ТеТо, заједно са адвокатом и бившим градоначелником Новог Сада др Милошем Петровићем, индустријалацем Драгољубом Ристићем, чувеним голманом “Војводине” Милошем Косићем … Спис са суђења др Милутиновићу пронашао је у Збирци мемоарске грађе о радничком и народноослободилачком покрету историчар Петар Ђурђев, директор Архива града Новог Сада:

– Када сам почео да истражујем “Рајину шуму”, прво ме је привукла прича о Милошу Косићу, легендарном голману Војводине. Најпре сам мислио да се он партизанским властима замерио јер је својевремено био капетан полиције. Показало се, међутим, да је, као заклети монархиста који је остао веран краљу, стао уз Југословенску војску у отаyбини. Тако су се он и његови истомишљеници први нашли на удару Озне.
Косићу су по уласку јединица НОВ у Нови Сад саветовали да се склони “док не прође олуја”, али је он био уверен да за то нема разлога, јер је помагао и партизане, а не само четнике. Међутим, ипак га односи тај први осветнички талас, баш као и др Обрада Милутиновића, те др Милоша Петровића и утемељивача Новосадског сајма Павла Поповића Пецију, па индустријалце Александара Марковића и Драгољуба Ристића, адвокате Мирка Савића и Василија Ваја Станковића...
Постојање доста озбиљне четничке организације Драже Михаиловића у Новом Саду потврђују и документи које је презентовао Јован Шево у десетом броју „Годишњака историјског архива Града Новог Сада“. О томе такође говори и исказ Павла Поповића Пеције пред иследницима Војног суда. „Знам да су истакнути четници у Новом Саду били Др Мирко Савић, Александар Марковић, па Драгољуб Ристић, индустријалац. Ваја Станковић је мој пријатељ, слао сам у Београд и пакете. Чуо сам да је он тамо формирао неку Војвођанску четничку бригаду и ја сам му као свој прилог за Дражину организацију дао 1,500.000 динара. Исто тако је дао 1,500.000 и Душан Ковачевић из Новог Сада, као свој прилог Дражиној организацији“.
- Да је у Војводини заиста постојала четничка организација говоре и подаци о паду тзв. “сомборске групе”, када је у октобру 1943. нешто више од 600 особа ухапшено на територије читаве Бачке, јер су били део Југословенске војске у отаyбини – наводи Ђурђев. - Концепција ове организације била је да се избегавају директне конфронтације са окупаторским властима и не изазивају репресалије, јер, по њиховој процени, нису постојале ни елементарне претпоставке да би такав отпор могао бити успешан. Стога су се базирали на обавештајном раду, те прикупљању новца и набавци оружја. Групи је суђено и, према до сада доступним подацима, две особе су осуђене на смрт, док ће након интервенције посланика у мађарском парламенту Милана Л. Поповића, који је сарађивао са Хортијевим фашистичким властима, али био и својеврстан заступник генерала Милана Недића, преостали Равногорци у наредним месецима бити пуштени на слободу.
Поред тога што је “као активни члан одбора четничког удружења за Војводину издајника Драже Михајловића давао редовну новчану помоћ и учествовао на састанцима тог удружења на којима су донесене одлуке о борби против НОП“, оптужница је др Обрада Милутиновића теретила и што је био члан делегације „која је 17. јануара 1942. посетила великог жупана крвника др Фернбах Петера и са осталим издајницима прихватио предлог жупана да се у Новом Саду уз помоћ окупаторске војске и разних петоколонаша изврши рација јер да наводно неки комунистички елементи спремају пуч, о чему је састављен записник који су опуномоћени те делегације др Петровић Милош и Поповић Пеција Павле потписали након чега је и дошло до злогласне крваве рације у којој је страдало на стотине невиних људи, жене и деце, чиме се као народни непријатељ огрешио о НОП те починио дело издаје и сарадње са окупатором“...
– Павле Поповић Пеција, иначе потомак чувеног градоначелника Стевана Поповића Пеције, био је венчани кум жупана др Петера Фернбаха и посредством њега се у Бановини организује састанак 17. јануара. Оправдавши покољ у Жабљу наводном припремом комунистичког устанка, Фернбах је од „представника новосадског српства“ тражио да држе говоре и умире народ, заплашен догађајима у Шајкашкој, те да га убеде да не сме и не треба да се буни. У страху да се не понови Шајкашка и у Новом Саду, представници српске грађанске елите, међу којима је би и др Милан Обрадовић, дају своју сагласност да се спроведе рација при чему нису имали никакву представу ни о средствима нити о нивоу те операције коју су мађарске фашистичке власти већ испланирале. Наиме, да је суштина овог састанка била само пропагандни трик, а не стварна жеља за добијање подршке српских првака сведочи податак да је одлука о проширењу рације и на Нови Сад донета 12. јануара 1942. на саветовању у Будимпешти, те да је само дан касније Фернбах и формално затражио појачање у оружаној сили како би могао да рацију спроведе... – појашњава Ђурђев.
Павле Поповић Пеција је у свом исказу пред Војним судом овако описао спорни састанак код великог жупана Фернбаха: „Сви смо се бојали да се и у Новом Саду не деси тако нешто као што се десило у Шајкашкој (…) Ја сам преко телефона питао жупана Фернбаха, да ли му је познато шта се дешава у Шајкашкој и запитао га да ли можемо др Милош Поповић и ја доћи код њега да се о свим тим догађајима обавестимо. Он се стим сложио и рекао ми да је сам имао намеру да позове неке виђеније Србе на разговор (...) Код Фернбаха смо се скупили истога дана (17.1.1942) пред вече око 5 сати. Дошли су Заре Станковић, Дака Поповић, Данило Каћански, др Јован Ненадовић, др Обрад Милутиновић, др Милош Петровић. Др Александар Моч је закаснио и читаво време трајања састанка чекао нас је у аули Бановине. Са разговорима које смо водили код Фернбаха, као и оним што је на том састанку решено у погледу рације, др Моч се потпуно сложио“.
У наставку исказа Павле Поповић Пеција наводи да је Фернбах правдао жабаљски покољ тиме што је „тамо за Божић припреман устанак“. Наводно су устаници убили и неке жандарме у риту, па је дошла војска са задатком да спречи устанак. „Даље нам је Фернбах рекао, да нити тога устанка воде у Нови Сад, тј. да се у Новом Саду налазе главни организатори и руководиоци тога устанка. Ова је изјава врло тешко утицала на нас. Бојали смо се, да ће покољ у Новом Саду бити још већи него у Жабљу. Сам Фернбах нам је нагласио да, ако војска дође „неће бити добро, јер она не пегла”. Набројао је Фернбах све оне случајеве у којима је Југословенска војска слично поступала у Лики и Далмацији. Желећи да спречимо масовне покоље српског народа у Новом Саду, ми смо пристали на све мере које окупационе власти нађу за сходно да употребе, а које би могле да спрече масовне покоље као у Шајкашкој. Сложили смо се, да није добро ако мађарске власти буду убијале невин народ, него треба пронаћи и похапсити организаторе и комунисте и тиме ће се онемогући сваки покушај устанка. (...) Као прву меру коју у Новом Саду треба подузети, Фернбах је предложио „рацију” а ми смо се са њом сложили“.

– Историја јесте де факто обесмисла оптужбу за сарадњу др Обрада Милутиновића са окупаторском влашћу – истиче Ђурђев. - Али је, с друге стране, чињеница да је он, као и део новосадске српске интелигенције, стао на страну Југословенске војске у отаyбини. А то је у клими ондашњег деловања и размишљања победничке стране у грађанском рату, вођеног политичком и идеолошком нетрпељивошћу према, за нову власт, неподобним особама, неминовно водило ка оптуженичкој клупи. Када се томе дода да су тешке оптужбе, које су стављене на терет др Милутиновићу, засноване само на признању оптуженог, у времену револуционарне правде оне су, нажалост, могле да резултирају само једном пресудом…

otud i zelja ovdasnjih cetnika, ns spo-a i slicnih, da izjednace rajinu sumu sa racijom.


_____
U Srbiji vlada bezvezništvo, u pravom smislu te reči.
Želimir Žilnik

-----------------------------------------------------
Фолу-Уп Гроуп Боард
avatar

Posts : 14121
Join date : 2014-12-01

Re: WW2 revizionizam

Post by Filipenko on Tue Jul 05, 2016 2:34 pm

Pazi molim te, "kada optuženi priznaje krivicu, u vremenu revolucionarne pravde to može da rezultuje samo presudom". 

Pošto se inače kada optuženi prizna krivicu tužioci i sudije ubijaju od truda da je dodatno dokažu.
avatar

Posts : 18109
Join date : 2012-02-10

Re: WW2 revizionizam

Post by xie saike on Tue Jul 05, 2016 3:17 pm

novosadski spo godinama unazad pokusava da sudjenje i presude dokazanim saradnicima okupatora predstavi kao zlocin, pa su nakon sto su usli u guzicu sns izdejstvovali da gradska skupstina usvoji i splacinu od deklaracije kojom se osudjuje postupak tadasnjih vlasti.


_____
U Srbiji vlada bezvezništvo, u pravom smislu te reči.
Želimir Žilnik

-----------------------------------------------------
Фолу-Уп Гроуп Боард
avatar

Posts : 14121
Join date : 2014-12-01

Re: WW2 revizionizam

Post by Filipenko on Sat Jul 09, 2016 10:34 am

Nemački tabloid Blic u misiji "Pitamo Kostu Nikolića, najboljeg poznavaoca istorije Drugog Svetskog Rata."
ISTORIČARI ZA PROMENU PRAZNIKA Dan ustanka Srbije da se slavi 27. marta ili 31. avgusta

Istoričari su saglasni da 7. jul 1941, kada je Srbin pucao na Srbe, ne može biti Dan ustanka u Drugom svetskom ratu i predlažu obeležavanje drugih događaja.

Svi predloženi datumi su iz 1941. godine: 27. mart - demonstracije protiv Trojnog pakta ili 31. avgust - kada su četnici oslobodili Loznicu.

Istoričar Kosta Nikolić, jedan od najboljih poznavalaca Drugog svetskog rata, smatra da taj dan ne treba obeležavati jer je ustanak doveo do stradanja civila.

- Prva velika bitka bila je oslobađanje Loznice 31. avgusta 1941. To je bio prvi oslobođeni grad u Evropi. To su izveli pripadnici Jadarskog četničkog odreda pod komandom potpukovnika Veselina Misite koji je tada i poginuo. Tada je i prvi put zarobljen jedan nemački garnizon u porobljenoj Evropi. Nakon oslobađanja Loznice počeo je oružani ustanak kome su se pridružili partizani. Mihailović je došao na Ravnu goru 11. maja. Prva partizanska akcija protiv Nemaca bila je 12. avgusta kada su ubili jednog nemačkog oficira i tri vojnika u blizini sela Skela kod Obrenovca. Zbog toga su Nemci odmah ubili 50 meštana i spalili selo - objašnjava istoričar Nikolić.

Nikolić navodi da su 7. jul, kada je Žikica Jovanović Španac ubio srpske žandarme Bogdana Lončara i Milenka Brakovića, i 4. jul, Dan borca, kada su se u vili na Dedinju sastali čelnici Komunističke partije Jugoslavije, bili samo komunistička propaganda.Istoričar Srđan Cvetković kaže da Srbija, iako je imala dva pokreta otpora, nema datum kojim obeležava početak ustanka zbog ideoloških sukoba i da bi najprikladnije bio neki datum kada su stvarno napadnuti okupatori.

- Najprikladniji datum je 31. avgust 1941, kada je oslobođena Loznica. Taj događaj ne spore ni predstavnici SUBNOR-a - kaže dr Cvetković.


Istoričar Predrag Marković, koji je i potpredsednik SPS, smatra da bi Dan ustanka trebalo da bude 27. mart 1941. kada su održane demonstracije protiv potpisivanja pakta sa Silama osovine.

- Taj datum je pobuna protiv nacizma, kada je ceo narod izašao na ulice - od patrijarha do komunista - hiljade ljudi različitih uverenja. U tom trenutku cela Evropa je bila pod Nemcima, a naš narod je jedinstveno odbacio pakt s nacizmom. Demonstracije treba razdvojiti od puča i pučista, koji su svrgli vladu i namesnika - navodi Marković.


Ubijeni žandari nisu bili kvislinzi

Žandari Bogdan Lončar i Milenko Braković koji su ubijeni 7. jula 1941, bili su obični srpski policajci koje je rat i zatim napad Žikice Jovanovića Španca zatekao na istoj dužnosti koju su obavljali i pre rata. Nisu bili pripadnici kvislinških snaga i u vreme njihovog ubistva nije bila formirana vlada Milana Nedića.
avatar

Posts : 12318
Join date : 2012-02-10
Age : 166

Re: WW2 revizionizam

Post by ficfiric on Sat Jul 09, 2016 11:14 am

Ja sam za 29. avgust kad je ahtifasista i srpska majka Milan Nedic postao predsednik vlade i tako otpoceo borbu protiv Hitlera


_____

Uprava napolje!
avatar

Posts : 2131
Join date : 2015-07-20

Re: WW2 revizionizam

Post by Xexoxical Endarchy on Sat Jul 09, 2016 11:15 am

+1


_____
Always is always forever, as long as one is one
Inside yourself for your father, all is none all is none all is one
It's time we put our love behind you, the illusion has been just a dream
The valley of death and I'll find you, now is when on a sunshine beam
avatar

Posts : 47685
Join date : 2012-06-10

Re: WW2 revizionizam

Post by William Murderface on Sat Jul 09, 2016 11:47 am

Kakvo god ludilo da smislite u zajebanciji, budite sigurni da ga je neko vec sasvim ozbiljno zastupao.

Ne može se tvrditi da su četnici i partizani „imali svoje verzije zbivanja u Jugoslaviji”, kako navodi M. Marković, jer je odnos oba pokreta prema stvarnosti određivao okupatorski neprijateljski odnos prema Srbima kao narodu, što je bio razlog da se srpski otpor ispoljava kao svojevrsna egzistencijalna dijalektika sa četiri sloja:

„Zbor” Dimitrija Ljotića bio je prvi na okupatora najnaslonjeniji sloj, ali naslonjen s ciljem ublažavanja masovnih nemačkih odmazdi koje je izazivao titoističko-komunistički ekstremizam. U ideološkom smislu Ljotić se već odredio protiv dva totalitarizma: hitlerovskog i staljinističkog.I drugi sloj, okupaciona uprava generala Milana Nedića,nastao je u, po srpski narod, preteškim okolnostima, pokazujući se kao srpska „tampon-zona” između okupatora i naroda. I nju su titovsko-komunistički izazovi porobljivača, odnosno njegove masovne odmazde nad narodom ubacivale u povremene antikomunističke sprege s nacistima, ali one nikada nisu bile ideološke. Retka propagandistička „objašnjenja” koja su na to mirisala bila su samo taktičke varke.Treći sloj srpske egzistencijalne dijalektike – Ravnogorski (četnički) pokret, Jugoslovenska vojska u otadžbini (JVO) bio je legitimna formacija. Njena majska-junska-julska i avgustovska pasivnost bila je priprema za borbeni angažman kada nastupe bolja vremena. Ideologija ovog sloja bila je izrazito antifašistička. Na prevremeno borbeno angažovanje četnike je pokrenuo julski pucanj komunista, sugerisan iz Moskve. Srbijom su tada zavladale iluzije o brzoj sovjetskoj pobedi.Iluzije su potrajale sve do kragujevačkog, kraljevačkog, podrinjskog i beogradskog masakra nad narodom, posle čega su mnogi Srbi bili ubeđeni da su Nedić i Ljotić bili u pravu. Tada je pokušao da se na svoje predustaničke pozicije vrati đeneral Mihailović, ali bez mnogo uspeha; uspela je samo legalizacija dela njegovih snaga kod Nedića. I četnički razgovori s Nemcima u Divcima 11. oktobra 1941, koje pominje profesor Marković u poročnom smislu, bili su izraz tog naknadnog osvešćenja, ali ne ideološka sprega, jer je osnovna Mihailovićeva pozicija na njima bila: mi smo neprijatelji, ali smo spremni da sa vama taktički sarađujemo protiv onih koji provociraju vaše represalije nad narodom. Ovaj Mihailovićev politički realizam bio je isti onaj koji su praktikovali i drugi okupirani evropski narodi.Četvrti sloj egzistencijalne dijalektike predstavljali su partizani, koji su bili predvođeni i putem titovske upotrebe starih sovjetskih protivsrpskih stereotipa o hegemonizmu. Kod ovih je revolucionarni cilj opravdavao sva sredstva.


_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
avatar

Posts : 47685
Join date : 2012-06-10

Re: WW2 revizionizam

Post by William Murderface on Sat Jul 09, 2016 12:00 pm

Da zaključim: sve srpske ratne pozicije bile su objektivno antifašističke, svi predvodnici srpskog otpora zaslužuju spomenike zahvalnosti. Spomenik ne zaslužuje Tito jer je upotrebljavajući srpske rusofile i druge u ime internacionalizma institucionalizovao podele jedinstvenog etnojezičkog bića i time stvorio uslove za potonju destrukciju i Jugoslavije i srpskog naroda. Ovaj volšebni čovek zaslužuje samo spomenike u Vatikanu, Zagrebu i Prištini.
http://www.nspm.rs/istina-i-pomirenje-na-ex-yu-prostorima/srpska-egzistencijalna-dijalektika.html?alphabet=l


_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
avatar

Posts : 14121
Join date : 2014-12-01

Re: WW2 revizionizam

Post by Filipenko on Sat Jul 09, 2016 1:08 pm

Hahah, jbt, koja odvratnost. Onaj koji je obnovio Jugoslaviju je stvorio uslove za njenu destrukciju, nemačke sluge su bile protivnici totalitarizama, a saradnja sa Nemcima nije toliko bitna jer su četnici u tišini mirnih povečerja o njima zapravo mislili loše.

Nije mi dobro.


edit: propustio si iz teksta "kosovsku završnicu", što je valjda Titov plan za odvajanje Kosova gušenjem albanske pobune i vraćanjem desetina hiljada srpskih i crnogorskih izbeglica na Kosovo.
avatar

Posts : 4699
Join date : 2015-08-14

Re: WW2 revizionizam

Post by Veletin on Sat Jul 09, 2016 1:27 pm

samo da napomenem da je britanski oficir u partizanskom štabu koji je britanskoj vladi slao frizirane izveštaje o situaciji u jugoslaviji bio sovjetski špijun.
avatar

Posts : 5806
Join date : 2015-05-16

Re: WW2 revizionizam

Post by No Country on Sat Jul 09, 2016 6:55 pm

Заправо се не ради о "ревизији историје", то је овде тежак еуфемизам (плус, нема ничег нелегитимног у ревизији било чега). Ради се о грубом извртању моралних норми и циничном затирању истине. Једном речју, ради се о злу. Промоција зла је одређеном профилу људи, а несразмерно заступљеном на сајту НСПМ, награда сама по себи. По мени ту престају идеолошке расправе, и почињу неке друге.
avatar

Posts : 14121
Join date : 2014-12-01

Re: WW2 revizionizam

Post by Filipenko on Sat Jul 09, 2016 9:50 pm

Veletin wrote:samo da napomenem da je britanski oficir u partizanskom štabu koji je britanskoj vladi slao frizirane izveštaje o situaciji u jugoslaviji bio sovjetski špijun.


Uz potpunu svest o tome da će se i Draži dodeliti oznaka sovjetskog čoveka u slučaju potrebe, moram da pitam da ne misliš slučajno na škotskog plemića i poslanika konzervativne partije, te prikrivene britanske KGB agitprop službe?
avatar

Posts : 6499
Join date : 2014-10-27

Re: WW2 revizionizam

Post by Bluberi on Wed Jul 20, 2016 12:21 am

Filipeee
Novinari Bi-Bi-Sija tvrde da nema dokaza da je Čerčil proglasio teritorijom Jugoslavije sobu gde je rođen Aleksandar Karađorđević
avatar

Posts : 14121
Join date : 2014-12-01

Re: WW2 revizionizam

Post by Filipenko on Wed Jul 20, 2016 12:59 am

Bluberi wrote:Filipeee
Novinari Bi-Bi-Sija tvrde da nema dokaza da je Čerčil proglasio teritorijom Jugoslavije sobu gde je rođen Aleksandar Karađorđević


Propustio si kvalitetnu raspravu samo topik niže. 


Naravno, ovo daje povod da proglasimo pravno ništavnim sve što je dodeljeno kapetanu Nato pakta i izbacimo ga iz Belog Dvora, gde ga je postavio otac korupcije u Srbiji, Zoran Đinđić, koji je svojim prijateljima delio državnu imovinu. 

Šifra: "Nekom dvor, nekom šećerana".
avatar

Posts : 12318
Join date : 2012-02-10
Age : 166

Re: WW2 revizionizam

Post by ficfiric on Fri Jul 22, 2016 1:09 pm

Samo da pribelezimo novu pobedu pravde

Poništena presuda Alojziju Stepincu
Zagreb -- Zagrebački Županijski je u celosti poništio presudu kontroverznom hrvatskom kardinalu iz Drugog svetskog rata Alojziju Stepincu


_____

Uprava napolje!
avatar

Posts : 47685
Join date : 2012-06-10

Re: WW2 revizionizam

Post by William Murderface on Fri Jul 22, 2016 2:32 pm

Pa kad je sudio staljinisticki sud!

Elem

Ratko Dmitrović
@RatkoDmitrovic
58 min
@krle22 Predratni "Proleter", glasilo KPJ, pozvao je za vreme ustaškog ustanka u Lici, 1932. g, narod da se priključi ustašama....
Prikaz detalja ·

Nebojša Krstić
@Krle22

@RatkoDmitrovic Istini za volju, nisu 1932. ustaše bile ono što su bile kasnije, ali ljubav komunista i ustaša se pokazala stabilnom i posle


_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
avatar

Posts : 14121
Join date : 2014-12-01

Re: WW2 revizionizam

Post by Filipenko on Fri Jul 22, 2016 3:37 pm

Jasno, zato su komunisti vodili ljubav sa ustašama na blajburškim poljima i po kočevskim gorama.
avatar

Posts : 6478
Join date : 2012-02-11

Re: WW2 revizionizam

Post by Ointagru Unartan on Fri Jul 22, 2016 5:28 pm

Ta se presuda morala oboriti, jer bi u suprotnom citav pravni sistem i Ustav Hrvatske bili nevazeci, vladali bi anarahija i haos.


_____
"Ne morate krenuti odavde da biste dosli tamo. Moguce je krenuti odavde i vratiti se ponovo tu, ali preko onoga tamo."
Aca Seltik, Sabrana razmisljanja o topologiji, tom cetvrti.

My Moon Che Gavara.
avatar

Posts : 4699
Join date : 2015-08-14

Re: WW2 revizionizam

Post by Veletin on Fri Jul 22, 2016 5:33 pm

a kaj se more, ustavni sustav se mora poštivat.
avatar

Posts : 47685
Join date : 2012-06-10

Re: WW2 revizionizam

Post by William Murderface on Fri Jul 22, 2016 5:57 pm

Radagast je sarkakakstican.


_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
avatar

Posts : 12318
Join date : 2012-02-10
Age : 166

Re: WW2 revizionizam

Post by ficfiric on Fri Jul 22, 2016 6:01 pm

Suvare, pozdravljas odluku suda?


_____

Uprava napolje!
Guest

Re: WW2 revizionizam

Post by Guest on Fri Jul 22, 2016 6:04 pm

danas ubijam crnce, srbe cu sutra.
avatar

Posts : 4699
Join date : 2015-08-14

Re: WW2 revizionizam

Post by Veletin on Fri Jul 22, 2016 6:07 pm

William Murderface wrote:Radagast je sarkakakstican.

e,
a ja mislio moraju da rehabilituju radi vraćanja nezakonito konfiskovane i nacionalizovane imovine poput ovih naših.
avatar

Posts : 4699
Join date : 2015-08-14

Re: WW2 revizionizam

Post by Veletin on Fri Jul 22, 2016 6:10 pm

Ispovest: Moj otac je bio patriota, a ne zločinac
Lj. PRERADOVIĆ - N. SUBOTIĆ | 20. jul 2016. 15:00 | Komentara: 10
Radisav Nikolić (73) dočekao rehabilitaciju oca Staniše, ubijenog 1945. kao državni neprijatelj. Istina konačno isplivala na videlo. Teško je bilo živeti sa nepravdom i žigom sramote
http://www.novosti.rs/vesti/srbija.73.html:615945-Ispovest-Moj-otac-je-bio-patriota-a-ne-zlocinac

Re: WW2 revizionizam

Post by Sponsored content


    Current date/time is Thu Oct 18, 2018 4:47 pm