Ratovi 90tih na prostoru SFRJ

Share
avatar

Posts : 6587
Join date : 2016-06-25

Re: Ratovi 90tih na prostoru SFRJ

Post by Zuper on Thu Jan 11, 2018 4:13 pm

Hrvatski izvori oko problema na Kordunu, avgust 1995:

Kako je general Ivan Basarac promijenio 
plan i ugrozio Oluju
https://www.vecernji.hr/premium/basarac-je-promijenio-plan-i-ugrozio-oluju-1017958

Najveće odstupanje od postavljene zadaće prvog dana Oluje imale su postrojbe Zbornog područja (ZP) Zagreb, jer zapovjednik general-bojnik Ivan Basarac nije postupio po direktivi načelnika Glavnog stožera HV-a. Umjesto da Petrinju napada obuhvatno, zapovjeđenim smjerom Mošćenica – Češko Selo – Petrinja, Basarac je snagama 2. gardijske brigade i postrojbama taktičke skupine zapovjedio da na grad krenu izravno, krećući se uz komunikaciju Sisak – Petrinja. Taj smjeli manevar poduzeo je kako bi brzo oslobodio Petrinju i onemogućio neprijateljsko topništvo da tuče po Sisku. No neprijateljske snage 31. pješačke brigade iz 39. korpusa Srpske vojske krajine (SVK) u Petrinji bile su dobro pripremljene za zaustavljanje frontalnog napada i njezini protutenkovski topovi uništili su nekoliko tenkova HV-a na prilazu gradu te spriječili napredovanje pješaštva.

Tom prigodom poginuo je i pukovnik Predrag Matanović. Na smjeru napada Bijela cesta – Rimsko vrelo neprijatelj je zaustavio 57. brigadu HV-a nanijevši joj znatne gubitke. Tada je poginuo i zapovjednik brigade bojnik Stjepan Grgac. Isto se dogodilo i na pomoćnom smjeru napada Sunja – selo Mrčaj – Kostajnica, kad su zaustavljene 103. i 151. brigada HV-a te 17. domobranska pukovnija.

Neprijateljski protunapad Na pomoćnom smjeru napada selo Brkiševina – selo Viduševac – Glina 20. domobranska pukovnija i 153. brigada započele su napad nasilnim prelaskom rijeke Kupe, ali ih je dočekao dobro utvrđeni neprijatelj na drugoj strani rijeke i nanio im gubitke. Nakon što su ovladale manjim mostobranom na suprotnoj strani, hrvatske su postrojbe zaustavljene. Na tom bojištu ni drugog dana Oluje nije bilo znatnijeg pomaka. Unatoč gubicima te jakoj neprijateljskoj obrani, 2. gardijska brigada s taktičkom skupinom nastavila je napad prema Petrinji. Uvođenjem tenkovske postrojbe i pješaštva neprijatelj je krenuo u protunapad. Gubici 2. gardijske brigade s postrojbama taktičke skupine bili su zabrinjavajući pa su joj u pomoć stigle postrojbe Specijalne policije MUP-a. Zajedničkim snagama uspjeli su odbiti protunapad neprijatelja.

Zbog zastoja i velikih gubitaka u ljudstvu i tehnici, general Basarac doveo je u pitanje provedbu Oluje pa je predsjednik Tuđman zapovjedio da se iz Đakova hitno premjesti general-pukovnik Petar Stipetić, kojeg je imenovao zapovjednikom sjevernog sektora bojišta.
avatar

Posts : 6587
Join date : 2016-06-25

Re: Ratovi 90tih na prostoru SFRJ

Post by Zuper on Thu Jan 11, 2018 4:24 pm

Na kraju ce se Kordunasi naci u okruzenju bez pomoci, kolone izbeglica ce biti prekinute povremenim upadima, uglavnom 5. korpusa ABiH, koji ce pociniti teske zlocine.
Petar Stipetic je naredio granatiranje izbeglickih kolona kako bi izvrsio pritisak na Kordunaski korpus da se preda. To se delimicno desilo, deo korupsa se predao a deo se izvukao sa Novakovicem, koji je konstantno pokusavao da odbaci one koji su prekidali izbeglicku kolonu.

Postoji prica da je neko namerno zeleo da zrtvuje Kordun, mada ja ne verujem u to.

Realnija je prica da je zbog prekida komunkacija, zbog dejstva NATO u tom pravcu, kako bi pomogli Hvratskoj, jednostavno nije bilo koordinacije.

Za razliku od dobrog dela RSK(sektori jug i sever), na Kordunu je HV podbacila, sto je rezultovalo da Kordunasi ostanu na pozicijama.
Stavise, ozbiljno su razmisljali da se koncetrisu uz granicu sa RS i da simbolicno ostane deo vojske koja ce do poslednjeg da brani mali deo Korduna ali za to je trebala podrska pozadine iz RS koja nije dosla a oni su racunali na to, jer je pravi problem nastao kada je 5. korupsa iz BiH udario sa ledja zbog raspada Fikretove vojske...To se umalo nije zavrsilo u ogromnoj katastrofi...iako je ovako bilo strasno sa sve onim licom ljudi na autoputu "Brtstva i jedinstva" koji se povlacio nakon predaje dela korpusa.
Tada je onaj smrad Galbrajt dosao na autoput...
avatar

Posts : 10373
Join date : 2015-11-22

Re: Ratovi 90tih na prostoru SFRJ

Post by Gargantua on Thu Jan 11, 2018 10:06 pm

No, kada govore o "pokušaju atentata na Tuđmana", benkovački HDZ-ovci mitologiju miješaju s faktografijom. Činjenica je da je tog 18. ožujka prije točno 25 godina policija u Benkovcu uhapsila izvjesnog Boška Čubrilovića, hrvatskog Srbina koji je po gradu hodao s plinskim pištoljem i poprilično pijan, a ušao je i u verbalni okršaj s par osoba koje su došle pohoditi Tuđmanov skup.

No, da nikakvog pokušaja atentata na Tuđmana nije bilo svjedoči i presuda koju je Općinski sud u Benkovcu donio u prosincu iste godine. U obrazloženju te presude stoji da Čubrilović nije svojim pištoljem "plašljivcem" ciljao u Tuđmana, kako su tada tvrdili HDZ-ovci, već da je povukao plinski pištolj na redare s kojima se posvađao. Osuđen je na pet mjeseci uvjetnog zatvora zbog ugrožavanja sigurnosti većeg broja osoba na javnom skupu.
avatar

Posts : 6988
Join date : 2012-02-10

Re: Ratovi 90tih na prostoru SFRJ

Post by Quincy Endicott on Fri Jan 12, 2018 8:22 pm

ma da, doveli su 2000 aktivista u 80% srpsko mesto i samo čekali da im legne lopta na volej.


_____
Veteran of two wars.
Father of nine children.
Drowned in the Caspian Sea.
avatar

Posts : 6988
Join date : 2012-02-10

Re: Ratovi 90tih na prostoru SFRJ

Post by Quincy Endicott on Fri Jan 12, 2018 8:24 pm

inače je Njofra imao šliha za te konspirativne zavrzlame, kada sam čitao u Feralu kako je prejebao Veselicu za osnivačku skupštinu HDZ, plakao sam od smeha

čime se on tačno bavio u JNA?


_____
Veteran of two wars.
Father of nine children.
Drowned in the Caspian Sea.
avatar

Posts : 10373
Join date : 2015-11-22

Re: Ratovi 90tih na prostoru SFRJ

Post by Gargantua on Fri Jan 12, 2018 10:05 pm

bio je "pozadinac", da ne kažem ćata, personalna uprava u SNO-u, tako nešto. nije bio trupni oficir.
avatar

Posts : 6988
Join date : 2012-02-10

Re: Ratovi 90tih na prostoru SFRJ

Post by Quincy Endicott on Sat Jan 13, 2018 12:06 am

Naravno. Moguće da je bio i neki propagandno-ideološki rad.

Elem da napišem kako je Franjo postao predsednik HDZ...

Dok se još kuvalo i pre nego što je stranka osnovana, iskristalisale su se dve struje u pokretu, jedna na čelu sa Tuđmanom i druga na čelu sa Markom Veselicom. Bili su tu negde po podršci ali je opšte uverenje bilo da će Veselica ipak biti izabran za predsednika stranke. I šta onda Franjo uradi? Preko Milovana Šibla (sina Ivana Šibla), koji je bio blizak Tuđmanu a koji je bio nezvanični sekretar pokreta i koji je bio zadužen za organizaciju osnivačke skupštine, Tuđmanova grupa prvo dobije sondažu o raspoloženju članova inicijativnog odbora, odnosno ko će sigurno glasati za Tuđmana, ko za Veselicu i ko se još dvoumio. E onda oni zakažu osnivačku skuštinu regularno, prijave miliciji održavanje skupa ali i svim članovima kažu da u slučaju zabrane skupa ili neke evenutalne provokacije postoji plan B, da se nađu tajno u nekoj kafani na periferiji. Šibl je sve obavestio da će se javiti svima ukoliko bude bilo potrebe da se pređe na plan B. Na dan osnivačke skupšine, 2-3 sata pre početka, članovi inicijativnog odbora počinju da dobijaju pozive da će učesnici skupštine biti uhapšeni ako se pojave na zakazanom mestu i da se prelazi na plan B. Ali, prvo su pozivani oni za koje se znalo da podržavaju Tuđmana i neodlučni, pa tek onda oni koji su bili za Veselicu, kojih većina uopšte nije primila poziv tog dana pre nego što su pošli. Kako su neobavešteni počeli da pristižu na zakazanu skupštinu, drugovi milicioneri su ih ljubazno pozvali da pođu sa njima. Među uhapšenima je bio i Marko Veselica. Oni koji su bili obavešteni o promeni plana su se našli u pomenutoj krčmi, osnovali stranku i demokratski, između dva kandidata, a ispod Titove slike, izabrali Tuđmana za predsednika. Veselica i drugovi su ujutro pušteni i malo je reći da su bili veoma ljuti kada su čuli šta se desilo ali eto, moralo je tako biti. Oni su sve pokušali da dobiju ali su neke uspeli a neke nisu. Bummer.

To je pisao u Nacionalu još 1995. neki lik koji je radio za Šibla, a tada je baš bio kolumnista Nacionala, neki Srećko jebemliga ne sećam se prezimena, a Feral Tribune je preneo kolumnu. Veselica nije hteo u HDZ iako je Tuđman hteo da ovaj bude uz njega jer je njegovo ime ipak imalo političku težinu, ali se, kao i uvek, pokazalo da je organizacija najbitnija. Ovaj je posle osnovao neku svoju stranku ali nikad nije napravio neki značajniji politički uspeh.


_____
Veteran of two wars.
Father of nine children.
Drowned in the Caspian Sea.
avatar

Posts : 4257
Join date : 2016-03-28

Re: Ratovi 90tih na prostoru SFRJ

Post by disident on Sat Jan 13, 2018 12:28 am

Secam se da se na mym jednom povelo to pitanje. Ukratko stabsko politicka mastiljara, il kako napisa gargonauta cata, bez trupnog iskustva a za vreme 2 svr komesar


_____
Admin
avatar

Posts : 1909
Join date : 2014-10-28

Re: Ratovi 90tih na prostoru SFRJ

Post by fikret selimbašić on Sat Jan 13, 2018 11:05 am

Hubert de Montmirail wrote:Naravno. Moguće da je bio i neki propagandno-ideološki rad.

Elem da napišem kako je Franjo postao predsednik HDZ...

Dok se još kuvalo i pre nego što je stranka osnovana, iskristalisale su se dve struje u pokretu, jedna na čelu sa Tuđmanom i druga na čelu sa Markom Veselicom. Bili su tu negde po podršci ali je opšte uverenje bilo da će Veselica ipak biti izabran za predsednika stranke. I šta onda Franjo uradi? Preko Milovana Šibla (sina Ivana Šibla), koji je bio blizak Tuđmanu a koji je bio nezvanični sekretar pokreta i koji je bio zadužen za organizaciju osnivačke skupštine, Tuđmanova grupa prvo dobije sondažu o raspoloženju članova inicijativnog odbora, odnosno ko će sigurno glasati za Tuđmana, ko za Veselicu i ko se još dvoumio. E onda oni zakažu osnivačku skuštinu regularno, prijave miliciji održavanje skupa ali i svim članovima kažu da u slučaju zabrane skupa ili neke evenutalne provokacije postoji plan B, da se nađu tajno u nekoj kafani na periferiji. Šibl je sve obavestio da će se javiti svima ukoliko bude bilo potrebe da se pređe na plan B. Na dan osnivačke skupšine, 2-3 sata pre početka, članovi inicijativnog odbora počinju da dobijaju pozive da će učesnici skupštine biti uhapšeni ako se pojave na zakazanom mestu i da se prelazi na plan B. Ali, prvo su pozivani oni za koje se znalo da podržavaju Tuđmana i neodlučni, pa tek onda oni koji su bili za Veselicu, kojih većina uopšte nije primila poziv tog dana pre nego što su pošli. Kako su neobavešteni počeli da pristižu na zakazanu skupštinu, drugovi milicioneri su ih ljubazno  pozvali da pođu sa njima. Među uhapšenima je bio i Marko Veselica. Oni koji su bili obavešteni o promeni plana su se našli u pomenutoj krčmi, osnovali stranku i demokratski, između dva kandidata, a ispod Titove slike, izabrali Tuđmana za predsednika. Veselica i drugovi su ujutro pušteni i malo je reći da su bili veoma ljuti kada su čuli šta se desilo ali eto, moralo je tako biti. Oni su sve pokušali da dobiju ali su neke uspeli a neke nisu. Bummer.

To je pisao u Nacionalu još 1995. neki lik koji je radio za Šibla, a tada je baš bio kolumnista Nacionala, neki Srećko jebemliga ne sećam se prezimena, a Feral Tribune je preneo kolumnu. Veselica nije hteo u HDZ iako je Tuđman hteo da ovaj bude uz njega jer je njegovo ime ipak imalo političku težinu, ali se, kao i uvek, pokazalo da je organizacija najbitnija. Ovaj je posle osnovao neku svoju stranku ali nikad nije napravio neki značajniji politički uspeh.


Mislim da je Srećko Jurdana.

Ima o tome ovde, od četrdesete strane.
avatar

Posts : 6988
Join date : 2012-02-10

Re: Ratovi 90tih na prostoru SFRJ

Post by Quincy Endicott on Sat Jan 13, 2018 3:23 pm

jeste Srećko Jurdana

pročitao sam ovo, to Jurdanino pisanje je bilo mnogo sočnije i čudi me da se uopšte ne pomimje Šibl.


_____
Veteran of two wars.
Father of nine children.
Drowned in the Caspian Sea.
avatar

Posts : 6988
Join date : 2012-02-10

Re: Ratovi 90tih na prostoru SFRJ

Post by Quincy Endicott on Mon Jan 15, 2018 11:07 pm
_____
Veteran of two wars.
Father of nine children.
Drowned in the Caspian Sea.
avatar

Posts : 10373
Join date : 2015-11-22

Re: Ratovi 90tih na prostoru SFRJ

Post by Gargantua on Mon Jan 29, 2018 10:09 pm

"Milošević pročitao papire, pocrveneo od besa i gađao me"

Diplomata i autor knjige “Poslednji let iz Dejtona“ Nebojša Vujović naveo je bivši predsednik Slobodan Milošević bio dobar taktičar, ali vrlo siromašan strateg.
Izvor: B92, RTV ponedeljak, 29.01.2018. | 21:26Vujović je u emisiji “Pravi ugao“ na RTV govorio o knjizi koja će “razrušiti mit o Dejtonu dva“, kao i o tome da li je očekivao da se Milošević nađe na haškoj optužnici.

Takođe, govorio je o trilateralnom sastanku koji je održan u Istanbulu između turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana, bošnjačkog člana Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića i srpskog predsednika Aleksandra Vučića i naveo da je uloga Turske na Balkanu danas pozitivnija nego ranije.

Kada su u pitanju navodi koji se odnose na “Dejton dva“, Vujović koji je prvi član delegacije Srbije koji je stigao u danas čuvenu vazduhoplovnu bazu “Rajt Paterson“ i poslednji koji je iz nje otišao u jesen 1995. godine, navodi da niko “ozbiljan i kvalifikovan ne govori o promeni Dejtonskog sporazuma“.

“I srpska delegacija i američki delegati od vrha pa niže znaju kako smo teško došli do ovog rešenja. Ovaj sporazum je istorijski. Ovo je bio prvi rat u Evropi posle Drugog svetskog rata“, rekao je on.

Vujović je bio i šef misije SRJ u Vašingtonu, a u knjizi “Poslednji let iz Dejtona“ podseća na događaje i ključne ličnosti iz pregovora 1995. godine.

Govorio je o tome kako su se u Dejtonu crtale mape, a navodi i da je Milošević dobro ispregovarao kako Sarajevo ne bi postalo poseban entitet.

“Kao što imamo Di-Si (DC - Vašington) kao poseban distrikt, ne pripada ni Virdžiniji, ni Merilendu, dakle imate Republiku Srpsku, imate Federaciju, imate Sarajevo. Milošević je sjajno reagovao i rekao da to ne dolazi u obzir. Pred mojim očima je pocepao dokumenta jer bi time bi muslimani ili Hrvati imali dva glasa, time bi se izgubila važnost i postojanost RS“, dodao je Vujović.

On takođe objašnjava i kako je to Milošević dobio ovlašćenje da pregovara u ime svih Srba.

“Zahtevano je da dobije apsolutnu podršku od SPC, SANU, rukovodstva RS na Palama i od rukovodstva u Beogradu, svi su potpisali to pismo. Velika greška kad je odbijen Vens-Ovensov plan. Republika Srpska bi bila pošteđena mnogih žrtava da je Vens – Ovensov plan prihvaćen. Ja lično poznajem Vensa i Ovensa, sa njima sam bio na ručku u rezidenciji norveškog ambasadora, uz mog dobrog prijatelja, novinara 'Njujork Tajmsa' Dejvida Bajndera koji mi je rekao da su bosanski Srbi pucali sebi u nogu kad su odbili Vens – Ovensov plan. Milošević je shvatio taj deo i taj propušteni trenutak i zato je uspeo da dobije ovlašćenje da pregovara u ime svih Srba“, dodao je Vujović.

O pismu Ričarda Holbruka u kojem se Radovanu Karadžiću navodno garantuje da neće biti izveden pred Haški sud ukoliko se mirno povuče sa vlasti u RS navodi da je to bio Holbrukov “manipulativan potez“.

“Onaj ko razume američki establišment zna da to pismo ne može svako da napiše, ako nije predsednik SAD, državni sekretar, potpredsednik ukoliko predsednik nije u mogućnosti. Ovo pismo je napisao pomoćnik sekretara. I ja sam bio pomoćnik ministra, mogao sam da napišem svašta. Bio sam u sudu i rekao da to pismo ne vredi boba“, naveo je.

Za Miloševića navodi da je od njega vladao strah u celoj delegaciji, da niko nije smeo da mu pokuca na vrata.

“Činio sam sve da mu pomognem, ali sam znao da ne bih mogao da budem u njegovoj koži. Bio je sjajan taktičar, ali mnogo siromašan strateg. O njemu će suditi istorija“, naglašava Vujović.

O papirima na kojima je predloženo da se na dnevni red u Dejtonu stavi i Kosovo, kaže da ih je njima Milošević gađao. Predloženo je da se Kosovu da visoka autonomija, gde će Albanci imati svoje institucije. U hotelu, nedaleko od baze gde se pregovaralo, sedeo je Ibrahim Rugova.

“Milošević je pročitao, pocrveneo od besa i onda me gađao papirima. Ja sam ih uredno skupio sa poda, imam i svedoke. Govorio je da u javnosti ne bi preživeo takav potez“, napominje Vujović.

emisija kod gojgićke
http://media.rtv.rs/sr_ci/pravi-ugao/34479
avatar

Posts : 4692
Join date : 2017-11-16
Location : Nosgoth

Re: Ratovi 90tih na prostoru SFRJ

Post by KinderLad on Mon Jan 29, 2018 10:53 pm

Govorio je da u javnosti ne bi preživeo takav potez

Pa da, to je najvaznije...
avatar

Posts : 8980
Join date : 2014-12-12

Re: Ratovi 90tih na prostoru SFRJ

Post by beatakeshi on Mon Jan 29, 2018 10:56 pm

Pa dobro, to je opšti srbijanski/srpski stav, kako tih godina, pa nadalje,
avatar

Posts : 6094
Join date : 2015-05-16

Re: Ratovi 90tih na prostoru SFRJ

Post by No Country on Mon Jan 29, 2018 11:28 pm

Па кад погледаш мало боље - и није преживео.
avatar

Posts : 4692
Join date : 2017-11-16
Location : Nosgoth

Re: Ratovi 90tih na prostoru SFRJ

Post by KinderLad on Mon Jan 29, 2018 11:31 pm

No Country wrote:Па кад погледаш мало боље - и није преживео.

Pa da. Da nije tragicno, bilo bi smesno. Ali je uspeo da ostavi 1 legacy u vidu mantre "oteto Kosovo" dok je sam sve uradio da dodje upravo do takvog ishoda.
avatar

Posts : 6094
Join date : 2015-05-16

Re: Ratovi 90tih na prostoru SFRJ

Post by No Country on Mon Jan 29, 2018 11:33 pm

Signed, sealed, and delivered.
avatar

Posts : 8980
Join date : 2014-12-12

Re: Ratovi 90tih na prostoru SFRJ

Post by beatakeshi on Mon Jan 29, 2018 11:36 pm

Zato su ovi posle njega to rešili za 6 meseci. 
On za to tada nije imao mandat onih koji su ga birali, osim ako vi soc-dem gospodo niste za autokratske metode?
avatar

Posts : 6094
Join date : 2015-05-16

Re: Ratovi 90tih na prostoru SFRJ

Post by No Country on Mon Jan 29, 2018 11:41 pm

Он је управо имао мандат за аутократске методе од ових који су га бирали. А питање Косова се на српској политичкој сцени никада није ни отварало, све негде до Рамбујеа. Било је јасно: шаљи полицију, шаљи војску, да јебемо Шиптарима матер. Консензус.
avatar

Posts : 4692
Join date : 2017-11-16
Location : Nosgoth

Re: Ratovi 90tih na prostoru SFRJ

Post by KinderLad on Mon Jan 29, 2018 11:42 pm

beatakeshi wrote:Zato su ovi posle njega to rešili za 6 meseci. 
On za to tada nije imao mandat onih koji su ga birali, osim ako vi soc-dem gospodo niste za autokratske metode?

Resio NATO za tri meseca. I to mnogo gore nego da je on nesto drugo radio. Kakav crni madat...
avatar

Posts : 4692
Join date : 2017-11-16
Location : Nosgoth

Re: Ratovi 90tih na prostoru SFRJ

Post by KinderLad on Mon Jan 29, 2018 11:44 pm

Njemu je prosto trebao rat. Mislim, ne znam sta je mislio, ali olitiku je vodio tako da potpuno tako izzgleda. Jer ko nema nameru da nesto da, on se bori ne tri meseca nego dok ne pogine i on sam.


"Dodjite necete se vratiti" my ass.
avatar

Posts : 8980
Join date : 2014-12-12

Re: Ratovi 90tih na prostoru SFRJ

Post by beatakeshi on Mon Jan 29, 2018 11:46 pm

A ja, naivan, mislio da Srbija još uvek ima neki problem sa Kosovom. Al' pošto vidim da je sve rešeno - onda ništa.
avatar

Posts : 4692
Join date : 2017-11-16
Location : Nosgoth

Re: Ratovi 90tih na prostoru SFRJ

Post by KinderLad on Mon Jan 29, 2018 11:48 pm

beatakeshi wrote:A ja, naivan, mislio da Srbija još uvek ima neki problem sa Kosovom. Al' pošto vidim da je sve rešeno - onda ništa.

Pa ima problem - da li ce Kosovo biti nezavisna medjunarodno priznata drzava. Da li ce Albanci na njemu, posebno u predelima u kojima su vecina (90% teritorije), imati potpunu autonomiju i samoupravu - to je reseno.


Last edited by KinderLad on Mon Jan 29, 2018 11:49 pm; edited 1 time in total
avatar

Posts : 19159
Join date : 2012-02-10

Re: Ratovi 90tih na prostoru SFRJ

Post by xie saike on Mon Jan 29, 2018 11:48 pm

pa reseno vidis da i sanu poco da ubedjuje naciju da je izgubljeno, samo da lezu i dalje apanazice na racuncice 


_____
U Srbiji vlada bezvezništvo, u pravom smislu te reči.
Želimir Žilnik

-----------------------------------------------------
Фолу-Уп Гроуп Боард
avatar

Posts : 6094
Join date : 2015-05-16

Re: Ratovi 90tih na prostoru SFRJ

Post by No Country on Mon Jan 29, 2018 11:51 pm

beatakeshi wrote:A ja, naivan, mislio da Srbija još uvek ima neki problem sa Kosovom. Al' pošto vidim da je sve rešeno - onda ništa.
Има, исти онај који је увек и имала - симболички.

Re: Ratovi 90tih na prostoru SFRJ

Post by Sponsored content


    Current date/time is Mon Dec 17, 2018 4:54 am