Memento

паће

Posts : 19181
Join date : 2012-02-12
Location : chuckshire

Memento - Page 2 Empty Re: Memento

Post by паће on Fri Dec 25, 2015 12:00 pm

То полагање темељаца ми је некако имало смисла док је то било друштвено, односно кад се подиже неки објекат инфраструктуре - јавна зграда, друм, мост, електрана. Фабрика? Па није ваљда да је у државном власништву?

А ако је приватна, шта ће ту онда представници државе? Шта је ту држава заслужна?


_____
  ja ovde pričam da li je plavo brže od kiselog i da li je tesno žuće od hladnog.
 this is the time of second class struggle.
William Murderface

Posts : 51459
Join date : 2012-06-10

Memento - Page 2 Empty Re: Memento

Post by William Murderface on Fri Dec 25, 2015 12:06 pm

Pa to ti je kao kad Vučić polaže kamen temeljac za BnV i pritom održi ogovor u kojem kaže kako Beograđani treba da budu ponosni jer će u ono kuli da bude W hotel. Iako je to privatna firma, u koju 99% Beograđana nikad neće imati para ni da zaviri. Nekad su se što kažeš, otvarala javna dobra, sad se slave otvaranja privatnih firmi, kojima ne može da pristupi najveći broj stanovnika.


_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
паће

Posts : 19181
Join date : 2012-02-12
Location : chuckshire

Memento - Page 2 Empty Re: Memento

Post by паће on Fri Dec 25, 2015 1:16 pm

Можда због очекивања да ће један број да им приступи, у својству шљакера, током градње?

Е, да, сећа ли се неко оног кад је Вулин отворио врата од лифта, а беше и неко отворио веце. И она легендарна аутобуска станица од 1квм.


_____
  ja ovde pričam da li je plavo brže od kiselog i da li je tesno žuće od hladnog.
 this is the time of second class struggle.
plachkica

Posts : 10262
Join date : 2014-11-06

Memento - Page 2 Empty Re: Memento

Post by plachkica on Fri Dec 25, 2015 1:20 pm

Lift u nekom Domu za stare je otvorio Vulin, wc je otvorio neki gradonačelnik, na groblju,
u Kumodražu (možda je i neko drugo naelje) su svečano otvorili zebru, u Novom Sadu su
imali svečano obečežavanje početka postavljanja semafora.
Ovo je ono čega se ja sećam na prvu.
ficfiric

Posts : 14941
Join date : 2012-02-10
Age : 167

Memento - Page 2 Empty Re: Memento

Post by ficfiric on Fri Dec 25, 2015 1:25 pm

Ja se secam svecanosti povodom proglasenja novog reda voznje zeleznice, prisustvovao je gradonacelnik NS Vucevic, tadasnji direktor Simonovic i ne znam ko jos. Inace, red voznje se menja svakog decembra u celoj Evropi.


_____

Uprava napolje!
William Murderface

Posts : 51459
Join date : 2012-06-10

Memento - Page 2 Empty Re: Memento

Post by William Murderface on Fri Dec 25, 2015 1:26 pm

паће wrote:Можда због очекивања да ће један број да им приступи, у својству шљакера, током градње?

Pa da, sigurno je i zato - oni se hvale time što su namamili neku firmu da otvori postorjenje za izrabljivanje jeftine radne snage. Ali i zato što ničeg drugog nema. Država kao zaštinik javnog dobra slavi pretvaranje javnog u privatno dobro - istina kapitalizma.


_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
ficfiric

Posts : 14941
Join date : 2012-02-10
Age : 167

Memento - Page 2 Empty Re: Memento

Post by ficfiric on Wed Dec 30, 2015 1:42 pm

AstroM ‏@Astr0G 5m5 minutes ago
7. decembar 2004. godine, oštre kritike na račun predsednika tadića zbog odluke da ga čuvaju kobre, a ne policija.

Memento - Page 2 CXeVxvuWEAAzGr3


_____

Uprava napolje!
William Murderface

Posts : 51459
Join date : 2012-06-10

Memento - Page 2 Empty Re: Memento

Post by William Murderface on Mon Jan 04, 2016 5:18 pm

Početna Aktuelno Analize Šta su nam obećavali za 2015?


02.01.2016. / [url=http://www.istinomer.rs/pregled_clanaka/autor/49/Vesna Radojevi%C4%87]Vesna Radojević[/url]
Šta su nam obećavali za 2015?

Obećanja vlasti, kao i prethodnih godina, ocenjivali smo više u odnosu na opoziciju, pre svega zbog izbornih rezultata koji su vladajućim strankama dali mandat da svoja obećanja sprovedu u delo.Godina za nama prošla je bez izbora, osim nekoliko lokalnih, ali građani nisu ostali uskraćeni za obećanja da će biti više zaposlenih, novih fabrika ili novih kilometara puta. Dok su političari obećavali da vreme boljitka samo što nije, većinu tih obećanja, Istinomer je svrstao u kategoriju neispunjeno. 

Obećanja vlasti, kao i prethodnih godina, ocenjivali smo više u odnosu na opoziciju, pre svega zbog izbornih rezultata koji su vladajućim strankama dali mandat da svoja obećanja sprovedu u delo.
Memento - Page 2 467569198692218
Sednica Vlade Republike Srbije / Foto: FoNet

Kao predsednik Vlade koji daje ubedljivo najviše izjava, po broju neispunjenih i ispunjenih obećanja prvi je Aleksandar Vučić. U svom ekspozeu premijer Vučić je za 2015. obećao reforme koje će u narednim godinama obezbediti bolji život. Tom prilikom se ponadao da će u ovoj godini tržišni uslovi dozvoliti privatizaciju “Telekoma Srbija”, kao i da će u EPS ući manjinski partner. Na kraju 2015. sve je ostalo na tim premijerovim nadanjima, a u nastavku izdvajamo neka od najvažnijih obećanja premijera i drugih članova njegovog kabineta koja su dobila ocenu na Istinomeru. 

NEISPUNJENO

Veliki broj izjava koje su politički funkcioneri davali u vezi sa Beogradom na vodi, dobilo je negativnu ocenu. Od obećanja o rokovima objavljivanja dugoočekivanog ugovora između Vlade Srbije i arapskih partnera, izmeštanja autobuske stanice iz centra Beograda zbog tog projekta, prodaji stanova do datuma početka gradnje. 

Aleksandar Vučić: "Već krajem februara, najkasnije 1. marta 2015. krećemo u izgradnju prve "A faze" celog projekta "Beograd na vodi". To će biti četiri velika objekta, plus najveći šoping mol na celom Balkanu, plus beogradska kula - najveći, najlepši i najvažniji objekat koji će predstavljati novi "lend mark" Beograda."  

Siniša Mali: “Ugovor za 'Beograd na vodi' postoji, samo još nije potpisan, čeka se osnivanje preduzeća 'Beograd na vodi', koje će biti odmah nakon osnivanja nove Vlade."

Memento - Page 2 770888208411634
Beograd na vodi, promo fotografije / Foto: www.belgradewaterfront.com 

Situacija nije bila drugačija ni kada je reč o Železari Smederevo. Kao sa Beogradom na vodi, javnost je dobijala obećanja da će ugovor o profesionalnom upravljanju ovim smederevskim gigantom biti objavljen. To se još uvek nije dogodilo, pa je ministar Željko Sertić dobio ocenu neispunjeno. Sam premijer, sa druge strane, davao je nerealna obećanja u vezi sa poslovanjem Železare. 

Željko Sertić: “Svi detalji ugovora biće poznati nakon potpisivanja ugovora zakazanog u subotu u podne". 

Aleksandar Vučić: "Ja vas danas obaveštavam da ćemo za manje od tri meseca imati i drugu visoku peć - to je velika stvar.“ 

Vlasti su obećavale i da će rešiti probleme preduzeća u restrukturiranju kao i da će druga javna preduzeća početi bolje da rade kada se izvrši revizija njihovog poslovanja, odnosno efikasnije izvrši podela posla. U okviru ovog dela izdvajamo dva neispunjena obećanja, premijera Vučića i ministarke Zorane Mihajlović. 

Aleksandar Vučić: "Mi smo sigurni da za 40 od 156 preduzeća može da se nađe strateški partner".  

Zorana Mihajlović: "Možemo očekivati da jedno jedinstveno preduzeće počne da radi najkasnije do kraja 2015. godine, a možda će to biti i pre, već do 1. decembra. Tada ćemo imati ne samo manje troškove, nego i jasno utvrđene prioritete". 

U ovoj godini izostala su i obećana zakonska rešenja. Decenijski problem porodica koji sumnjaju da su im bebe nestale u porodilištima širom Srbije nisu dobile obećani zakon čak ni nakon presude suda u Strazburu koji je državu Srbiju obavezao na to. 

Nikola Selaković: "Poseban zakon u vezi sa nestalim bebama biće donet do maja naredne godine". 

Aleksandar Vulin: "Zakon o finansijskoj podršci porodicama sa decom biće donet do kraja (2014) godine ili najkasnije u prvom kvartalu iduće (2015) godine". 

Aleksandar Vučić: „Ja verujem da ćemo do kraja septembra izaći sa predlogom već. Nacrt (Zakona o poreklu imovine) ćemo imati u prvoj polovini septembra“. 

Više zaposlenih, suv tamnavski kop i završen muzej. Jedno od neispunjenih obećanja koje je najviše primećeno u javnosti je svakako obećanje ministra kulture Ivana Tasovca o završetku rekonstrukcije Muzeja savremene umetnosti. Pompezno postavljanje sata koji odbrojava unazad dobio je neslavan kraj, a epilog je i jedna krivična prijava protiv direktora muzeja. 
Memento - Page 2 624961054651067
Ministar kulture i informisanja Ivan Tasovac na aktiviranju sata / Foto: FoNet

Ivan Tasovac: „Tema je, na primer, kada će biti otvoren Narodni muzej u Beogradu? Odgovor glasi: Muzej savremene umetnosti – 20. oktobra 2015, dok će kompletna rekonstrukcija Narodnog muzeja biti završena do 10. maja 2016. godine“. 

Ove godine nastavljene su subvencije za nova radna mesta stranim investitorima. Iako su ugovori jasno predviđali dinamiku rasta broja zaposlenih, dobili smo veliko nerealno obećanje da će čak dve hiljade ljudi dobiti posao u američkoj kompaniji NCR. Slično je bilo i sa osposobljavanjem tamnavskog kopa za proizvodnju uglja. 

Aleksandar Vučić: "Do kraja (2014) godine ovde (NCR) biće zaposleno 2.000 visokoškolovanih ljudi". 

Aleksandar Antić: "Kao što smo rekli da će u decembru početi eksploatacija uglja, danas kažem da će tamnavski kop biti suv tokom februara meseca". 

ISPUNJENO

Iako u manjem broju, bilo je značajnih obećanja koja su dobila pozitivnu ocenu. Nakon nekoliko probijenih rokova, premijer Vučić je na kraju bio uspešan u davanju rokova o toku evropskih integracija

Aleksandar Vučić: "Reći ću da je Srbija zaslužila, posle pregovora u Briselu, da dobije otvorena poglavlja i očekujem otvaranje poglavlja do kraja godine". 
Memento - Page 2 340357403270900
Aleksandar Vučić / Foto: Istinomer

Premijer je krajem prošle godine obećao sporazum sa MMF, što se na kraju i dogodilo.
 
Aleksandar Vučić: "Očekujemo do Božića da potpišemo sporazum sa MMF-om, što će biti još jedna važna stvar za našu zemlju". 

Uprkos zabrani zapošljavanja u državnom sektoru, ministar Zlatibor Lončar obećao je nove poslove u zdravstvu, pre svega za lekare. Prema istraživanju Istinomera, ministar Lončar je ispunio obećanje, ali problem manjka lekara specijalista u zdravstvu je i dalje prisutan. 

Zlatibor Lončar: "Do kraja ove (2014) i početkom sledeće (2015) godine zaposlićemo u zdravstvu još oko 500 ljudi, uglavnom lekara“.  

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture izjavila je u martu ove godine da će do 1. jula Železnice Srbije biti transformisane u četiri preduzeća. To i obećanje ministra Antića o transformaciji EPS-a, Istinomer je takođe ocenio kao ispunjeno. 

Zorana Mihajlović: "Železnice Srbije biće podeljene na četiri preduzeća koja će početi samostalno da funkcionišu od 1. jula ove godine".

Aleksandar Antić: "Do 1. jula Elektroprivreda Srbije će biti transformisan u dva preduzeća".


_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
Bluberi

Posts : 7059
Join date : 2014-10-27

Memento - Page 2 Empty Re: Memento

Post by Bluberi on Sat Jan 30, 2016 7:59 pm

Memento - Page 2 CZ_RS-WW0AA5wq6

Memento - Page 2 CZ_RTLsWYAANnT5
Bluberi

Posts : 7059
Join date : 2014-10-27

Memento - Page 2 Empty Re: Memento

Post by Bluberi on Sat Jan 30, 2016 8:00 pm

Vidim, pismenost napreduje.
ficfiric

Posts : 14941
Join date : 2012-02-10
Age : 167

Memento - Page 2 Empty Re: Memento

Post by ficfiric on Sat Jan 30, 2016 8:05 pm

Zapad?


_____

Uprava napolje!
plachkica

Posts : 10262
Join date : 2014-11-06

Memento - Page 2 Empty Re: Memento

Post by plachkica on Sat Jan 30, 2016 8:05 pm

Ovo je zajebancija, nisu prave table?
Ili jesu?
ficfiric

Posts : 14941
Join date : 2012-02-10
Age : 167

Memento - Page 2 Empty Re: Memento

Post by ficfiric on Sat Jan 30, 2016 8:21 pm

Ovo prvo je valjda prava tabla, a ovo drugo mi lici na Zapada


_____

Uprava napolje!
Bluberi

Posts : 7059
Join date : 2014-10-27

Memento - Page 2 Empty Re: Memento

Post by Bluberi on Sun Jan 31, 2016 12:54 am

Drugo je lažnjak. Mea culpa.
rumbeando

Posts : 588
Join date : 2016-02-01

Memento - Page 2 Empty Re: Memento

Post by rumbeando on Mon Feb 01, 2016 7:12 pm

I prvo je lažnjak. Slova su potpuno uspravna, a tabla je slikana u perspektivi - izgleda kao trapez.

Evo originala:
Memento - Page 2 9733JwJ
avatar
Guest

Memento - Page 2 Empty Re: Memento

Post by Guest on Tue Feb 09, 2016 3:06 pm

ko se tripuje da je kulturfasizam pljuvanje mafijasice i saradnice ratnih zlocinaca kada biva placana novcima iz budzeta da skrnavi po trgovima gradova, neka razmisli ponovo, i neka pokusa da shvati zasto se pljuje po njoj, a ne npr po bekiju bekicu i ostalima iz iste branse koji isto tako ponekad nastupaju o trosku drzave"Nešto više od mesec dana posle operacije Bljesak, u junu 1995. u Srbiji počinje organizovana prisilna mobilizacija krajiških izbeglica. Odvođeni su iz tramvaja, autobusa, na naplatnim rampama, tokom kontrole saobraćaja, iz studentskih domova, pa čak i sa maturskih proslava. Mnogi od njih su pre slanja na ratišta, slani u tzv. pripremne i trening kampove, gde su doživeli mnogobrojna mučenja i svakodnevno bili podvrgnuti različitim oblicima psihičke i fizičke torture", ukazuju iz VCC.

Milan K. objašnjava da su ga iz Valjeva poslali u Erdut, u bazu Željka Ražnatovića Arkana.

"Bilo je gadno... Bilo je i tuče i svašta je bilo, oduzimanje dokumenata, prstenje zlatno poskidali. Tu je dolazila i Ceca, i nju sam viđao... Tukli su ljude, bio je neki kamen od 25 kila koji su napravili i onda ako dobiješ kaznu, trčiš kolko je taj krug i nosiš taj kamen", objašnjava.


Ukazuje da su ljudi u Erdutu tučeni, vezivani za stubove od rasvete, udarani pendrecima po leđima."Tu su bile one kućice kereće, onda ga zaveže za kućicu... Bila je Ceca, ona je dolazila dolje u uniformi. Sila je to bila, ta njegova vojska, imali su te džipove. To zlato što su od ljudi uzeli to je njoj pripalo, valjda je njoj pripalo. Bilo je ljudi koji su bili oženjeni 20-30 godina, koji su imali burme, malo to teško i na prstu, al morali su to skinut ili će ti odseći prst, bolje ti je nekako ga svući. Dokumente koji su ljudi imali uz sebe, to su odlagali", navodi Milan K. za VCC.


- See more at: http://www.danas.rs/danasrs/drustvo/umesto_slobode__na_ratista_.55.html?news_id=315606#sthash.7KK9JMqA.dpuf

beatakeshi

Posts : 10502
Join date : 2014-12-12

Memento - Page 2 Empty Re: Memento

Post by beatakeshi on Tue Feb 09, 2016 10:57 pm

Zaboravili smo na jedan veliki hit

11.5.2014
telegraf wrote:
320 EVRA PO KVADRATU: Ovo su mesta gde će se graditi jeftini stanovi!


 • Da bi se postigla cena od 380 evra po kvadratu, država bi morala da investitoru ponudi besplatno zemljište na kojem bi gradio stanove i da prepolovi komunalna davanja i takse

  Da bi se postigla cena od 380 evra po kvadratu, država bi morala da investitoru ponudi besplatno zemljište na kojem bi gradio stanove i da prepolovi komunalna davanja i takse. Upravo takvu preporuku Vlada bi trebalo da uputi gradovima i opštinama kroz uredbu koju će usvojiti na sednici početkom nedelje, piše “Blic”


  Na taj način trebalo bi da se omogući priprema svih procedura za početak realizacije projekta jeftinih stanova koje bi gradila i investirala svetska kompanija “Araptek” iz Emirata.
  Pošto je premijer Aleksandar Vučić poručio da će to biti stanovi na periferijama, već sada su mnogi počeli da licitiraju sa potencijalnim lokacijama, posebno u Beogradu.
  Pošto se u prestonici još ne zna koje bi to lokacije mogle biti ponuđene za gradnju, direktor “Energoprojekta” Vladimir Milovanović kaže da je još rano govoriti o tome da li je cena od 380 evra po kvadratu realna, posebno u Beogradu.
  On kao primer pokušaja gradnje jeftinih stanova navodi naselje Stepa Stepanović, gde je “Energoprojekt” gradio po ceni kvadrata od 375 evra.
  – Možda smo bili i jedini koji su gradili sa sopstvenom radnom snagom, mehanizacijom. Dakle, plaćali smo sve sami, uključujući i poreze. Sa tom cenom uspeli smo samo da pokrijemo plate radnika. Ako projekat ima razvojnu funkciju, a mi smo upravo sa tom idejom i ušli u posao oko ‘Stepe’, onda izvođačima mora da se ostavi mogućnost bar neke zarade, jer u suprotnom to ne bi imalo smisla – objašnjava Milovanović.
  Agenti nekretnina veruju da bi masovna stanogradnja mogla da spusti cene nekretnina i do 30 odsto

  – Država u vlasništvu ima dosta zemlje preko Dunava, od Borče ka Krnjači. Kada se završi most, do centra grada će se stizati za desetak minuta. Jedini problem sa tim delom je što je plavan i morao bi da se naspe peskom. Takav poduhvat se ne isplati ako je površina manja od 1.000 hektara – kaže za “Blic“ vlasnik agencije “Legat” Nedeljko Malinović.
  Kao lokacije na kojima bi moglo da se gradi veliko naselje navodi se zemljište oko aerodroma “Nikola Tesla” u Surčinu, teren koji pripada PIK “Zemun” oko Batajnice, u Železniku bi to mogao da bude veliki plac kod fudbalskog stadiona.
  U Nišu postoji više lokacija na kojima se mogu graditi stanovi koji bi se otplaćivali na 25 do 30 godina. Prema rečima gradonačelnika Niša Zorana Perišića, ukupno ima 15 lokacija koje su dobro povezane sa centrom grada.

 • Grad Kragujevac ima lokaciju koja se prostire na osam hektara, a na njoj je predviđeno da se trećina iskoristi za jeftinu stambenu izgradnju. To je kasarna “Radomir Putnik“ u centru grada, kaže Nebojša Vasiljević, član Gradskog veća zadužen za investiicije. Tu može da se izgradi 500 stanova, uz dogovor sa Vladom Srbije.
  U Novom Sadu je izgradnja jeftinih stanova moguća na tri lokacije, a najavljena je i kupovina novog zemljišta, a grad raspolaže zemljištem na Detelinari, gde je moguće izgraditi oko 8.000 kvadrata, a u Veterniku dodatnih 5.000. Na zemljištu kasarne “Jugovićevo“ već je izgrađeno šest zgrada i stanovi se prodaju za 830 evra po kvadratu. Tu je moguće izgraditi još oko 15.000 kvadrata.


 • 15


beatakeshi

Posts : 10502
Join date : 2014-12-12

Memento - Page 2 Empty Re: Memento

Post by beatakeshi on Tue Feb 09, 2016 11:15 pm

I veliki hit sa početka karijere - BPK (Borba protiv korupcije)
blic wrote:
Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić napisao je na svom nalogu na Tviteru da prve pravosnažne presude povodom optužbi za korupciju očekuje "već do kraja 2013. godine".

"Borba protiv korupcije će biti nastavljena istim ili još jačim tempom. Prve pravosnažne presude očekujem već do kraja 2013. godine", poručio je Vučić.
Vučić je juče za RTS ocenio da ne postoji politička volja da se otvorene afere zaustave.
"Ne postoji politička volja da se to zaustavi, to je ono što sam siguran, a za efikasnije pravosuđe i sudstvo moraćemo da se borimo, to neće biti lak proces, ali ja očekujem već prve pravosnažne presude pre kraja 2013. godine", rekao je Vučić za RTS.
Vučić je istakao da nije još zadovoljan ni svojim radom ni radom svih nadležnih državnih institucija.
Očekujem da se taj rad unapredi, da budemo marljiviji, posvećeniji i ritam svakako neće splašnjavati", rekao je Vučić.
bruno sulak

Posts : 23080
Join date : 2014-10-27

Memento - Page 2 Empty Re: Memento

Post by bruno sulak on Thu Jul 28, 2016 3:09 am

ajde da ovo malo nekako ozivimo. ja zapravo ne slusam sta politicari pricaju ali ima ovde pedantnog sveta. bilo bi dobro da se vodi evidencija.


_____
The law provides us structure to guide us through paralyzing and trying times. But it requires us a vision to its procedures and higher purposes. Before we assume our respective roles in this enduring drama just let me say that when these frail shadows we inhabit now have quit the stage we'll meet and raise a glass again together in Valhalla.
William Murderface

Posts : 51459
Join date : 2012-06-10

Memento - Page 2 Empty Re: Memento

Post by William Murderface on Thu Jul 28, 2016 3:15 am

Đoka Vlah dobro sistematizovao aktuelni slučaj:

Сви се још сећамо драме са којом су представници власти дочекали прекид конститутивне седнице новог сазива републичке скупштине 3. јуна. Потезале се се тешке речи на рачун председавајућег Драгољуба Мићуновића, помињан је и неизбежни „државни удар” – а све само зато што је после десет сати рада, у петак увече, прекинуо седницу и заказао наставак за понедељак ујутро. Слушајући тадашње коментаре представника скупштинске већине и провладиних аналитичара, чинило се да ће небо пасти, да се надвила сенка над европски пут Србије, да је угрожена „будућност наше деце” и доведени у питање економска стабилизација и сви реформски успеси у протекле четири године (јер Србија „нема времена да чека”). А онда, наједном, мук. Скоро два месеца од конституисања парламента и чак три месеца од избора на којима је – по сопственим речима и речима поменутих аналитичара – забележио „импресивну и спектакуларну победу”, мандатар не стиже или не успева да дође пред посланике, изложи програм и представи свој предлог за чланове владе. И како се та чињеница може другачије разумети осим да не стиже, не сме, не уме, или неће?
Најпре је влада најављивана до средине јуна („пре посете кинеског председника”), па до почетка јула („пре одласка у Париз”), па пре скупштине ММФ-а („али свакако пре него што Британија добије нову владу”). У међувремену, Британија је, упркос правом политичком земљотресу после „брегзита”, добила новог премијера и владу, а Србија и даље чека. Да би се последњих дана могло чути да ће „све бити у законском року”, али и да „има извесних проблема” и притисака у вези с формирањем владе.
http://www.politika.rs/scc/clanak/359944/Pogledi/Pritisak-ili-prenemaganje


_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
plachkica

Posts : 10262
Join date : 2014-11-06

Memento - Page 2 Empty Re: Memento

Post by plachkica on Thu Jul 28, 2016 3:30 am

Vukadinović je jedini lik koga dok čitam istovremeno i čujem.
fernoux-h

Posts : 1902
Join date : 2014-11-06
Age : 28
Location : Beograd

Memento - Page 2 Empty Re: Memento

Post by fernoux-h on Thu Aug 11, 2016 12:47 am

„Cenzurisanim istinama” na „Necenzurisane laži”
Memento - Page 2 SUG-LEVICA-FOTO-ZJ

Strpite se, živećemo bolje za dve godine” – jedna je u nizu poruka koje je Aleksandar Vučić upućivao narodu od 2014. godine i koje su dospele na naslovne strane novina i portala. Ove naslove, ali i tekstove u kojima Vučić obećava bolji život, povećanje plata i penzija... prolaznici mogu da vide na panoima ispred galerije „Progres” u Knez Mihailovoj ulici. Tu je Levica Srbije priredila izložbu „Cenzurisane istine” i, kako je rekao lider ove stranke Borko Stefanović, ona je odgovor na postavku „Necenzurisane laži” koju je upriličila Srpska napredna stranka u galerijskom prostoru.


Izložba će trajati do nedelje i Beograđani će od 16 do 19 časova moći da daju svoje ocene ove postavke. Levica je najavila i da će „Cenzurisane istine” obići gradove Srbije u kojima će gostovati i „Necenzurisane laži”. Ta izložba otvorena je 18. jula i na njoj su predstavljeni članci, tvitovi i naslovi iz medija koji prema mišljenju SNS-a negativno pišu o predsedniku i funkcionerima te stranke.


http://www.politika.rs/sr/clanak/361116/Cenzurisanim-istinama-na-Necenzurisane-lazi


_____
The Politically Correct anti-racism depends on what it fights (or pretends to)—on the first-level racism itself, thus parasitizing its opponent: The PC anti-racism is sustained by the surplus-enjoyment which emerges when the PC-subject triumphantly reveals the hidden racist bias on an apparently neutral statement or gesture.
William Murderface

Posts : 51459
Join date : 2012-06-10

Memento - Page 2 Empty Re: Memento

Post by William Murderface on Fri Sep 02, 2016 9:27 pm

Komentar Istinomera


U EPS-u sija sunce, poslovanje nikada nije bolje, a uštede nikad veće. Ovako je otprilike v.d. direktora Elektroprivrede Srbije (EPS) Milorad Grčić argumentovao svoju tvrdnju da neće doći do povećanja cene struje u 2016. godini.
 
Grčić je početkom juna za javni servis Srbije rekao da je u prva tri meseca ove godine ušteđeno preko šest milijardi dinara i ostvaren 6,5 puta veći profit od očekivanog - 14 milijardi, i da je na izvozu struje u prva četiri meseca zarađeno oko 42 miliona evra. 
RTS, 1. jun 2016.
"Sa takvim poslovanjem i uštedama smatramo da ćemo moći da funkcionišemo i budemo sve profitabilniji i sa ovom cenom struje", rekao je Grčić.
Svi ovi milioni ipak nisu bili dovoljni da se ne ispuni jedna od obaveza iz sporazuma sa MMF-om, povećanje cena struje. Tako nam je ministar energetike otkrio da će struja od 1. oktobra biti skuplja za 3,8 odsto što će se videti na računima u novembru. Poskupljenje će po domaćinstvu iznositi u proseku jedan evro više. 
”To je najniža moguća korekcija energije koju smo mi uspeli da dogovorimo, a koja je duplo niža od onog poslednjeg zahteva koji smo imali od strane MMF-a”, rekao je Antić u izjavi medijima 31. avgusta.
Prema sporazumu sa MMF-om struja treba da poskupi i sledeće godine, ali na pitanja da li će do toga doći, očekivano, ministar Antić nije dao precizan odgovor ostavljajući građanima nadu da do toga neće doći.
 
Cena struje u Srbiji, saglasni su mnogi stručnjaci, jeste ispod tržišnih. Zbog toga je, tvrde opet brojni direktori EPS-a, ovo javno preduzeće godinama proizvodilo gubitke. Ipak, i minimalna povećanja veliki su udar na budžet domaćinstava što je zgodna prilika za brojna neutemeljena obećanja, naročito pred izbore, da do toga neće doći. Imajući u vidu činjenicu da je povećanje cene struje bila jedna od obaveza za nastavak aranžmana sa MMF-om, ali i zbog kategoričnosti u svojoj izjavi da se to neće dogoditi, Milorad Grčić dobija ocenu ”neispunjeno”. 

Podsetimo, u okviru aranžmana sa MMF-om Srbija se obavezala na reformu javnih preduzeća i korporativno restrukturiranje i to najpre EPS-a, Srbijagasa i Železnica Srbije.
 
Početkom jula ove godine prvi čovek Svetske banke u Srbiji Toni Verheijen je oštar u kritici Elektroprivrede Srbije. 
”Imaju najveće plate u zemlji, a usluga im je jedva osrednja. Ne mogu da zaustave krađu struje koja je, prema njihovoj računici, ravna 0,2 odsto vrednosti BDP-a. Ovo se sve previđa u sadašnjoj raspravi o reformi EPS, ali su oni uspešno usmerili pažnju javnosti samo na pitanje otpuštanja 1.000 zaposlenih. Cena koja se mora platiti ako se ništa ne uradi od navedenog je isuviše velika i bila bi dve milijarde evra do 2019. godine, više nego što je današnji dug Srbijagasa”, rekao je Verheijen.


_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
паће

Posts : 19181
Join date : 2012-02-12
Location : chuckshire

Memento - Page 2 Empty Re: Memento

Post by паће on Fri Sep 02, 2016 10:57 pm

Пошто су толико зарадили, ваљда ће сад имати пара да ове периодичне кварове у мом крају коначно оправе, уместо досадашњег крпежа. Бивало је и да поправљају три дана заредом.


_____
  ja ovde pričam da li je plavo brže od kiselog i da li je tesno žuće od hladnog.
 this is the time of second class struggle.
Блок_64

Posts : 237
Join date : 2016-08-25
Location : Београд

Memento - Page 2 Empty Re: Memento

Post by Блок_64 on Fri Sep 02, 2016 11:14 pm

William Murderface wrote:Pa to ti je kao kad Vučić polaže kamen temeljac za BnV i pritom održi ogovor u kojem kaže kako Beograđani treba da budu ponosni jer će u ono kuli da bude W hotel. Iako je to privatna firma, u koju 99% Beograđana nikad neće imati para ni da zaviri. Nekad su se što kažeš, otvarala javna dobra, sad se slave otvaranja privatnih firmi, kojima ne može da pristupi najveći broj stanovnika.


Пола човек пола камен.

Memento - Page 2 Empty Re: Memento

Post by Sponsored content


  Current date/time is Thu Jun 27, 2019 12:58 am