НОБ за понављаче

Zuper

Posts : 8948
Join date : 2016-06-25

НОБ за понављаче - Page 13 Empty Re: НОБ за понављаче

Post by Zuper on Tue Apr 09, 2019 7:04 pm

No Country wrote:Шешељ се инстиктивно чувао да не преузме никакву стварну власт (т.ј. већу од Земуна), и то је отприлике једино исправно што је у животу учинио. Његов сверазарајући цинизам је увек укљичивао и њега самог, и по томе се заиста разликује од “историјских” фашиста. У том смислу је чак и гори, јер је релативно једноставно повући демаркациону линију између друштва и Хитлера, док је Шешељево штеточинство увелико постало мејнстрим српске политичке (не)културе, сви су изашли из његовог шињела. И он се сада негде дубоко у себи задовољно церека, јер нас је све зајебао тако да се више никад не оправимо - а ништа друго у животу није ни хтео. Такав лик.

Међутим, и идеологија и метода су биле сасвим фашистичке.

Ед: наравно да ово нема много везе са твојом расправом са Ускоком. Опростићеш ми - расправе са Ускоком су грандиозно губљење времена и нешто још горе: увреда здравом разуму.

Ne, nisu.
On se nikada nije zalagao za ukidanje izbora sto je osnovni politicki preduslov da se neko smatra fasistom.
On se ekonomski zalagao za Tacerkin liberalni model ekonomije, privatizacije, a ne organski pogled na ekonomiju fasista.
Moze se smatrati zlocincem, govnarom, lazovom ali ne i fasistom.
♏

Posts : 2867
Join date : 2016-06-09
Location : Where's Claire?

НОБ за понављаче - Page 13 Empty Re: НОБ за понављаче

Post by ♏ on Tue Apr 09, 2019 7:06 pm

Nemam šta konstruktivno dodati, osim utiska da su ona tamo mesta sa manje od 20 soma stanovnika sva redom Frederikshavn do Lustenaua za gnjile gedžovanske rupetine.
beatakeshi

Posts : 10665
Join date : 2014-12-12

НОБ за понављаче - Page 13 Empty Re: НОБ за понављаче

Post by beatakeshi on Tue Apr 09, 2019 7:53 pm

Teorijsko obrazloženje tog bureta zločinačkih govana je besmislena rabota.
Летећи Полип

Posts : 2963
Join date : 2018-03-03
Age : 30
Location : Hotline Beograd

НОБ за понављаче - Page 13 Empty Re: НОБ за понављаче

Post by Летећи Полип on Tue Apr 09, 2019 8:27 pm

Po mom mišljenju, Srbi ne boluju od fašizma. Ima tu agresivnog tribalizma, ali to nije fašizam. Zločin jeste konačno ishodište svakog fašizma, ali nije svaki zločin proistekao iz fašizma.


_____
VUČIĆ – ĐILAS – ISTA GOVNA!


~Tulsi 2020~
No Country

Posts : 7451
Join date : 2015-05-16

НОБ за понављаче - Page 13 Empty Re: НОБ за понављаче

Post by No Country on Tue Apr 09, 2019 8:33 pm

Ко је рекао да Срби болују од фашизма? Болује Шешељ, и болују/ боловалe су његове присталице, садашње и бивше.
паће

Posts : 20190
Join date : 2012-02-12
Location : Outest space!

НОБ за понављаче - Page 13 Empty Re: НОБ за понављаче

Post by паће on Tue Apr 09, 2019 8:38 pm

Те разни који су успут фасовали Шешеља на мозгу.


_____
  у ту битку не улазим јер, јебига, нећу да убијам, а они хоће, на то изађе.

  I can't possibly be out of my fucking mind, 'coz I'm still talking. That's the only mind I have.
fikret selimbašić

Posts : 3100
Join date : 2014-10-28

НОБ за понављаче - Page 13 Empty Re: НОБ за понављаче

Post by fikret selimbašić on Thu May 16, 2019 8:20 pm

O Dervišu Sušiću. Ne mogu da nađem "prikazi knjiga" topickć.

Žurnal.


Dok traje ta šutnja zakonodavaca bh književnosti o ovom djelu, stvar je prepuštena žutoj publicistici, stožernim magazinima i novinarima, sa strane bošnjačkog stanovišta. Parergon je na tim stranicama opisan kao površno štivo, koje je izazvalo gnjev cijelog bošnjačkog kolektiva, to je djelo u kojem pisac pokazuje da mu je talent ishlapio a kompleksi nepregledni, to su kompleksi muslimanskog porijekla koje su Jevreji nazvali samomržnjom, to je djelo pisano u Titovoj vili u Bugojnu po njegovom direktnom nalogu, ta je knjiga pokrenula veliku komunističku velikosrpsku hajku na sve muslimansko u BiH, jedan od aktera knjige Kasim ef. Dobrača umro je naprasnom smrću dva mjeseca nakon što ju je Oslobođenje počelo objavljivati kao feljton...
Ono što je kuriozum žute publicistike kao forme jeste to, što se kritikovana knjiga ne mora pročitati da bi bila osporena. U prvoj rečenici Parergona, međutim, Sušić govori o tome da je u višenacionalnim zajednicama stepen ravnopravnosti naroda prvo pitanje pravičnosti datog sistema. Birokratija i tehnokratija u tim zajednicama gura takve narode u nacionalizam, većinske najčešće u hegemonističke tendencije, a ni represirane nacije nisu lišene povremenih nacionalističkih, regionalističkih, partikularističkih ekcesa. Sušić napominje da je Revolucija omogućila i vjerske slobode u novoj Jugoslaviji, ma koliko takvo što klerikalcima zvučalo apsurdno.Stav.Jedan od razloga svjesnog zanemarivanja Sušićevog djela jeste njegova knjiga Parergon u kojoj je oštro kritizirao djelovanje jerusalemskog muftije El-Huseinija tokom Drugog svjetskog rata, koji se stavio u službu Hitlerovih nacista i često bio Hitlerov gost u Berlinu. I ne bi Bošnjacima toliko zasmetala kritika na račun jerusalemskog muftije, koliko im je zasmetalo Sušićevo oštro osuđivanje bošnjačkih intelektualaca koji su se kroz smjenu ideologija priklanjali nacističko-fašistikim režimima. Ipak, pišući o njima, Sušić je prešutio složene historijske razloge zbog kojih se Fehim ef. Spaho, naprimjer, zalagao za priključenje Bosne fašističkoj Nezavisnoj Državi Hrvatskoj. Površnost njegova Parergona prouzrokovala je gnjev bošnjačkog kolektiva. Priređujući Sušićeva sabrana djela 1985. godine, Enes Duraković nije napisao niti jednu rečenicu o Parergonu. Izdavač je angažirao Fuada Muhića da napiše poseban pogovor za ovu knjigu, dok je u zajedničkom predgovoru Duraković tretirao njegova druga djela.


Ja Danilo za vrijeme srednje škole i Tale (šta čito, gledo) malo poslije. Parergon nisam ali nađoh ga iz cuga pa možda i pročitam.


Tako je Sušić tek prije tri godine dobio “svoju ulicu” u Vlasenici, a nikada u Sarajevu. Po njemu u Bosni i Hercegovini nije imenovana nijedna škola.


_____
Međuopštinski pustolov
otto katz

Posts : 8325
Join date : 2014-10-27
Location : kraljevski vinogradi

НОБ за понављаче - Page 13 Empty Re: НОБ за понављаче

Post by otto katz on Thu Jun 27, 2019 11:10 am

Zašto ljudi seksualne odnose često imaju na spomenicima Narodno oslobodilačkoj borbi tema je izložbe koja će se u sarajevskoj Galeriji savremene umjetnosti, GSU Brodac, otvoriti 29. lipnja, pod nazivom “Et in Arcadia ego: kartografija vođenja ljubavi na spomenicima NOB-a”.
Kako se najavljuje, izložba se bavi učestalom pojavom vođenja ljubavi na spomenicima, partizanskim nekropolama i kosturnicama NOB-a, a izložene su karte, arhitektonski nacrti, fotografije i crteži, objekti i instalacije. Neke od lokacija koje su obuhvaćene ovom temom su Dotrščina u Zagrebu, Vraca u Sarajevu, potom Tjentište, mostarsko i livanjsko partizansko groblje, Šehitluci kod Banje Luke, i još njih mnoštvo. Među ostalim, na izložbi će se moći pogledati snimljen natpis “Uživajte” napisan na stupu pored kojeg noću parkiraju automobili na Dotrščini, potom neobičan oblik spomenika na livanjskom groblju i slično.


_____
Ist das nötige Geld vorhanden, ist das Ende meistens gut.
Gargantua

Posts : 12736
Join date : 2015-11-22

НОБ за понављаче - Page 13 Empty Re: НОБ за понављаче

Post by Gargantua on Thu Jun 27, 2019 11:12 am

ma subverzija

Make love, not NOR  НОБ за понављаче - Page 13 1233199462
otto katz

Posts : 8325
Join date : 2014-10-27
Location : kraljevski vinogradi

НОБ за понављаче - Page 13 Empty Re: НОБ за понављаче

Post by otto katz on Thu Jun 27, 2019 11:14 am

Obožavatelji Krlovog lika i djela bi se mogli prisjetiti gdje se prvi put poljubio s Mojsilovićkom.


_____
Ist das nötige Geld vorhanden, ist das Ende meistens gut.

НОБ за понављаче - Page 13 Empty Re: НОБ за понављаче

Post by Sponsored content


    Current date/time is Fri Sep 20, 2019 8:35 pm